Ne légy szomorú, mert természetesen van rajta önkioldó. Sőt válaszhatsz is 3, vagy 10 másodperces késleltetés közt.
Nem csak csoportképeknél jön jól, hanem pl. ha makrófényképezel és nincs távkioldó zsinórod. Ilyenkor elég nagy a gép bemozdulásának veszélye, amikor megnyomod a gombot, még állványra téve is (főleg olcsóbb állványoknál). A 3 másodperc késleltetés kimondottan hatásos lehet ilyenkor.
Sziasztok!
Én is egy Coolpix 4300-on töröm a fejem.
Olvasgattam az adatlapokat és egy dolgot nem igazán találtam rajta.
Ezen a gépen van késleltett önkioldó?
Szomorú lennék ha nem lenne.
Néha jól jön ha te is szerepelni akarsz egy csoportképen de nincs aki megcsinálja a képet.
Márpedig akkor az hiteles garanciajegy! A döglött pixelekkel kapcsolatban pedig azt javaslom, hogy lép nagyon gyorsan tényleg, mert a javítási idő az több hét is lehet - az eddigi tapasztalatok alapján!
Élj a három nappal, ha tudsz, legalább telefonon jelezd nekik!!!!
Van hozzá magyar nyelvű használati utasítás, az angol könyv fordítása azonos méretben, megjelenésben. A jótállási jegy is magyar nyelvű, Nikon embléma van az egyik sarokban, a másikban ez a szöveg: Importáló NIKON KFT, cím, telefonszám.
Még ez a szöveg van rajta kiemelve: Kizárólagos márkaszervíz: NIKON Kft 1047 Budapest, Fóti út 56.
Minden elemében olyannak látszik, mint amilyeneket egyébként máshol szoktam kapni.
Budapesten vettem a gépet, az Extrémnél. Szabályos magyar garancia van hozzá. Ha az Extremnel vetted, akkor ketlem. Ha nincs magyar nyelvu kezikonyved (csak angol, nemet, francia vagy spanyol), akkor kulfoldrol, amolyan fellegalisan, hoztak be a gepet. Persze van ra garancia, csak kisse idoigenyesebb/kenyelmetlenebb, mint a "normal" magyar garancia.
Köszönöm a választ, kicsit megnyugodtam. Egyébként minden jól működik, csak először olyan szerencsétlennek érzi magát az ember, nem tudja mi üzemszerű, mi hiba. És egy darabig meg van győződve róla, biztos átverték megint.
Budapesten vettem a gépet, az Extrémnél. Szabályos magyar garancia van hozzá.
szia!
gratula az uj gephez!
1. normalis a berreges, folyamatosan allitja a fokuszt a gep:)
2. valamennyire melegszik az enyem is, de nem veszesen...
3. folia nekem sem volt, pixelhiba miatt pedig vidd vissza a gepet, boltban a vasarlastol szamitott 3 napon belul cserelik a gepet. :) (felteve hogy mo-n vetted)
Te használsz valamilyen szűrőt? A Camponában próbáltam fotózgatni az állatokat és az üvegről visszaverődő fénnyel nem tudtam sokszor mit kezdeni. Megoldás erre egy polárszűrő?
Rettenetes ára van! Én nem nagyon néztem utánna máshol, mert olyan keveset használnám, amihez egyszerűen nincs értelme megvenni!
A "fakó" képekhez nem nagyon tudok hozzászólni. Szerintem elég szépen visszaadja az eredeti színeket, de ha utólag kell egy kicsit korrigálni, az sem olyan nagy baj! Ár/tudás arányra még mindig nagyon jó vétel a CP4300-as szerintem! Azért próbáld a manuális módot is néha! :)))
Most nézegetem a kirándulás képeit.m Általában autómatában fotóztam. Mindegyik kép enyhén fakó. A photoshopnál elég a kontrasz (kb 80%ban) és brighnes (kb 20%)-el beállítanom a képet. A NIKON programjánál általában a auto saturation hoz létre jó képet.
hogy lehet ezt kiküszöbölni, hogy egyből jó legyen?
Ami az állványt illeti, nekem semmilyen tapasztalatom nem volt velük, hiszen még most is kezdőnek számítok fényképezés terén. Egyszerűen elhittem amit itt a többiek mondtak, hogy ár/minőség/tudás/tartósság arányait figyelembe véve a Manfrotto a legjobb. És nem is csalódtam, mert a pénzemért precíz, nagyon stabil, minőségi állványt kaptam. Van egy Manfrotto botállványom is, az is jól jön néha, ha egy kicsit stabilabban kell tartani a gépet. Az egyéb kiegészítőkkel kapcsolatban az a véleményem, hogy ebben a kategóriában - bármennyire is drága - a gyári dolgok a legjobbak. Nekem van Raynox előtétem (kettő is), Kenko előtétem is, De látható különbség van a képeken amikor a TC-E2-est, vagy a WC-E63-as Nikon előtéteket használom. Viszont azok rohadt drágák, de az is igaz, hogy addig nem nyugszom, amig - ha egyszer meglesz a CP5400-as - rá nem eszkábálom őket valahogy a CP4300-ast leváltó masinára. Egyébként érdekes, hogy a Kenkó előtétemnél (6X tele) szinte képtelenség éles képet csinálni, bár rájöttem egy módszerre, de még mindig nem elég tökéletes. Ugyanis ha a max-nál egy icipicit kisebb optikai zoom-nál felteszem, akkor ezen az előtéten még manuálisan is kell élességet állítani. Igen ám, de az nem egyszerű, mondjuk egy követő AF-nál, ezért csak nyugis "célpontokra" használom, és akkor is úgy, hogy manuális élességállításban végtelenhez teszem a csík végét és utánna állítok élességet az előtéten is. Olyankor már nem dolgozik az AF, így a kép elméletileg éles lesz. De azért csak elméletileg, mert a CP4300 LCD-jén meglátni, hogy mi éles, nem egyszerű feladat. Ezzel a Kenko előtéttel készült pl a "Little Girl" című képem, ami több szempontból is szerencsésnek mondható. Egyrészt pont a kaerába néz a kislány, egy - szerintem - aranyos "vonulás" közben, másrészt meg közelít az éleshez, pár PS igy is kellett hozzá... Sajna ez a Tele nem igazán használható jól... Az eredeti Nikon cuccok ára nagyjából 50e Ft körül mozog ÁFÁ-val, bár a 3x-os tele, az majdnem 100e Ft... Azért ennyit nem érnek SZVSZ, én is csak egy rendkívüli vállalati prémium miatt vettem meg őket... Persze a 3x-os telét azt a boltban hagytam... :)
Mikrobee, milyen tapasztalataid vannak a konverterekkel kapcsolatban, fényerő, használhatóság stb, milyet érdemes venni és mennyit kóstálnak? Továbbá állvány ügyben is várom véleményedet.
Új tulaj vagyok, egyre obban kezdek belejönni a manuális kezelésbe:)
Még valami: Nekem fekete színű van nektek huzamosabb használat után hajlamos a műanyag karcolódásra?
Nehéz a kérdés, mert ahogy kezdtem jobban belejönni, egyre kevesebb a Photoshop... Igazából amikor még nem jöttem jobban bele (sic) akkor sem volt agyon retusálva egyik képem sem... De ha gondolod, szivesen elmondom mindegyik képről, hogy mi az utómunkájának a története. Ami általános, az az US és a zaj eltávolítása (már ahol ez sikerül), meg a sepia képeken a sepia...
És hát természetesen a keret. Van ahol volt színkorrekció is, van ahol volt polar szűrő, vagy "skylight" effekt, vagy esetleg a panorámáknál az illesztési élek elsímítása. Az "örvény" című képem az egyedül, ami komolyan trükközve van, de hát ezt (és mást sem) soha nem tagadtam.
Az éjszakai képek állvánnyal készülnek. Aki egyébként ismeri a CP4300-ast az tudja, hogy híresen jó az éjszakai üzemmódja. Ezt gondolom a többiek is alátámaszták...
3 hete én is tulajdonosa vagyok egy 4300-asnak. Eddig kb 600 fotót készítettem.
Tegnap este néztük gyorsan megnéztük a szoftver verziót. Láttam, hogy az enyém 1.5 így egy kicsit megnyugodtam. Általában automata üzemmódban csináltam a képeket. Amit tapasztaltam, hogy kicsit fakók a képek, de a photosopnál a kontrasztot egy kicsit megemeltem, akkor minden rendbe jött. Ti hogy vagytok ezzel a kérdéssel?
Másik ami jobban zavart. Manuális üzemmódnál nem tudtam azt megcsinálni, hogy beállítom a "záridőt" és ahoz automatikusan beállítsa az íriszt. És az is zavart, hogy az írisz csak két érték közöt változtatható, mikor az automata üzemmódban széles skálán változtatja (képadatok alapján)Van valamilyen megoldás?
Szerintem a pár hónap várakozás megéri! Nem is annyira az ár miatt - mert szerintem az lényegesen nem fog változni ennyi idő alatt - hanem inkább azért, hogy kiderüljön, van-e a gépnek valami gyermekbetegsége... Nem olcsó a cuccos, én is nagyon szemezek vele, de hallottam valami pletykát a CP5700-as utódjáról, ami lassan-lassan megjelenik... Azt talán érdemes még megvárni, mert, ugyan a CP5400-as nagyon jó kis gépnek látszik, azért a CP5700-as utódja sem lehet rossz... Egyébként ha valaki CP5700-ast akar venni annak most érdemes mert esik az ára rendesen - lévén megszüntetik a forgalmazását.
Most döntöttem el, hogy veszek 1 digi fényképezőt, és ki is néztem a CP5400-ast, de picit drága nekem.
Arra gondoltam, hogy várok pár hónapot vele, hátha lejjebb megy az ára. Mennyire szoktak mozogni az árak? Megéri várni?
Nézegettem 1 árösszehasonlítós oldalt, de nem találtam olyant, ahol Ausztriában személyesen átvehető lenne a cucc. Valaki tudna dobi egy linket?
Köszi
Zolka
Ui: bocs hogy ide írtam, de nem találtam 5400-assal foglalkozó oldalt
Sziasztok!
Egyenlőre még csak keresem az optimális választást az első gépemre, a jelenlegi verziók: CP3100, 4300, Canon A70. Van valakinek tapasztalata ezekkel kapcsolatban?
Ha minden igaz a CP3100 újabb fejlesztés, mint a 4300. Érdemesebb esetleg a kisebb felbontás ellenére is ezt választani?
Kösz
rtomix
Én úgy tudom, hogy "símán" polarszűrőt nem lehet rátenni. Ellenben pl. az eredeti Nikon előtéteknél mindenütt megvan a szűrő menete, tehát ha ilyet használsz, azokra rámehet a szűrő. Egyedüli gond velük a viszonyleg borsos ár...
Kb. 1 hónapja 885 tulaj vagyok. Ebben még nincs az előre beállított témák között sport mód, ami az új testvérben megvan. Érdekelne, hogy milyenek a gyári beállításai: tudna valaki egy képet küldeni, amely ezzel a móddal készült?