Keresés

Részletes keresés

swordmanus Creative Commons License 2007.08.29 0 0 1238
Hali. Az NGM-ről perpill csak pár sor van, a héten kapok elsőkézből való infókat róla, s lehet, hogy kap egy külön cikket... A történelem hazai részét olvasgasd...
Előzmény: uselessjunk (1237)
uselessjunk Creative Commons License 2007.08.29 0 0 1237
Köszi!
Ez a portugál téma érdekesnek mutatkozik, soha nem hallottam még róla. Hiába, mindig tanul az ember...
Megnézetem az oldaladat, de nem találtam sehol az NGM-et (monduk késő van már és alig látok ki a fejemből :-) )
Tudnál adni közvetlen linket?
Egyébként tetszik az oldal!!!
Üdv.:UJ
Előzmény: swordmanus (1236)
swordmanus Creative Commons License 2007.08.28 0 0 1236
Hali! Örülj: akciós portugál lőszer volt a fejlesztés bázisa. A többit a honlapomon olvashatod.
www.kalasnyikov.hu
Előzmény: swordmanus (1235)
swordmanus Creative Commons License 2007.08.28 0 0 1235
Megnyugtatlak, hiteles a dolog. Bár maga a fegyver idehaza rendszeresítésre nem került, de nyilván nem vietnámi hadizsákmánnyal lőtték el a kötelező 15 ezres tartóssági tesztet, meg a többit.
Előzmény: uselessjunk (1234)
uselessjunk Creative Commons License 2007.08.28 0 0 1234
"Lőszert, dobozokat nem láttam, de miért fontos? 5,56x45-ös lőszer volt."

Mert valakinek fontosabb a lőszer, mint a fegyver ;-)
Komolyra fordítva a szót: az IAA fóruma említést tesz magyar gyártású V 86 bélyegű 5.56-os lőszerekről. A fegyver fejlesztésének dátuma igazolhatja ezek eredetét

UJ
Előzmény: swordmanus (1233)
swordmanus Creative Commons License 2007.08.28 0 0 1233
A fejlesztés elindításának pontos körülményeihez kérek 24 órát, holnapra remélhetőleg bölcsebb leszek.
Lőszert, dobozokat nem láttam, de miért fontos? 5,56x45-ös lőszer volt.
Előzmény: uselessjunk (1232)
uselessjunk Creative Commons License 2007.08.28 0 0 1232
Sziasztok!

Tudja valaki, hogy az NGM gépkarabély fejlesztése mikor indult el? Látta valaki a fejlesztéséhez használt lőszereket, lőszer dobozokat?

Üdv.:UJ
swordmanus Creative Commons License 2007.07.10 0 0 1231
Megjelent Zicherman István könyve, a 60. évfordulónak tisztelegve.
Ajánló itt:
http://www.kalasnyikov.hu/index.php?page=cikkek&proba=1&story=9
swordmanus Creative Commons License 2007.06.07 0 0 1230
AMD-65, AMP-69, PKM/PKMSz és AK-47 kézikönyvek szkennelve, letölthetően várják az érdeklődőket, nyilván továbbra is ingyen, bátran...
http://www.kalasnyikov.hu/index.php?page=dokumentumok
swordmanus Creative Commons License 2007.04.17 0 0 1229
Üdv!
Feltettem egy újabb könyved ajánlóját, kérlek, nlézd meg, és írj egy mélt, jó-e. Köszi
Előzmény: Zicherman Istvan (1227)
swordmanus Creative Commons License 2007.04.17 0 0 1228
Kedves Olvtársak!

Lehet könyvet nyerni könnyedén, csak gyorsnak kell lenni!
A www.kalasnyikov.hu -n lesz egy egyszerű rejtvény: csak ismerni kell egy kalasnyikov részeit, és nem is nagyon...
E-mailben lehet küldeni a helyes megfejtéseket, az első 3 beküldő (helyes megfejtés esetén) könyvet nyer!
A rejtvény élesítése: 2007.04.20. 20:00 óra! Onnantól kezdve lehet nézni, megfejteni, emailt küldeni. A rejtvényt a címoldalról lehet majd elérni...
Addig is hasznos böngészést az oldalon, a megfejtés ott van, lehet tanulmányozni a kézikönyveket, letölthető dokumentumokat...
Üdv: Zoli
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.04.16 0 0 1227

Szia!

A normális és teljes elemzésre több információ kell, azt pedig - te is tudod - lassan fogják adagolni az újságírók, mivel nekik is élni kell valamiből.

Várjunk egy-két napot, és akkor szakmaibb, pontosabb lesz a vita/elemzés.

Tisztelettel:

Z.I.

Előzmény: Törölt nick (1225)
belic Creative Commons License 2007.04.16 0 0 1226
Hello!

Egyébként az amerikai legfelsőbb bíróság 12 éve alkotmányellenesnek nyilvánított egy szövetségi törvényt, miszerint az oktatási létesítmények fegyvermentes területek és mindehová detektor-kapus áteresztést kell telepíteni ennek betartatására. A bíróság szerint ehhez nem elég jogalap a szövetségi kormánynak a tagállamok közti kereskedelem szabályozására vonatkozó felhatalmazása! Furcsa gondolkodású népek élnek arra.

Mi ezen a fura gondolkodas?
Jelenleg (a fentiek alapjan allami, es nem szovetsegi torveny alapjan, de ez mindegy) tiltott iskolaba fegyvert bevinni. Fegyverboltba, rendororsre szabad fegyvert bevinni.
Termeszetes, hogy ha valaki le akar loni sok embert, akkor iskolaba megy ahol nem lonek vissza, csak a joval kesobb kierkezo rendorok, szemben a ket masik hellyel, ahol kicsi sikerelmenye lenne, hiszen azonnal lelonek.

A femdetektor csak egy dologra jo: a bekes emberek fegyveret kinttartja, a gyilkosnak csak annyit jelent, hogy mar a kapu mellett el kell kezdenie a gyilkolast.

Bel
Előzmény: Törölt nick (1225)
swordmanus Creative Commons License 2007.04.12 0 0 1224
Üdv!

Hibátlan állapotban megkaptam.
A sajátodból az első 3 fejezet van itt.
Köszi: Zoli
Előzmény: Zicherman Istvan (1221)
gencsydani Creative Commons License 2007.04.11 0 0 1223

Pedig ilyesmiket mi is alkalmaztunk, persze kicsit finomabban (nem mondtuk ki, csak körülírtuk:D - nálunk marha sok volt a lány, azokkal mégse lehet úgy beszélni), és sokszor célravezetőbb volt, mint a száraz szakmai duma! Meg segített kicsit oldani a - fegyverek terén rendkívül képzett (volt, aki évente 1x látta a pisztolyát) - állomány gyomoridegét.

Előzmény: radom1 (1215)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.04.11 0 0 1222

Üdv, Zoli.

Átküldtem valamit mailban.

Jelezd, ha megkaptad!

Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.04.11 0 0 1221

Swordmanus!

Saját irományomból mit küldtem át néked?

(Mert kész egy újabb ,,ajándékcsomag".)

unguided Creative Commons License 2007.04.11 0 0 1220
radom1
"""Na az ilyen "oktató" dumától hányok!"""

Az ilyen oktatoi dumat azok kaptak, akiktol mar mi, a tobbiek hanytunk. :))
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.04.11 0 0 1218
De:)))
Előzmény: kobe30 (1217)
kobe30 Creative Commons License 2007.04.10 0 0 1217

Kedvenc örmi kedvenc beszólása:Emberek!Míg nem volt fasz a seggükben,nem tudják,mi az,hogy fááj!

Fater!Nem ismerős ez valahonnan?:)))))))))))

Előzmény: Zicherman Istvan (1216)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.04.10 0 0 1216

,,Katona - miért görbe a szája? Vigyorog? Húzzon bőrt a fogaira!.. A kopter nem azért kopter, mert hülye, hanem azért, mert nem ismeri a játékszabályokat! Ezt jegyezzék meg... Most meg kezdjük a szabályokkal... Ha az alegy-ügyeletes azt követeli, hogy úgy kérjenek ibocsátást a szűázadszintről, hogy: ,,Alegység ügyeletes úr, X.Y. honvéd jelentkezem, kérek engedélyt dohányzás céljából, dohányzó készletemmel elhagyni a századszintet a dohányzásra kijelölt helyre" - a helyes válasz a következő: ,,Olvasd a szolgálati szabályzatot, kutya.""...

,,- Főtörzs, a maga katonája visszapofázik és nem teljesíti az előljárója parancsait!Intézkedjen.

- Értettem, alezredes úr, - Jani, mi volt az a parancs?

- Azt parancsolta, hogy pucoljam ki a bakancsát...

- Értem... Alezredes úr, jelentem, a rangidős előljáró a szabályzat értelmében nem adhat ki személyes érdekű parancsot...

- Látom, főtörzs, a maga katonája... No, húzzanak a szemem elől..."

(Később erre az alezre költötték a leszerelő katonák: ,,Öreg vagyok mint a maci, nem határoz András Laci.":)))

:)))))))))))))))

(Gyötri a nosztalgia.:)))

radom1 Creative Commons License 2007.04.10 0 0 1215

" Oktatoi kozbelepessel javithato.
"Mit rangatja azt a fegyvert!? Nem a f..szat fogja a takaro alatt. Ez egy finomabb muszer mint a magae! Nem megijeszteni kell a celpontot, hanem eltalalni..." ... meg hasonlok. :))"

Na az ilyen "oktató" dumától hányok!

Előzmény: unguided (1213)
unguided Creative Commons License 2007.04.10 0 0 1214
Zicherman Istvan

"""...PBSz hangtompító a 7,62-mm-es AK-k számára. (Nem tudom, hogy ez közzétehető-e Magyarországon - kérdezd meg valami hozzáértő embert (és majd nekem is súgd meg, légyszi.)"""

Ugy tudom torvenysertesnek csak a hangtompito birtoklasa szamit. A rola szolo informaciokat szabadon birtokolhatja barki. Peldaul az AK-47-es robbantott rajza sem torvenysertes, csak a valodi fegyver birtoklasa. :)
Előzmény: Zicherman Istvan (1211)
unguided Creative Commons License 2007.04.10 0 0 1213
Szlejer_

"""Arra gondolok, hogy a kezdő lövőnek milyen mértékben kell megosztania a figyelmét a különböző műveletek között, mennyi "munkát" kell végeznie a fegyver kezelése közben, illetve a fegyver milyen tanult/látott, illetve általa helyesnek vélt viselkedésformákra vezeti rá a lövőt. (Kapkodás, hiba korrigálása a lövésszám növelésével, mert fél életen át azt sulykolták a filmek az agyába, hogy az öntöltővel gyorsan és sokat kell lőni, a visszarúgásnak ellen kell tartani, különben rosszul néz ki, amit csinál, stb stb)."""

Ezt ertem. Ilyesmit gyakran lattam En is masoknal. Oktatoi kozbelepessel javithato.
"Mit rangatja azt a fegyvert!? Nem a f..szat fogja a takaro alatt. Ez egy finomabb muszer mint a magae! Nem megijeszteni kell a celpontot, hanem eltalalni..." ... meg hasonlok. :)))

"""...mennyire dolgozott benne az adrenalin, amikor először lőtt életében éles fegyverrel, és mire koncentrált mondjuk a sokadik alkalommal, mi keringett a fejében a sokezredik lövés után. """

Ja. Ez igy van (volt).
Mondjuk En mindig izgulok az elejen, aztan az elso nehany loves utan lenyugszom. :)

"""...kevésbé próbál valamiféle "harcias ideálnak" megfelelni (egylövetű stukkerrel nehéz Rambónak látszani :-)..."""

Ez is leginkabb oktatoi kerdes. Ahova En jartam, ott le- es kineztek azt, aki vaganykodni akart a fegyverrel.
Osszegezve a velemenyem: Egyetertek Veled abban, hogy tanulni egyszerubb egylovetuvel (pontosabb, egyszerubb, biztonsagosabb).
Viszont erdemes idovel atvaltani egy "valosabb", "realisabb" fegyverre, hogy gyakorlatilag is hasznalhato ismereteket szerezzunk. Itt kerdes lehet a valtas idopontja. Erre azt mondanam, hogy a vegso cel az, ami meghatarozza. Ha valakinek a ontolto pisztolyok a cel (IPSC), akkor eleg koran at lehet valtani mondjuk egy MCM-re. Ellenben egy sportlovesz karriert siman vegig lehet csinalni revolverek es ismetlok nelkul is.
Előzmény: Szlejer_ (1200)
swordmanus Creative Commons License 2007.04.10 0 0 1212
Üdv!

Minden jöhet tetszőleges sorrendben, és közzé is tehető. Az orosz anyagok magyar megfelelői is rendelkezésemre fognak állni remélhetőleg nemsokára...
Köszönöm a nyuszi fáradozásait.;-)
Igyekszem meghálálni...
Zoli
Előzmény: Zicherman Istvan (1211)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.04.09 0 0 1211

A nyúl itt van nállam, láncra verve. Éppen készíti elő a következő manuálokat:

Az AKSz-74U lőutasítása (rendkívül szar állapotban van, mert szétázott valamikor, de fotókat készítettem róla, úgy küldöm.

Az AK-kiegészítők sorozatban: PBSz hangtompító a 7,62-mm-es AK-k számára. (Nem tudom, hogy ez közzétehető-e Magyarországon - kérdezd meg valami hozzáértő embert (és majd nekem is súgd meg, légyszi.)

A harmadik könyvecske (szintén AK-kiegészítők sorozatában) a GP-25 40-mm-es fegyvercső-alatti gránátvető használati és lőutasítása lesz.

Ezekkel a nyúl elkészül még a héten, és átküldi.

Kérdés: az RPK-47 és RPK-74 lőutasítása kell-e majd?

Kellenek-e majd a javítási és karbantartási útmutatók?

Van még egy RENDKÍVÜL jó könyvem lőelméletből, lőszámításból, stb. (az AK is szerel benne, amúgy meg a legjobb ilyen jellegű szakkönyv, ami valaha megjelent Magyarotrszágon. Ráadásul a könyv magyarul van:)))P)?

Előzmény: swordmanus (1210)
swordmanus Creative Commons License 2007.04.08 0 0 1210
Köszi, jót hozott a nyuszi! Majd ha alkalmam nyílik, meglocsollak érte... sörrel, belülről... Jöhet a többi.
Előzmény: Zicherman Istvan (1204)
belic Creative Commons License 2007.04.08 0 0 1209
Hello!

Miért nem próbálkozott senki összeházasítani az öntöltőt a revolverrel? A dobot folyamatosan utántöltené egy szekrénytár (ami vagy a markolatban van vagy pedig elől, mint a Mauser seprűpisztolynál). Vannak perem nélküli lőszerrel működő forgópisztolyok, tehát ez nem gond. Gáznyomásos működtetésű revolverek is vannak, ez sem gond. A hibrid rendszerrel megoldódna az öntöltők csekélyebb megbízhatósága és a tárcsere ideje alatti lőképtelenség gondja, illetve a forgók csekély lőszerkapacitása jelentette probléma.

Szerintem a dob utantoltese pont olyan megbizhatatlan dolog, mint a csoretoltes, ezert megbizhatosag teren nem sokat nyertunk, kiveve, ha elektromos motor hajtja az egeszet, de egyreszt ki fog akumlatort cipelni magaval, masreszt ki fogja minden reggel ellenorizni az aksit (a "nagyvasaknal" a repules elotti ellenorzesbe ez is belefer).

En meg csak olyan hornyos loszeru revolverrol hallottam (ami annyira megbizhatoan mukodik, hogy pl. egy versenyre el lehet menni vele), amit (half)moon-clippel toltenek, vagyis egyszerre 3 vagy 6 loszert tesznek bele, amit osszefog egy lemez, NEM egyenkent toltik/uritik oket.

Bel
Előzmény: Törölt nick (1205)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.04.08 0 0 1208

Mert fél, hogy ledurrantod:))P

Amúgy jövőhéten befejezem a ,,művet", oszt nekiállok tovább fordítani.

Előzmény: kobe30 (1207)
kobe30 Creative Commons License 2007.04.07 0 0 1207
Szasz ecsém!Éljen a húsvét,menjünk nyulat lőni!Boldog!Neked is meg a famíliának is!Az én postaládámba mér' nem rakott semmit a nyulad?!? 
Előzmény: Zicherman Istvan (1204)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!