Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.07 0 0 534
Sziasztok!

Olvasva a cikket, szerintem is faszok vagyunk nagyon, de azért az tény, hogy a csehek vmivel jobban élnek nálunk, voltam prágában párszor, és sajnos tényleg, látszik is szerintem. Amugy meg velünk ugyanugy tárgyalnak, csak nem mi következünk a sorrendben, Görögországgal kezdték a tárgyalásokat, az athéni usa-követség honlapján már utalás is van arra, hamarosan vízummentesség lesz, de addig még kell mindenkinek aki görög útlevéllel utazik, vízumot váltania, Csehország a következő, vagy nem tom hányadik, de nem mi.
Ránk még nem került sor, de szerintem előbb-utóbb, most már legalább látszik a vége! Kanadával is, csak sajnálom h nem feb1 volt az...
Türelem, szerintem nem kell már sokat aludni hozzá! Csak nem baszodik már el, viszont mivel nekem nem tutti h kapok kanadába vízumot, mert 1x már kiszórtak, én nem is kérek, nem akarom rontani a statisztikákat! Szerintem /most kövezzetek meg:)/ akinek nem életbevágó oda utazni, vagy nem tök 1értelmű h megkapja, az most már inkább várjon, szerintem 3-4hónapot, csak lesz vmi megoldás! Kanadába vmi 4%az elutasítási küszöb a vízummentességghez, nekünk 5%alatt van messze, egy nyilatkozatban mondta ezt a nagykövet.
Az usa-val kapcsolatban meg örüljünk, hogy 10,3%kal egyáltalán szóba állnak velünk, és idén decembert meg 2009januárt emlegetnek időpontnak, és nem 2010januárt! Gondoljunk a Lengyelekre, ők még a kanyarban sincsenek! Vagy a szlovákok, románok...
Sajnos ez van,de sokkal jobb a helyzet mint pl.: 2002ben volt. Türelem, kitartás, már tutti nem sok!
Sziasztok
Springfield01 Creative Commons License 2008.02.07 0 0 533

Nekem mostmár egyre jobban úgy tünik longbow, hogy te nem akarod hogy mi vizummentesek legyünk. :)

Előzmény: longbow (532)
longbow Creative Commons License 2008.02.06 0 0 532
Ne legyel mar ennyire negativ...:)
Előzmény: Springfield01 (531)
Springfield01 Creative Commons License 2008.02.06 0 0 531

Nem telt el csak pár nap hogy arról beszéltem, hogy a Csehek előbb kapja meg az USA vizumot is! Erre tessék itt van: http://index.hu/politika/kulhirek/341830/

Szerencsétlen F@szok vagyunk tényleg....

Most már olyan káromkodási kényszer jött rám, hogy ha leirnám kitiltanának a fórumról....

Springfield01 Creative Commons License 2008.02.05 0 0 530
Na az nem lenne hülyeség...
Előzmény: Petterson20 (529)
Petterson20 Creative Commons License 2008.02.04 0 0 529
Köszi a választ, de a legjobb lenne, ha addigra már nem kéne vízum dolgokkal foglalkozni
Springfield01 Creative Commons License 2008.02.04 0 0 528

Szia!

Meghívólevél a nagymuttertől:)

Amiben leirja minden kiadásod fedezi! (repjegy,szállás,kaja,pia,setemény, stb...)

A meghivót ez alapján irja meg: http://www.cic.gc.ca/english/visit/letter.asp

És ha lehet küldje el a személyi ig/állampolgársági kártya fény másolatát is a postával.

Az iskolából, igazgató engedély a kiutazásra, indext,ellenőrzőt vigyed...kérheti

Vizumkérő lapok kitöltése,útlevél, dij befizetésről a számla!

Ennyi:)

Bankszámla kéne azért...egy kis zsebpénzel a biztonság kedviért.

Szerintem sima ügy...

Előzmény: Petterson20 (527)
Petterson20 Creative Commons License 2008.02.04 0 0 527
Sziasztok! Érdeklödni szeretnék hogy szerintetek mennyi esélyem lenne hogy megkapom a vizumot a nyárra? 20 éves múltam, be vagyok iratkozva iskolába, apukám anyja vagyis mamám Torontoba lakik, viszont nincs bankszámlám, + ingatlan se a nevemen. Egyszer már voltam kinn 1 hónapra még vízummentes időszakban. Köszi a válaszokat!
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.03 0 0 526
Amikor majd a magyaroknak is megadják a vizum mentességet, akkor a közlemény a magyar-kanadai kapcsolatokról áradozik majd és akkor azok a nemzetek, melyek még nem kapták meg, majd igy reagálnak: de miért pont a magyarok??!! :) :)
Előzmény: sz (525)
sz Creative Commons License 2008.02.03 0 0 525
csak a szokásos duma - valamit muszáj írni, senki se szereti a két soros sajtóközleményeket (pedig sokszor jobb lenne) :)
Előzmény: Törölt nick (523)
Springfield01 Creative Commons License 2008.02.03 0 0 524
Osztom a véleményed! Ezt én sem értettem... Mondom valami fű alatt ment itt hogy ki lobbizták ezt...
Előzmény: Törölt nick (523)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.03 0 0 523

Ahhoz a részhez mit szólsz, hogy "Kanada szoros kapcsolatokat élvez mindkét országgal" (mármint csehekkel és lettekkel)?

Engem ez a kijelentés nagyon bosszant. Hát miért, a magyarokkal nincs szoros kapcsolat? Tavaly októberbenr egy kétórás müsor volt a CBC-n az 56-os magyarokról, és akkor külön kiemelték a magyarok hozzájárulását a kanadai kultúrához, gazdasághoz, stb. A kanadai-lett kapcsolatokról pedig még 17 év alatt egyszer sem hallottam...

Előzmény: Springfield01 (519)
Springfield01 Creative Commons License 2008.02.03 0 0 522

Jó az egy senki!:)

Média....:D

Előzmény: AZS_ (521)
Springfield01 Creative Commons License 2008.02.03 0 0 519
Előzmény: Törölt nick (517)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.02 0 0 518

Őszintén szólva, nem tudom. Az EU-nak kellene ezt a témát továbbra is forszirozni.

Előzmény: gambl-R (516)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.02 0 0 517

Majd eldől, hogy igazatt mondott-e, vagy füllentett, Diane Finley, az Immigration Canada minisztere! :) Ugyanis október 31-én (amikor csehek és lettek mentesek lettek) ezt mondta sajtó nyilatkozatában:

"And we will continue to review the remaining EU countries where a visa is still required. This includes sending our technical experts to these countries to work with their officials, providing information on our criteria and the process to achieve visa exemptions.

Our goal is quite simple: to see all EU member states become visa-free as soon as possible."

Összegezve: folytatják a többi EU tagországok helyzetének kivizsgálását, stb. "A cél egész egyszerü: hogy az összes EU tagállam vizamentes legyen, olyan hamar, ahogy ez csak lehetséges." Kérdés az, hogy mit tart a miniszter "hamarnak", ill. "lehetségesnek".

gambl-R Creative Commons License 2008.02.02 0 0 516
Magyarul, a két ország együtt nem adja meg nekünk (mostanában) a vízummentességet...
Előzmény: Törölt nick (515)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.02 0 0 515

Hát nemigen található logika vagy "igazság" a politikai döntésekben! :)

Valószinünek tartom az USA-Kanada közös vizum politikáról szóló tippeket. Kanada már nem egyszer, nem kétszer behódolt USA nyomásnak a történelem során - az USA egy nagyon fontos piaca Kanadának, talán most a legfontosabb, tudja ezt az USA jól és ki is használja. 

Előzmény: AZS_ (511)
Springfield01 Creative Commons License 2008.02.02 0 0 514

A 2% felejtd el! Ezt nem tudom honnan vetted de ilyen határ nem is volt soha!:)

3% volt és azt emelték fel 10%-ra, ugyanis a kongresszus elfogatta az uj vizumtörvényt!

Most nem akarom ide bemásolni az USA-hoz tartozó részletes hivatalos törvényt...mivel ez KANADA topik, és már igy is sokat Off-oltunk.

Előzmény: AZS_ (512)
Springfield01 Creative Commons License 2008.02.02 0 0 510
A BIZOTTSÁG HARMADIK JELENTÉSE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK a 851/2005/EK rendelet által módosított, a külső határok átlépésekor vízumkötelezettség alá eső, illetve az e kötelezettség alól mentes harmadik országbeli állampolgárok országainak felsorolásáról szóló 539/2001/EK tanácsi rendelet 1 cikkének (5) bekezdésével összhangban
a viszonosság elvével ellentétes vízumkötelezettség egyes harmadik országok általi fenntartásáról

Kanada

A jelenlegi helyzet

A következő államok állampolgáraival szemben tartanak fenn vízumkötelezettséget: Bulgária, Cseh Köztársaság, Lettország, Litvánia, Magyarország, Lengyelország, Románia és Szlovákia.

A viszonosság elérése céljából tett lépések:

2006 novemberében a kanadai hatóságok tisztázták, melyek azok a szempontok, amelyek alapján lehetséges a vízumkötelezettség megszüntetése: a vízumkérelmek elutasításának aránya, a bevándorlási szabálysértések aránya, az útlevelek biztonsága, az útlevél-kibocsátási rendszer, az elveszített és eltulajdonított útlevelekre vonatkozó információk, biztonság és menekültkérelmek. Jelezték, hogy e küszöbök és alkalmazásuk magyarázatát – amint jóváhagyták – az érintett tagállamok és a Bizottság rendelkezésére bocsátják.

A Bizottság és a kanadai hatóságok közötti együttműködés új keretét levélváltás útján hozták létre. A „bevándorlási és menekültügyi kérdésekkel foglalkozó közös konzultáció” részeként vezető tisztviselőkből álló közös vízumügyi munkacsoportot hoztak létre annak érdekében, hogy a vízumügyi kérdésekkel és feltételekkel foglalkozzanak. Az említett küszöbökre vonatkozó magyarázat benyújtásának sajnálatos késedelme után a bevándorlási és menekültügyi kérdésekkel foglalkozó közös konzultációra 2007. július 20-án került sor. E találkozón a kanadai hatóságok körvonalazták a vízummentességi kritériumok felülvizsgálatát, majd kijelentették, hogy az elkövetkező hónapokban technikai jellegű látogatásokat tesznek az érintett tagállamokban. Szándékuk szerint technikai jellegű tárgyalások céljából 2007 novemberében ellátogatnak négy tagállamba, 2008 februárjában pedig további négy tagállamba. Az állampolgárok kitoloncolása tekintetében a Bizottság jelezte, hogy amennyiben Kanada részt kívánna venni a visszafogadási megállapodásokban, akkor az EK és Kanada között visszafogadási megállapodást kell kötni, mivel a visszafogadás kérdése az EK hatáskörébe tartozik.

A 2007. június 4-i berlini EK-Kanada csúcstalálkozón Kanada miniszterelnöke bejelentette, tisztában van azzal, mekkora jelentőséggel bír az EU számára a vízummentes utazás. A miniszterelnök jelezte, hogy Kanada az egyes országokban fennálló körülmények elemzésére alapozta döntését, nem pedig a viszonosság elvére, valamint rámutatott, hogy ebben a tekintetben nagyon fontos tényező az USA és Kanada között zajló határátlépés. Mindazonáltal jelezte azt is, hogy a fennmaradó tagállamok a megfelelő irányba haladnak, és ebben az évben lehetőség nyílhat arra, hogy egy vagy két tagállam esetében feloldják a vízumkötelezettséget.

Értékelés

Kanada átláthatóbbá tette vízum-felülvizsgálati eljárását, és bár késedelemmel, de további információkat bocsátott rendelkezésre a küszöbök és alkalmazásuk tekintetében. A vízumkötelezettséget egyetlen tagállam esetében sem szüntették meg azóta, hogy 2006 szeptemberében Észtország esetében ez megtörtént.

Kanada miniszterelnökének nyilatkozata, valamint a technikai jellegű párbeszéd során rendelkezésre bocsátott magyarázat fényében a Bizottság elvárja, hogy a fennmaradó EU‑tagállamok esetében a felülvizsgálati eljárásra késedelem nélkül sor kerüljön, miután már a vízum-felülvizsgálati értékelés kritériumait tisztázták. A Bizottság azt javasolja, szólítsák fel Kanadát arra, hogy – tanúsítva elkötelezettségét a kérdés megoldása iránt – az év végéig egy vagy több EU‑tagállam vonatkozásában szüntesse meg a vízumkötelezettséget, valamint 2008 első felében mutasson kézzelfogható előrelépést a viszonosság felé. Az előrelépés elmaradása esetén megfelelő lépéseket fontolnak meg Kanadával szemben.

Büsszel 2007.09.13

Erre rá majdnem 2 hónapra Csehek, Lettek megkapták! Tehát az első feltételeket valóban teljesítette Kanada...

Springfield01 Creative Commons License 2008.02.02 0 0 509

Hát nem tudom de nekem ez a cikk nem tünik neccesnek USA vízum ügyben: http://www.fn.hu/belfold/20080201/kozel_amerikai_vizummentesseg/

Idáig ez a legkonkrétabb információ.

Azt irja lényegében az uj szgép rendszeren múlik a dolog.... de 2009 Január 31.-ig meglesz szerinte a vízummentesség.

Lehetséges hogy Kanada is megvárja ezt az időpontot.

http://www.kulugyminiszterium.hu/kum/hu/bal/Aktualis/Szovivoi_nyilatkozatok/070108_sajtotajekoztato.htm

Megint fosnak a romáktól!

Csak tényleg az DÜHITŐ, hogy a Cseheknek megadta!!!!!!

Amikor valóban a legtöbb menekült tőlük ment ki!

Kanada a Cseheknek először 1996 április-ban törölte el a vízumot majd alig egy év leforgása alatt 1997 oktoberében vissza is állitotta azt, a rengeteg menekült roma miatt!!!!!

Magyarországnak csak 2001 december-ben állitotta vissza! Nem véletlenül...mert tőlünk nem ment annyi roma. Erre most mégis ők kapják meg???!!!! (valami nem kerek itt, fű alatt mennek a dolgok...)

Most figyeljétek meg, hogy előbb megkapják az USA-tól is a mentességet mint mi! Annál is inkább mivel ők 6%-on állnak most, szemben a mi 10,3%-os arányunkal!

A másik dolog...Kanadának a feletételei között szerepel a 4%-os küszöb...a feltételeket világosan közölte Magyarországgal Diane Finley.

Mi hol állunk most? Hány %-on? Erröl egy deka infó nincs sehol!!!

Vagy valaki tud mutatni egy oldalt? Nekem ez is nagyon gyanús...

Előzmény: AZS_ (505)
longbow Creative Commons License 2008.02.02 0 0 508

"véleményem szerint amig vízumkényszer lesz USA-val addig nem törlik el a kanadai vizumot sem."

Pontosan erre celoztam en is par nappal ezelott.A radioban en azt hallottam, hogy az USA 2009-ig biztosan nem foglalkozik a vizum kerdessel, mondjuk ettol meg akarmi is tortenhet januar 31-ig.Szemelyes velemenyem szerint azonban a Bush kormany mar nem nagyon akar belefolyni ebbe az egesz vizum kerdesbe.

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.02 0 0 507
Félreértettél, nem azt irtam, hogy a vizummentesség valóra fog válni a következő félévben, hanem azt, hogy lehetséges, az eddig történtekre alapozva. Természetesen,  minden más variáció is lehetséges. 
Nusi09 Creative Commons License 2008.02.02 0 0 506
Nagyon szépen köszönöm segítséged!!!!Korrekt volt számomra a válaszod!Esetleg nincsen msned?Mert ahogy mondtad most kaptad meg a vízumot és szeretnék egy-két dolgot segítségül kérni...
Nusi09 Creative Commons License 2008.02.02 0 0 504
Mármint 100%os választ senki sem tud adni de most mit tegyek?Inétzzem a vízumot öljek bele vagyonokat és aztán meg 4 hónappal később megszüntetik a vízumot?De ha nem így lesz?Valaki valami tanácsot.....kérlek...
Nusi09 Creative Commons License 2008.02.02 0 0 503

SziasztokSzeretném elkezdeni intézni a vízumot,most várom a meghívólevelet hogy érkezzen meg Kanadából,viszont ki mit ondol azzal kapcsolatban hogy valóban meg kell szüntetni júniusig a vízumot?Mennyire lehet ez valós?

korhintas Creative Commons License 2008.02.02 0 0 502

Szisztok!!!

Latom mindenki  ideges es turelmetlen a kanadai vizum eltorlese vegett,senki nem tudja hogy meg mi lesz ,itt pedig Ottawaban szo volt rola hogy a magyaroknak februar 1.- en eltorlik a vizumot , sajna ugy latszik a dontes meg nem lett meg eredmenyesen idaig ,junius 1 re minden Eu orszagnak el kell torolni Canadanak a vizumot , kiveve a romanoknak es bulgaroknak nem azok majd 2010.- re varhatjak,ha ez nem tortenik meg a vizum eltorlese hamarosan akor a kanadai allampolgaroknak is vizummal  kell utazni Europaba, ez mar el van dontve,remelem ez nem tortenik meg egyik oldalon sem ,en szeretek utazni es nem szeretem ha meg nehezitik az utazasunk barhova, ha pedig behozzak a vizumot Canadanak akkor nem utazok Europaba a csaladommal, akor maradunk itthon,vagy megyunk nyaralni Amerikaba az olcsobb lesz nekunk,edesanyamat szoktuk meglatogatni,meg a felesegem csaladjat.

Springfield01 Creative Commons License 2008.02.01 0 0 501

A család bankszámláján aki szponzorál igen....

Legalábbis neki ennyit kellet felmutatni...

Előzmény: Marshall18 (482)
angyalerika Creative Commons License 2008.02.01 0 0 500
.....ELKESERITŐ!!! NAGYON REMÉLTEM,HOGY TÖRÖLNI FOGJÁK......BENÉZTÜK!!!!
A CIKI,HOGY NEM ADNAK VIZUMOT,HIÁBA VISZEL MINDENT,AMI KELL...
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.01 0 0 499

A CBC honlapján 2007. szeptember 17-én jelent meg:

"Canada must move to lift visa requirements on new European Union member states or face possible retaliatory steps, the European Commission is expected to warn Tuesday.  In a report to be presented to EU interior ministers, the EU executive is expected to call on Canada to allow at least one more EU country to enjoy visa-free travel by the end of the year, and show tangible progress in abolishing the visa regime for the others in the first half of next year."

A fentiek szerint, Kanada egyelőre "teljesitette a tervet". 2007 végéig két EU tagállamnak is vizummentességet adott.  Akkor még az van hátra, hogy Kanada a 2008. év első felében "látható előrelépést tegyen a vizum rendszer eltörléséért". És ahogy a szövetségi kormányt ismerem, nem fogják elkapkodni! Tehát én úgy gondolom hogy júliusig dől el, hogy Kanada "szót fogad" az EU-nak, vagy sem.

Ezen kivül, érdekességképpen irom, hogy két nappal ezelőtt a Brit Kolumbia tartományi kormány egy közleményt tett közzé: a Fülöp szigeti kormánnyal egy egyezményt irtak alá arról, hogy a két kormány együttmüködik a nemzetközi munkaerőtoborzás terén. Brit Kolumbiának évente legalább 30 ezer szakképzett dolgozót kell idehozni ahhoz, hogy a jelenlegi és előrejelzett munkaerőhiányt ellensúlyozni tudják - ezt csak bevándorlással ill. külföldi munkavállalókkal tudják majd megoldani. Turizmus, vendéglátás, épitkezés és kiskereskedelem területen engednek be majd Fülöp szigetieket. Ezért az egyezményért a Fülöp szigeti kormány már több mint 30 éve lobbyzott!

Engem inkább az dühit hogy nyilvánvaló munkaerőhiány van, nemcsak BC-ben, de Albertában is, és mégis olyan nehézkes a bevándorlás és munkavállalás intézése.

Előzmény: Törölt nick (498)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!