Keresés

Részletes keresés

szuszetti Creative Commons License 2011.09.07 0 0 69151

Gratula! :)

Csatlakozom az előttem szólóhoz; kevésbé távoli színekkel maszatolni is könnyebb dolgod lesz, majd próbáld ki!

Előzmény: doklar (69135)
szuszetti Creative Commons License 2011.09.07 0 0 69150

Piszok jó lett mind, pedig annnnyira szeretnék belekötni! ;)

Megvan!

Küldjek egy nem kockás vásznat? :)))

Előzmény: Evicke (69140)
szuszetti Creative Commons License 2011.09.07 0 0 69149

Nem, mert a fóliák "átáznak" és lemattulnak, ráadásul nem tudod szépen kisimítani sem a nedves felületen.

Ezért kell száraz, de tapadós alap neki.

Előzmény: doklar (69143)
szuszetti Creative Commons License 2011.09.07 0 0 69148

1., egyfázisű alulrepesztő, vagy akrilfesték repesztő:

2.,kétfázisú, vagy kétlépcsős, vagy felülrepesztő:

3., kétfázisú színes:

és a bónusz, a repesztett körömlakk:)

Előzmény: szuszetti (69147)
szuszetti Creative Commons License 2011.09.07 0 0 69147

Milyen az az "apró repedés"?

A repesztés milyenségét kb tényező határozza meg:

1.,a repedés sűrűsége

2.,a repedés mélysége és szélessége

3., a repedések közti terület (sziget) nagysága

4.,és a repedések rajzolata (töredezett, kagylós-pókhálós, párhuzamos, stb).

Többféle repesztő van.

1.,Egyik az, amikor két akrilfestéket használsz, a felső akril megrepedezik és a repedésekben felbukkan az alsó réteg színe. Ez az egyfázisú vagy felülrepesztés (egy kence+akrilok kellenek a repedéshez)

Szalvéta felett nem alkalmazható, csak szalvéta alatt alapnak, hisz az akril befed mindent.

2.,a szalvéta fölötti felülrepesztés: ebben az esetben kétlépcsős a repesztés, azaz az első fázisra kell felhordani a második lakkot, ami átlátszó. A második réteg reped meg, itt ki kell emelni a repesztéseket. Ezt többnyire minta fölé használjuk.

3.,szintén kétfázisú, de színes a repesztő, ebben az esetben az első lépcsőre hordjuk a másodikat, ami színes és fedő. A második repesztőréteg reped meg és a repedésekben az alap színe bukkan elő.

A 2 és 3 közt a különbség a repesztés rajzolatában van, az első az lekopott faszerű repesztést ad, míg a második olyan pókhálósat, mint az áttetsző kétlépcsős repesztők.

Előzmény: zmoni (69146)
zmoni Creative Commons License 2011.09.07 0 0 69146

Köszönöm.

Még egy kérdés: milyen márkájú repesztőt ajánlotok? És mivel kencézzem? Nagyon apró repedéseket szeretnék elérni - mi a titka? Valamint a szalvéta felett is lehet?

Bocs, hogy csak kérdések egyelőre...

Azt hiszem, délután meg fogom tudni mutatni eddigi dobozaimat, bár ezek csak nekem nagy dolgok, mert tudom, hogy milyen voltam ezelőtt. A tieitekhez képest "ócó kínai".

Előzmény: cicó (69139)
Evicke Creative Commons License 2011.09.06 0 0 69145

nem.

Előzmény: doklar (69143)
4Hópihe Creative Commons License 2011.09.06 0 0 69144

ha durran ha nem durran-nekem minden munkád nagyon bejön...

Előzmény: Evicke (69140)
doklar Creative Commons License 2011.09.06 0 0 69143

Kedves és tapasztaltabb fórumozók: a füstfólia pehely ragasztásához nem alkalmas a sima decoupage ragasztólakk?

doklar Creative Commons License 2011.09.06 0 0 69142

Köszönöm! Valóban ez az első :-) Igazat mondok :-)

Előzmény: 4Hópihe (69136)
doklar Creative Commons License 2011.09.06 0 0 69141

A sötétebb színű rózsához próbáltam igazítani a bordó színt. Így elég ütős lett a színe. Ezért próbáltam oldani egy kis fehér tortacsipkével, amit arany színű üvegkontúrral kiemeltem. Így meg úgy néz ki mint a nagymamám varrósdoboza :-)) olyan kis romantikus. A rózsás dobozkáid (na meg a többi is, de nekem a rózsa minta a nagy szerelmem) nagyon-nagyon gyönyörűek.

Előzmény: Evicke (69137)
Evicke Creative Commons License 2011.09.06 0 0 69140

ezek meg kicsit régebbiek:

cicó Creative Commons License 2011.09.06 0 0 69139

Ha úgy látod, hogy jó felesleges a sok réteg.

Előzmény: zmoni (69134)
Evicke Creative Commons License 2011.09.06 0 0 69138

nem nagy durranások, de akkor már én is hozok párat...

(tükrös ékszeres dobozok):

Evicke Creative Commons License 2011.09.06 0 0 69137

(elsőnek) teljesen rendben van, nekem tetszik, a tortacsipke remek ötlet! (én is használtam már többször, hehe :-)

nekem úgy tűnik, kicsit üti egymást a rózsák és a doboz oldalának színe, de lehet, csak a kép csalóka.

4Hópihe Creative Commons License 2011.09.06 0 0 69136

nagyon szuper.. gratulálok..

tényleg ez az első????

doklar Creative Commons License 2011.09.06 0 0 69135

Első dekus dobozom :-) szeretném megosztani veletek. És szeretném a véleményeteket kérni.

zmoni Creative Commons License 2011.08.30 0 0 69134

Sziasztok!

Nagyon kezdő kérdésem van: alul-felül 1 réteg ragasztóval jelenleg úgy látom, hogy rendesen odaragadt a szalvéta. Azt olvastam, hogy 2-3 réteg ragasztó kell rá és utána szintén 2-3 réteg lakk. Biztosan kell az a sok ragasztó, ha eggyel is odaragadt? Nem lehet rögtön lakkozni?

Köszönöm:

Móni

zmoni Creative Commons License 2011.08.26 0 0 69133

jaaaaaaaaaaaaaaaa, hát én egyelőre mindent lakkozok, úgy tudtam kell... ;-)

Előzmény: 4Hópihe (69132)
4Hópihe Creative Commons License 2011.08.26 0 0 69132

azok a dobozok kibirják..

de mindenképpen tegyél a tetejére valami vizálló réteget..

nem szerencsés,ha a temperás diszperzitet nedves izzadt kézbe véve nyomokat hagy kézen dobozon..

Előzmény: zmoni (69131)
zmoni Creative Commons License 2011.08.26 0 0 69131

A papírdobozom a kreatív boltokban kapható egyen-kartondoboz.

Deka akryllal festve egyelőre úgy látom, semmi baja, de ezeket a kreatívos akrylokat nagyobb felületen ölég drágának érzem, ezért kutattam más után és úgy találtam a diszperzites ötletet.

Egy kartondobozt már összekentem vele, itt szárad egy-két hete, még nem volt időm folytatni. Festés közben nem éreztem, hogy ázna a papír, inkább az a problémám, hogy biztosan jól tapad-e, nem kezd-e el felpattogni majd. Egyelőre nem látok rajta problémát, csak azt nem akarom, hogy odaadom valakinek, egyszer-kétszer kinyitja és lejön a máz...

Előzmény: 4Hópihe (69130)
4Hópihe Creative Commons License 2011.08.26 0 0 69130

papirdoboz festésével ovatosan kell bánni..kérdés mennyire papira papirmertdeformálodhat a festés során.

a diszperzitbe ha egy kis akrylt is keversz máris gazdaságosabb és praktikusabb...a tempera vizbázisu és a nedvességtöl oldodik.. az akryl vizbázisude száradás után ha nedvesség éri nem maszatolodik...

találtam az obiban egy zománc festéket... akryl alapu selymesen matt.. a hagyományos értelemben véve semmi köze nincs a zománc festékhez- azzal nagy felületeket gazdaságosabban lehet alapozni...4x-es mennyiség mint egy akryl tubus ára

a dobozaimon a maszatok porpasztell kréta és olajfesték. az alap fehér akryl azon elefántcsont akryil.

----------------------

szpidi köszi.. az italtartó ezen  formája elsö probálkozás még ki kell tapasztalni hogyan dekorálható szebbre-jobbra

Előzmény: zmoni (69127)
Szpidi99 Creative Commons License 2011.08.26 0 0 69129

Vizes festék, a papír felázik tőle.

Előzmény: zmoni (69127)
Szpidi99 Creative Commons License 2011.08.26 0 0 69128

Nagyon szépek:) Főleg a kar.i tetszik, persze a másik is szuper:)

Előzmény: 4Hópihe (69126)
zmoni Creative Commons License 2011.08.26 0 0 69127

jaj, de szépek!!!

mivel maszatoltad össze? festékkel vagy krétával?

valahol olvastam, hogy temperával színezett diszperzitet is lehet alapozásra használni. beszereztem egy keveset (kb 3 litert adott a festő több árnyalatban - mikor fogom elhasználni???), de nem tudom, hogy ha papírdobozra kenem, akkor nem fog lepattogni? van ebben tapasztalatod?

Előzmény: 4Hópihe (69126)
4Hópihe Creative Commons License 2011.08.25 0 0 69126

elkészültem a 6rekeszes bortartómmal..

és az uj fadobozom már karácsonyra hangolva

doklar Creative Commons License 2011.08.23 0 0 69125

Nagyon szépen köszönöm a rengeteg információt! Fejet hajtok a tudásod előtt. Kísérletezem nem adom fel :-) ....egyelőre

Előzmény: szuszetti (69124)
szuszetti Creative Commons License 2011.08.21 0 0 69124

1., első réteg nem túl vékonyan, de egyenletesen elken

2., első réteg érintőszárazsága (átlátszósága után) második réteg vastagon felken.

3., második réteg ujjal átdörzsöl, itt a lényeg a felületbe való dörgölés, nem kell nagyon cicózni, de legyen meg

4., száraz helyre letesz száradni, másnap ránézni és surlófényben már látni kell az összefüggőrepedéseket.

Amik a hibák lehetnek:

1., a rétegek túl vékonyak voltak. A második rétegnél, ha benne maradt az ujjlenyomatod, akkor ez eléggé lehetséges, hiszan a II. fázis masszálás után is kiterül szépen, tehát kellő vastagság esetén nyoma sem lehet az ujjadnak abban

1/a., nem elég vastag a II fázis, így nem lesz eléggé mély a repedés, és nem tartja meg az annak kiemelésére szánt anyagot, egyszerűen kitörlöd belőle

2.,nagyon meleg van, ilyenkor "puhább" a lakk. Értsd ezalatt azt, hogy annyira "nem köt meg", hogy repedjen és eleve döglassan száradt meg, csak később várható repedés, később, mint a megszokott

3.,nagy a páratartalom, ilyenkor ez a lakk nem reped meg. Ha hajszárítóval ráfújsz, akkor meg képes kicsiket repedni és nem is a legszebb rajzolatúra.

Ugyan kiteheted a napra, de akkor meg szétreccsen az egész rútul.

4., a nagy meleg miatt a kiemelésre használt cucc túl híg lett és nem ül meg a repedésben.

Vastagabb rétegekkel egy próbafán próbáld újra, akkor a rétegeket kizárhatod, mint hibaforrás, aztán hagyd lehetőleg száraz helyen száradni pl klímás autóban vidd magaddal vásárolni :) , és végül ha már látod a repedést próbáld kiemelni, ha nem marad a repesztőben anyag, akkor kenj rá száraz anyagot (mittoméén, korom, vagy hamu). Ha a hamu marad, de a kiemelő nedves cuc nem, akkor használj másik, melegre kevésbé összeolvadó kiemelőt.

De arra is figyelj, hogy ebben a dunsztos időben egy már megrepedt lakk is képes visszasimulni gaz módon. Tehát ha van repedés, akkor gyorsan emeld is ki, ne várj vele sokat.

Előzmény: doklar (69116)
Evicke Creative Commons License 2011.08.21 0 0 69123

elég ecsettel, de vastagon.

Előzmény: doklar (69122)
doklar Creative Commons License 2011.08.21 0 0 69122

Köszönöm a tanácsokat! Az első réteget milyen vastagságba kenjem fel? Elég ha vékonyan ecsettel vagy azt is az ujjammal dörzsölgessem?

Előzmény: Evicke (69121)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!