Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.10.25 0 0 4256
Gyerekorvos és gyerekfogorvos+fogszabályozás: Ányos u.2. (a monostori felőli végénél), felnőtt orvos: Monostori út 27, Állatorvos is van egy pár, meg magánfogászat.
Előzmény: mackofej5 (4254)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.25 0 0 4255
Az orvost nem tudom hol van.

Üzlet van mint a szemét:

Auchan: szombat délelőtt nem szabad menni (ilyenkor érkezik a teljes Békesmegyeri lakosság, de legalábbis hogymondjam nem az AB státuszú része...). Busszal nem igazán opció, főleg nem hidegben, de nem lehetetlen küldetés.

Match: a HÉV felé, hétköznap 10-ig nyitva van. Én utálom (mint a hálózat összes egységét), de ha nagyon kell, akkor ez járótávolságra van.

Aztán van egy SPAR is, a Monostori úton, ez már a lakótelep legszéle. Hát, mit mondjak rá. Plus korában sem volt benne áru, most sem nagyon van.

Autóval Cora, Tesco is kb. 10 perc alatt elérhető. Vannak ilyen garázsboltok is itt-ott, olyanok.

Arra kell figyelni, hogy 10 után gyalogtávolságban SEMMI nincs nyitva, tehát ha mondjuk egy doboz cigi kell, lehet indulni a benzinkúthoz, ami már a Bogdáni magasságában van. (Ilyenkor a busz már nem opció). Továbbá: a lakótelepen SEMMIFÉLE szórakozási lehetőség, közösségi élet nincsen.
Előzmény: mackofej5 (4254)
mackofej5 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 4254
Sziasztok!Rég jártam erre. Érdeklődnék, hogy merre található a rómain: háziorvosi rendelő, élelmiszerüzlet(smatch, spar, auchan - láttam) bölcsőde(hány van?) piac?Köszi, leendő lakos
Blue highway ACE Creative Commons License 2009.10.21 0 0 4253

Hali!

Megy valaki lakossági fórumni?

http://hg.hu/blog/8026-lakossagi-forum-a-panelfelujitasrol

Üdv,

Blue

borzimorzi Creative Commons License 2009.10.19 0 0 4252
Nem, az úszómedence nem!

2 medencéje van, az egyik a délebbi, vagy másképp a főbejárathoz közelebbi, amelyiknek nem teljesen szabályos téglalap az alaprajza. Na, az télen valóban nem üzemel. De az északabbra eső, a bájárattól távolabbi úszómedence és alatta a masszázs és szauna részleg üzemel télen is, az úszómedencét sátor alá rejtik. Olyankor a bejárat is áthelyeződik.

Próbáld ki, több ismerősöm is mondja, hogy ha minden 4 hossz után bemegy az ember szaunázni, akkor nem vészes. De kétségtelenül a leghidegebb vizű fürdő.

Jobb lenne, ha lenne egy félbevágott henger formájú, épített teteje neki, valamilyen fényáteresztő és szigetelt műanyagból, amelynek az elején és a végén a félköröket valamilyen módon el lehetne távolítani a nyárra, télen pedig vissza lehetne tenni. Akkor érvényesülne a fűtés, nem úgy, mint most a sátorban. Kiszökik minden meleg, hiába fűtenek. :-(

Csót:
b
Előzmény: Törölt nick (4251)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.19 0 0 4251
Csillaghegy nyitott, azért az télen nem olyan jó :-)
Előzmény: borzimorzi (4250)
borzimorzi Creative Commons License 2009.10.19 0 0 4250
Csillaghegy nem játszik? Tudom, hidegebb az átlagnál, de pár hossz után be lehet menni a szaunába, aztán da capo. Igen hasznos a hideg-meleg váltogatás, a kapillárisokat rendbeteszi, az érszűkület prevenciójára szvsz nincs is annál jobb.

Még a Komjádi lehet alternatíva, az jóval melegebb vizű. A Lukácsot nem szeretem, mert cipővel mászkálnak a medenceteret körbevevő részeken is, ahol a kabinok meg a hajszárítók vannak. A cipőkön behozott koszt aztán a papucsos vendégek viszik tovább a medencék közvetlen közelébe. Broáf. Nincsen rendesen megoldva, hogy a felöltözött, cipős vendégek számára a hajszárítás már teljesen külön helyen legyen. A Gelázs bérlet ára meg horror. Onnét muszáj volt elszoknom pár éve. Viszont, ha jársz arra, a Ménesinél jó volt még pár éve az állig. főisk. uszija, csak ajánlani tudom. Alighanem oda fogok átszokni, csak lenne már normálisan járható a város!

Persze, a csúcs az Erzsébet híd budai hídfőjénél levő, a Rudassal átellenben, a híd északi részén található fürdő lenne, a Rácz. Öt éve totojáznak vele! (http://termalfurdo.hu/index.php?p=cikk&id=36) S ha így megy tovább, akkor megfizethetetlen lesz. :-(

Csak abban reménykedhetünk, hogy a turizmus a válság miatt visszaesik, és a luxusszállóból nem lesz elég vendég, tehát rá lesznek szorulva a napi belépősökre meg a bérletesekre. Azt nem bánnám, ha kicsit drágább lenne az átlagnál, mert elvégre egy szupi uszi nem hajléktalanmosdató, de azt sem szeretném, hogy rámenjen a bérletre egy fél minimálbér...

Csót:
b
Előzmény: Törölt nick (4247)
doncike Creative Commons License 2009.10.19 0 0 4249

Akartam írni, hogy nem tudum, viszont a Római Teniszakadémiának is van uszodája is, meg weboldala is.

De közben látom, hogy a weboldaluk (www.rta.hu) helyén csak egy teniszverseny weboldala jön, nem tudom miért.

Előzmény: Törölt nick (4247)
borzimorzi Creative Commons License 2009.10.19 0 0 4248
Köszi, válaszoltam is!

Csót:
b
Előzmény: Törölt nick (4246)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.18 0 0 4247
Nem tudjátok, hogy Kasszásdűlőn mennyiért adják most a bérletet a tanuszodába? Gimis koromban odajártunk, és akkor voltak külsősök, bár nem tudom, most lehet-e még járni kívülről. Persze jó szolgáltatóegységhez híven nincs weboldala.

Uszodát keresek, de a Dagály horror árú, és emlékeim szerint végtelenül lerobbant, a Lido hotel medencéje pedig pancsoló.
Előzmény: Törölt nick (4246)
mintti Creative Commons License 2009.10.14 0 0 4245
Nem tudom, ez közterület elvieg.
Előzmény: borzimorzi (4244)
borzimorzi Creative Commons License 2009.10.14 0 0 4244
Ha elég naghy volt a fa, akkor ingyen is megoldhatjátok a pótlást, ha felajánljátok tüzifa céljára azzal a feltétellel, hogy aki elviszi, az először is ültessen egy fát. A diót tudom javasolni leginkább, szépsége mellett haszna is van neki. A Milotai 10-et pláne örömmel vennétek (http://www.tuja.hu/catalog/product_info.php?products_id=188), úgy érzem. Mármint, ha megvenné és elültetné nektek az, aki tüzifaként elviszi utána a kidőlt régit.

Csót:
b
Előzmény: mintti (4242)
Hülyesamu Creative Commons License 2009.10.14 0 0 4243
Ez lehet, hogy nem a távfűtők sara, a Kadosában egy kb 40-50 centis dőlt keresztben az útra, a pataknál meg egy 30 centis. Nagy szél van, na.
Előzmény: mintti (4242)
mintti Creative Commons License 2009.10.14 0 0 4242
Ugye az Őrlő utcán csináltak valami kábelfektetést vagy mit.

Ennek a széllel karöltve meg is lett a hatása. Az Őrlő utca-Őrlő köz sarkon, véleményem szerint a kábel fektetés során sikerült egy két gyökeret átvágni, melynek következményében a fa mely itt állt kidőlt.

Sajnos.

Egyébként valami lehet ebben a szakaszban, hisz már nem ez az első.

Aki valami kertészakárminél ismerős nem tudna oda ültetni valami életerős fát? nem olyat ami kis kóró, hanem tényleg egy erős fát.

Más felől milyen fa állt ott?

Üdv.
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.14 0 0 4241
Így is kiszámíthathatlan :)) Viszont cserébe nem kell dekkolni a Szentendrein annyit, Auchan és Békás egyszerűen megközelíthető + a lakótelep túloldala is normális tömegközlekedési kiszolgálást kapnak.

A sineket? Hát, sztem elférne.
Előzmény: borzimorzi (4240)
borzimorzi Creative Commons License 2009.10.14 0 0 4240
Jó ötlet! Bár a lámpák és a dugók miatt szvsz teljesen kiszámíthatatlan lenne a menetideje, nem lehetne rá menetrendet kialakítani. Alighanem ezért nem csinálják. Meg persze azért, hogy jó sokszor kelljen átszállnunk és lyukasztanunk.

Csót:
b
Előzmény: Törölt nick (4238)
Hülyesamu Creative Commons License 2009.10.14 0 0 4239
Ezekkel a sínre rakott trükkökkel mindig az a baj, hogy egy (két) teljes sávot elfoglalnak. A Nánásin pl. hova tennéd a (két) villamossínt? Az út helyére?
Előzmény: Törölt nick (4238)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.14 0 0 4238
Igaz. Viszont egy Békástól kiinduló, a Nánásin az Auchant érintve vagy az Árpád hídig, vagy pedig az összekötőn Újpestig járatott villamos is sokat segítene. Avagy azt is meglehetne csinálni, hogy a 106-ost oda-vissza irányban a Nánásin járatni, kifelé elküldeni legalább Békásig (vagy a Coráig), illetve lefelé az Auchan mögött kiküldeni a Szentendreire.
Előzmény: borzimorzi (4234)
Hülyesamu Creative Commons License 2009.10.13 0 0 4237
Csak egy dologra gondoljatok: össze lehet-e egy hajó kikötésének idejét hasonlítani egy megállóba beállással? Két kikötés út közben, és nincs az a sebesség, amivel ezt be lehet hozni. Másrészt a Duna-part legalább olyan messze van a telep nagy részétől, mint a Szentendrei, ha ugyan nem messzebb.
Előzmény: Törölt nick (4233)
doncike Creative Commons License 2009.10.13 0 0 4236

"Én nagyon meglepődnék, ha a bármilyen gyors hajó+séta rövidebb lenne, mint a HÉV+séta, csak hogy a gyors alternatívákat ne vegyük figyelembe."

A lényeg, hogy tényleg gyors legyen és ne álljon meg máshol.

Békás-Batyi szárnyashajóval max. 10 perc.

Hátránya, hogy abban nemigen lehet állva utazni, tehát a beszállási procedúra eltart egy ideig.

Előzmény: Hülyesamu (4232)
borzimorzi Creative Commons License 2009.10.13 0 0 4235
Magam is ettől tartok, csak igyekszem mindig bona fide alapon állni.

Csót:
b
borzimorzi Creative Commons License 2009.10.13 0 0 4234
Potom pár száz milliárd lenne, úgyhogy túl sok esélyt a mi életünkben nem látok rá. Összehasonlításul: a 4-es metrót az 1970-es évek elején kezdték el tervezni...

Csót:
b
Előzmény: Törölt nick (4230)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.13 0 0 4233
Egyébként nem baj az, hogy megcsinálják, nem kell mindenben a lenyúlást keresni. Többen jönnek majd szórakozni a partra, és turistalátványosságnak sem utolsó. Egyébként pedig mint tudjuk a BKV nem állami cég...
Hülyesamu Creative Commons License 2009.10.13 0 0 4232
Én nagyon meglepődnék, ha a bármilyen gyors hajó+séta rövidebb lenne, mint a HÉV+séta, csak hogy a gyors alternatívákat ne vegyük figyelembe.

Nettó közpénzlenyúlás.
Előzmény: borzimorzi (4223)
mackofej5 Creative Commons License 2009.10.13 0 0 4231
kösz mindenkinek a beírásokat.gondolkodom már régóta a "bejáráson"(ami igazából nem is igazi bejárás, hiszen milyen sokan laknak még messzebb), de úgy tűnik egyenlőre nem lesz más választásom. most a munkahelyemre gyalog járok:-) 15perc, és mindig tudtam hogy ennek egyszer vége lesz. fél éve nézegetünk lakásokat, és hát nagyok a vágyak(sok ebbőlnemengedünk feltétel) kicsik a realitások:-)de nem adjuk fel.
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.13 0 0 4230
Amúgy az egész problémán sokat segítene, ha a 3-as metrónak lenne egy leágazása, és teszem azt megállna egyet egyet Békás két oldalán, egyet Csillaghegyen valahol, egyet a lakótelepen, egyet kaszáson, egyet a flóriánnál majd a Duna alatt átmenne a pesti oldalra és csatlakozna - lehetőleg a HÉV-vel ellentétben nagyjából lakott területek környékén közlekedve.
Előzmény: borzimorzi (4226)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.13 0 0 4229
Visszatérve a kérdező felvétésre, én azt tanácsolom, hogy érdemes ide költözni, de HA pl. reggel munkába pontos időre kell járni, akkor azt át kell gondolni.

Kiszámítható idővel közlekedni a HÉV-vel plusz a kisétálással lehet, az autónak, busznak bármi lehet a vége, nem beszélve a töltésen járó vonatról. :)

Gondold át azt is, milyen messze van a munkahely, pl. egy dél-budai irodába megérkezni reggel 8-ra BKV-val legalább 1 órát igényel, kocsival meg a jó ég tudja. Én annó a Lágymányosi-híd környékére jártam 8.00-ra, 7:15-ös indulással nem mindig jön össze még autóval sem.

Mindez nem is fog változni, amíg csak ez a 1.5 út lesz befelé a városba, és azt is lehetőleg szűkítik buszsávval, eszetlenül.

Előzmény: Airbus A320 (4228)
Airbus A320 Creative Commons License 2009.10.12 0 0 4228
Igen tényleg érdekes volt a mai közlekedés. Rég nem állt be annyira a Nánási mint ma. És a szentendrei úton is csak vánszorogtak az autók. A 106-os nem bírta tartani a menetrendet, de most este sem! Úgylátszik ez az eső ma mindenkinek betett egy kicsit... Mi lesz ha majd jön a hó.:)
Előzmény: Törölt nick (4224)
doncike Creative Commons License 2009.10.12 0 0 4227

A patak környékén van pár olyan ház, amelyiknek beépítették a tetőterét.

Van, ahol össze is nyitották, ott fasza kéktszintes lakások vannak.

Előzmény: mackofej5 (4214)
borzimorzi Creative Commons License 2009.10.12 0 0 4226
Megvallom, azt remélem, a BKV is olvastatja a kommenteket, és talán rájönnek, hogy a megoldás nem az, hogy a haveroknak közpénzből felújítják a hajócskáit, meg szintén közpénzből építenek 4-5-6 új kikötőt. Hanem az, hogy beszereznek 1-2 valóban gyorsjáratú hajót, aztán max. 4-5 megállóval (Megyeri híd - Római - Batthyány tér - Petőfi híd budai hídfő - Lágymányos, Infopark gyorsan működne. Lehetne úgy 15 perc lefelé és 25 visszafelé. Az versenyképes lenne. Az 1ó 20 perces vánszorgás szvsz egy vicc.

Akkor azonban versenyképes lenne, és ugyanúgy meg lehetne tiltani az ingyen utazást, mint ahogy a Várba felvivő fogaskerekűn. Ez kvázi "turistajárat", és már a beszállásnál kilyukasztanak 2 buszjegyet. Ugyanannyiba kerülne, mint amikor más BKV-járatokon megy munkába az ember, mert jellemzően akkor is át kell szállni, csak itt a szép kilátás meg a mobilnet is meglenne hozzá. Azt meg nem tilthatja meg senki sem, hogy valaki egy turistalátványosság igénybevételével menjen munkába.

Csót:
b
Előzmény: Törölt nick (4225)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!