Keresés

Részletes keresés

Demszkyváros Creative Commons License 2003.03.17 0 0 252
1. Soha, semmiféle felelősségrevonás nem volt senkinél az eltelt évtizedben.
2. A folyamatos kontroll NGO-k létét igényelné, méghozzá erős NGO-at, erős szakmai támogatottsággal. Ilyen most nincs és becslésem szerint még 10 év, mire lesz.
3. Az NGO-k borotvaélen fognak tácolni Bp. esetében, hogy át ne csússzanak a politikába. Borítékolom: nem is fog sikerülni nekik.
4. A felelősségre vonás mindennél fontosabb. Nem alapvetően a büntetés miatt. Hanem a nevelő célzat miatt, mire számítson az új vezetés...
5. ...
Előzmény: antika56 (247)
Dévér Creative Commons License 2003.03.17 0 0 251
Csak szerencsére még nem politizálunk :)
Mert RÜHELLEM a politikát...

Remélem nem is fognak előkerülni pártnevek :)

Előzmény: Biovadász (248)
antika56 Creative Commons License 2003.03.17 0 0 250
Sajnos ez egy vissaztérő baromság. Télen talán megfulladunk? Ugye hogy nem! :)

Az oxigénellátást egyelőre az esőerdők látják el, bár egyre pocsékabban, de azért még valahogy.

A zöldfelületi rendszernek sokkal fontosabb a szerepe mint klímatényezőnek. A városi klímát mérsékli, páratelítettebb a levegő, hűvösebb is, valamint csökken a környező területek felmelegedés és a légáramlás, légcsere létrejöttét is biztosítja.
Azert, mert nem erted meg elsore, hogy mit irtam, meg nem kell lebarmozni, jo?
En elsosorban a legaramlas, legcsere tenyezokre utaltam vele. Nyilvanvalo, hogy nem azzal a par szaraz akacfaval termeljuk meg a napi betevo oxigent ma sem.

Előzmény: Demszkyváros (244)
notneutral Creative Commons License 2003.03.17 0 0 249
No igen:))))

Amúgy én szabolcsi vagyok,és sokáig én is utáltam:))))
egészen addig,amíg fel nem költöztem ide mint tanulmányaim,mint munkahelyem miatt.
Öt év alatt egész megszerettem,mert:
-könnyebb szórakozni
-olcsóbb az élet
-több embert tudok megismerni
-jó a közlekedés(!!!)
-könnyebb meccsre járni

De akkor is Nyíregyháza a király!

Előzmény: Borsó_ (-)
Biovadász Creative Commons License 2003.03.17 0 0 248
Igen, és mivel ez nem a politika forum, a jelenlegi helyzet utálásáról/szeretéséről beszélünk, és szerintem itt nem is nagyon akarjuk belekeverni se a kormányt, se a polgármestert. :)
Előzmény: Demszkyváros (246)
antika56 Creative Commons License 2003.03.17 0 0 247
Egy komplex megoldas keretebe termeszetesen az is beletartozik, hogy a vezetoket felelossegrevonjuk. Minden valtasnal ez eddig is tobbe-kevesbe megtortent. Jott az uj tolvajbanda es levaltotta a regit. :(

Nekem az lenne az almom, hogy egy folyamatos ellenorzes mukodjon. Es azok dontsenek a vezetok felol, akiket az adott vezeto dontese erint. Tehat a lakok. A lakok viszont csak akkor kepesek donteni, ha szervezetuk van, ami kepviseli oket. Egy ilyen szervezet kialakulasat pedig az allam nemhogy tamogatni nem fogja, de minden erovel igyekszik majd megszuntetni. Csokkenteni fogja az emberek bizalmat az ilyen szervezet fele es a szervezet befolyasat is minimalizalni igyekszik. Rosszabb esetben ezek a szervezetek kiegyeznek a hatalommal, es legfeljebb feleznek.

De a felelossegrevonas mellett sokkal fontosabb, hogy vegre valaki valami epito tevekenyseget is kifejtsen. Otletei legyenek, megvitassa azt az emberekkel, penzt gyujtson ra, es vegigvigye a kivitelezest.

Előzmény: Demszkyváros (242)
Demszkyváros Creative Commons License 2003.03.17 0 0 246
Sajnos a topicban 255 hozzászólásból ezeddig egyetlen ember nevezte meg az alapproblémát, a kiváltó okot. Ez egyben érzékelteti is, hogy miért nem történik változás Budapesten. Mert a kiváltó ok orvoslása szükséges, a többi szakmailag, pénzügyileg megoldható. Amíg azonban a rákos sejtburjánzás ki nem metszetik, változás nem lesz.

Mindennek a kitárgyalására viszont ezernyi topic van a politikai fórumon. :)

Dévér Creative Commons License 2003.03.17 0 0 245
Amúgy igazad van, csak kötözködöm :))))))))
Előzmény: Demszkyváros (242)
Demszkyváros Creative Commons License 2003.03.17 0 0 244
" legfajobb dolog Budapest eseteben annak zoldteruletrendszernek az elfelejtodese, ami az oxigenellatasat biztositotta volna"

Sajnos ez egy vissaztérő baromság. Télen talán megfulladunk? Ugye hogy nem! :)

Az oxigénellátást egyelőre az esőerdők látják el, bár egyre pocsékabban, de azért még valahogy.

A zöldfelületi rendszernek sokkal fontosabb a szerepe mint klímatényezőnek. A városi klímát mérsékli, páratelítettebb a levegő, hűvösebb is, valamint csökken a környező területek felmelegedés és a légáramlás, légcsere létrejöttét is biztosítja.

Előzmény: antika56 (235)
antika56 Creative Commons License 2003.03.17 0 0 243
Nem biztos, hogy a hagyomanyos reklamok itt azok, amik igazan hasznalnak. Egy ilyen nagyvaros eseteben nem tudom hogy mukodik, de kisebb helyi ugyekben forumokat szoktak rendezni, beszelgetnek az emberekkel, megkerdezik oket, hogy melyik problema aggasztja oket jobban, az, hogy nem kapnak levegot, vagy az, hogy nem tudjak kifizetni a futest. Es egy penzesebb ember is inkabb ad tamogatast egy olyan szervezetnek, ahol a tagokat szemelyesen ismeri, mint egy nagy reklamposzter letezo vagy nemletezo szemelytelen szervezetenek.
Előzmény: Dévér (241)
Demszkyváros Creative Commons License 2003.03.17 0 0 242
A gyerek késelésénél a szülőé a felelősség. Őt kell felelősségre vonni.

Vagyis jelen esetben Budapest vezetőit.

Utálni pedig jogod van bárkit.

Előzmény: Dévér (239)
Dévér Creative Commons License 2003.03.17 0 0 241
Naja. Itt olyan ember kéne akinek van pénze reklámra.
Csakhát ezek mind kapcsolatban vannak a politikával :)
Előzmény: antika56 (240)
antika56 Creative Commons License 2003.03.17 0 0 240
Hat a kozosbe nem dobnam be a penzemet, plane nem akkor, amikor ilyen politikusaink vannak. Viszont kell lennie mas megoldasnak. Itt vannak peldaul az annyit emlegetett civil szervezetek...
Ezeken keresztul celiranyosan lehetne osztani a penzt. Csak ezek olyan csendben vannak, nem nagyon hallani feloluk, vagy en nem tudok elegge tajekozodni. De mi van akkor a marinenivel, aki meg indexet se olvas? O honnan fogja tudni?
Előzmény: Dévér (237)
Dévér Creative Commons License 2003.03.17 0 0 239
Ha egy gyerek megkésel, akkor Te a szüleit fogod utálni?
Előzmény: Demszkyváros (238)
Demszkyváros Creative Commons License 2003.03.17 0 0 238
Miért Budapestet utálod, miért nem azokat a felelőstlen vezetőiket, akik a mai helyzet kialakulásért elég sokat "tettek"?
Előzmény: Borsó_ (-)
Dévér Creative Commons License 2003.03.17 0 0 237
Csak az a baj, hogy ezen nem lehet változtatni!
Mert a parlamentben a legtöbben leszarják, hogy mi, hogy lesz, csak a zsebmegtömés a lényeg és ezt látva, az "új" politikusok átveszik ezt a mentalitást.
Akik meg nem ezt csinálják, azt pillanatok alatt eltüntetik a süllyesztőben.
Biovadász Creative Commons License 2003.03.17 0 0 236
Te bedobnád a közösbe évente a "ciprusi utad" árát azért, hogy alul/felüljáró legyen a Móriczon?
antika56 Creative Commons License 2003.03.17 0 0 235
Tenyleg jo a hasonlat. A nekunk megeri Ciprusra elmenni Xft-ert, akkor ugyanennyit meger, hogy az itteni kornyezetunk annyival kellemesebb legyen... Valahogy megis a tobbseg ugy gondolja, hogy inkabb elkolti azt a penzt Ciprusra, mint arra, hogy ezt a helyet kicsit rendbetegye.
Es ez nem feltetlenul azoknak az embereknek a hibaja. Hanem inkabb ott van a problema, hogy mig a ciprusi utakat talcan kinaljak neki, valogathat, hazhozszallitjak, meg a pezsgot is a szajaba ontik, addig a sajat kornyezetenek rendbetetelerol nemhogy nem kerdezik meg, de meg csak nem is tajekoztatjak. Mar ha egyaltalan tortenik eziranyban valami.

A legfajobb dolog Budapest eseteben annak zoldteruletrendszernek az elfelejtodese, ami az oxigenellatasat biztositotta volna. Ezeket a teruleteket epp mostanaban adjak el, es epulnek rajuk a szebbnel szebb plazak, lakoparkok, bevasarlokozpontok. Senki nem szamolja ossze, hogy egy 30 eves erdo, amit egy lakopark kedveert kivagnak, tulajdonkeppen mennyit er. Lehet ezt a szegenysegre fogni, de en nem hiszem, hogy errol a hajlektalanok vagy a minimalbert kereso textilgyari munkasok tehetnek.

Előzmény: Biovadász (232)
Dévér Creative Commons License 2003.03.17 0 0 234
Biovadász!Ez k...vajó hasonlat volt :)
Előzmény: Biovadász (232)
Dévér Creative Commons License 2003.03.17 0 0 233
Antika! Szerintem nem kéne azért általánosítani...

És Te túl komolyan vetted az utolsó pár hozzászólást, pedig az csak egy kis "kirándulás" volt. Ha elolvastad a topikot akkor láthattad, hogy végig témánál voltunk.

Előzmény: antika56 (231)
Biovadász Creative Commons License 2003.03.17 0 0 232
Az elképzelés szép, de nem vagyunk hüdegazdag város, szóval amit írtál az nagyon szép dolog, de olyan mintha egy minimálbéren élő embernek azt tanácsolnád, hogy gyakran menjen Ciprusra nyaralni, mert jót tenne neki az ottani levegő és az egészség fontosabb mint a pénz. :)

Nem hiszem, hogy nagyon szétoffoltuk volna a témát, minden topicban teljesen természetes, hogy leállnak beszélgetni is az emberkék egymással.

Előzmény: antika56 (231)
antika56 Creative Commons License 2003.03.17 0 0 231
Ejnye-ejnye, Dévér, hat nem errol beszelek? Most megprobalsz velem ugy beszelgetni, mintha en pont rad mondtam volna valamit... Eszem agaban se volt. Nem is ismerlek, meg akkor se ismernelek, ha az osszes eddigi hozzaszolasodat olvastam volna. Csak ugy altalanossagban mondtam. Hogy miert epp a te hozzaszolasodra, mert abbol ideztem. A masik fele csak azert volt ott, mert az utolso X hozzaszolasban nekem ugy tunt, hogy Budapestrol egy szo se esett... Es felmerult bennem a gyanu, hogy talan ti is azt jatsszatok, amit kedves politikus atyaink a parlamentben... Ok is szetoffoljak a politikat... Es ok is javareszt Budapesten elnek.
Előzmény: Dévér (229)
antika56 Creative Commons License 2003.03.17 0 0 230
Nekem az tunt fel, hogy amikor Stokholmban voltam, ott valahogy jobban odafigyeltek arra, hogy merre megy a gyalogos. Valahogy az egesz kenyelmesebb volt. Jellemzoen az egymast keresztezo metrokat egy szintre hoztak (ugye nem az a legygyakoribb eset, hogy az ember a visszafele meno szerelvenyre szalljon fel)... Es gyakran az autoutat vezettek alul/feluljaron es a gyalogosforgalom mehetett a fold felszinen. De itt mi van? Meg kell csak nezni az ujjaepulo Moricz Zs korteret. Aluljarokat csinalnak. Nem a kocsiknak, nem a villamosnak, hanem szegeny ketlabonjaro embereknek. Lekuldik oket a fold ala, mert szegeny autonak nehez lenne fel/lemenni egy kisebb emelkedon, az ember laba meg ugye elbirja... Tudom, igy o'ccsobb. De talan nem mindent penzben kellene merni, vagy ha a kivitelezest penzben merjuk, akkor merjuk mar meg az emberek erteket, kenyemet es egeszseget is penzben. Talan ha ilyen embertelen modon kilora atszamitanank az embereket penzre, meg az is kijonne, hogy kifizetodo "veszteseges" dolgokat csinalni.
Dévér Creative Commons License 2003.03.17 0 0 229
"Ezert utalom Budapestet, mert sok olyan ember lakik benne, akik gyakran egymasnak esnek minden ok nelkul"

Ez egy gyöngyszem :)

1. Nem szidtuk egymást
2. Vidéken is ugynúgy van... 3 évig laktam lent vidéken és egyáltalán nincs kevesebb összetűzés ok nélkül.

Dévér Creative Commons License 2003.03.17 0 0 228
Ezek csak poénok voltak kedves Antika! :)
Nem kell mindent halál komolyan venni...
Előzmény: antika56 (217)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.17 0 0 227
Ebben igazad van. Ezért mondtam pár hozzászólással lejjebb, hogy Bp egyszerűen túl nagy. És túl sok a pofázás a négyes metróról, de valamelyik köcsög párt mindig megfúrja. Szvsz nem négy, de öt vagy hat metró kellene ennek a városnak. Meg az, hogy pl. a négyes busz ne hagyjon ki laza lenge mosollyal 1-2 járatot "csak úgy", véletlenül éppen pont akkor, amikor én (meg Iksz meg Ipszilon) használná. Szóval akkor lehetne az emberektől elvárni, hogy tömegközlekedjenek, ha az használható is lenne. Amíg ez nincs így, addig kvázi rákényszerítenek arra, hogy a fenekemet autóval szállítsam!

Más, a közlekedésről jut eszembe. Csak hogy lássátok, mitől anyáz az autós! Én pl. attól kapok lábrázást, amikor megyek a Körúton a külső sávban, amikoris Baromkám előttem vészvillogót bekapcs, a sáv közepén megáll, kiszáll és jobbra el. Az nem izgatja, hogy miatta áll be a dugó a Petőfi-hídig.

Előzmény: antika56 (220)
lakos Creative Commons License 2003.03.17 0 0 226
Én 5 percre lakom a melóhelytől és gyalog járok, úgyhogy én mindent megteszek a forgalom csillapításáért:)
De úgy néz ki, kiköltözöm majd egy külsőbb kerületbe, de onnan se hiszem, hogy kocsival fogok bejárni. Max veszek egy kis robogót, ha nagyon gáz lesz a Bkv.
Előzmény: Biovadász (224)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.17 0 0 225
Angyalföld-BME
Suzuki 1000 ccm
És ketten jártunk ugyanonnan ugyanoda a férjemmel dolgozni 8000 Ft a bérlet két személyre? Na annyiért elvisz a kicsi Suzuki.
Előzmény: lakos (221)
Biovadász Creative Commons License 2003.03.17 0 0 224
Vagy éppen a kisvárosból/faluból ingázol Budapestre dolgozni, ezzel nem csak a város, hanem a környező utak forgalmát is növelve. :)
Előzmény: lakos (223)
lakos Creative Commons License 2003.03.17 0 0 223
A város méretéből adódik. egy kisvárosban mégha a város másik végében van a munkahelyed, akkor is közel laksz hozzá. Pesten meg akár a szomszéd kerületbe is simán utazhatsz félórát.
Előzmény: Biovadász (222)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!