Szia! Köszönöm a kedves érdeklődést, az Adorate ezerrel pörög, örvendetesen gyarapszik taglétszámában, repertoárjában és (szerintem) színvonalában is. Újpesten legközelebb a karácsonyi koncerten lesz hallható, valószínűleg szokás szerint az Egek Királynéja templomban (a piacnál). A kórus munkájával, híreivel megismerkedhetsz a honlapunkon (www.adorate.eoldal.hu), ha csatlakoznál hozzánk, szeretettel várunk! :)
Örülök, hogy nem sértődtél meg, mert nem az volt a szándékom. Ha valahova beeszi magát a politika, akkor általában, dől a ház. Van aki nem szereti a politikai vitákat és csendben odébb áll, vannak olyanok akik sajátos szimatukkal azonnal odagyűlnek a bedobott koncra, jól nem sül el a dolog, az biztos. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy egy regionális topikban, így az önkormányzati választások előtt, nehéz kikerülni a politikát. Szerintem, azért valamennyire meg kellene próbálni...
Fotózás. Alig van a kincsestáramban valami Újpestről. Úgy alakult, hogy többnyire Rákospalotán szoktam fotózni, elmegyek rendezvényekre, ott jelennek meg fotóim, ott szereztem ismeretséget. Mióta a helyi újságban cikk jelent meg rólam, gyakran előfordul, hogy az emberek előre köszönnek, ha meglátnak valahol, fényképezőgéppel a kezemben. Mindez természetesen nem zárja ki, hogy akár a kedvedért is, elmegyek és körbefotózom az ominózus épületet... :)
Köszönöm a rendkívül udvarias hangvételű intelmedet. Biztos lehetsz benne, kérésed nem esik nehezemre betartani. Egyszer már figyelmeztetett valaki ebben a topikban hasonlóra, de mint akkor, úgy most sem politikai vitát kívántam generálni - csak az újságcikkre reflektáltam. Aki elolvasta, talán érti, hogy nem a párt neve itt a lényeg, hanem a nevezett épület felújítási szándéka, ami már 20 évvel ezelőtt is késő lett volna.
Viszont ha lenne a kincsestáradban néhány fotó az ominózus épületről, kérlek tedd itt közszemlére légyszíves. Tartok tőle, hogy egyik napról a másikra teljesül az ígéret, az utókor meg nem fogja tudni, sőt megérteni sem, miről folyt itt a diskurzus. :)
Arra szavazol, akire akarsz, szived joga. Szar állapotban van a Görgey is, meg az SZTK épülete is, ez sajnos tény.
Csupán arra szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a topik nem a Polidiliben van, hanem a Regionális közösségekben, ezt légyszives és tartsd tiszteletben.
Elolvastam a cikket.Most már biztos, az MSzP-re szavazok. Pocsék állapotban van a szakrendelő. Csodálom, hogy még nem dőlt össze. Halálfélelem tör rám, mikor belépek az épületbe. Ha a Görgey burkolatát is megcsináltatnák, azt hinném itt a kommunizmus. :) Újpest szégyene az az utca, de lényeg, hogy a mellékutcák járdáin is piros téglás díszburkolat virít.
A piaccal meg nem a bankkártya miatt van bajom. Kicsi és túlzsúfolt, na meg az sem élvezetes, ha pillanatonként áthúznak a gyanútlan vásárló lábán egy kerekes bevásárlószatyrot.
Uszodával kapcsolatban: ahogy nézem a kampányt, mindkét oldal (FIDESZ és MSZP is) zászlajára tűzte az uszoda ügyét. Remélem lesz belőle valami, mert ez nagyon hiányzik Újpestnek. Fentartásom viszont az, hogy nem megoldott a parkolás. Jelenleg kb 20-30 autó fér el az uszoda előtt. Egy jó megoldás lehetne, ha a szemben lévő üres placcon építenének valamilyen irodaházat, vagy inkább normális parkot, ami alatt parkoló várja az embereket (mondjuk 2-3 szintes legalább) és az uszodával egy földalatti alagúttal lenne összekötve.
kormányzati támogatás nélkül nem tudom komolyan venni, pedig szívesen szavaznék a Tarlós-Wintermantel kettős ellenében a Horváth-Trippon jelöltpárosra...
épp ezzel van a baj, hogy aki nem akar készpénzt használni, kizárja magát a piacon vásárlás örömeiből...
sajnos a piacon dolgozók nem nőttek fel még 2010-re sem ahhoz, hogy kp kímélő módon tudjanak a vásárlók költeni náluk... így aztán kénytelen vagyok az amúgy a piac épületén belül lévő CBA-ban vásárolni, ahol (talán egyedül?) elfogadják a kártyát...
...és most már pénzt sem tudsz kivenni, mert a bankautomatának csak a hűlt helye árválkodik a piacfelügyelőség mellett.
Amúgy nem vagyok kibékülve az új főtérrel. Lehet, hogy európai, de rideg, sivár, egyáltalán nem közösségi tér. Árnyék, szélvédelem sehol. Amikor az időjárás alkalmas lenne a szabadtéri programokra, az ember hosszú léptekkel menekül, mert az izzó burkolaton tükörtojást lehetne sütni. A közönséget a Városháza árnyékában műanyag székeken elhelyezni meg nem éppen európai megoldás. És a Városháza ügyfélparkolója helyett is múlhatatlan szükségünk volt szökőkútra...
valóban nem, de nem a piac mivolta miatt, hanem mert nem tudok kártyával fizetni...
nekem ez fontos, mivel kp kvázi sosincs nálam, így a kártyát nem elfogadó helyeket nagyívben kerülöm (sokad magammal, teszem hozzá halkan...)
viszont járok a környékén és látom a fejlődő és szépülő teret, amelynek a piac melletti/mögötti utca látványa egyáltalán nem szolgál előnyére. Ezért gondolom, hogy ezt az utcát is csökkentett forgalmúvá kellene tenni. A piac ettől még megközelíthető maradna, a vásárlók részére a Templom utcán keresztül, a piacosok pedig (engedéllyel) be tudnának hajtani az árufeltöltés idejére.
TUdom utópia ez, de hát igen messze vagyunk még Európától továbbra is...
A Lajta monitort a Zoltán alapítvány és a Hadtörténeti múzeum közösen újíttatta fel a komárnói hajógyárban magyar hajójavító brigád közre működésével, uniós támogatásból. A végleges kiállítási helye a neszményi hajó múzeum lesz.