Először is, hidd el: nem kötözködtem. Ha kötözködtem volna, azt észrevetted volna.
Ami pedig a válaszod illeti… miért nem segítettem a szállásban? Nos, egyrészt, ott a helasz.hu-n a vonatkozó beszámolóm, abban a szállásunkról is írok. Másrészt, úgy indítottad az itteni szereplésed, h megvan már a szállásod, ekkor és ekkor ide és ide mentek. Most ezek után írtam volna neked a saját ötleteim szállás ügyben? Minek? Szóval, ez irányú észrevételeid nem tudom hová tenni. Hogyan is gondoltad ezt.
Az viszont akkor is tény, ha vérig sért: tök hülyeség, h januárban nem lehet lefkadán azon az apartmanon kívül szálláshoz jutni. Max. túl könnyen voltál meggyőzhető, nem volt energiád/kedved/időd más megoldást találni, vagy bármi egyéb…de azt állítani, h nem volt más lehetőség, egyszerűen nem állja meg a helyét. Most lehetne ezt körberöpködni, hogy könnyebben megemészd, de a tény akkor is-ez.
Fehér kövek: nos, tényleg nem tudok mást mondani: valóban kár, h nem nézted meg közelről, nem néztél utána, nem volt erre olyan öt perced, mert ez tényleg lefkada sajátja és egyik legalapvetőbb ismertetőjegye, szóval, túl sokat nem kellett volna keresgélni. Mi mást mondhattam volna, ha ez így van?
Táblák: szintén voltam már egy-két helyen Görögországban: Lefkada mellett Athén, Kréta, Gavdos, Ródos, Karpathos, Patras… és semmi gond nem volt nagy általánosságban a kitáblázottsággal. Biztos mindig épp jó felé mentem, akár lefkadán akár másutt, és szerencsém volt ezzel, de nem mondhatok mást, ha egyszer azt tapasztaltam, hogy rendesen ki vannak táblázva a dolgok. Lefkadán is. Gyakran ugyan mindenféle egyszerű, házilagos táblával ’dolgoznak’, de akkor is.
Általánosságban pedig, ugyanis ez a dolog a többieknek adott válaszaidban is vissza-visszatért: a fórum nem arra való, hogy ügyfélszolgálatként használd. Nem arra, hogy helyetted felkészítsen a saját nyaralásodra, lesve kérdéseid. Az a te dolgod, hogy megtudd a célpontodról azt, ami fontos és számít, hogy amennyire lehet megelőzd a kellemetlen és ki ne hagyd a kellemes meglepetéseket.
A fórum pedig arra való, hogy ha valahol megakadsz a szervezés és készülés során , ha valami nem egyértelmű, ha valamiben dönteni kéne és úgy érzed, aki már tapasztaltabb tudna jó mankót adni, nos, akkor azt megkérdezd és minderre jó szívvel kapsz is választ.
Félek fentieket is rosszindulatúnak fogod minősíteni de ez igazán a te dolgod, mert nem a bántás volt a cél sem az előzőben sem most.
Azon tapasztalatok leírása, hogy mivel kell vigyázni, mire kell figyelni, teljesen természetes, ezt sokan meg szokták tenni és mi is itt helyben. Azt gondolom, egyikünk sem erre reagált.
Helyzetjelentés Lefkadáról: nagyon jól elhúzódik az idei szezon, ragyogó napsütés, 34 fok van, a víz 25 fokos, zajlik a szüret. :-)
Nem csak egyoldalú negatív infókat olvastam a szigetről. Ha így lett volna, nem megyek oda, viszont nagyon elszomorít, hogy több helyen becsaptak. Ez nem a te szégyened, hanem a helyieké. Arról nem is írtam, amit időben észrevettem, sőt arról sem, hogy a közértekben valahogy mindig a saját javukra kerekítettek a dolgozók. Persze ezzel Lefkada nincs egyedül, sőt itthon én is tapasztaltam, hogy amikor gyakorolván a németet németül kértem valamit a Balatonon drágábban akarták adni. Aztán amikor megszólaltam magyarul volt nagy sajnálkozás. Ez itthon is elszomorított. Ettől (remélem) nem vagyok rossz ember! Viszont ha megóvhatom a honfitársaimat az nekem jó érzés, és fordított esetben én meg is köszönném, ha valaki felhívná a figyelmemet a hasonló dolgokra. Úgy gondolom, jót is írtam a szigetről, (hiszen rengeteg jó élményem van) nem csak rosszat. De az élet sajnos ilyen jó is, és rossz is van benne. Úgy gondolom ömlengeni anélkül, hogy a rossz élményeket is leírnám az emberek becsapása. Mindezek ellenére örülök, hogy láttam Lefkadát (is).
Örülök, hogy arra van időd, hogy másokkal kötekedj. Kívánom, ez legyen a legnagyobb szórakozásod. Beszólogatás helyett segíteni kellene a fórumozóknak, még mielőtt kiutaznak, és nem a visszaérkezettek tapasztalatait elemezgetni. Visszaolvasva nem láttam olyat a hozzászólásaid között, hogy "ha valakinek kell, szívesen ajánlok szállást"! A foglalásom egyébként megfelelő lett volna, de valahogy kimaradt a katalógusból a kosz, és a csótányok is!
A hatalmas fehér kövekről sajnos tényleg nem néztem meg nagyított felvételeket. Szánom-bánom a bűnömet, hogy felhívom a kiutazók figyelmét, hogy lehetőleg ne papucsban induljanak neki a partnak, mert bokaficam lehet a vége. (hogy én milyen gonosz vagyok?!) Örülök, hogy NEKED alap információ, de én először (és valószínűleg utoljára) voltam Lefkadán nekem nem volt alap. (ki érti ezt?) Egyébként, ha jól tudom Kavalikefta, és Egremni, (tudod, ahol a természet nem hozzánk illesztette a dolgait) Gialos is a nyugati oldalon van, és Kavalikeftán, Gialoson személyesen láttam, Egremniben pedig a képekről, hogy nem nagy, fehér köves a part! (persze ezt NEKED a sok tapasztalatoddal tudnod kellene!) Kavalikeftával kapcsolatban még annyit, hogy nehéz lejutni, de mind az idősek, és a nagyobb gyerekek is (mosolyogva többször is!) lementek oda míg Egremninél elég volt csak lenézniük, és már fordultak is vissza, holott Egremninél kiépített lépcső van...
A kitáblázottságról csak annyit, hogy én nem csak egy helyen (szigeten) voltam már Görögországba, és igen is mindenhol ezt tapasztaltam. Mindig mindenhova odataláltam, de ez néha csak az én leleményességemnek, és a segítőkész helybélieknek volt köszönhető. Lásd: Sarti, Zakhyntos, Lefkada, Paralia, Thassos, stb. Mindettől eltekintve azt hiszem, hogy semmi rosszat nem írtam a szigetről, sem Görögországról. Nekem Lefkada a jó volt, szép volt, itt is voltam kategóriába tartozik. Sejtettem, hogy lesz pár unatkozó fórumozó, akit nem köt le a barátja, barátnője, és abban leli örömét, hogy piszkálódik. Tudod, sajnállak téged/titeket.
A többieknek még egyszer köszönök mindent, és remélem más fórumon én is segíthetek Nektek!
Bár nem kértem reagálást, de ha megtetted, (szabad országban élünk) annyit kérdeznék csak, hogy hol voltál, amikor kérdeztem a fórumon? Ugyan a kérdéseimet mindig valakinek címeztem, de szerencsére voltak a megszólítottakon kívül is akik válaszoltak. Amit leírtam TÉNY és az igazság. Bár igaz, hogy velem történt meg, (vagyis az én tapasztalatom) de attól még TÉNY, és IGAZ! Viszont annak örülök, hogy mosolyt csaltam az arcodra! Mosolyogni jó dolog. És még valami. Úgy gondolom, hogy azért van a fórum, hogy az ember kérdezzen, illetve megossza a tapasztalatait, amiből esetleg mások tanulnak, ihletet meríthetnek, stb. Én is innen készültem fel, és köszönöm a sok értékes hozzászólást, tanácsot. Sem kedvem, sem időm nincs, hogy ismeretlenekkel szócsatát vívjak. Ha valaki tanul a hibáimból, és elkerüli azokat a "gödröket" amikbe én beleestem, akkor megérte írnom. Ha nem akkor sem követtem el túl nagy hibát. Gondolom... Remélem, sok örömet szereznek még neked az ezen a fórumon leírtak. Kellemes olvasgatást kívánok!
Itt élőként van szerencsém minden nyáron pár száz magyar és pár ezer mindenféle turistával találkozni, akiket általában kitörő örömmel az arcukon, mosolyogva, extázisban, elégedetten látunk.
Ahogy én látom, van az a turista típus, akinek semmi sem jó, akinek semmi nem elég szép és nem hogy a kis apró szépeket sem veszi észre, hanem csak a rosszat, és ezen nincs táj és nincsen emberi igyekezet, ami változtatna. Ez nem a szigetet minősíti, hanem ezen utasok hozzáállását...nem Lefkadához, hanem az élethez!
Ezzel senkit nem bántani szeretnék, csak a tapasztalatomat elmondani, hogy aki ide, Lefkadára készülődve egyoldalúan negatív hozzászólást olvas, ne arra alapozzon.
Kívánok több mosolyt és egy keveset a görög életörömből.
A Sun Rise apartmanban laktunk. Január elején ebben az időpontban már csak ide volt hely! – dehogyis.:) lehet, h annál az utazási irodánál igen, mert az ucsiirodák nem látnak mást pár nidri nyaralóhelynél. Azonban mind hely, mind szállás van még kisezer nidriben is, aki pedig ennél kevéssé turistás helyet akar, annak is, más településeken, szerte a szigeten. Úgyhogy, az, h nem olyan helyre foglaltál ami megfelelő volt neked, sztem elsősorban a te hibád.
Hatalmas fehér kövek a parton, amiben sem menni, sem ráülni nem lehet – te nem tudtad, h hová mész? Csak úgy befizetted és előtted a vízözön? Hiszen ez teljesen alap információ, h a nyugati part ilyen. Szép, kék, és fehér kavics. Meglepődnöd nem volt min.
Egremnire is szerettünk volna lemenni. Tudom, hogy 350 lépcső, de előtte még 200 méter meredek lejtő. Próbáld megbocsájtani a természetnek, h nem pontosan hozzátok illesztette a dolgokat. Biztosan nagyon szégyelli magát. (és persze ezt is tudhattad előre... és kavalikeftánál meg is magyarázod önmagadnak azt, hogyan kellett volna szemlélned a helyszíneket: nehéz lejutni, de ami ott van, az kárpótol mindenért…)
A görögök jó szokásához híven Lefkadán is alig van kitáblázva valami. – ez nem igaz. Minden ki van táblázva.
ezek nem tények, főleg nem AZ IGAZSÁG, hanem csupán csak a Te tapasztalataid. Ezt mindenki tiszteletben fogja tartani, hiszen valaki így, valaki úgy látja.
Nálam kb. az ötödik mondatnál már a mosolyfaktor előjött, amire a végén a 'csak Zantén még hajóroncs is van' mondat tette fel a koronát, de ezt meg nyilván csak én gondolom így. =)
Sztem kb. minden második útleírásban szerepel, hogy a lefkadai látványosságokhoz menni kell, sokszor nem is keveset, így kisgyerekkel, nyugdíjassal vannak más, könnyebben megközelíthető célpontok is.
Ma jöttünk haza Lefkadáról. Itt szeretném megjegyezni, hogy a leírtak a személyes tapasztalataim, és senkit nem kívánok megbántani. Ezek a tények. Aki érzékeny az igazságra ne olvassa. Lefkada egy teljesen átlagos sziget. Se több, se kevesebb! A Sun Rise apartmanban laktunk. Január elején ebben az időpontban már csak ide volt hely! :-((( A szálláson a földszinten laktunk. Kis csapatunkat, nem tudták egymás mellé elhelyezni, sőt még egy emeletre sem!!! Hogy ez kinek a hibája nem tudom, de megvan a véleményem róla! A mi szobánkban az ágy tiszta volt, de a wc, a zuhanyzó, a mosogató, és az edények NEM! A 2. emeleten, ahol a többiek voltak többen láttak csótányt! Mi a földszinten nem találkoztunk vele! A szállástól a központ közepes tempóban 15-20 perc. Az Obelix nevű tavernát sokan dicsértétek. Gyakorlatilag rá is szolgált, mert egyedül ott szórtak a gyrosra gyros fűszert, máshol még sót sem, viszont inkorrektek. Egy 1,5l vizet szerettünk volna venni 1,5€-ért. Mondták, hogy nincs. Semmi baj, előfordul. Az étlapon volt 0,5l-es 0,5€-ért. Ezt kértük. Ennek ellenére 0,33l-est kaptunk 1,5€-ért!!! Persze jó magyar szokás szerint csak a vacsi végeztével szembesültünk, hogy kevesebbért jóval többet fizetünk! Én naívan azt gondoltam, hogy becsületesek, és óriásit csalódtam. De nem csak itt. Lementünk Mikros Gialos starndjára fürdeni. GYÖNYÖRŰ!!!!!!!!! Mindenkinek ajánlom! Viszont az éttermet ahol ettünk (felháborodásomban még a nevét sem jegyeztem meg) nem. A strandhoz képest középen van, és mi csak ott láttunk gyrost. 2€-ért ettünk. A tésztája az itthoni lángoshoz (tiszta zsír) hasonlított, és semmi íze nem volt. Mivel a gyermekem ragaszkodott még egy gyroshoz visszamentünk délután. Látták, hogy a kicsinek veszem a gyrost, egy fiatal ott dolgozó nő azt mondta üljünk le nyugodtan, idézem: NO PROBLEM! Jó is volt, hogy a gyerek nem potyogtatta el a felét, viszont amikor fizetni akartunk valahogy felment a gyros ára 3€-ra! Arra, hogy ha leülsz, +1€ sem nem figyelmeztettek, sem kiírva nem volt! Én 281 ft-ért váltottam az eurot, de sokszor 281Ft már nem olyan kicsi összeg?! Legalábbis nekünk! Snorkelezni Geni-t, és Mikros Gialost javasolták. Láttunk is néhány halat, de ez minden. Se kagyló, se csillag, de még sün sem!!! Én elég sok helyen jártam már görögországon belül, de ilyen kihaltságot még nem tapasztaltam. Porto Katsiki színeiben nagyon szép, de ennyi! Hatalmas fehér kövek a parton, amiben sem menni, sem ráülni nem lehet, ráadásul mindig tömeg van! Egremnire is szerettünk volna lemenni. Tudom, hogy 350 lépcső, de előtte még 200 méter meredek lejtő. Velünk volt egy kicsi, meg egy nyugdíjas. Ha mi annak nekiindulunk, még most is másznánk felfelé! Felülről nézve szép volt. Vassiliki strandját csak kocsiból láttam, de úgy tetszett. Ha Nidriből megy be valaki a fővárosba, akkor gyönyörű partok mellett megy el, amik zömmel apró kavicsosak, és nem kell értük sok száz lépcsőt megmászni sem. ami nekem személy szerint nagyon tetszett az Kavalikefta strandja volt. Ide sem könnyű lemenni, és itt még rendes kiépített lépcső sincs, viszont ha leérsz a táj, a víz mindenért kárpótol. Ember alig-alig van, a trenger talán kékebb mint Porto Katsikinél, vannak sziklák, ahonnan ugrálhatsz ergyszóval tökéletes. A Dimosari vízesésről néhány szó. Nem tudom, hogy milyen lehet az esős évszak után, de most alig-alig csordogált. Tényleg olajfa, és citromfa ligetek között vezet az út, viszont főleg az út eleje kietlen, és tele van szeméttel. A görögök jó szokásához híven Lefkadán is alig van kitáblázva valami. A vízeséshez vezető útról is többször majdnem visszafordultunk, mert azt hittük egy magánterületre tévedtünk. A hajókról. Mi a Nidri Star 1-el voltunk kirándulni. A kirándulás 10:00-19:00-ig tartott, és nagyon tartalmas volt. Rengeteg szigetet láttunk sok helyen ki is kötöttünk. Ár-érték arányban nagyon megérte. Mindenkinek ajánlom! A kapitány nagyon kedves, és végtelenül informatív! A hajó tiszta, és kényelmes! Örülök, hogy láttam ezt a szigetet is, de semmi több. Porto Katsikivel vetekszik Zakynthoson a Navagio öböl, sőt, ott még hajóroncs is van, és a partja homokos. Persze ez csak az én véleményem. Az árak 2012 szept. közepe: gyros 2€, a Homer autokölcsönzőnél egy fiat panda 30€/nap, a 95-ös benzin 1,8€, a Nidri Star 1 programja 15€, gyerekeknek 12 éves korig ingyenes, görög sali 5-6€, muszaka 8€, haltál 1 személyre 12€, hűtőmágnes 1,5-2€, coca-cóla 2l 2€, 1,5l 1,5-1,75€, baklava 1,5€/db, vagy van 10€/kg-ért is. Akik válaszoltak nekem azoknak köszönöm a jótanácsokat, és a segítséget. Üdv mindenkinek!
Köszi, hogy válaszoltál. Már csak egy hét és indulunk! Kicsit izgulok az időjárás miatt, de remélem mi is olyan szerencsések leszünk mint ti, hogy még jó időnk lesz szeptember végén, és mi is sok szép élménnyel térünk haza! Még egyszer köszi, hogy írtál. Szép napot neked!
A boxmeccset bámuló pasi pontosan már nem emlékszem melyik bolt volt, illetve a bolt nevét se jegyeztem meg annyira gyorsan elhagytam a helyet. Mindenesetre 100% megismered ha véletlen betévedsz. Ül a fószer a bejáratnál a pultban, mellette megy a pankráció vagy box. Eltéveszthetetlen. Nincs mégegy ilyen bolt ahol ez a kép fogadott.
A városból ahogy Lefkada felé kifele mész, van egy híd amin át kell menned, előtte 2 házzal a főutcán van egy bolt (mellette egy pici motor bérlős hely, szemben egy taverna). Nagyon jó fej az ürge, folyton vigyorog, viccel. Ja és szinte mindig mezítláb mászkál a boltban. Nem tudom hogy mi vagyunk-e csak ennyire szimpatikusak neki, de nem nagyon hallottam mástól ilyen visszajelzést. Velünk viszont minden évben közvetlen volt, igaz mindig ott vettük az ásványvizet nála.
Egyszer amikor a 14 éves gyerekkel bementünk viccelődött, hogy szereti-e a gyermek az ouzot, mondtuk nem nagyon ivott még, azt mondta menjünk be másnap majd ő megszeretteti vele, hoz otthonról neki. Persze nem hozott, de a gyerek rögtön máshogy viszonyult a vásárláshoz és a helyhez. 2 napra rá kapta a csokit és az amitát ajándékba (lehet az ouzo helyett?).
Köszönöm, hogy válaszoltál. A próféta beszéljen belőled az időjárással kapcsolatban. Itthon sem jó beszorulni a lakásba egy gyerekkel, hát még külföldön... A kikötőben mindenképpen körülnézünk, remélem, megtaláljuk az árban és programokban is megfelelő hajót! Az általad említett "ajándékozós" boltosokkal (ugyan máshol), de már én is találkoztam. Velünk jól jártak, mert (bár nem vagyok rászorulva) da a kedvességükért cserébe mindig hozzájuk jártam vásárolni. A gyerekek mindig élvezik, ha kapnak valami apróságot! :-) Ha leírnád, hogy hol találom meg azt az árust, aki boxmeccset nézett, (hogy jó nagy ívben el tudjuk kerülni), illetve a "kedves" boltosokat (inkább náluk költeném el a pénzt) nagyon megköszönném. Mi Sartin a Stamatis apartmanban jártunk így. Megismerkedtünk a tulajdonosokkal, és az ennivaló két kisgyermekükkel. Sokat játszottunk velük, végül az itthonról vitt labdát is nekik ajándékoztuk. 2 év múlva, amikor mentünk, elénk jöttek a buszhoz, a mi szobánk volt kész leghamarabb, mindig kaptunk wc papírt, stb. és egyszer egy tál forró süteményt is! Amikor eljöttünk puszival köszöntek el, és megígértették, hogy még visszamegyünk! Bocsi kicsit elkalandoztam. Szóval még egyszer köszi az infót.
Ribizli a tapasztalatom, hogy jó idő lesz. Közel 30 fok. Mi majdnem minden évben akkor utazunk Lefkadára, az utolsó előtti turnussal (idén nem ide utazunk-sajnos). Árusok és éttermek még jobbak mint főszezonban, ugyanis ilyenkor már van idejük a túristákkal beszélgetni is. Mi egy hely kivételével (aki boxmeccset és pankrációt nézett mindkét évben amikor ott voltunk és betértünk) mindenhol mosolygós, kedves, beszélgetni akaró árusokkal találkoztunk. Sőt érezni rajtuk, hogy jó volt a nyár, most jobban áll a család mert szedtek össze egy kis pénzt és végre vége a megszállásnak, így sokkal felszabadultabbak is.
Van egy kis bolt, ahol eddig minden évben kaptunk egy kis ajándékot. 3 éve a "néni" unokájára rákacsintottam, nevetgéltem neki, gügyögtem stb, erre összeszedett nekünk 2 kiló tönkremenni készülő de evésre még tökéletesen alkalmas banánt, szőlőt, barackot, citromot. Ugyenezen a helyen a "bácsi" a következő évben a 16 éves unokabátyjánknak adott csokit és amita italt ajándékba. Aztán tavaly megint a "bácsi" lepett meg minket azzal, hogy kevesebbet kell fizetni a tőle vásárolt vízért. Egyszerűen visszadott a végárból fél eurót és nem csak egy nap, hanem 2 nap is.
Hogy a hajón hogy viselkednek a gyerekekkel nem tudom, de ha érdeklődsz a kikötőben amikor ajánlgatják, akkor tuti mondanak pár dolgot ha rákérdezel. Ez attól is függ mekkora gyerekek, mert a kicsiknek van játszósarok a hajókon általában. A nagyoknak csúzda, de azok már a tájjal is elvannak. Amúgyis elég érdekes maga az utazás is, mert lehet mászkálni a hajón meghallgatni a zúgó motort, előre-fel-le menni stb.
A párom egészen kiment az öbölböl és balra jó messzire elúszott, ott találta. Úgye a fotó kedvéért került a part közelébe, majd vissza :)
Egyébként máshol is találtunk Limonari-ban, az kisebb és ducibb volt, sokkal inkább hasonlított "Patrikra" a spongya bob-ból. Majd csatolok képet, csak előbb le kell kicsinyítenem.
Szeptember 17.-én indulunk Lefkadára az Apollon Travellel. Nidriben lesz a szállásunk. Nem jön valaki ebben az időpontban? Már nem egészen egy hónap...
A tapasztaltabb Lefkadásoktól kérdezném szerintetek milyen időnk lesz szeptember második felében? Mi a tapasztalat? Illetve kérdezném még (még soha nem utaztunk ennyire későn!) hogy mire lehet számítani az árusok, éttermek, stb. tekintetében? Arra gondolok, hogy ha már lement a nagy nyári szezon, megváltozik a turistákhoz való hozzáállás? Az Apollonnak van még egy turnus utánunk, de vannak kétségeim...
Valamint kérdezném még a frissen hazatértektől, hogy van-e valami, amit jó szívvel ajánlanának gyerekeseknek? Gondolok itt pl. olyan hajóútra, ahol a megbeszélt programon kívül a kapitány valami kis pluszt is adott. Semmi extra, csak olyanokra gondolok, hogy felvett egy kalózkendőt, bekötötte a fél szemét, és lehetett vele fotózkodni, vagy megengedték a gyerekeknek, hogy Ők húzzák fel a hajón a kalóz zászlót, stb. Más országban volt már ilyen tapasztalatom. A gyerekek nagyon élvezték... :-) Előre is köszi a segítséget.
Tegnap voltunk Amousa-n, felkutattam az egészet, de csillagot nem láttam. Sonkakagylót viszont dögivel, igaz, főleg fiatalabbakat, a legnagyobb úgy fél méteres volt. Természetesen otthagytam.
Már az egész szigetet körbemerülgettem (már szinte úgy érzem, elnézést kell kérnem, hogy én nem sznorkelezésnek hívom ezt), de alig valami... Min múlik? Füves, homokos talaj is van, mindössze egy-egy hírmondó csiga és kagyló, a sziklákon sok helyütt sün sincs, holott az Égei tenger szinte bármely pontján feketéllik a süntől minden... Igaz, lepényhal, tintahal, meg mindenféle hal van, de nekem nagy csalódás a tenger alja ahhoz képest, amit máshol láttam, akár Krétához, Chalkidikihez, de még részben Korfuhoz képest is.
parti sétány van, remek éttermekkel (a daltons kötelező :D).
és én nem hasonlítanám össze dalmáciával semmilyen értelemben. görögország más. ha dalmáciát fogod keresni ott, akkor csalódni fogsz. ha görögországra vagy kiváncsi, csodálatos nyaralásod lesz.
koszi szepen geodo, ugy nez ki akkor Lefkada varos lesz a nyero, habar gondolom az ottani ovaros sem fogja potolni a dalmaciai ovarosokat:) remelem van szep partisetany?!?
nidri a leginkább üdülőtelep-jellegű, de azért az is csak -jellegű, mivel a környezete, a kis szigetek a tengeren, a háttér igen szép. mivel írod, h nem félsz a nyüzsgéstől, így nagy bajod itt sem lenne vagy lesz. ettől még a hely maga sztem elég semmilyen, a hangulata, építészete picit sem görögös, hanem európai. turistáknak és -ért van minden. így hát mindeféle feszilti jóság elérhető, mindenből van bőven.
nekem sokkal szebb volt vassiliki, agios nikitas és lefkada város. óváros-féleséget az utóbbiban találsz (bár itt sem különleges, de azért olyan igazi mediterrán hangulatú, jó volt benne sétálgatni).
a nyugati partokat legegyszerűbben a nyugati oldalról éred el.:) ott is van szállás bőséggel, mindenféle árfekvésen találsz. ha azért nyüzsgő helyet szeretnél nem egy kis falvacskát, akkor nyugati partilag én agios nikitast ajánlanám talán leginkább.
Hello Mindenki! Szeptember 10 es 20 kozott tervezzuk az idei nyaralast Lefkadan, erdekelne, hogy aki mar jart ott, melyik varoskat ajanlani? Nyuzsgestol nem felunk (valozinuleg szeptemberben mar nem is nagyon lesz), viszont en szemely szerint azt szeretnem elkerulni, hogy egy szokvanyos dobozhazas udulotelepen kelljen laknunk. Nidri milyen, vagy inkabb Lefkada varos, estleg valami 3. valtozat? Van valahol valami ovaros-feleseg esetleg...? Es honnan egyszerubb eljutni a nyugati parti strandokra? Pajat hogy lehet fellelni?