Keresés

Részletes keresés

hadihajos Creative Commons License 2010.09.23 0 0 6882
így néz ki 2010. 09. 23.-án a parkosítás Káposztásmegyeren
bondijudit Creative Commons License 2010.09.23 0 0 6881
Szia!
Köszönöm a kedves érdeklődést, az Adorate ezerrel pörög, örvendetesen gyarapszik taglétszámában, repertoárjában és (szerintem) színvonalában is. Újpesten legközelebb a karácsonyi koncerten lesz hallható, valószínűleg szokás szerint az Egek Királynéja templomban (a piacnál).
A kórus munkájával, híreivel megismerkedhetsz a honlapunkon (www.adorate.eoldal.hu), ha csatlakoznál hozzánk, szeretettel várunk! :)

Előzmény: KasszaBlanka (6878)
kdezsoe Creative Commons License 2010.09.23 0 0 6880

Örülök, hogy nem sértődtél meg, mert nem az volt a szándékom. Ha valahova beeszi magát a politika, akkor általában, dől a ház. Van aki nem szereti a politikai vitákat és csendben odébb áll, vannak olyanok akik sajátos szimatukkal azonnal odagyűlnek a bedobott koncra, jól nem sül el a dolog, az biztos. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy egy regionális topikban, így az önkormányzati választások előtt, nehéz kikerülni a politikát. Szerintem, azért valamennyire meg kellene próbálni...

Fotózás. Alig van a kincsestáramban valami Újpestről. Úgy alakult, hogy többnyire Rákospalotán szoktam fotózni, elmegyek rendezvényekre, ott jelennek meg fotóim, ott szereztem ismeretséget. Mióta a helyi újságban cikk jelent meg rólam, gyakran előfordul, hogy az emberek előre köszönnek, ha meglátnak valahol, fényképezőgéppel a kezemben. Mindez természetesen nem zárja ki, hogy akár a kedvedért is, elmegyek és körbefotózom az ominózus épületet... :)

Előzmény: KasszaBlanka (6877)
hadihajos Creative Commons License 2010.09.23 0 0 6879
Bocs igazad van 2-s-el és nagy B-vel tényleg egyedi. akit ismerek az saját név ként használja Kasza Blanka ( összeolvasva híres amerikai film címe)

Üdv. Hhj.
Előzmény: KasszaBlanka (6876)
KasszaBlanka Creative Commons License 2010.09.23 0 0 6878
Szia bondijudit!

Ha újra erre jársz, írj néhány szót légyszi, mi újság a kórussal?
Előzmény: bondijudit (6849)
KasszaBlanka Creative Commons License 2010.09.23 0 0 6877
Köszönöm a rendkívül udvarias hangvételű intelmedet. Biztos lehetsz benne, kérésed nem esik nehezemre betartani.
Egyszer már figyelmeztetett valaki ebben a topikban hasonlóra, de mint akkor, úgy most sem politikai vitát kívántam generálni - csak az újságcikkre reflektáltam. Aki elolvasta, talán érti, hogy nem a párt neve itt a lényeg, hanem a nevezett épület felújítási szándéka, ami már 20 évvel ezelőtt is késő lett volna.

Viszont ha lenne a kincsestáradban néhány fotó az ominózus épületről, kérlek tedd itt közszemlére légyszíves.
Tartok tőle, hogy egyik napról a másikra teljesül az ígéret, az utókor meg nem fogja tudni, sőt megérteni sem, miről folyt itt a diskurzus. :)
Előzmény: kdezsoe (6866)
KasszaBlanka Creative Commons License 2010.09.23 0 0 6876
Ez érdekes. :)
Eddig azt hittem, ezt a nevet én találtam ki.
Előzmény: hadihajos (6864)
kdezsoe Creative Commons License 2010.09.22 0 0 6866

Arra szavazol, akire akarsz, szived joga. Szar állapotban van a Görgey is, meg az SZTK épülete is, ez sajnos tény.

Csupán arra szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a topik nem a Polidiliben van, hanem a Regionális közösségekben, ezt légyszives és tartsd tiszteletben.

Előzmény: KasszaBlanka (6860)
hadihajos Creative Commons License 2010.09.22 0 0 6864
Ismerem azt a hölgyet aki eredetiben viseli a nik-nevedet.......
Előzmény: KasszaBlanka (6860)
KasszaBlanka Creative Commons License 2010.09.22 0 0 6860
Elolvastam a cikket.Most már biztos, az MSzP-re szavazok. Pocsék állapotban van a szakrendelő. Csodálom, hogy még nem dőlt össze. Halálfélelem tör rám, mikor belépek az épületbe.
Ha a Görgey burkolatát is megcsináltatnák, azt hinném itt a kommunizmus. :)
Újpest szégyene az az utca, de lényeg, hogy a mellékutcák járdáin is piros téglás díszburkolat virít.

A piaccal meg nem a bankkártya miatt van bajom. Kicsi és túlzsúfolt, na meg az sem élvezetes, ha pillanatonként áthúznak a gyanútlan vásárló lábán egy kerekes bevásárlószatyrot.

Előzmény: D H (6853)
hadihajos Creative Commons License 2010.09.21 0 0 6859
A szembeni üres területre is van ígéret, hiszen az a metró építése miatt maradt szabadon. Ráadásul az a Fővárosé és építési tilalom alatt van.

ÜDV Hhj-os
Előzmény: MightyRASF (6858)
MightyRASF Creative Commons License 2010.09.21 0 0 6858
Uszodával kapcsolatban: ahogy nézem a kampányt, mindkét oldal (FIDESZ és MSZP is) zászlajára tűzte az uszoda ügyét. Remélem lesz belőle valami, mert ez nagyon hiányzik Újpestnek. Fentartásom viszont az, hogy nem megoldott a parkolás. Jelenleg kb 20-30 autó fér el az uszoda előtt. Egy jó megoldás lehetne, ha a szemben lévő üres placcon építenének valamilyen irodaházat, vagy inkább normális parkot, ami alatt parkoló várja az embereket (mondjuk 2-3 szintes legalább) és az uszodával egy földalatti alagúttal lenne összekötve.
kdezsoe Creative Commons License 2010.09.20 0 0 6856
Újítsd fel, (lassan már az összedőlés határán lesz) hozasd újra a Szecskából a vizet és már pezseg is... :)
Előzmény: Törölt nick (6855)
D H Creative Commons License 2010.09.19 0 0 6854
kormányzati támogatás nélkül nem tudom komolyan venni, pedig szívesen szavaznék a Tarlós-Wintermantel kettős ellenében a Horváth-Trippon jelöltpárosra...
D H Creative Commons License 2010.09.19 0 0 6853

Egy kis politikai haddelhadd:

Hármas metró Káposztásmegyerig?
hadihajos Creative Commons License 2010.09.16 0 0 6852
Készül a park Káposztásmegyeren az evangélikus templom környékén:
D H Creative Commons License 2010.09.12 0 0 6850

épp ezzel van a baj, hogy aki nem akar készpénzt használni, kizárja magát a piacon vásárlás örömeiből...

sajnos a piacon dolgozók nem nőttek fel még 2010-re sem ahhoz, hogy kp kímélő módon tudjanak a vásárlók költeni náluk... így aztán kénytelen vagyok az amúgy a piac épületén belül lévő CBA-ban vásárolni, ahol (talán egyedül?) elfogadják a kártyát...

Előzmény: Lean (6848)
bondijudit Creative Commons License 2010.09.12 0 0 6849
Melyik kijáratnál van? (Nem kötekedésképpen kérdezem, a múltkor tényleg kellemetlen volt, hogy nem találtuk meg az automatát.)
Előzmény: Lean (6848)
Lean Creative Commons License 2010.09.12 0 0 6848
Bocs, de egy bejárattal odébb van rakva az automata,közel egy éve. Lehet levenni pénzt az újpesti piacon,aki nem visz magával kp-t.
Előzmény: bondijudit (6840)
kdezsoe Creative Commons License 2010.09.11 0 0 6847

Nahát, azokat a franciaágyszerű ülőalkalmatosságokat, minden bizonnyal a hajléktalanoknak találták ki.

Használják is, elég rendesen...

Tök jó! Az épület egyik oldalán nyílt közfürdő, a másikon szabadtéri hajléktalanszálló.

Még az épület elé is kellett vona valami európai kunszt, hogy a T. tisztségviselő urak is megtapasztalhassák,

milyen a metróvégállomás környékén parkolóhelyet találni.

Előzmény: D H (6845)
D H Creative Commons License 2010.09.11 0 0 6845

"És a Városháza ügyfélparkolója helyett is múlhatatlan szükségünk volt szökőkútra..."

...hát valahogy remek szórakozást és olcsó fürdési/tisztálkodási lehetőséget kellett nyújtani a (főként kissebbségi) gyerekeknek a nyáron!!! :-(((

Önkormányzati szempontból egyébként sok előnye van a füves park helyett épített izzó járólapoknak:

- nem kell füvet nyírni

- kevesebbet kell karbantartásra költeni

- ritkábban fekszenek bele a hajéktalanok

- sokkal kevésbé kerül a térkőre "kutyapiszok" mint a fűbe

- jobban lehet felvonulási területként hasznosítani, mint a fás-füves területeket

- nincs kertépítő haver ám van térkőárus cimbi

- a telepítése/kiépítése is olcsóbb lehetett

kdezsoe Creative Commons License 2010.09.11 0 0 6844
Biztos nem én, vagy Te, vagy más halandó emberfia...
Előzmény: hadihajos (6842)
zizi Creative Commons License 2010.09.11 0 0 6843
nyilván volt egy szökőkutakat gyártó haver... szemetest gyártó haver nem annyira, és annak sincs ízlése...
hadihajos Creative Commons License 2010.09.11 0 0 6842
Meg tudná valaki mondani, hogy a városháza pincéjében kialakított szórakozó helyet ki fogja üzemeltetni?
kdezsoe Creative Commons License 2010.09.11 0 0 6841

Egyetértek. Láttam már néhány főteret, de a miénknek nem sok értelme van.

Sem látványra, sem pedig funkcionálisan.

Tudom, szentségtörés ezt leírni, mert évekig töltögették a fejünkbe, hogy ez mennyire kell egy magára valamit is adó újpesti lelkének...

bondijudit Creative Commons License 2010.09.11 0 0 6840
nem tudok kártyával fizetni...

...és most már pénzt sem tudsz kivenni, mert a bankautomatának csak a hűlt helye árválkodik a piacfelügyelőség mellett.

Amúgy nem vagyok kibékülve az új főtérrel. Lehet, hogy európai, de rideg, sivár, egyáltalán nem közösségi tér. Árnyék, szélvédelem sehol. Amikor az időjárás alkalmas lenne a szabadtéri programokra, az ember hosszú léptekkel menekül, mert az izzó burkolaton tükörtojást lehetne sütni. A közönséget a Városháza árnyékában műanyag székeken elhelyezni meg nem éppen európai megoldás. És a Városháza ügyfélparkolója helyett is múlhatatlan szükségünk volt szökőkútra...
Előzmény: D H (6838)
D H Creative Commons License 2010.09.10 0 0 6839

kövezzetek meg, de nekem a Lehel piac bejön...

(a Garain még nem jártam)

Előzmény: hadihajos (6837)
D H Creative Commons License 2010.09.10 0 0 6838

valóban nem, de nem a piac mivolta miatt, hanem mert nem tudok kártyával fizetni...

nekem ez fontos, mivel kp kvázi sosincs nálam, így a kártyát nem elfogadó helyeket nagyívben kerülöm (sokad magammal, teszem hozzá halkan...)

viszont járok a környékén és látom a fejlődő és szépülő teret, amelynek a piac melletti/mögötti utca látványa egyáltalán nem szolgál előnyére. Ezért gondolom, hogy ezt az utcát is csökkentett forgalmúvá kellene tenni. A piac ettől még megközelíthető maradna, a vásárlók részére a Templom utcán keresztül, a piacosok pedig (engedéllyel) be tudnának hajtani az árufeltöltés idejére.

TUdom utópia ez, de hát igen messze vagyunk még Európától továbbra is...

Előzmény: kdezsoe (6835)
hadihajos Creative Commons License 2010.09.10 0 0 6837
Lehet, hogy ez a piac is a garai piac sorsára jut---- ott is van minden csak a régi kofák hiányoznak.
Előzmény: kdezsoe (6835)
hadihajos Creative Commons License 2010.09.10 0 0 6836
A Lajta monitort a Zoltán alapítvány és a Hadtörténeti múzeum közösen újíttatta fel a komárnói hajógyárban magyar hajójavító brigád közre működésével, uniós támogatásból.
A végleges kiállítási helye a neszményi hajó múzeum lesz.
Előzmény: Törölt nick (6834)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!