Nem a mutatott játék tart bent egy csapatot az NB I-ben, hanem a pontok. Egyébként azon kevés alkalommal, amikor látom a csapatot, mindig elég gyengén nyomják (ebből a bajnokságból kivétel az Újpest elleni meccs első félideje), de biztos csak véletlen, és csak a minket sújtó különös balszerencse a magyarázata annak, hogy a zsinórban egy góllal elvesztett meccseken nem sikerült kiütéssel győznünk.
Na most ez az, ami a végelszámolásnál semmit sem nyom a latban! Ahhoz viszont egy meccset sem kell látni, hogy a pontjaink alapján okunk legyen aggódni.
Engem nem győzött meg a csapat, hogy elég spiritusz van bennük a bentmaradás kivívásához. Ha csak kicsit jobban koncentrál a Debrecen, akkor nagy zakó lett volna ebből. A védelmünk hajmeresztő dolgokat produkált. Milinte dicsérhető egyedül, a gólnál pech-je volt, mert Sidibe ott is nagyon gyengén rúgta el a labdát.
A Pécs jó volt egy döntetlenre a Hungária körúton, a REAC egy döntetlenre a Megyeri úton, szóval úgy igazából nem látom, miben is reménykedhetnénk! Azért persze:
"Ez a csapat Debrecenben is képes lehet egy x-re. "
Én még azóta is a múlt év végén zsinórban elszenvedett öt ( a kupával együtt hat)vereség sokkja alatt vagyok, az meg nem túl meggyőző még számomra, hogy az eddig mindössze kilenc pontot begyűjtött Vácot ilyen magabiztosan lenyomtuk. Legyen, persze, igazad, én nem láttam játszani most szombaton a csapatot, te pedig igen, de így látatlanban azonnal aláírnám a 14. helyezést a bajnokság végére, nemhogy arról álmodozzak, hogy nekünk valamire is esélyünk van Debrecenben.
Lóri jó formában van. Küzdött, hajtott, megérdemelte a 2 gólt.
A 3 pont teljesen megérdemelten lett a Rákóczié.
Az elején nem találtuk a ritmust, ment a vagdalkozás, de a gól felpörgette a csapatot. Ahogy elnéztem Ribi inkább védekező kp, mint szélső, kicsit idegenül mozgott. Dusan roppant gyenge volt, szvsz Prukner már rég lehozta volna, ha lett volna kire cserélnie. Talán ez most a Rákóczi igazi gyengepontja, hogy nincs minőségi cseréje. Ez a csapat Debrecenben is képes lehet egy x-re.
A meccshez még annyit, hogy a női játékvezetőnek szerintem még van mit tanulnia. Sok test-test elleni harcot fújt le szerintem feleslegesen. A róla írt újságcikk alapján többet vártam tőle, de gondolom a mai teljesítményébe benne volt az is, hogy ez férfi és nem női meccs. A 2. gólunk után láttam nála sok hibát. De a teljesítménye nem lógott ki szerintem annyira a magyar bírói karból.
Az első tavaszi meccsünket hoztuk és ez a lényeg! Nem volt rossz meccs! Ha eztaz akarást és játékot hozzuk kiegyensúlyozottan a tavasz folyamán, akkor tán nem lehet gond a bentmaradás. Jól játszottunk, sok helyzetünk volt, amiből hármat szerencsére ki is használtuk és vagy még 3 esetben nem volt szerencsénk, kapufa miatt meg egypárszor éppen a kapufa mellett gurult el a labda. Az első gólt szerintem eléggé bevédte a kapus és a többi alkalommal sem volt mindig a legbiztosabb a dolgában. Amúgy ez a Vác szerintem nem egy túl erős csapat és éppen ezért ebből a meccsből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni. Elbízni nem szabad magunkat.
Szvsz Alves hazanemjövetele tette be a drukkereknél a kaput. És teljesen jogosan. Már rég elkezdődtek az edzések, de ő még nincs sehol. Nevetséges. Ha ennyit késnék a munkhelyemről...
Talán még el is fogadnám az indoklást, ha nem éppen a mi klubvezetésünk lenne a szurkolókat információkkal legkevésbé ellátó vezetés az egész NB I-ben. Sem a honlapról, sem egyéb kommunikációs csatornáról szinte semmit nem lehet megtudni a klub aktuális terveiről, pénzügyi helyzetéről és még egy rakás fontos dologról. Ezek után hivatkozhatnak bármire a fórum bezárása kapcsán, csak éppen arra nem, hogy a szurkolók nem elég lojálisak hozzájuk. Miért is lennének? Ezekhez???