Keresés

Részletes keresés

flugi Creative Commons License 2004.01.10 0 0 873
Az igazi acrobatics nem az ugrás magasságáról ismerszik meg, hanem hogy tök magasról ha leesel, nincs az a reccs-hang :) Az ugrás magasságába az er? is beleszámít, meg a leterheltség (minden cucc a földre, ugrás kipróbál :) )
Előzmény: Zöld Ász Projekt (872)
Zöld Ász Projekt Creative Commons License 2004.01.08 0 0 872
Köszi, akkor futkározok még lelkesen.

Acrobatics-ra gondolom ugyanez vonatkozik.
Abból 35 vagyok, de olyan siralmasan kicsiket ugrok, hogy egy közepes méretű agresszívabb hokedli teljesen derékba tudná törni Wood Elf-em karrierjét :)

Előzmény: OutSider (871)
OutSider Creative Commons License 2004.01.07 0 0 871
igen javul, 50 felett leet észrevenni :))
Előzmény: Zöld Ász Projekt (870)
Zöld Ász Projekt Creative Commons License 2004.01.07 0 0 870
Üdv, emberek!

Most álltam neki a játéknak, mert most lett olyan gépünk, amin meg is moccan (Karácsony rulz!), pedig a játék már régóta megvan. Mostanáig hegyeztem a cerkát :)

Nagyon tetszik amúgy, gyönyörű grafika, fasza játékélmény, mega-fasza karakterfejlesztés.

Magamtól szeretek rájönni mindenre (inkább lassabban haladok), ezért is nem olvastam végig a topicot, sem a kézikönyvet.

Egyelőre felderítek, mindenhova csatlakozom, harapós kukacokat gyilkolok, kisebb küldetéseket elkezdem stb., de 1 kérdésem lenne:
az Athletics-szel javulni fog a futkározás? Most 32 körül van (állandóan szaladok), de még nem vettem észre, hogy begyorsultam volna, márpedig néha rohadt unalmas a városokon kívül vagy mondjuk Vivecben cammogni...

Választ előre is köszi, majd még kérdezek később :)

Zöld Ász

brajksz Creative Commons License 2003.12.16 0 0 869
igy van irhattad volna :D

www.gamefaqs.com

Előzmény: Péé (867)
flugi Creative Commons License 2003.12.15 0 0 868
Vivec foreign quarterban a mage guildben van egy figura az "iskolában", meg kell gy?zni, hogy lépjen be a céghez, ha jól emlékszem hogy ez az els? küldetés.

Tényleg nem tudja senki, hogy a Dark Brotherhood bázison mennyire fontos ember az, aki csata közben beszélni akar, csak fennakad a progi (vagy hogy hogyan lehetne megúszni a fennakadást, vegyem el? a szerkeszt?t??)

Előzmény: Péé (867)
Péé Creative Commons License 2003.12.15 0 0 867
Segítsen már valaki! csatlakoztam a morag thonghoz (a bérgyilkos motgalom) vagy mihez nem tudom hogy kell írni Vivecben van a központ az Arénában agy titkos ajtó alatt na szóval bérgyilkolni kell az még megy utánna kapok egy küldetést és azt nem tom mit kell csinálni Help valaki ha tudja miről beszélek mert tudom irhattam volna részlatesebben is.
planar Creative Commons License 2003.12.10 0 0 866
Hát... Mostmár dereng valami;) Köszi!
Előzmény: PiszkosFred(DMFC) (865)
PiszkosFred(DMFC) Creative Commons License 2003.12.09 0 0 865
Ha az adott skillbol 10pontot lepsz, akkor az x5. 8nal x4, stb..

Ha fejlodsz x skillbol 10 pontot, amelynek mondjuk a strength az attributuma, es mondjuk ez meg egyike a 10 foskillednek, akkor szintet lepsz.

De ha nem leped meg a szintet, hanem lepsz meg gyrosan 1-1 olyan skillel is 10 pontot, amely nem a strength-re hat, es nem a foskilled(kar pocsekolni), akkor a mostani szintlepeskor 3x5 pontot oszthatsz el.

Remelem ertheto valamilyen szinten, mert marhanehez normalisan elmagyarazni ;]

Előzmény: planar (860)
flugi Creative Commons License 2003.12.08 0 0 864
Tribunal hiba: a Dark Brotherhood hadiszállásán van egy figura, akinek neve van a sok darkbrotherhood figura között. Rám támad, elkezdem lenyomni, meg is vagyok majdnem, amikor nekiállna beszélni, gondolom, mert megnyílik a beszélgetésablak, és nekiáll folyni bel?le az, hogy hogy mertem idejönni. Az a baj, hogy bármit csinálok, folyik bel?le, tehát nem kell várni arra, hogy én nyomjak valamit, hanem d?l bel?le ugyanez sokszor (kicsit a kép is imbolyog a párbeszédablakban közben). Akkor is dumál, ha már nem él, vagy ha esc-et nyomva a f?menü van jön fel, akkor is jön alatta a duma. Állásújratöltéssel új esély van, de ahányszor nekimentem, mindig ez volt a baj.

Van sok pluginem, Morrowind, Tribunal, Bloodmoon, MyHouse, TwinLamps, alt_goldgold, Assassins armory, heads_pack, farrp_weaponcompilation, give orders.

ötletek, tapasztalatok? Kikerülhet? ez a figura? (nem tudom még mi a f? szála a Tribunal-nak)

Vahren Creative Commons License 2003.11.24 0 0 863
Egy csomó Ordinátor (magasabb beosztásúak) tagjai a Tribunal egyháznak is, így én mint Diviner (Lelkész) akár magammal is rángathatok egyet- egyet. (Persze a Give Orders moddal) :)
OutSider Creative Commons License 2003.11.24 0 0 862
mi kell a szorzóhoz? Olyan tulajdonságokat használj, ami arra gyúr, azaz pl az ugrálás az erőre gyúr, ha ugrálásból több "szintet" lépsz, akkor amikor a nagy szintlépés lesz, az erőre már kapsz szorzót. Ha nem kifejezetten a szorzót célzod, akkor is kijön egyszer-kétszer.
Daikini Creative Commons License 2003.11.24 0 0 861
Ez faaaj! :-))

Haverom futasra allitotta be, es ledolt aludni. De ennel sokkal bizarrabb otletei is szoktak lenni :-D

Előzmény: planar (860)
planar Creative Commons License 2003.11.24 0 0 860
"nekiálltam lopózni a falnak háttal, úgy, hogy valaki van a szobában, lesúlyoztam a billenty?ket, és reggelre 100-as voltam sneak-ból :)"

Ezen jót röhögtem :DDD

Egyébként mi kell ahhoz, hogy szintlépésnél 5-szörös szorzókat kapjon egy-egy tulajdonság?

uff

flugi Creative Commons License 2003.11.21 0 0 859
tény, hogy harcossal könnyebb. Amikor elkezdtem, megtaláltam a potyogós varázsló kardját, és els? szinten gond nélkül takarítottam ki az els? két barlangot (a második a csontis volt, a hamvakkal), aztán irány Balmora, bekukkantás f?nökhöz, de a harcos guild a fontosabb, azzal egyszerre a mágus guild-et is elkezdtem, és ez kb addig ment, amíg már nagyjából mindenkivel elbírtam, utána irány a Hlaalu kincstár Vivec fölött, onnan elhoztam a jó cuccokat, és onnantól már nem volt problémám. (azaz, a daedric dai-katana :) )

Persze ez csak összefoglaló a fontos lépésekb?l, én is belefutottam több olyan barlangba, amit nem tudtam megcsinálni, pl a Nagy Rák Páncél körül találtam egy barlangot vámpírokkal, azokkal nem bírtam, de azóta sem találom ?ket :)

Most egy lopakodós íjásszal nyomom, igaz, kis softcheattel, beálltam egy szobába, és nekiálltam lopózni a falnak háttal, úgy, hogy valaki van a szobában, lesúlyoztam a billenty?ket, és reggelre 100-as voltam sneak-ból :) nagyon atom, Vivec minden kincstárát kirámoltam, pedig nem evidens :)

Előzmény: PiszkosFred(DMFC) (858)
PiszkosFred(DMFC) Creative Commons License 2003.11.21 0 0 858
Igaz, önerőből a legszebb. Meg a leghosszabb is ;]

A legelső karakteremmel, tréning nélkül jártam a vidéket, és bizony több időt töltöttem "ágyban párnák közt" mint úton. Aztán elfogyott a terep, vagy már elég durvák maradtak csak, ekkor elkezdtem romokat fosztogatni. (gőzöm sem volt akkor még a kvesztelgetésről, főszállról, stb.. just for fun volt az egész) Aztán a romok kifosztása igy nézett ki: Belép, első ellenfelig (ami legtöbbször valami dwemer ketyere) séta, ott harc, lehetőleg 2 sikeres varázslatot, nem nagy manaértékben bevinni, majd rohanás a bejárathoz, kilépés, kinn pia iszogatás, vagy ha nincs, akkor alvás (ami alatt a ketyere is felgyógyult), és igy tovább... Nem volt rossz, de egy idő után se mana, se health, se töltet, semmi... Na ekkor voltam ugy, hogy keressünk valami csapatot, álljunk be hozzájuk, és szedjünk kis pénzt a küldetésekkel, amit aztán tréningeljünk el. Aztán 3x5os szorzókkal lev10ig, majd onnan már volt esélyem (persze összecsuklottam igy sűrűn mint a kempingszék).

Aztán a kvesztek bedurvultak, és hogy megcsináljam, megint tréning kellett volna, ahhoz meg pénz, ami nem volt. Hetekig jártam a partokat, gyűjtettem gyöngyöket a mélyből, és egyéb hasolnó "civil" foglalkozást kipróbáltam. Mert lehet hogy az én felfogásomban a tréning jó dolog és kell is, de azt ne felejtsük el, hogy biza' ahhoz sok pénz kell, ku..tya sok pénz ;] Az pedig nem van, és ekkor nem marad más számomra sem, mint a manuális fejlődés. De ez a jó ebben a játékban, hogy ennyire szabadkezet kapsz.

Előzmény: flugi (857)
flugi Creative Commons License 2003.11.21 0 0 857
oké, csak annyit mondtam, hogy a zsozsót el lehet költeni elég hamar.

Viszont abban még mindig nem értek egyet, hogy elkerülhetetlen volna a training. Igen, van néhány skill, amit nagyon nehéz fejleszteni, pl enchant. De a legtöbb olyan, amire nem kell kiadni pénzt: a fegyver skilleket az ember szép lassan megtanulja, eleinte kicsit sokat rákászik meg bogarászik, ha nem megy, de az nem túl sok. A sima varázsskillek, amiknek vannak varázslatai, ott az ember használ egy alacsony költség?, ám biztos varázslatot, és szép lassan feltornássza a skillt. A kiegészít? skilleket, mint alchemy, a lopózás, az ugrálás meg a futás, stb, mind jól lehet fejlesztgetni (házakban folytonos lopózás, kültéren futva ugrálás, mindenféle talált növények kutyulása, stb) Eddig az egyetlen nehezen fejleszthet? skill az enchant volt, mert azt legfeljebb állásmentés varázslattal tudtam veszteség nélkül gyakorolni :)

Különbenis, nincs is jobb, mint kezd? harcosként el?ször fejl?dni csupa öner?b?l :)

Előzmény: PiszkosFred(DMFC) (854)
Daikini Creative Commons License 2003.11.21 0 0 856
Ejj, en tul konnyunek talaltam az alap jatekot, es ugy nehezitettem, hogy inditottam egy Kahjiit karaktert pancel es fegyver nelkul. Jo moka volt, foleg, mikor a Morag Tongba beleptem, es jatszottam a bergyilkost. Ott edzodtem meg kozelharcban. :-)

Mikor elertem a 18-20. szintet elkezdtem trainingezni, es vegigvittem a foszalat.

Előzmény: OutSider (855)
OutSider Creative Commons License 2003.11.21 0 0 855
Harcosként a rákokat le tudod csapdosni, meg a kutyákat egy kcisit később. Nincs szükésg tréningre. Varázslóval nyomultam, és az apróbb varázslatokkal váltam brutális mágussá. Nem tréningeztem, még ma se tudnék egy teknőst lekardozni pl. Az biztos, hogy az elején vannnak nehéz pillanatok, nagyon nehéz percek, de ez nem baj :)
PiszkosFred(DMFC) Creative Commons License 2003.11.20 0 0 854
Ha folyamatosan töltötte a ruha az életedet, akkor az csak constant lehetett, abbol pedig következik hogy goldenS vagy Asc.-el találkoztál. Ami azt jelenti, hogy nem éppen level1ként, mivel akkor össze sem futhatsz velük még. Nem akarok hülyeséget irni, de valami 15-20 körül lehet találkozni random velük. Máshonnan constantot nem tudsz csinálni, csak ha találsz. Viszont lev20 körül már bárki legyőzhető, okosan és taktikusan játszva. Én azt mondtam, hogy lev1ként muszáj tréningelni, mert kinkeserves kudarcsorozat minden amibe belekezd az ember.

Enchantnál tényleg több évre elegendő pénzt el lehet költeni, ez igaz ;]

Előzmény: flugi (853)
flugi Creative Commons License 2003.11.20 0 0 853
azt hiszem, training nélkül is nagyon jól lehet nyomulni. A sok pénzt pedig harcosként pl enchanternél lehet elkölteni, igen gyorsan :)

Az els? karakteremmel például (Khajit, gyors harcos) enchantoltattam magamnak olyan teljes ruházatot, ami folyamatosan töltötte az életemet (kb mint a Roris köpönyeg), és nem volt komolyabb, "megoldhatatlan" problémám a training hiánya miatt. S?t, az egész játékot azért is szeretem nagyon, mert nem nagyon van benne olyan, mint a többiben a szintlépés, hogy hirtelen irgalmatlan hatékonyan tudsz olyasmit csinálni, amit eddig sose próbáltál, vagy ha mégis, akkor haloványan ment csak.

Előzmény: PiszkosFred(DMFC) (852)
PiszkosFred(DMFC) Creative Commons License 2003.11.20 0 0 852
Jóvicc, a training az alapja az egésznek. Hagyományosan is léphetsz szintet, de hogy? Beleőszülsz.. Mert lev1ként mire szintet lépsz, vagy leütnek, vagy elfogy a pénzed, vagy egyhelyben futkározol mert nemtudsz mit csinálni. Ahogy elkezdel egy kvesztsorozatot, és kapod a pénzt, a minimális felszerelés után azonnal el kell kezdeni treningezni, hogy legyen esélyed. Felszerelésre azért felesleges költeni (induláskor nem árt persze minimális ráfordítás), mert 3-4 rom/kripta/barlang..stb kifosztása után ugyis megvan az uj felszerelésed. Egyetlen egy hátránya van a treningezesnek, és a szintlépésnek. A DB bérgyilkosok veled együtt "nőnek" és bizony magasabb szinten tudnak kellemetlenek lenni csoportosan.

Celszeru az 5-5 fo skill koze berakni olyat is, ami elsore feleslegesnek tunik, de hamar lehet fejleszteni - athletics, melyhez eleg ha bekapcsolod az autorunt, es szepen lassacskan fejlodik, vagy ha nem akarsz futni akkor ugralj folyamatosan(acrobatics), stbstb..

Egyeb treningtippeket itt is megtalalhattok, akit erdekel: http://morrowindhq.uw.hu

Előzmény: OutSider (851)
OutSider Creative Commons License 2003.11.18 0 0 851
Ez így van, egy lovag nem igazán tud varázsolni, a sok pénzt nehéz elkölteni :))
csak olvastam, hogy sokan mindent feltápolnak, aztán írják, hogy nincs semmi kihívás, én egy varázsló karival nyomtam, eleinte a kutyáktól rettegtem, varázslataim gyengék voltak, karddal pedig egy rákot sem tudtam eltalálni, mindig elrohantak :)))
egy megbízható Morrowind szakértő szerint (többször végigjátszotta (Supergamez - Sipőcz) a training rengeteget könnyít.
A pénzemet én mindenfajta cucc vásárlására költöttem, pl. varázslatokra, de jó kis kardokat és páncélokat is lehet venni (gondolom, mert nekem, mint komolya varázslónak nem volt rá szükségem)
Előzmény: planar (845)
Professor William Creative Commons License 2003.11.16 0 0 850
Lenne egy kérdésem!

Nemrég szereztem egy jó kis kardot. Azt hiszem egy Dwemmer kétkezes hosszúkard. Jobb mint a ezüst de kérdés az hogy vajon ez is sebzi e a mágikus ellenfeleket?

Hightower Creative Commons License 2003.11.16 0 0 849
Sziasztok! Elkészült a Morrowind magyarításának weboldala. Gyertek: mwhun.ini.hu
Daikini Creative Commons License 2003.11.14 0 0 848
A skinek sztm mennek sima MWel (nekem MW + Tr van), csak a modok finnyasak.
Előzmény: planar (846)
PiszkosFred(DMFC) Creative Commons License 2003.11.13 0 0 847
No, ha már a pluginokról és modokról van szó, akkor akinek van kedve és kis ideje, irhatna egy kisebbfajta cikket az adott mod/plugin kapcsán szerzett tapasztalatairól, amit persze engedelmével közreadnánk a morrowindhq-n (morrowindhq.uw.hu). Idő hiányában kevés modot tudunk per pill mi tesztelni, egy kis segítség jól jönne. Pár kép is jöhet mellékletként, de max 2-3, lehetőleg nem nagy felbontás ;] (csak illusztrációnak a cikk közben) Aki úgy gondolja hogy segít, annak előre is köszönjük, akit viszont nem érdekel a dolog, attól elnézést hogy feltartottunk.
planar Creative Commons License 2003.11.13 0 0 846
Ezekkel a skinekkel csak az a gond, hogy kell hozzá tribunal és bloodmoon is... Szóval ez még hiányzik...
Előzmény: Daikini (842)
planar Creative Commons License 2003.11.13 0 0 845
Ez jó hír.:)
Viszont, ha nem használok trainert (ez alatt ugye a training opciót érted?), akkor hogy a fenébe tudom elkölteni azt a nem kevéske pénzt, amit a kalandok során összeszedek?
Meg aztán nord knight-ként indulva esélyem sincs még egy szarabb varázslatot sem elnyomni, szóval nem árt egy kevéske oktatás időnként pl. alteration-ből. Annyira egyébként nem vagyok tápos, mindössze 12. szintű a karim és azért találkoztam már olyanokkal, akik legyőztek... De ez így van jól:)
Egyébként csalni én sem akarok, szerepjáték forever ugye, szóval merchant mod szóba se jöhet.;)

uff

Előzmény: OutSider (839)
Daikini Creative Commons License 2003.11.12 0 0 844
hehe, mar megvan ;-)
Előzmény: Vahren (843)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!