Dehat ne is egymasnak bizonygatjuk ,csak elbeszelgetunk rola.Nekem mar elegge megkoptak meg az alapszintu radiokemiai ismereteim is ,hiszen csak 1 vagy 2 felevet tanultam belole valamikor a hetvenes evek elejen, es azota sem dolgoztam radioaktiv anyagokkal.Talan elo kene venni egy konyvet.Sosem keso.
Vagyis magyaran az ,ha az elso lepes felezesi ideje rovid lenne es ez jarna nagyon intenziv gamma sugarzassal akkor lenne veszelyes, de mivel az elso alfa sugarzo lepes nagyon lassu ezert a kovetkezo akarmilyen gyors lebomlasok radioaktiv sugarzasa az alacsony koncentracio miatt a veszelyessegi kuszob alatt vannak.
Nem urban legend volt a Bradley sztorija. Kar, hogy a "szabad" US-ben csak azt mutatjak be a televizios csatornakon, amit megengednek. Itt neha megmutatjak a masik oldalt is. De ha mar ennyire allitod, hogy az ilyen loveg artalmatlan (mar a sugarzasra gondolok), utananezek. Tobb helyen.
" Az ugyan igaz hogy az elosdleges bomlas az alfa, es azt nem meri a GM, de a bomlasis sora eleg hosszu, 14 bomlasba kerul amig atmegy olomba. "
Ok ertem,de egy ilyen 14 lepeses folyamatnal a leglassubb lepes a sebessegmeghatarozo,hiszen csak az tud tovabbalakulni a tobbi lepesben ami a leglassubnal keletkezik ezert a gamma sugarzo lepesek boven a veszelyesseg szintje alatt maradnak. A geiger egyebkent a karoranal ketyeg mint a rosseb.
"Mindenesetre egy radiaoktivitast mero muszerrel mutattak be a radiaktiv szennyezodest tartalmazo harcjarmuveket."
Ha mutattak akkor mutattak. En mar kozepiskolas koromban azzal szorakoztam a haverokkal, hogy eldugtuk a ceziumot a fizika laborban, es GM csovel megkerestuk. Pedig egy kozepiskolai fizika laborban meg csak olyan hudemodern meroeszkozok sincsenek, meg azt elkepzelheted, hogy hudenagyon radioaktiv anyag sincs.
Ha hozza tudsz jutni egyszer egy GM csohoz, nyomd oda a karoradhoz (ha foszforeszkal a szamlapjan+mutatojan a festek) aztan csodalkozz.
"Ezt mondod Te, masok viszont mast. Nem tudom, otthon bemutattak-e azt a filmet, aminek az volt a cime: How to tell lies and win the war..."
Nezd, en szerencsere nem filmekbol tajekozodtam errol, hanem megneztem az anyag fizikai jellemzoit, es abbol szamoltam ki. Nem tudom ki es mit hazudik haboruban, azt tudom hogy a matematikai egyenletek es a fizikai kepletek azok haboruban is meg bekeben is ugyanazt az eredmenyt szokjak kihozni, merthogy a szamologepemet sem csereltem le direkt haborus kiadasra, ami szerint 2*2 csak 1.5....
Ebben speciel nincs igazad. Az ugyan igaz hogy az elosdleges bomlas az alfa, es azt nem meri a GM, de a bomlasis sora eleg hosszu, 14 bomlasba kerul amig atmegy olomba. Es azok kozott van nehany gamma.
nem fogom meg egy topikban leirni, nezd meg a CNNesben 18ezer korul. Kiszamoltam a a radioaktiv szenyezodest amit jelent. Nem jelent semmit. Az ha a lakossag raszokik a foszforeszkalo szamlapu ruszki karorara, az nagyobb sugarterhelest ad.
Ettol nem lesz senki leukemias. Ha az lett, akkor lehet a mergezo hatasatol, ahhoz nem ertek, de hogy a radiologiai hatasatol nem az tutikurvaelet.
Az Bradley pancelos legenysege az valoszinuleg urban legend. Nezd meg mekkora egy olyan lovedek, mekkora anyi DU-nak a radioaktivitasa, ha karpantot csinalsz belolle es a kezden hordozod kevesebbet art mint a jelenlegi karorad...
Nem tudom, en azt hittem az geiger-muller szamlalo volt. Mindenesetre egy radiaoktivitast mero muszerrel mutattak be a radiaktiv szennyezodest tartalmazo harcjarmuveket. Ha mas volt a neve a gepnek,. bocsi.
Egyebkent ilyen pici aktivitasnal mint a DU-e meg a belelegzese / szenyezodes megevese sem karos radiologiailag, hacsak nem kiloszamra eszed. (De mergezo anyagot kiloszamra enni megint csak nem tanacsos, olmot sem. Es azert senki nem kiabal, hogy a rohadek vadaszok tomegpusztito olomfegyverrel vadasznak a nyulakra, szedjek ossze a soreteket...)
Ugyhogy elsodlegesen azert veszelyes mert mergezo, az hogy radioaktiv az elmeletileg igaz, gyakorlatilag meg nem, olyan paranyi a radioaktivitasa.
Ezt mondod Te, masok viszont mast. Nem tudom, otthon bemutattak-e azt a filmet, aminek az volt a cime: How to tell lies and win the war...
Egy angol forgatocsoport keszitette, megszolaltatva mindenkit, tobbek kozott azokat a volt katonakat, akik radioaktiv sugarzast kaptak, amikor kilottek a pancelosukat. Amerikai tisztek is megszolaltak, arrol meselve, fenykepekkel illusztralva, ahogy bulldozerekkel toltak ra a homokot az elo iraki katonakra. A kuwati nagykovet egbekialto hazugsagaaz amerikai kongressuz elott (iraki katonak kivettek a gyermekeket az inkubatorokbol, a foldhoz vagtak oket, majd Baghdadba vittek ezeket a gepeket), a "precizios" bomba, amely a legkondicionalo berendezesen keresztul tort maganak utat, megolve, veres masszava valtoztatva az ott menedeket kereso kozel 500 asszonyt es gyermeket, felnottet, az olajkutak felgyujtasarol, a tankhajok kiloveserol (aminek egy reszet az amcsik lottek szejjel), a napalm hasznalatarol (erdekes modon a CNN kamerai sohasem voltak ott ilyenkor), a megnovekedett leukemias megbetegedesekrol, az amerikai ezredesrol, akinek a kijelentese a fajgyulolet hatarat surolja, Peter Arnett megszolaltatasarol, aki elmondta, hogy bombaztak pori egy gyermekeknek tejport keszito gyarat, mert rafogtak, hogy vegyifegyvereket gyart, az amerikai szenatorrol, aki ha cinikusan is, de megmondta, ahhoz, hogy egy haborut el tudjunk adni a nepnek, minden eszkoz megengedett, termeszetesen a hazugsag is. Nem sorolom tovabb. Minek. Majd ezutan a haboru utan is kiderul, mi is tortent valojaban. Szoval az a depleted uranium egyaltalan nem olyan veszelytelen, ahogy ti itt el akarjatok bagatellizalni a hatasat.
"Joval kesobb a haboru utan, az ott jart angol forgatocsoport geiger-muller szamlaloval a kezeben mutatta be a visszavonulo Republikanus Garda kilott pancelosain, hogy bizony az radioaktivan szennyezett"
Geiger Mullerrel nem lehet merni a DU sugarzasat,meg a triciumet sem,mert az elobbi alfa az utobbi beta sugarzo, a Geiger csak gamma sugarzast mer.Nem is megy at az ablakan az alfa es beta sugarzas.
Miert mondtam volna ostobasagot? Azt mondtam, hogy atomfegyver, de egy szoval sem mondtam, hogy termonuklearis lancreakcio kovetkezik be a panceltoro loveg hasznalatakor. Akkor egy percig sem maradhattak volna eletben a Bradley pancelos legenysege a friendly fire utan. Olvasd csak vissza. Eletben maradtak, s valoszinuleg be is lelegeztek az "aldasos" barati loveg gazat gozet, mert akkor ugyan mitol lettek a radioaktivitas tunetei kimutato betegseg aldozatai? Joval kesobb a haboru utan, az ott jart angol forgatocsoport geiger-muller szamlaloval a kezeben mutatta be a visszavonulo Republikanus Garda kilott pancelosain, hogy bizony az radioaktivan szennyezett. Szoval elobb pontosan olvasd el, mit irtam. A gyerekek (termeszetesen a kilott harckocsikkal a legjobb haborusdit jatszani) kozul sokan leukemiaban szenvednek. Eppen ezert, mert lassu a felezesi ido, hosszu ido alatt bomlik el, sokaig radioaktivan fertozottek maradnak a kilott jarmuvek. Szoval ne gyere nekem azzal, ami nem igaz... Marmint en nem mondtam semmi olyasmit, hogy lancreakcioval robban... Figyelj oda, amikor olvasol. Attol meg atomfegyver...
"Ha nem lelegzed be eszed meg (vagyis nem kerul a szervezetedbe) akkor a mergezosege sem veszelyes."
Hehe, ez igaz.
Egyebkent meg annyival jobb az uran, mint a sajtosszendvics, hogy sokkal kemenyebb es ellenallobb a nyomasra, ugyhogy ha a bomba falat ebbol csinalod, akkor tovabb osszetartja a robbanast (ami kulonosen a hidrogen bomba szempontjabol jobb), mint egy lapka sajt :)
"A belelegzest/megevest leszamitva (amikor az alfa sugarzas tenyleg nagyon artalmas lehet) SOKKAL veszelyesebb a "normal" mergezosege, mint a radioaktivitasa. "
Javitok. Ha nem lelegzed be eszed meg (vagyis nem kerul a szervezetedbe) akkor a mergezosege sem veszelyes. Meg a VX ideggaz sem mergez meg ha nem jut be a szervezetedbe , pedig az tobb nagysagrenddel mergezobb mint a DU :-)
Egyebkent ilyen pici aktivitasnal mint a DU-e meg a belelegzese / szenyezodes megevese sem karos radiologiailag, hacsak nem kiloszamra eszed. (De mergezo anyagot kiloszamra enni megint csak nem tanacsos, olmot sem. Es azert senki nem kiabal, hogy a rohadek vadaszok tomegpusztito olomfegyverrel vadasznak a nyulakra, szedjek ossze a soreteket...)
Ugyhogy elsodlegesen azert veszelyes mert mergezo, az hogy radioaktiv az elmeletileg igaz, gyakorlatilag meg nem, olyan paranyi a radioaktivitasa.
A CNN-es topikban kiszamoltam, hogy 300 tonna DU szetszorva KB anyi sugarterhelest jelent a lakossagra nezve, mintha importalnak 1000 darab foszforeszkalo szamlapu karorat.
Persze lehet vele a jonepet ijesztgetni, hogy 'abbol csinaljak az atombombat' ami reszben igaz, mert sokszor Uran 238-at nagy nutron fluxusnak kiteve allitanak elo plutoniumot (PU 239-et), ami mar tenyleg atombomba alapanyag, csakhogy ez csak a laikusokat ijeszti meg, mert egyebkent elvileg a sajtos szendvicsbol is lehet hasonlokeppen atombombat gyartani, azaz addig bombazzuk es noveljuk az atommagokat amig plutonium nem lesz belolle, es aztan abbol atombombat, csak az uran238 mar maga is eleg nagy, ezert olcsobb (es egyszerubb) a plutoniumot abbol csinalni mint sajtos szendvicsbol ....
Ugy latom, egy kis csusztatasert neked sem kell a szomszedba menni.
Amirol irsz, a Patriot II Act NEM egy ervenyben levo torveny, hanem csak egy ajanlas. Mig a torvenytervezet tenyleg egy csomo szemet aljas dolgot tartalmaz, a teny, hogy az egesz internet tele van a Patriot II ellenes velemenyekkel (kozte egy rakas kepviseloevel) arra utal, hogy nem lesz olyan egyszeru elfogadtatni a dolgot.
Ha van kedved, nezd meg pl az aclu.org-ot es keress ra a Patriot II-re.
Az meg, hogy Ashcroft (a tervezet keszitoje) mindenkit le akar hallgatni, mindenkit bortonbe akar zaratni, stb stb nem nagy meglepetes szerintem senkinek.
"A masik, a depleted uranium igaz, hogy nem vegyifegyver. Rosszabb. Atomfegyver."
Mar megbocsass, nem akarok szemelyeskedni, de ez akkora egbe kialto ostobasag, hogy ilyet ritkan hallani.
A "depleted uranium" nem mas, mint a dusitas utan visszamarado uran, amit nem tudnak futoelemnek hasznalni. Tehat gyakorlatilag sima uran, amiben a normalisnal kicsit kisebb a 235-os izotop aranya (es tobb a 238). Nem kiegett futoelem, nem szuper radioaktiv halaloszto akarmi, egyszeru normal uran. Az uran 238 ugyan radioaktiv, de elkepesztoen nagy felezesi idovel, raadasul alfa bomlo, ugyhogy ha nem lelegzed be, vagy eszed meg, akkor nem fog artani neked. (Most meg mielott valaki belekot, hogy de nem csak kizarolag alfa bomlik, persze, ez igaz, de az eredeti alfa bomlas felezesi ideje olyan hatalmas, hogy minden masodlagos, harmadlagos, stb bomlas alig szamit valamit.)
Azert hasznaljak pancelnak, meg panceltoro lovedeknek, mert rendkivul suru es kemeny, ugyhogy atmegy szinte mindenen, mint kes a vajon, viszont a belole keszulo pancelt nagyon nehez attorni.
Az uran - mint a legtobb nehezfem - eleg rendesen mergezo. A belelegzest/megevest leszamitva (amikor az alfa sugarzas tenyleg nagyon artalmas lehet) SOKKAL veszelyesebb a "normal" mergezosege, mint a radioaktivitasa. (Ugyhogy ha mar a veszelyessegenel tartunk, igenis inkabb vegyi uton veszelyes, mint nuklearis uton.)
Haboruban hasznalva nyilvan nem szerencses, hogy mindenhol ott maradnak az ilyen lovedekek, kiserletekben patkanyokon igazoltak, hogy az uran hatasara mutacio, szuletesi rendellenessegek, stb stb egy csomo szornyu dolog kovetkezik be, ha a szervezetbe jut, de ez valoszinuleg elsosorban a mergezosegenek, nem a radioaktivitasanak tudhato be. Persze ugyanez igaz mondjuk az olomra is.
Az atomfegyver egy teljesen mas dolog, kb annyi koze van az uran burkolatu tankokhoz, meg lovedekekhez, mint birkanak a porkolthoz, nevezetesen a porkolt keszitesenel birkat is hasznalhatnak.
Tisztelt mindenki, aki USA szimpatizans:
Nem akarlak elszomorítani, de nekem kilátástalannak tünik hogy olyanokat
akarsz meggyőzni akik hasznot húznak ebből
az arab totalitárius rendszerből.
Sajnos, mint tudjuk sok arab allam pénzzel támogatja
az olyan egyéneket akik a világban hirdetik
a propagandájukat. Ezért fordul elő
hogy itt sokkal nagyobb arányban találkozol
velük, mint ahogy ilyenek Magyarországon
élnek.
De azért ne add fel.
Nem a meggyőzésükre gondolok hanem a hazug
propaganda elleni harcot. Sok sikert.
Tisztelt topiknyitó:
Nem akarlak elszomorítani, de nekem kilátástalannak tünik hogy olyanokat
akarsz meggyőzni akik hasznot húznak ebből
az amerikai totalitárius rendszerből.
Sajnos, mint tudjuk Amerika pénzzel támogatja
az olyan egyéneket akik a világban hirdetik
a propagandájukat. Ezért fordul elő
hogy itt sokkal nagyobb arányban találkozol
velük, mint ahogy ilyenek Magyarországon
élnek.
De azért ne add fel.
Nem a meggyőzésükre gondolok hanem a hazug
propaganda elleni harcot. Sok sikert.
Üdvözlet az Észak Koreai nagykövetség szorgalmas napszámos elvtársainak.
Elvtársak, most hogy bevallottátok, hogy van atombombátok és Japánt fenyegetitek vele, politikailag és ideológiailag megalapozottnak tartom, hogy a Hitler-Bush vonalat erőltetitek, és nem a Hirosimát. Előre a Pol Poti úton, éljen a Szeretett Vezér!
Üdv Fine Tune-nak, (jééé, egy igazi jobboldali Magyarországon:-P )!!!!!
Here it is, The Truth. Many have told me you won't care, that you will call it irrelevant. The truth is that we are in the midst of the Fourth Reich. I know it sounds absurd, but it's true. President George W. Bush's grandfather, Prescott Bush, was a NAZI SYMPATHIZER. He personally financed the building of over 40 concentration camps including Auschwitz. How did he do this and how does this relate to "Junior?" Let me explain.
"On October 20, 1942, the U.S. government ordered the seizure of Nazi German banking operations in New York City which were being conducted by Prescott Bush. Under the Trading With the Enemy Act, the government took over the Union Banking Corporation in which Bush was a director. The U.S. Alien Property Custodian seized Union Banking Corp.'s stock shares, all of which were owned by Prescott Bush, E. Roland "Bunny" Harriman, three Nazi executives and two other associates of Bush."
(Chaitkin and Tarpley, George Bush: the Unauthorized Biography)
If you don't think it's important that Prescott Bush had four companies seized including the Holland-American Trading Corporation or the Seamless Steel Equipment Association as well as the Silesian-American Corporation, then you are in denial. The fact is that President Bush's family played a pivotal part in financing Adolph Hitler's takeover of Germany. Prescott Bush was a legal front man for the Nazis and the entire Bush fortune was built off of the Hitler Project. The New York Tribune had exposed Bush, whom it called "Hitler's Angel."
What does this have to do with Junior you might say? Well, it's elementary my dear Watson. Prescott's son George Bush followed suit by being the first to sell the Japanese the gasoline that was used on the attack on Pearl Harbor . (Glen Yeadon, From the Street of Little Beirut)
George the first has finished his father's work and retained many of the family's connections with Nazi associations, the same associations that have benefited George Junior. Could it be that naming a "department of homeland security" after the S.S.'s famous reference as being the "department of Home Nation Police" is just a coincidence?
There is also the Reichstag fire in Germany, in which Hitler allowed a few famous German buildings to be torched by a feeble-minded simpleton who he aided and abetted beforehand, then later used the fires as an excuse to "tighten security" and "suspend the German constitution." This is just as Bush is using 9-11 as an excuse to pass the Patriot Act and suspend our constitutional rights. In the same vein he is blocking out any meaningful debate on the mainstream media such as Fascist A.M. radio where Clear Channel, which has tight Republican connections, owns most of the radio stations.
No, you will never see any of this in the mainstream media, even if you yell it from the rooftops. Even if you scream it at the top of your lungs, the bewildered herd will pass you as it stops-up its ears to protect denial. Yes, George Bush became a master propaganda artist and one can tell that he took extra time studying Hitler's book, Mein Kampf, which got him his best C at Yale ever.
"All propaganda must be popular and its intellectual level must be adjusted to the most limited intelligence among those it is addressed to. Consequently, the greater the mass it is intended to reach, the lower its purely intellectual level will have to be. But if, as in propaganda for sticking out a war, the aim is to influence a whole people, we must avoid excessive intellectual demands on our public, and too much caution cannot be extended in this direction."