Ez a szó = az abszolút kifogás. Ha valakinél azt froclizzák, hogy már megint miért nincs a helyén akkor a "tárgyal" válasz az válasz ami nem tűr további kérdezősködést.
Különben 3ra megyek interjúúra valami ferdeszemű céghez. Messziről már láttam a titkárnő - portást. Félek.
Ez semmi... Nekem az előző munkahelyemen (és itt is) egy keresztbe menő rallyautó (Ladagépjármű) volt a Windows-hátterem. Ezt megfelelő ultraintelligens forrásokon keresztül megtudta az ultraintelligens ügyvezető (aki nyomdaipari mérnök létére egyszer bedühödött azon, hogy a HP 4000-es nyomtató csak a lap egyik oldalára tud egyszerre nyomtatni). Morózusan megkérdezte, hogy igaz-e, hogy nekem nem jogtiszta szoftverek, rallys játékok vannak-e a gépemen, merthogy egyesek látták egy ilyennek a főmenüjét (magyarul a Windows-hátteremet). Szóval nagy az Isten állatkertje... ¦-)))))
Igen, mítingen... Viszont nálunk a "megbeszélés" szó most a legelterjedtebb. Talán egy kicsit több komolyságot sugall a csengése, mint a "míting". Mindjárt elugrok egy capuccinoért. Fogadjunk, hogy ha valaki ezalatt keres telefonon, azt mondják a többiek, hogy megbeszélésen vagyok. ¦-)))
Kiváncsi lennék rá, hogy a két igazgatóm miként kapcsolná be a számítógépet (távírányítóval). Standard rámszólásuk miközben békésen levelet írok a wördben: már megint könyvelsz.
A "tárgyal" és "tárgyalás" szavakat különös értelemben használják manapság. Ha valaki elmegy slozira, vagy valakivel tök mindegy miről, időjárásról beszélget, és keresi valaki, akkor "tárgyal", illetve "megbeszélésen van".
Az én főnökeim angol nyelvtudása a fakingra korlátozódik ezért bátorkodtam ragaszkodni a magyarhoz. Ja ismernek még egy angol szót mani (szerintem az ABBA-tól tanulták a kiejtését).
Azt nagy nehezen megtanulja kislány korában az apukájától (nem a LED-et kell nyomogatni, hanem a gombot), aztán mire kijön az egyetemről a kiváló minősítésű diplomájával, már talán rutinszerűn fogja csinálni. Persze ha rosszabb napjain a reset-gombot nyomogatja (Vagy ez már nincs is az új gépeken?), akkor segít neki egy lovagias informatikus, és egyszer majd csak kialakul benne az az összetett feltételes reflex.
(((Most nagyon halkan megsúgom, hogy csekélységem 18 éves koráig csak Commodore-t látott közelről, úgyhogy az első informatika-szemináriumon a billentyűzeten kerestem a kapcsolót, mert azt hittem, hogy a Commodore óta annyit fejlődött a technika, hogy egy ilyen lapos cuccban elfér egy komoly gép, szemben a nagy, durung Commodore-ral. Pedig én fekete hajú fickó vagyok, nem szőke cicababa...)))
Különös dolog történt ma az irodánkban. A Fejesek elhúztak valami "tárgyalásra" (majdnem tiszta levegő), csak a két titkárnőstény állatot hagyták a nyakamon. Ez egyik miközben fájdalmas harcot vívott saját bunkóságával megjegyezte, hogy tulajdonképpen nekik nincs semmi dolguk a cégnél. Én már az elején felhívtam erre a figyelmüket. Szerintem ez az önvizsgálat esetükben a fejlődőképesség bizonyítéka.
Észrevettétek, hogy ha egy fejes kinyitja a pofáját (ásítás, büfi stb...) azt ők már tárgyalásnak hívják.
Egyébként én is ismerek ilyet, szerencsére nem közvetlen munkatárs, de egyszeri beszélgetés elég volt egy életre...Olyan hülyeségeket kérdezett, hogy fájt, persze először azt hittem, hogy nem is gondolja komolyan, de ez az érzésem pár másodperc után elmúlt.
Hát, igen, elég kellemetlen lehet egy kevésbé cicababa-babának, ha látja, hogy más csaj a külseje révén érvényesül, míg a kevésbé cica hiába okos, hiába van tudása, hiába tud gondolkodni, az elismertsége félévenkét két szolid vállveregetésben ki is merül.
Lony, én személyesen is ismerek a cégednél ilyet. Csak ötöse volt, és nagyon szép, a gerince helyén viszont nem tudom, milyen szárazanyag van. Ideáltipikus látszat-rendes lány. Évfolyamtársam volt, így Seruzád is ismeri. ¦-)))
Nálunk is van egy dekoráció cicabige. Ő a doktorok legdoktorabbika. Az övé a diplomák legdiplomábbika.
Emellett ugyan nem igazán csinál semmit, ha meg meló adódik, gyorsan elmegy táppénzre.
Kész főnyeremény egy ilyen...
És szerinted egy kevésbé cicakinézetű kollegina számára milyen szinten idegesítő egy ilyen hülye p*csa viselkedése? Egy munkahelyen nemcsak szexéhes pasasok dolgoznak, akiket kéjes élvezettel tölt el egy ilyen idióta viselkedése..!
Ezek szerint jó dekoráció az irodában. Ez egy nagyon fontos, komoly szempont. Képzeld el, ha egy ronda zseni lenne...
Az a szitu, hogy tudás manapság nem nagyon kell, vannak elég jó és "felhasználóbarát" (akár cicabababarát) szoftverek és hardverek... Na most szerinted mi a jobb, ha egy ronda zseni elvégez egy egy egy napra szóló feladatot fél óra alatt, aztán lóbálja a lábát és hevesen kritizálja a cégvezetést, vagy ha egy dekoráció szórakoztató műsort előadva tíz óra alatt végzi el ugyanazt? Tízórás szórakoztató revű vs. hét és fél óra észosztás láblóbálva... Te melyiket választanád, ha cégvezető lennél?
A harmincas évek közgizdái szerint a gépesítés hatására hatvanas évekre három-négy órás munkaidőt jósoltak. Ehhez képest a XXI. században, irgalmatlan gyors gépekkel, számítógépekkel, cicabababarát szoftverekkel is bent "szakértenek" modern irodáikban tíz órákat korunk kikupálódott csinovnyikjai, csinovnyicái. Micsoda paradoxon (közben mégsem az)...
Ahogy így Titeket olvaslak, egyre inkább az az érzésem, hogy én dolgozom a világ legnyugisabb munkahelyén...valahogy eddig elkerültek az ilyen taplóagyú kollégák.