Telefon ügyben tudok fejleményeket. A Matáv Műszaki Szolgáltatások Igazgatóságán azt mondták nekem, hogy a Matáv fog hálózatot építeni, sőt ezt megerősítette a közös képviselő is. Én már fel is adtam az ügyfélszolgálaton az analóg vonal megrendelést, így rögtön értesít majd a Matáv, ha bekapcsolhatják már a vonalat. Nekem azért sürgős, mert a munkáltatómtól kedvezményt csak matávos telefonvonalra kapok.
Olvasgattam a hozzászólásaitokat, hogy mindenki milyen viszontagságokon megy keresztül, mire átadják a lakást, nekem sem ment minden zökkenőmentesen, de azért előbb-utóbb mindenre lett megoldás. Annyit mondhatok, hogy mikor beköltözöl, és minden nap az új lakásba mehetsz haza, reggelente ott ébredsz fel, az mindenért kárpótol! ;-)
Azt megtudod kérdezni a CU-tól, hogy ha néluk előfizetsz telefonra, akkor lehet-e már ADSL szolgáltatód?
Én ugy tudom, hogy akár Matáv területen is lehetsz Inviteles ADSL előfizető, úgyhogy látok esély arra, hogy azt az ADSL előfizetőt hozod amelyiket akarod. Szerintem előszőr kezd az AXELERO-nál, hogy megvalósítható-e a szolgáltatás nálad ahol, nem a matáv a telefonosod.
IGYEKSZEM HOLNAP OTT LENNI ÉS TISZTÁZZUK 4 SZEMKÖZT E DOLGOKAT, DE ÖNNEK IGAZA VAN ÉS ÍGY MÁR TELJES MÉRTÉKBEN (kultúr verzióban)!
Engem csak a stílus bántott (önt meg a helyzet)-(engem is), mert mint kivitelező megérdemlem, de mint ember NEM, és ha valaki segítséget akar nyújtani azt nem kellene elküdeni sehol a p-ba. Én se küldöm el azt a lakót aki olyan dolgról érdeklődik munkaidőm után 8-10 körül hogy a kulcsot mikor veheti fel, és telefonál késő este felébresztve a gyerekemet, és a családomat, hogy érdeklődjön dolgokról. Lehet hogy ez a szakmám, és kötelességem, de főleg azért vagyok ilyen helyzetben is ember, és nem küldök senkit sehová, mert egyszer állok majd a másik oldat is és kérdés hogy milyen lesz akkor...(?)
Ismét elnézést a horroisztikus előzményekért, melyért érdemérmet nem kapunk, de a mai nappal a lakás kitakarítva, hiányosság pótolva, "foci" lehetőség nélkül átadásra kész, és jóindulatuan mondom, hogy használja egészséggel, és ha később valami probléma merül fel mint garancia vezető állok az ön rendelkezésére is, mint mindenkinek.
Figyu, teljesen megertem, hogy kiakadtal, lehet bosszankodni, de sztem azzal, ha igy kiborulsz, senkinek nem lesz jo. A Zsalut magadraharagitod, te meg infarktust kapsz..:)
Ilyenkor fog osszeszorit, fax megir / fonok elokerit, aztan lesz valami - vagy nem... Nekem is volt/van (meg mindig) tobb kifogasom, es nem is ertem, hogy ezeknek a hibakat miert most kell lerendezni, miert nem 3 honappal ezelott. De azert ugy latom, ha eleg sokat hivogatom a Zsalut, akkor azert csak megcsinaljak. Bosszanto, meg minden, de ez van.
(en pl. ugy tudtam, epitkezesre tilos a munkasoknak alkoholt bevinni. Tomenyet meg foleg... 4-et meg plane... Nem eltakaritani meg arcpirito...)
Legy nagyon kritikus (te fogsz benne lakni!), es hideg feju.
Tisztelt Zsalu!
Azért ezen a fórumon válaszolok a megjegyzéseire mert Ön is így tett. 1-2 dolgot azért szeretnék leszögezni. Ha valaki több hónap késéssel vesz át egy ingatlant amiért 17 millió forintot fizetett nem tud annyira toleráns lenni akkor amikor hülyének nézik. Azaz elnézést kérek a szóhasználatért nem akartam ennyire nyers lenni, amikor az elvárásai nem felenek meg a tényeknek.
Lehet hogy az Én igényeim nagyok, de abba nem fér bele a dzsuvás konyhabútor, a munkások által otthagyott szofisdoboz amivel kínomban focizok az erkélyen, vagy a hiányzó alkatrészek amiért embert akarnak elszalasztani, hogy vegye azt meg és várjak erre háromnegyed órát.
Nem érdekel kinek a feladata volt vagy felelőssége mert ez nem az Én dolgom. Igen, Nagy József elnézést kért, és a hozzáállásával teljesen meg voltam elégedve, látszott rajta, hogy Ő is megütközött a látottak alapján. Nem csak egy egyszerű "elnézést" elmormogásával reagált.
Nem akarok senkit sem feleslegesen lázítani, ilyen stílusra ösztönözni csak bátorítani arra, hogy nyugodtan kérdezzen rá azokra a dolgokra amelyek elvárhatók. Igen, nem hangzott el a számból az, hogy "a büdös életbe most mindenki kezdjen neki fogkefével felnyalni mindent", nem kezdtem el ordibálni és pattogni mint azt egy nálam kevesebb türelemmel "megáldott" valaki tette volna, hanem közöltem hogy akkor visszajövök hétfőn addigra legyen idő kijavítani mindent. Ez jelképezi számomra azt, hogy kultúrált ember vagyok.
Ez a topic arra való, hogy a tapasztalatainkat megosszuk egymással. és hangot adjunk a sérelmeinknek. Talán mindezen jelzők ezért kerültek bele abba amit írtam. Nincsen szükségem arra, hogy nem kultúrember módjára kezeljenek ahogyan azt Ön írta. Nem is tudom honnan gondolt ilyeneket.
Mindazon dolgok ellenére amiket nem tudtak biztosítani a számomra kultúráltan és higgadtan viselkedtem. A holnapi találkozásig tisztelettel: Elekes István
Minél többen szeretnénk mást, mint ami van, pl.CU helyett a Matávot, szerintem annál gyorsabban fog menni. A témára nagyobb hangsúlyt lehetne fordítani, ha tudnánk, valójában most, vagy lehetőség esetén és egy jó Matáv ajánlat mellett egyáltalán mennyien választanánk a CU helyett mást. Akikről tudok, és akikkel beszéltem eddig (sajnos nem voltunk sokan :-( 5-6 sorstárs), de ott az arány magas volt, mondhatom 80 % körüli (A többieknek mindegy volt...). Nektek mi véleményetek? Ha váltásban gondolkodtok, akkor esetleg írjatok nekem egy mailt, hogy egyáltalán látni lehessen mi a helyzet. Nem tudom, a fórumot hányan "forgatjátok" "lakótársak", de gondolom "relatíve zárt a kör"...Mindegy, de ha az ügyben lépünk bármit, akkor egy esetleges "támogatói kör" sokat "nyomhat a latban"..
A fogkefe egy kicsit erős és megalázó, de szerencsére nem hangzott el, és hétfőn igyekszünk átadni takarítva, és a hiányok pótlásával.
A hibáért elnézést kértünk, és 100ból 1-nél sajnos megesik ilyen horror.
A hibáról ebben az esetben nem a Nagy József, hanem a Wéber Antal tehet és kezdeményezheti az eljárást személyesen velem szembe ha további problémái és igénye merülnek fel, de szerintem nem szükséges a jelenlévőket izgatni, és a fogkefe stílusra ösztönözni, mert mi is tudunk hasonló stílust képviselni, de talán kultúrember módjára beszéljük meg az ilyeneket. (ha igénye van önnel kivételt tehetünk!)
Sajnálom, hogy a katonaságnál ilyen rossz élmények maradtak önben.
A munkahelyem csak Axeleros internetet fizet. Kerdeznem, hogy Matav ugyben mi az allas, mert gondolom, ahhoz az kene eloszoris, hogy "normal" vonalam legyen, ne ComUniques...
Megjelentem az átadás/átvételt intéző Úr (Nagy József) egy nagyon rendes tag, de ezen kívül semmi más pozitívumot nem tudok mondani. Kínomban az erkélyen fociztam a munkások otthagyott cigisdobozával.
Alap számomra ha valaki lakást vesz át akkor minimum kitakaríttatom. Vagy legalább megvan minden a lakáshoz tartozó tárgy. Ott helyben akartak leszalasztani valakit bizonyos alkatrészekért (hányinger) valamint a konyhabútor tiszta retek, majdnem szétesett, és nem volt víz. Amikor szóltam megnyitották a csapot, mire kiderült, hogy nincs bennt a fürdőben a wc-tartályt a fallal összekötő cső, persze a víz ömlött és anyám aki a fürdőszobában állt tetőtől talpig tiszta víz lett. Borzalom. Haza akartak vinni kocsival, de mennyenek a bús pics@ba.......
Megmondtam, hogy hétfőre Nekem fogkefével nyalják ki az egész lakást rekkel 9.00-kor úgy vagyok hajlandó átvenni, máshogy nem..... vigyázzatok......!
Mindenki szurkolhat holnap (pénteken) 14.00-ra lebeszéltem az időpontot a kulcsátadásra mint talán első (hiteles) beköltöző. Azok után, hogy a devizaárfolyamon kb. 100.000-et buktam, és még ott sincsen a pénz az OFIR-TAL-nál csak reménykedni tudok, de bátraké a szerencse :-) Holnap délután mindenkit tájékoztatok mi volt :-))) Fel a fejekkel közel a költözés.
Én is beszéltem a banknál a hitelügyintézővel, és megerősíthetem az infót, hogy végszámlát várnak, és utána nem várnak forduló napot és utalják a pénzt.
A TV, Telefon, internettel kapcsolatban tudna vmelyikőtök infót adni, milyen áron adja a szolgáltatásokat a CU, kivel kell felveni a kapcsolatot? Az infókat előre is köszönöm.
Most kapcsolódok be először a beszélgetésbe és néhány infóval talán én is szolgálhatok:
Úgy tudom, hogy az OT már elküldte a banknak a jogerős használatbavételi engedélyt, a hiteleket lehívta, majd utóbb kitalálta a bank, hogy még végszámla is kell neki…, persze…, ha bank lennék… J én is próbálnám minél tovább húzni a kifizetéseket… Az viszont nem tetszik, hogy a mi bőrünkre teszi mindezt… A probléma, hogy – más választásunk nemigen lévén…, éljen a versenygazdaság és a bankok közötti kartellek… - mi is aláírtuk a hitelszerződéseket, úgyhogy nagyon nem tudunk sokat tenni…
Erről jut eszembe… olvastam egy cikket a Napi Gazdaságban… a neten is fenn van… “Megtéveszthetik a lakosságot az akciós banki hitelekről beszámoló reklámok, a hirdetésből sokszor nem derül ki a hitel valódi ára. Az így körvonalazott kondíciók pedig véletlenül sem vethetők össze más deviza- vagy forinthitel feltételeivel.” – ha vki többet szeretne… ld. http://index.hu/gazdasag/magyar/bankreklam04/
Szerintem készítsünk egymás közt egy kis közvélemény-kutatást arról, hogy azok az emberek, akikkel kapcsolatba kerültünk az egész ügy kapcsán, mennyire voltak segítőkészek, mennyire tudtak használható infóval szolgálni, mennyire voltak gyorsak… stb. Ez alapján kaphatnának pontot 1-10-ig… Kíváncsi lennék Nektek milyen tapasztalataitok vannak, mert bennem csak néhányan hagytak maradandó pozitív nyomot… Dobjatok be néhány nevet a köztudatba és akkor azokra lehetne szavazni… vagy használhatatlan az ötlet úgy, ahogy van?!?!?! :-) Ha vki ért hozzá, csinálhatna egy olyan listát, ami mellett kis karikában lehetne megjelölni a számunkra legszimpatikusabb, legsegítőkészebb… stb. 2 személy nevét és akár lehetne egy citrom-listát is készíteni a legrosszabbakról… Na jó… csak egy ötlet volt…, nem ér paradicsommal dobálni… neeee… J
Én is beszéltem a Bankkal. Azt mondták, hogy Nem a fordulónapon folyósít mivel a beruházó még nem küldött végszámlát (de megigérték, hogy sietnek). Ezér, amikor ez meg lesz, akkor nem forduló napon, hanem ugymond rendkívül utalással fognak folyósítani fordulónapon kívüli időben.
BEszeltem nemreg a bankkal - allitolag meg mindig hianyzik valami papir az OT reszerol, ezert nem tudjak, hogy lesz-e fizetes... (Eddig meg nem volt....)
Az, hogy a CU kiépítette a hálózatot az egy dolog, tehette ezt akár a Zsalu alvállalkozójaként. A hálózat tulajdona, de ha az nem is a használati joga azonban a házé és lakói-é. Egyetlen szolgáltató kizárólagosságáról sem lehet szó.....
Én nem messze laktam a gizellától, és direct megtartottam a Matávos telefoszámomat és 1 évig fizettem rá a szüneteltetési díjat, hogy majd itt jól be fogom köttetni. A beruházó azt mondta, hogy nem lehet, mert a Comunique lesz a szolgáltató. Felhívtam a Matávot, hogy mégis mint 'hüséges' ügyfelük, ugyan már, nehogy ne lehessen bekötni a maguk vonalát. Hát nem azt mondták, hogy nem. Nem is akartak érdemben foglalkozni a dologgal. Mondták, hogy ja ismerik a helyzetet, mert hogy lakóparkokban már nem tudnak szólgáltatni.
A Comuniquet is megkérdeztem, hogy ehhez nem igazán van joguk, de mondták, hogy a hálozatot ők építették ki. Ez a sajátujuk. Ide más szolgáltató nem jöhet. Ha esetleg a Matáv kiépít magának hálózatot, akkor lehet azt haználni, de az övékét nem.
Egy jó hónappal ezelőtt kiplakátozta szórólapokkat valaki a házat, hogy matáv ügynök, és ő eltudja intézni, hogy matávos vonal legyen. De leginkább a távriasztásban utazott. Jól felhívtam, és megkértem hogy segítsen. Megígérte, hogy nident megtesz. Hát azóta se hallottam róla semmit.
De azért ha tényleg lehet Matáv, akkor érdekel a dolog.
A hétvégén mi is megjártuk a lakást. A lift (az egyik) tényleg megy, de a költözések miatt gyakorlatilag folyamatosan működik, így én lefele már a lépcsőt választottam. (Ez a 7-ről 0-ra napi sportnak sem rossz :-))
Örömmel láttam az udvar átkövezését, így, szines kövekkel tényleg jobban néz ki, és remélem ezen - szemben az előző burkolattal - majd oda folyik a víz, ahova kell ;-))
Örülök, hogy a távközlés is beindul. Én élvén a szabadság jogával, telefonra és internetre egyértelműen a MATÁV-ot fogom választani, köszönöm a ComUnique -ból nem kérek. Miután a hálózat a házban a lakók tulajdona, és NEM A ComUnique-é, ezért ez a lehetőség (persze kinek mi tetszik) fenn kell, hogy álljon, bárkinek. A ház hálózatával kapcsolatban remélem Ti sem írtatok alá semmi olyasmit, hogy azt egy szolgáltató (esetünkben ComUnique) birtokolja, mert az tuti zsákutca!
Apropó, a Malom eltakarása továbbra is kérdés, ha a nyár elmúltával ötletetek lenne, l.sz. ne kíméljétek A FÓRUMot...
Köszi a gyors választ :-) Ha ilyen arányban romlik az idő lesz valamikor fűtés is? Őrök? Ahol most lakunk (Magház) sorban nyomják fel a lakásokat, jó lenne minél hamarabb költözni......
Zsalu 93-tól kérdezem, hogy ha van egy kis gondom a radiátorokkal (átrakatás)akkor azt a Zsalu (mint magánembernek, készpénzért) meg tudja csinálni?
A lift már működik. Be van bélelv, hogy nem rongálódjon meg a költözésektől. A kötbért szerintem ha jár, akkor a beruházón kell le verni. Normál esetben birtokba adáskor, megkérdezik, hogy akar-e kötbért érvényesíteni (ha a szerződés szerint jár).
A belső udvarban felszedték a beton járólapokat, és helyette szineset raknak. Sokkal jobban néz ki. KB 30 lakásba beköltöztek már. A Telefon, kábel TV ill. internet szolgáltatás már működik.