Találtam egy 2004. 11.29-i (?????) hosszabb STP akusztikus koncert cuccot mp3ban, ez mi volt, tudja valaki???
+ egy Pacifier ft S. Weiland Coming Down, és ez????? nincs kedvem gúglzni
Lukács Laci, Hobo szövegíróként játszhat????, vagy a régi Action/SEx Actionok, mert mert nekem bejönnek, meg persze Lovasi is,
egyébként Jim Morrison, Rolling Stones szövegekkel tanulgattam angolul, vagy ők már végképp cikik????
ebola, neked is dr. kotász a pszichiátered? én is ilyen rózsaszín krokodil vs. mini nők kínzó vágyakkal járok hozzá.
azt hiszem ha már a dalszövegíró zsenikről beszéltek meg kell említeni NICK CAVE -et is. nekem például ő az atyaúristen. vagy Tom York. de még Phil Anselmo is. és ROGER WATERS. és.... és.... és így tovább...
Szerintem az összes nagy grunge zenekar (STP, Pearl Jam, Soundgarden, Alice In Chains) hatalmas művészekből áll/állt. Néha csak úgy elmerengek, hogy milyen életet élnek/éltek, hogy a dalaikon keresztül ilyen komplex gondolatokat és érzelmeket képesek átadni.
Axl Rose. Ha belegondoltok (pl. Coma, vagy Estranged, vagy milyen tökéletes kis gyöngyszem a You Ain't the first..., bár nem tudom, hogy azt nem Izzy írta-e vajon) . Én legutóbb a Sweet Child O' Mine-on voltam kiakadva. Oké, hogy nem olyan irdatlan nagy mélység, de mégis: Mint dalszöveg, szerintem, óriási. Úgy értem, náluk azért az a minimum, hogy szól valamiről (a magyaroknál néha nincs értelme a szövegnek, nincs egyeztetve alany/állítmány, nincs eldöntve, hogy akkor most miről is szóljon a dal) vannak normális, vagyis nem gáz rímek, kijön a szótagszám és oké, hogy egy egyszerű szerelmes dal, de milyen pofonegyszerű, mégis hatásos költői képekkel (!) van kifejezve a mondandó (!) . Nem az van, hogy szeretlek, és annyi, hanem, hogy gyűlölöm, amikor a szemébe nézek és látok egy csepp fájdalmat. "her hair reminds me of a warm safe plac, where as a child I'd hide and pry for athe thunder and the rain, to quietly pass me by", vagy valami ilyesmi. Oké, hogy Los Angeles, hogy valahol giccses, de mégis. Axl nagyon tudott dalszöveget írni, is. És ott ilyenek mennek a rádióban. Nem beszéltünk Dylanről, meg Waitsről, meg Lou Reedről. Nálunk meg...
"süt a nap, kék az ég, már csak erre vártam rég, van egy szó, amit mondani jó"
Ennek pl. nincs értelme. Azon felül, hogy nincs miértje a dalnak.
Valahogy azt érzem, hogy idehaza nem veszik magukat komolyan a művészek. Mert az gáz. Ha pedig nem veszik magukat komolyan, akkor a közönség sem veszi őket komolyan.
A STP ki.ttul komolyan veszi magát. Kevés magyar együttest tudnék mondani, akik annyira komolyan veszik magukat, hogy a világszínvonal igényével álljanak színpadra.
Former STONE TEMPLE PILOTS members Dean (guitar) and Robert DeLeo (bass) have confirmed a January 14 show with a new band at B.B. King's nightclub in Los Angeles, according to Launch Radio Networks.
The DeLeo brothers are part of the new band known as FARM FUR, which is rounded out by Steve Ferrone, who drums with TOM PETTY, and singer Alex Lighterwood, who has recorded with CARLOS SANTANA. This newly minted super group will perform versions of STONE TEMPLE PILOTS songs as well as new original tunes.
Jól mondod. Jól mondod, bár a Hooligans és a Zanzibár nem említhetôk egy napon az STP-vel, rádióbarát rock-karikatúra mindkettô, megcsúfolása annak a szarnak, amit popszakmának hívnak. :-) (vagy inkább :-()
Amúgy Amerika sem büszkélkedhet olyan sok jó (rock)költôvel... Fôleg ha azt nézzük mennyien vannak...
"Ain't the same for you and me Cartoons like reality
dogs and cats and children The deepest wound is hidden
Ain't the same for you and me Comatose commodity
the superheroes dyin' All the children cryin'
Sell more records if I'm dead Purple flowers once again Hope it's sooner. Hope it's near
corporate records' fiscal year
Down the river, down the river"
Ez amerika egyik rockzenekarának dalszövege.
Másoljak ide egy Hooligans klasszikust?
Ez a baj Magyarországgal. Csak jár a pofánk. De miért várjuk el, hogy értékként tiszteljék azt a szart, amit csinálunk??
Nem mondom: Lukács László, ha megerőlteti magát, nem mondom: korai Kowalsky (na jó, nem túlságosan korai Kowa), vagy Hiperkarma néha, vagy persze Lovasi sokszor és általában, Czutor, ha van neki miről.
De bakker. Zanzibár?? Hooligans?? Mit akarnak ezek? Scott Weiland TÉNYLEG egy költő. Még, ha a szexről ír, akkor is.
"I am a man, a man, I give you something that you won't forgive, I said you shouldn't have worn that dress..."
mennyi szellem, intelligencia, krativitás!
mennyi kaján, szakrasztikus humor egyetlen sorban!
Van egy régi-régi saját számunk, a Fényhozó a címe és nagyon húzós. Csak eszembe jutott. Mert ritka, amikor egy saját számunkról azt gondolom, hogy húzós, de ez az. Olyan STP-sen dögös, tök véletlenül.