Üdv néked földi halandó szerény topicunkban! Az elnevezés némi magyarázatra szorul: olyan emberek sorakoznak itt, akik háziállatként, barátként, társként tartanak patkányt, esetleg többet. Olyanokat is szívesen látunk, akiket érdekel ezeknek az értelmes háziállatoknak a tartása, mindennapjaik. Ha tenyésztő vagy, aki felelősségteljesen gondol az utódgenerációkra, és nem menünek szánja őket, nem orvosi kísérletek oltárán áldozza föl őket és végképp nem vadászkutyák tanítására termeli szegény fejüket, akkor Téged is szívesen látunk, hogy tanácsokkal lásd el a leendő és meglévő gazdikat. Sok képre is számíthatsz, jókedvre, és szívélyes fogadtatásra, ha te is patkányimádó vagy!
Szegény Haver már nagyon unja a tökfödőt, velem együtt. Szombaton lesz a varratszedés és izgulhatok, vajon előjön-e újra a hüvely előreesés. Állítólag van rá esély, ekkor ivartalanítás. Háát jobban örültem volna, ha egy füst alatt elvégzik azt is, ne kelljen még egy műtét és újabb gallér viselés:( Szegény nem tud mosakodni, leveri a kajás tálat.... Amúgy a doki azt mondta, ez hormonális probléma, ivarzáskor fordul elő.
Te több ilyennel találkoztál már mint én: ha a tályog tokját nem sikerült teljesen eltávolítani, tényleg kilökődik gyógyulás közben a szervezetből? Tegnap voltunk Falatkával Bp-en, a mi dokink sajnos szabin van a héten, de a fiatalabbik Graf doki tisztított a seben. De legalább a daganat helye szépen gyógyul.
Érheti stressz, bár nem ismerem a patkányodat. Az enyémek nem szokták különösebben felizgatni magukat, ha egy másik állat által használt ketrecbe kell költözniük. kb 2 éve kaptam egy csincsillás ketrecet Dömitől, és ott sem volt semmi baj abból, hogy beleköltöztek. Kicsit körbeszaglásztak, aztán másnap már nem is érdekete őket a ketrec. :) Meghát addigra jól összepisilték mindenhol. :D
Egyáltalán nem rossz a fél kiló, egy himnél teljesen normális súly. Jeti, és Töpi (a testvére) mindketten 651 grammosak. Pontosan ugyan akkora a súlyuk. Egyikük sem olyan vészesen dagadt, inkább azt mondanám, hogy van rajtuk mit fogni. :) Jah, és persze hímek.
Koránál és neménél fogva nem gáz, ha majdnem fél kiló, de csak akkor, ha ez nem zsír, hanem maga a patkány is nagy és izmos. Szóval ha nem kövér, hanem alapból nagy. Rakj be róla valami jobb képet és akkor látjuk rendesen (= btw, rex?
ezt a több nikkem van úgy jobban dolgot nem értem, de biztos van benne logika =D
Köszi mindjárt át sikálom. Apatkányom pedig akit a patkányos fiúnál lácc Ő az én patkányom csak azért csinálok több nicket mert így jobban tudok írni.Egyébként a patkányom meg HÍM.
Sziasztok nem most írok elösször csak az érdekel hogy egy patkány egy másik ketrecbe való áthelyezésnél érheti stressz??Igaz a ketrec ezelött egy csincsilláé volt. Súlykérdés:Az normális hogy a patkányom majdnem félkilót nyom???? előre is köszi a válaszaitokat.
Tudod, ez egy elég idióta beszólás volt. Nem nézegetem ezt a fórumot, mert annyira nem történik rajta semmi, hogy felesleges. Jött a hír a vadpatis témáról, elolvastam, szörnyülködtem és igen, ezentúl el fogom mondani én, ha hülyeségekre buzdítod az embereket. Amit képtelen vagyok megérteni az az, hogy miért nem voltál/vagy képes annak a szerencsétlen kispatkánynak az érdekeit nézni, tenyésztőként eljutni odáig, hogy szerencsésebb, ha hozzáértő kezek között nő fel. Hiszen ha vad marad, amire nagy esély van úgy, hogy akihez kerül, semmi infót nem kap róla, akkor kizárt, hogy be lehessen vonni a tenyésztésbe, pedig szvsz neked is jó lenne ha tudnád frissíteni az állományodat. Neked tenyésztőként, állítólagos hozzáértőként (mindkettőt előszeretettel hangoztatod itt) felelősséged van ilyen kérdésekben, mert az emberek adnak a szavadra, úgyhogy próbáld meg kérlek legközelebb végiggondolni, hogy kit mire buzdítasz.
Patkánynál még szerencsére nem volt közöm ilyesmihez, de hörcsögnél és tengerésznél előfordult már.
Elég macerás dolog, a tengerimalacomnak a szülést megelőző pár napban lett ilyenje. Szinte óránként mentem, és fertőtlenítős kézmosás, valamint a terület Betadine-os kezelése után visszatoltam. Szerencsére a szülésnél is ott tudtam lenni, így tudtam segíteni a kicsiknek, hogy ne szoruljanak be az előresett hüvely miatt. Miután kibújt az 5 pici, szinte azonnal meg is szűnt a probléma, tehát csak a nagy nyomás miatt volt.
Egyébként 90%-ban rossz tartási- és táplálási okokra vezethető vissza!
Sajnos többnyire műteni kell, és az ilyen gonddal "kezelt" állatnak nem lehet többet babája, hiszen egyrészt a hajlam öröklődik, másrészt veszélyes rá nézve.
Ugyan ilyen problémás a péniszelőreesés is, pont most műtöttek egy malackámat vele. :( Nála hormonális lehet az eredet, mivel a heréi nem fejlődtek ki rendesen. Herélés után kezd visszahúzódni a pénisze, remélem, rendbejön magától is. Ha nem, akkor amputálni kell a péniszét. :S
Patkánynál és egérnél is volt már ilyen péniszelőreeséses esetem, szerencsére mindkét esetben valami gyulladás okozta a történetet, és egy egyszerű antibiotikum kúrával és Betadine-os kezelésekkel (visszatolással) meg lehetett gyógyítani. Természetesen ezek a hímek nem kerültek tenyésztésbe.
Ez a gyönyörű kék patid fiú? :) Mert ha igen, akkor elkérném egy alom erejéig. :P Persze kölyköt adok érte cserébe.
igen, az enyém. Patkánynál hallottál már hüvely előreesésnél? Ma vitte be a doki Haver patkányomat az egyetemre, bevarrták neki, gallért fog kapni, többet egyenlőre nem tudok.