Franciaországba (Normandia-Bretagne) megyünk a családdal Ausztria és Németországon keresztül. LPG kutak után érdeklődnék. Ha esetleg valaki tud segtíeni azt megköszönném.
Sajna én is csak ezt találtam,de jobb lenne közelebb,az a baj hogy kannába nem tudom betölteni,a határ után van egy kút de lehet hogy ott nincs gáz mert nem találtam a listán, legközelebb megnézem az nekem 3km kerülő lenne csak,de hát ez van .Pedig úgy belesz@rnék matolcsybácsi bárgyú kétfeléleső pofájába.
Heló! Én tegnap jöttem haza Horvátból jól bejártam Rijekától-Makarszkáig meglepően sok gázkút van, azt nem néztem meg,hogy milyen a csatlakozójuk mert dízellel mentem (az is olcsóbb kb.35-40ft-al)a gáz kb.175ft-ra jön ki.Jó nyaralást!
A mindössze néhány oldalas törvényjavaslat 2013 elején 50 százalékkal tervezi emelni az autógáz (LPG) jövedéki adóját, majd májusban újabb 50 százalékos emelés következne.
mondjuk nekem mintha derengne valami eus szabályzás hogy az LPGnek fele annyiba kell kerülni mint a benzinnek, de ha jól emlékszem mi nem vagyunk ennek a tagja, ettől függetlenül reménykedni lehet a sötét zöld lobbiban...
Segítséget kérnék. Horvátországba menénk, de nem találok a neten semmit hol tudok LPG tankolni. Tavaj még benezinessel mentem, de az uj autót gázossá alakitattam. Üdv.
Szerencsésen megjártuk Ausztriát, kirándulós, nézelődős hét volt, 2100 km-el. Sajna ebben volt 320 km benzin is, viszont találtunk egy új kutat. Az A10 autópálya mellett, Salzburgtól délre, az Urstein Nord leágazásnál, a Salzburg felé menő oldalon. Koordináták: É 47,73435°, és K 13, 08526°. Tapasztalatunk viszont csak innen van, mert csak itt tankoltunk, igaz kétszer is. Az oszlop már be van építve a többiekkel egy szigeten, igaz, külön. Szerintem önkiszolgáló, de ezt nem próbáltam ki. Bent szóltam, hogy LPG-t tankolnék, erre ki jött az asszonyság egy komplett csatlakozó kofferral, és csodálkozott az enyémen (a benzinnyillás mellé van bekötve, és feltettem azt a bizonyos 15 cm-es toldatot). A vevő a start gombot nyomva tartja, és a kút addig adja a gázt. A végén csökken a sebesség, alig csorog valamit, így az itthon szokásos remegést meg sem vártam.
Az ár 0,8 €, ami akkori kártyás fizetéssel 230-ra jött ki, talán olcsobb picivel, mint itt. Árfolyamtól függ. Viszont oda - vissza a Nagycenki MOL kútnál tankoltam, kb. 20 forinttal drágáb, mint a pesti mol, és akkor még a más kutakat nem is viszonyítom.
Fényképet is teszek majd fel, de még hatalmas méretüek ide.
Gázkút van dögivel, de sehol sem szolgálnak ki, csak nálunk van ez a bohóckodás. Nagy probléma volt, hogy nem mindegyik kút a nálunk szokásos csatlakozóval tölt.
Vagy kérni kell egy adaptert vagy tovább kell állni.
Baden-Würtembegben és Hessenben csak a csavaros csatlakozóval találkoztam, Bajorországban több helyen volt kétféle töltőfej.
Az árak 80 cent körül mozogtak, inkább alatta. Ausztriában nem tankoltam, nem volt rá szükség.
Balassagyarmaton MOL kúton MÉG MINDIG 451.9 Ft a gáz ára :-( Ide nem ért el az árcsökkentés szele.Majd tankolunk Szlovákiába ők pedig szívjanak Gázt.....
Ok. Szívesen segítek amiben tudok. Ha mented a kutat a gps-en, akkor ezt még a kúton állva tedd meg!(és, ha még lesz ott egy perced, írd be a címet + pl. agip) :) Mert szerintem azért van annyi rossz helyre mutató poi, mert már indulás után jut az emberek eszébe, hogy mentik a helyet...
Ok. Szívesen segítek amiben tudok. Ha mented a kutat a gps-en, akkor ezt még a kúton állva tedd meg!(és, ha még lesz ott egy perced, írd be a címet + pl. agip) :) Mert szerintem azért van annyi rossz helyre mutató poi, mert már indulás után jut az emberek eszébe, hogy mentik a helyet...
Nem a legjobb hírek, mert pályán keveset megyünk majd, inkább nézelődünk, kirándulunk. Tervezni is nehéz előre emiatt. Ha sikerül tankolni, majd mentem a koordinátákat, és itthon egyeztetünk.
Somoskőújfalunál a határon van benzinkút,de nincs LPG. Ragyolcon igen,az a határtól 6 km. Eu-árfolyamtól függően,akár 200 alatt is. 0.678Eu. JURKI kút.
Sötédedés után gázt nem szplgálnak ki. Örülök ha valakinek segíthettem: