Keresés

Részletes keresés

edk440 Creative Commons License 2005.09.15 0 0 709
Nagy méretű RA4 levilágítást keresett a kollega egy ideje. A Friss FotóMozaik 27. oldalán lévő hirdetésben max. 125*250 cm-est reklámoznak.
baman Creative Commons License 2005.09.15 0 0 708
hat ezt a lehetoseget azert kar volt kihagyni, hisz a fuggetlenseged semmit sem csorbult volna, maximum az elfogultsagod ;-))))
Előzmény: Soká (707)
Soká Creative Commons License 2005.09.09 0 0 707
Köszönöm a lehetőséget!
Két okból tekintenék el a kipróbálásától:
1. részletkérdés, de szeretnék független nick maradni, nem kívánok magamnak kivételezett helyzetet
2. engem végülis nem nagyon érint ez az interpoláció, úgy fotózom, hogy elegendő legyen a pixelek száma.
Azt csak zárójelben, hogy időhiány és lustaság...

De azt készségesen elhiszem, hogy az interpolációk között a Tiétek a jobbak közé tartozik. De azért a cukor az cukor, az édesítőszer az édesítőszer.

Üdv:
Soká
Előzmény: www.digilabor.net (706)
www.digilabor.net Creative Commons License 2005.09.09 0 0 706

Kedves Soká,

távol áll tőlünk bárki megtévesztése, a mellékelt link alatt mindent megadtunk

akciónk pontos részleteivel kapcsolatban, így akit érdekelt az megtalálhatta.

Ami az interpolációt illeti, természetesen mi sem tudunk plusz hasznos képi

információt generálni, viszont a berendezést vezérlő RIP szoftver, olyan

új és speciális eljárást alkalmaz, hogy az általános interpolációnál megszokott

élességvesztés nem jelentkezik. Ez által elmondható, hogy a poszter a méretének

megfelelő általános távolságról nézve a megadott alacsony felbontások mellett is megfelelő (50dpi-től) illetve optimális (100dpi-től) nyomatminőséget produkál. Természetesen, amennyiben egy 10x15 képnek megfelelő távolságról nézzük a teljes kép egy kis részletet, úgy azonnal jelentkezik az alacsony felbontásnak megfelelő részletszegénység. Ezt azonban poszter esetén nem tekinthetjük referenciának, pl. az óriásplakátok gyakran nem érik el a 10dpi felbontást sem.

Mivel van már tapasztalatod nagyfelbontásból kapott minőséggel kapcsolatban,

örömmel vennénk, ha egy ingyenes teszt keretén belül kipróbálnád a nyomtatást  kisfelbontás (50 és 100dpi) mellett is, majd beszámolnál a tapasztaltakról. Amennyiben érdekel a dolog és elküldted az anyagot, úgy írj egy emailt az info@digilabor.net címre, hívatkozva fentiekre a nullás árazás miatt.

üdv

Előzmény: Soká (678)
Aga Creative Commons License 2005.09.09 0 0 705
Rawshooter: velemenyeddel azert nem teljesen ertek egyet. Ha egy szolgaltato egyik embere mondja azt, hogy O elegedett, az lehet elfogultsag. Amikor a szolgaltato ugyfele teszi ugyanezt, az inkabb referencia erteku. termeszetes, hogy nekunk anyagi ertdekunk fuzodik a szolgaltatashoz, ez nem kerdeses. Ebbol adodoan viszont kulonos tekintetben ahoz, hogy a tar minosege egyfajta garancia legyen a felhasznaloknak es ne az olcso husnak hig a leve mondat jusson eszukbe rola.

Aga
Előzmény: Rawshooter (704)
Rawshooter Creative Commons License 2005.09.09 0 0 704

Ki az az Aga?:)

Utána néztem és minden tiszteletem az övé, de ez semmin nem változtat.

Köztudott, hogy a CEWE háttérszolgáltatóként működik, így bármely vállalkozás,

legyen az Tar.hu, DM vagy Rossmann amely használja, fényképkidolgozás

szempontjából CEWE-vel azonosítható. Mivel vélhetően a Tar.hu-nak anyagi érdekei fűződnek az együttműködéshez, így kötelező védelmébe venni a szállítóját. Ez teljesen jogos is, de továbbra sem itt van a helye. Ez a fórum nagyon hasznos lehet a felhasználók számára tapasztalat csere szempontjából. Személy szerint a cégek

rövid, tárgyilagos reklámjai ellen nincs semmi kifogásom, de az öntömjénezésre itt nincs semmi szükség. Az ár/minőség viszony értékelése a végfelhasználók privilégiuma. Amennyiben magánszemélyként tényleg elégedett vagy az hírértékű a fórum olvasói számára, de az, hogy Garda Úr le van nyűgözve a Tar.hu-tól (CEWE kidolgozás) az csak akkor érdekes, ha saját maga írja.

üdv

Előzmény: Aga (700)
tündérlala Creative Commons License 2005.09.08 0 0 703

Ah, köszönöm a reagálást! :)

Lehet, hogy rosszul emléxem, és nem kellett regisztrálni, csak megadni az e-mail címemet a rendeléskor. 

Valóban igaz, nem annyira sok akciós értesítő érkezik, de nagyon fair lenne az e-mail végében egy olyan leiratkozós izé...

Nagyon jó hír a digitális méretek megléte, sajnos ez itt, a honlapotokon a választható méreteknél még a mai napig sem derül ki, javaslom, hogy tüntessétek fel, ahogy a konkurenciánál látható. :)

A sorbanálláshoz csak annyi kéne, hogy elkülöníteni a kétféle kiszolgálást, hogy annak, aki már reszketve várja a képeit, ne kelljen végigvárni, amig a tündéri eladóhölgy elmagyarázza nagypapának az eladni kívánt digitális masina működését! :)))

Előzmény: fujinet (701)
y3k Creative Commons License 2005.09.08 0 0 702

Nocsak, a kedvenc helyem:)

Az A4-es aran egy picit faraghatnatok(a 10X15 meg nem legyen mar ujra hatvan, az azert tulzas), amugy maximalis az elegedettseg.

Előzmény: fujinet (701)
fujinet Creative Commons License 2005.09.08 0 0 701

Muszáj pontosítanom!

- ha a szoftveres képfeltöltést választod NEM KELL regisztrálni, csak 1x letölteni a szoftvert

- hirlevelet szoktunk küldeni, nem gyakran, szerintem nem tolakodó módon!!

- az indokolatlan sorbanállást mint észrevételt köszönöm, megpróbálok ellene tenni!

- digitális méretet nagyon-nagyon régen készítünk, legközelebb KÉRJED!

Üdvözlettel: fujinet

Előzmény: tündérlala (699)
Aga Creative Commons License 2005.09.08 0 0 700
Rawshooter: javaslom, nezz kicsit utana, ki az az Aga, ha mar a nevemre klikkelni lusta vagy :)))))))) esetleg google :)

Előzmény: Rawshooter (698)
tündérlala Creative Commons License 2005.09.08 0 0 699

+1 vélemény:

Nekem a kedvenc helyem a Fuji a Blahán.

- közel van hozzám :),

- igen szép képeket csinálnak,

- lehet neten küldeni a képeket.

Viszont ehhez a küldéshez regisztrálni kell magadat, és onnan kezdve küldik a reklámleveleiket az akcióikról, stb., illetve további hátránya, hogy gyakran sokan vannak vevők is, akik bejönnek egy-egy fényképezőgépet megnézegetni, és akkor hosszú a sor, ezek nem tetszenek.

A minap kipróbáltam a Digilabort is, mert olvastam, hogy a nyomtatott képek mindkét oldalon fóliázva vannak, és jobban bírják az UV sugárzást. Van egy kirakatom, ahová reklámtablót tettem ki, és bizony egy év napsugárzása eléggé megviselte a vegyszeres képeket (fakók, hullámosak lettek). Most kiváncsi vagyok, hogy ez a printelt hogy fogja bírni. Érdekesség képpen több képet előhívattam mindkét formában, vegyszeresen és printelve is. A nyomtatott képek valóban kicsit raszteresebbek, portrénál nem előnyösek. De az én bútor fotóim szépek lettek, nekem legalábbis tetszik. A vegyszeres fotóik is szépek lettek (külön tetszett, hogy náluk "digitális méretek" is vannak, az a Fujinál nincs, csak vágás vagy fehér csík).

Összefoglalva: mindkét helyet ajánlom, összehasonlíthatatlanul szebb képeket csinálnak, mint a Médiamarkt önkiszolgáló előhívója vagy az általam eddig próbált tömeghelyek, kis ismeretlen zughívók.

Rawshooter Creative Commons License 2005.09.08 0 0 698

"Rawshooter: ha igazad lenne, nem kapnank ilyen leveleket:"

fenti sor alapján úgy tűnik, hogy személyesen a CEWE-vel levelezem.

Ettől kezdve nincs a vitának értelme, hiszen nem külső felhasználó,

hanem benfentes dícséri saját produktumát. Ilyen módon nem is várható

eltérő vélemény, más kérdés, hogy ennek nem itt van a helye hanem egy

fizetős PR cikkben!

Sok sikert a CEWE-nél, remélem azért nincs harag, de nekem ennél több kell.

Persze hajlandó vagyok többet is áldozni rá.

Előzmény: Aga (697)
Aga Creative Commons License 2005.09.08 0 0 697
Rawshooter: ha igazad lenne, nem kapnank ilyen leveleket:

"A képkidolgozás és a kiszállítás gyors volt (vidékre!), a fotók tökéletesek lettek! Máskor is rendelek! Köszönöm! Üdv. Garda B. "

Ugye a mezei juzer levelet csak akkor ir, ha barmi faj neki... ilyeneket, mint fent nem szoktak. Nem 1 kepet hivattam mar elo naluk sajat reszre, ha talalnek olcsobbat, akkor se mennek at mashova (mint maganszemely)

Aga

Előzmény: Rawshooter (695)
hannibal2 Creative Commons License 2005.09.08 0 0 696
Szép, gyors digit. képkidolgozás - hol?

http://www.ezfoto.hu/

KonicaMinolta R2 labor + Fuji Crystal Archive illetve Kodak Royal papirokra dolgozna (meretfuggoen egyik/masik papirra)

Netes rendeles.

Kipostazas.

Hosszu nyitvatartas.

Szakertelem. (ertenek az egesz szakmahoz!)

CF+CD+pendrive+barmirol irnak

udvariasak.

Egyeni igenyeket is meg lehet veluk beszelni.

Jo aron dolgoznak.

Rawshooter Creative Commons License 2005.09.08 0 0 695

Soha semmit nem minősítek úgy, ha nem ismerem a hátterét vagy nem próbáltam.

Az is távol álljon tőlem, hogy akár az AGFA-t vagy Kodakot leminősítsem, nem erről van szó.

Az, hogy valami nagy és gyors (a brutál gépük) nem feltétlenűl jelenti a minőséget. Ebben az iparágban ez nyomatékosan igaz! Itt a minőség (RA4) leginkább az operátor szakértelmén, odafigyelésén múlik, aki a nagy gyártási sebesség mellett akkor sem tudná ellátni a feladatát, ha a CEWE-nek egyáltalán igénye lenne

alkalmazni.

Félreértés ne essék a piacon meg van a CEWE létjogosúltsága, hiszen a TESCO is igen sikeres vállalkozás. Sőt, vélhetően a piac nagyrészét ők látják el "gazdaságos" termékekkel. Ez a piacot minősíti, de ez már egy másik kérdés, ennek

kis hazánkban elsősorban gazdasági okai vannak.

A tévedés ott van, azt gondoltam, hogy aki ezt a topikot olvassa az hozzám hasonló igényekkel rendelkezik a kidolgozással kapcsolatban és ezzel nem a TESCO usereket szeretném degradálni.

Előzmény: Aga (674)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.08 0 0 694
modera,

te.aztán.nem.dógozol.meg.a.pénzedér...
(gondolom.az.origótól.kapod,mivel.állításod.szerint.semmi.közöd.a.zindex.huhoz.)

hogy-hogy.nem.törölted.még.a.megállapodásunk.szerint.a.hsz-eimet.és.a.nickemet?
nem.ég.a.képeden.a.bőr?

hogy.tisztábban.láss:

a.digilabor.lopja.még.a.nevét.is.
több.mint.10éves.a.digilab.a.vadász.uccában.
bejegyzett.cég,.fényképészeti.tevékenységre.is...

ki.a.tisztességtelen?

tudod.mi.a.dolgod!
törölj,.modera!
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.07 0 0 693

hehe...szivart_viszek...:)))
Előzmény: y3k (692)
y3k Creative Commons License 2005.09.07 0 0 692

Nem mondom, hogy tobb idom lesz mint egy cigi, az is csak ha hozol, abbahagytam, pedig jo az:)

Előzmény: Törölt nick (691)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.07 0 0 691

hűha,_megnézem_és_átmegyek...

kétmagos_és_kendermagos_fronton_van_remény?
Előzmény: y3k (690)
y3k Creative Commons License 2005.09.07 0 0 690

Mielott ez megtortenne, sikerul mart kideritened milyen ram kell abba a nyomtatoba?

Mer ha sima SD, abbol eppen 5 perce szerztem egy tuti ketoldalas 128-ast, atveheto a portan:)

Előzmény: Törölt nick (688)
Soká Creative Commons License 2005.09.07 0 0 689
alhazen, nem éri meg bosszankodni! Én azt mondom, soha nagyobb igazságtalanság ne érjen az életben.
(Utána kéne olvasni, de azt hiszem a hozzászólásaink azután, hogy lenyomtuk a "Mehet" gombot, már kikerülnek a rendelkezési körünkből. Alaposan megcsonkulna a fórum ha mindenki töröltethené magát kénye-kedve szerint. Biztosan akad ilyenre is példa, de az magasan a fejünk felett történik)
Előzmény: Törölt nick (688)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.07 0 0 688

hát_még_nem...

ui._kértem,_hogy_a_hsz_esetleges_törlésével_töröld_az_összes_hsz-em_a_nickemmel_együtt.

Előzmény: momotaro (687)
momotaro Creative Commons License 2005.09.07 0 0 687
OK, akkor ezt megbeszéltük.
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.07 0 0 686

modera,

kihúznád_a_nyelvedet_a_seggemből?
Előzmény: momotaro (685)
momotaro Creative Commons License 2005.09.07 0 0 685
A törlés oka a Modus Moderandi-ba ütköző személyeskedés volt. Hozzászólásod láthatóan kizárólag a másik lejáratására született. Arra szeretnék kérni mindenkit, hogy maradjon a témánál és a tényeknél, és kerülje az üres személyeskedést, egymás üres minősítését, jelzőzését, lejáratását. Az is belefér, hogy néha mindenki benyomja ide a reklámját meg a "megérdemled az egészet, mér' nem hozzám hoztad" jellegű önajánlgatását, dicsérgessétek magatokat, de a másik nyílt, üres hitelrontását kerüljétek. Köszönettel, moderátor. (semmi közöm az index-hez, azt sem tudom, kivel milyen üzleti kapcsolatban van, nem is érdekel).
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.07 0 0 684

gond_egy_szál_se...

a_gond_az_index_píárkodása_(pénzért_hogy_félre_ne_értsd)_egy_fizetős_ügyfelük_érdekében.

hogy_ezzel_minden_olvasójukat_átverik?
ugyanmá'...
a_pénznek_nincs_szaga...

fényképész_vagyok.
a_szakmát_többek_között_az_ilyen,_önmagukat_ennek-annak_tituláló_kóklerek_is_lejáratják:
hadd_ne_mondjam_tovább...
Előzmény: Soká (682)
NJani Creative Commons License 2005.09.07 0 0 683

Moderákok!

Mi a francnak kellett kimoderálni a 673-as hsz-t? Kinek csípte a szemét? Ha én most azt írom ide, hogy Alhazen átver minket azzal, amit mond, akkor ezt a hsz-t is kimoderáljátok? Ugye, hogy nem.

Úgy hogy legyetek kedvesek egyenlő mércével mérni és ontopic hsz-t nem kimoderálni, pusztán mert nem teccik a vélemény valakinek.

Mondj igazat és betörik a fejedet. :-(

Soká Creative Commons License 2005.09.06 0 0 682
Hát, igen, én is összekevertem a fogalmakat. Mea culpa...
Előzmény: Törölt nick (680)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.06 0 0 681
ahogy_vesszük.:)))

(a_hamburger_is_marhasült_ha_úgy_vesszük.
steak_ha_úgy_akarod...)
Előzmény: Soká (679)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.06 0 0 680
soká,
álljon_meg_a_nászmenet!
neked_mióta_laborálnak_(?!)_fénymásolóval?
úgy_értve,_hogy-hogy_LABOR_a_fénymásoló?

mióta_képkidolgozás_a_nyomtatás?

Előzmény: Soká (678)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!