sziasztok valaki meg tudja itt nekem mondani hogy hogyan találom meg tömegközlekedéssel prágában a kinai piacot....nagyon fontos lenne köszi! várom válaszotokat!
szükségem lenne 1 infóra, lehet, hogy tudnátok seggíteni:
tervezünk a haversrácokkal i sörtúrát, ami máj.26-30-ra esne.
Eddig OK a téma, de az 1-ik oldalon olvastam, hogy máj.25-30-is nemzeti ünnep honol csehhonban...
,,,szóval az lenne a fő kérdés, hogy ez olyan mindenki tombol ünnep, vagy inkább minden kocsma is bezár ünnep -e? Mert ha az utóbbi, akkor elhalasztanának 1-2 héttel az utat.
Átadnám 1 db 4 napos Prága, Morva-karszt utamat 25.000, Ft-ért (36.500, Ft helyett) ha esetleg mást is vinnél még van hely. Bővebben: http://www.eupolisz.hu/hetvege/praga_es_morvakarszt/index.htm
Eddig mindíg közlekedtem metróval (még a múlt évezredben kezdtem) és soha semmi ilyet nem tapasztaltam, mindenkinek csak javasolni tudom a metró nyugodtan. Az esetedet pedig csak sajnálni tudom :-(
Nagyon szép város, a közelmúltban eltölthettünk Prágában egy hétvégét. Sajnos már az első órában nagyon rossz tapasztalatokat szereztünk. A metróellenőr 1000 KC-ra büntetett, holott volt metrójegyünk, de szerinte nem a megfelelő. Később megkérdeztünk másik ellenőrt is, és persze, hogy jó lett volna az a jegy is, csakhogy az előbbi rendőri karhatalommal fenyegetőzött, hogyha nem fizetünk, bevitet minket 24 órára. Az eset érdekessége az volt, hogy először 2000 Kc-t akart tőlünk kicsikarni, 5 perc elteltével elég volt neki az ezer is. Később persze okosabbak voltunk, hogy nem kellett volna neki fizetni egy centet sem.
Ha valaki nem akarja hasonlóképp elrontani a kirándulását, javaslom, ne közlekedjenk metróval, nem fogja tudni megmagyarázni, hogy igaza van. Különben sajnos csak turistákat állítanak meg az ellenőrök, csehet még véletlenül sem. Az esetből tanulva ezek után már nem szólaltunk meg magyarul, és láss csodát, többet nem is büntettek meg!!!
Mindezt nem azért írtam le, hgy elvegyem bárkinek is a kedvét egy prágai kiruccanástól, csupán, egy rossz kezdés után (miután kifizettük a hétvégére szánt pénzünk felét) nem igazán volt valami jó kedvünk, és a kislányom is hiába kérdezte itthon, hogy mit hoztál anya?
Kárlek segítsetek! Márciusban egy átszállás miatt egy napot Prágában kell töltenünk. Ha már ott vagyunk, megnézném a Károly-hidat, ennék egy jó kis vacsit és innék jó kis cseh sört. Segíteni tudnátok abban, hogy lehet a reptérről bejutni a városba?
még egy kérdés: tudsz-e olyan sörgyárat ami látogatható! ahol bárki megnézheti hogy hogyan készül a sör. vagy vannak ugyn."látvány sörözők" ahol helyben főzik?
kösz a sok infot! használni fogjuk mert az autót el akarjuk felejteni arra a három napra! sokat sétálunk,jókat akarunk enni meg sörözni. ha nem baj, akkor még sokat foglak keresni! ugy látom frofi vagy a dologban!
Közvetlenül a kempingek előtt jár a 112-es busz, amivel a Holeovice-i pályaudvarra lehet eljutni, onnan metróval mehettek bárhová.
Az utca elején (az állatkerttel ellentétes végén) van a Pod lisem nevű utca, a kereszteződésben van villamosmegálló. Három nappali (5, 17, 25) és egy éjjeli (53) villamos jár arra. Ha a Moldva felé menőre ültök fel, akkor egy megálló a Holeovice-i pályaudvar, ha a másik irányba, akkor 4-5 megálló a Kobylisy metrómegálló. De pl. az 5-ös és a 17-es be is visz a belvárosba, előbbi megáll pl. a Náměstí Republiky-n (5 perc az Óvárosi tér), utóbbi a Moldva-parton, a Károly-híd előtt és után nem sokkal. Az éjszakai 53-as pedig a Národní-Spálená kereszteződésből indul, a Tesco oldalánál, 4 percre a Vencel-tértől, 5 percre az Óvárosi tértől. Kb. félóránként jár egész éjjel. Csak ne aludjatok el rajta, mint én szoktam...
kösz a segitséget! május közepén mennénk 3 napra. állitólag akkor lesz valami prágai maraton. tudsz róla valamit? a haverom futna! a kempingeket megnéztem klassz.gondolom busszal elérhető a belváros?
Nem kempingeztem, de laktam már kempingben Prágában, kőépületben. Több kempingben is jártam, mindegyik elég jó színvonalúnak tűnt, szerintem bátran be lehet vállalni. A Trojská utcában van jónéhány, nézd meg pl. ezeket:
Bocs, még vmi! Szerintem az egyik leghangulatosabb hely Európában (pedig mennyire utálom az ilyen hagzatos kifejezéseket...) a Cafe Ebel a Retezová utcán, a Husován lévő Cafe Bar Ethno-val szembeni kis utcácskában. Kis hazánkban marhára hiányolom az ilyen helyeket! Cikóriakávé reklámok magyar nyelven (!!!), frissen prökölt kávé, nagy választék, meleg croissan és még sorolhatnám. Kiváló reggelizőhely! Ránk nagy hatásal volt!
Elsőként is boldog új évet minden fórumozónak! Előre kell hogy bocsássam, nem vagyok még elmélyülve Prágában, mint Ti, t. Fórumozók, de idén szilveszterkor másodszor jártam ebben a csodás városban a párommal és gondoltam, megosztom veletek az élményt! A Mary's iroda honlapján találtam most is szállást, csakúgy mint első alkalommal, és igencsak jó választás volt a belvárosban található U cervene zidle! Tény, h nem volt túl olcsó, de minden igényt kielégített! És a környékbéli kis kocsmák, éttermek is. Neveket ne várjatok tőlem, illetve az arany almára emlékszem, veszettül isteni csülköt sikerült ennem és találtunk a közelben egy jó kis "késdobálót", ahol csapolt radegast volt meg jó kis punkrock zene. Mi is inkább a kis eldugott utcácskákban lévő éttermeket és sörözőket részesítettük előnyben, és csak a legjobbakat tudom elmondani mindegyik helyről. mosolygós, kedves és készséges kiszolgálás, normális árak. Pedig nagyon nem mozdultunk messzebbre, az Óváros tér, Vencel tér, Károly híd háromszögből. na jó, leszámítva mikor átmentünk a hídon a Hradzsinba egy kis kultúrprogram gyanánt. De mivel első alkalommal is februárban voltunk elhatároztuk, hogy jó lenne egyszer majd tavasszal is vagy jobb időben meglátogatni a várost, mert hiába tértünk be egy-egy sörözőbe egy órányi séta után, nem volt az igazi...:-) Szóval minket újra elvrázsolt Prága, Tycho jóvoltából megtaláltunk a Kilőtt szem sörözőt (éttermet), érdemes volt megtenni a kitérőt a belvárosból! Na bocsánat, hogy ilyen hosszúra ssikeredett első hozzászólásom..