Sajnos az a probléma, hogy a nyitvatartási/félfogadási időt keverik a munkaidővel. A postán szokott előfordulni, hogy nyitás előtt öt-tiz perccel már kisebb tömeg áll az ajtó előtt és nyitás előtt egy-két perccel kisebb tömeg érkezik a hátsó bejárathoz. Természetesen az első ügyfél szív, mert se váltópénz, se pecsét, se emmi nincs előkészítve.
Azért van valami abban,amit Mustafa mond !
Tényleg nem fekszik ez a hivatali 4-5 órát dolgozok,abból meg 2 óra kávészünet.
Pont az ilyen ügyintézéseknek kellene tovább tartaniuk és gyorsabbnak lenniük.
Nemtom mennyi fizit kapnak a "kisasszonyok",de,hogy dolgozhatnának ők is 8 órás munkaidőben,mint álltalában mindenki,az biztos!
z.p.e
pt
Ilyen esetekben kell felhívni a szíves figyelmét arra, hogy a félfogadási idő tart hatig, a kisasszony munkaidejéhez pedig semmi közöd. Azt úgy kell megállapítani, hogy a félfogadási időben érkezőket tudja fogadni. Attól, pedig végképp rosszul vannak az őrző-védő kájeftések, ha mondjuk leportásozod őket. Kell kérni tőle egy igazolást, hogy Te ott voltál, de ő nem engedett be.
Tyb, a 991-ben leírtakkal (a Valiant-tól származó módosításokat is beleértve) egyetértek. Lehet, hogy nyitott kaput döngetek, de javaslom, hogy mindez (vagy legalábbis ami mindebből lényeges) legyen állandó jelleggel olvasható, mondjuk valahol az OSZR-siteon vagy ilyesmi. Ja, és a szavazó mélt (nep-szavazas@index.hu) szvsz beírhatnád a kontaktba.
Valiantnak az alelnöki poszt létrehozására vonatkozó javaslatával egyetértek. A poszt betöltését illetően alapvetően tartózkodnék, de természetesen nincs kifogásom Tyb jelölésével szemben.
Irányelv Minden demokratikus pártnak szüksége van egy olyan rendszerre, amely lehetőséget ad arra, hogy a párt tagjai véleménytöbbségen alapuló döntéseket hozzanak.
A nagy országos pártok esetében ez választott képviselők útján történik: az illető párt helyi szervezetei küldötteket választanak, amelyek azután közvetlenül szavaznak a fontos kérdésekben. Hogy ez milyen problémákat hoz magával, azt mindenki maga ítéli meg.
A NÉP országos pártnak minősül, mivel az ország egész területén, sőt azon kívül is vannak támogatói. Viszont nincsenek helyi szervezetei, illetve országos központja. Ehelyett a párt tagjai között egy új médium, az Internet teremt kapcsolatot.
Mivel a pártok között mi vagyunk az első, amely ilyen szerepet szán az Internetnek, ezért magunknak kell kialakítanunk azokat a fórumokat, amelyek a párt működésének színterei lehetnek.
A NÉP online szavazórendszerének célja, hogy a párt elsődleges döntéshozó fóruma legyen.
Alapszabályok (ezeket az SZMSZ-be kéne foglalni!)
1. A NÉP online szavazórendszere (a továbbiakban: OSZR) működését a Párt szervezeti és működési szabályzata garantálja.
2. Az OSZR-en hozott döntések törvényerejűek, kivéve ha azok ellentétesek a szervezeti és működési szabályzattal (a továbbiakban: SZMSZ).
3. A szavazásokat a Pártelnök vagy az alelnök írja ki, a párttagok javaslatai alapján.
4. Az OSZR-en kiírt szavazások csak akkor érvényesek, ha a szavazási időszak végéig a párttagok legalább 50%-a szavazott.
5. A szavazás kimenetele egyszerű többségen alapul, kivéve az SZMSZ megváltoztatását célzó javaslatokat, amelyekhez legalább a párttagok 2/3-ának beleegyezése szükséges.
Továbbá 2/3-os többség szükséges olyan szavazásoknál, melyeket témájuknál vagy fontosságuknál fogva vagy a Párt, vagy a párt vezetői különösen lényegesnek télnek meg.
Technikai szabályok (ezek az OSZR elindításához szükségesek, később egyszerű többséggel megváltoztathatók)
1. Az OSZR operátora jelenleg Tyb (tyb1@freemail.hu). A mindenkori operátor felelőssége az OSZR-t a SZMSZ-nek, illetve a hatályos, szavazás útján hozott szabályoknak megfelelően működtetni.
2. Az OSZR egy website formájában jelenik meg, amely a NÉP hivatalos honlapjáról egy linkkel elérhető.
3. A szavazás menete
- Szavazásra jogosult: minden párttag.
- Szavazni egy, a nep-szavazas@index.hu címre küldött e-maillel lehet. Az e-mailben szerepelnie kell, hogy az illető melyik szavazáson szeretne részt venni, illetve hogy igennel, nemmel vagy tartózkodással szavaz-e.
- A szavazók személyazonosságának ellenőrzése: Minden párttaghoz tartozik egy e-mail cím, amelyről szavazhat. Az OSZR indításakor ez a cím mindenkinek a Fórumon regisztrált e-mail címe.
- A párttag megváltoztathatja az OSZR-en használt e-mail címét. Ehhez az aktuális e-mailjéről kell küldenie egy levelet, amelyben közli címváltoztatási szándékát és új e-mail címét. Az operátor mindkét címre küld egy visszaigazolást a változtatásról.
- szavazások kiírása: az OSZR honlapján olvashatók az aktuális, szavazásra kiírt kérdések. Ezeket az operátor írja ki.
- A szavazatok leadási határideje a kiírástól számított 7 nap.
- Az operátor kötelessége a szavazások eredményeit közzétenni az OSZR-en és a fórumon.
Tegnap éjjel chaten egyeztettem Valianttel a szabályokról, és egypárat megváltoztattunk, mint látható.
Nagyjából ennyi...
> Indítvány: Aki egyszer az ORSZ-be belépett, annak legyen lehetősége az
> ORSZ-en keresztül körlevelet küldeni... (mindenkinek az e-mailjére)...
Amit leírtál, az nem más, mint egy levelezőlista. Ebben én sajnos nem tudok segíteni, de asszem a topikban korábban már volt szó erről. Valaki írta, hogy ért hozzá, csak nem találom a hozzászólását...
Valiant:
Köszönöm a bizalmat. Ha a Párt is igent mond rá, elfogadom a pozíciót.
coolabi:
> mikortól lehet majd az on line szavazórendszert igénybe venni?
Háááát... Nem is t'om. Nem írok határidőt, mert akkor tuti, hogy nem tartom be. Úgyhogy csak annyit mondok: napokon belül.
Mára ennyi, valszeg este még benézek ide.
Üdv,
Tyb
pt
Tyb! Lehet, hogy csak én nem voltam elég figyelmes, de az OSZR-t hol lehet megtalálni? Milyen feltételekkel tudunk szavazni, stb... Szóval kell egy név+jelszó? Ha igen, akkor a jelszóhoz hogyan lehet hozzájutni???
Indítvány: Aki egyszer az ORSZ-be belépett, annak legyen lehetősége az ORSZ-en keresztül körlevelet küldeni... (mindenkinek az e-mailjére.....Ha ennek lehetőségét látod, kérlek szólj, mert megadnám a mailcímem. (ez biztonsági okokból nem egyezik meg a profilomban fellelhető címmel)...
Más: Valiant! Az alelnöki címet jó ötletnek tartom..... Szavazatomat senkire nem adom le, ha erre lehetőség adódik. Bocsi Tyb, nem vagyok Veled bizalmatlan, csak nem nagyon ismerlek.... (ha szükséges a szavazatom, akkor természetesen rád szavazok)
Valiant! A távolmaradásod a jövőben is gyakori lesz???
cool
ui: mikortól lehet majd az on line szavazórendszert igénybe venni?
Tyb! Magam részéről köszönöm a párt érdekében tett erőfeszítéseidet!!
Sajnos nem állt módomban egy ideig a rendszeres kapcsolattartás a Párttal, de olykor bele tudtam olvasni a topicba.
Egyenlőre nem szolgálhatok magyarázattal (amit ha eljön az ideje természetesen megteszek!) de nem valószínű, hogy minden esetben eleget tudok majd tenni elnöki kötelezettségeimnek és gyakorolni a vele járó jogkört ezért szükségesnek tartom az alelnöki pozíció bevezetését és alkalmazását is.
A Párt alelnökét az elnök javaslatára a Párt tagsága szavazza meg. Az elnök távolléte vagy hátráltatása esetén annak megbízásával az alelnök rendelkezik a teljes elnöki jogkörrel, de az elnökkel és a Pártelnökséggel szemben elszámolási kötelessége van. Pozíciója az elnök jelenléte és aktivitása esetén korlátozott.
A szavazás Tyb által megfogalmazott irányelveit és alapszabályait részemről támogatom egy pont kivételével:
"3. Minden párttagnak joga van az OSZR-en új szavazást kiírni, az általa megjelölt kérdésről"
Ez csak fejetlenséget okozna és az eddigiektől is eltér. Szavazást csak a Pártelnöknek és az Alelnöknek van joga kiírni, ezt azonban midnen vitás kérdés esetén KÖTELESSÉGÜK megtenni.
Továbbá az SZMSZ módosításán kívűl 2/3-os többség szükséges olyan szavazásoknál, melyeket témájuknál vagy fontosságuknál fogva vagy a Párt, vagy a párt vezetői különösen lényegesnek télnek meg.
És ha már úgyis itt tartunk, alelnöknek Tyb-ot jelölöm első körben.
Aktivitásuk alapján több más személy kiérdemelné ezt a funkciót, de Tyb az akiben ismereteim alapján leginkább meg tudok bízni, akivel hátráltatásom esetén is tartani tudom a kapcsolatot és aki eddig is bizonyította lojalitását és megbízhatóságát.
Mindenek elött Tyb, elvállalnád egyáltalán?
Ha igen, szavazzunk!
Irányelv Minden demokratikus pártnak szüksége van egy olyan rendszerre, amely lehetőséget ad arra, hogy a párt tagjai véleménytöbbségen alapuló döntéseket hozzanak.
A nagy országos pártok esetében ez választott képviselők útján történik: az illető párt helyi szervezetei küldötteket választanak, amelyek azután közvetlenül szavaznak a fontos kérdésekben. Hogy ez milyen problémákat hoz magával, azt mindenki maga ítéli meg.
A NÉP országos pártnak minősül, mivel az ország egész területén, sőt azon kívül is vannak támogatói. Viszont nincsenek helyi szervezetei, illetve országos központja. Ehelyett a párt tagjai között egy új médium, az Internet teremt kapcsolatot.
Mivel a pártok között mi vagyunk az első, amely ilyen szerepet szán az Internetnek, ezért magunknak kell kialakítanunk azokat a fórumokat, amelyek a párt működésének színterei lehetnek.
A NÉP online szavazórendszerének célja, hogy a párt elsődleges döntéshozó fóruma legyen.
Alapszabályok (ezeket az SZMSZ-be kéne foglalni!)
1. A NÉP online szavazórendszere (a továbbiakban: OSZR) működését a Párt szervezeti és működési szabályzata garantálja.
2. Az OSZR-en hozott döntések törvényerejűek, kivéve ha azok ellentétesek a szervezeti és működési szabályzattal (a továbbiakban: SZMSZ).
3. Minden párttagnak joga van az OSZR-en új szavazást kiírni, az általa megjelölt kérdésről.
4. Az OSZR-en kiírt szavazások csak akkor érvényesek, ha a szavazási időszak végéig a párttagok legalább 50%-a szavazott.
5. A szavazás kimenetele egyszerű többségen alapul, kivéve az SZMSZ megváltoztatását célzó javaslatokat, amelyekhez legalább a párttagok 2/3-ának beleegyezése szükséges.
Ezek persze csak az alapszabályok, estére valszeg befejezem a technikai részét is, és akkor látni fogjátok, hogyan műxik az egész.
Hello!
A fizu ahhoz kellett, hogy modemet vegyek rajta.
És igen, megvan!!!
Úgyhogy holnap hajnalban meg is mutatom az online szavazórendszer elvi szabályait. Illetve a hétvégén, ha nincs különösebb kifogás, be is indítanám.
A honlapot meg nemsokára frissítem, kis türelmet...
Amit mondátl még szépen is hangzik, de.... A világon nem lehet azt megoldani, hogy minden ország "importáljon" embereket a "piszkos" munka elvégzésére... Nem tudom hogy a magyar IQ átlag mennyivel tér el a többitől. Nálunk is van ember, akit az általad IQ igényes munkára nem ajánlanék.... És elég sok szaladgál belőlük!
Más! A magyar kormány még nem fogadta el a digitális aláírást... Én most nem lehetek alapítótag? Semmi esély arra, hogy szeptembernél előbb találkozzunk. De nem akarom a dolgot addig húzatni
Nem szabad így korlátozni a külföldiek munkavállalását. Magyarországot nem fenyegetik milliós bevándorlótömegek, legfeljebb olyan idénymunkások jönnek, akik elvégzik azt, amit a magyarok nem szívesen (építőipari segédmunkás, almaszedő, stb.).Számos IQ-igényes ágazatban viszont máris hiány van, és ezt egy darabig nem is lehet betölteni: Győr környékén nincs elég gépipari szakmunkás, Budapesten informatikus.
A magyar állampolgárság megszerzése bonyolult és hossazdalmas: addig megfosztanád a külföldieket az emberi élet esélyétől? Ráadásul állampolgárságot csak biztos egzisztenciával lehet szerezni - a 22-es csapdája.
Másfelől pedig lehetőleg ne iktassunk törvénybe olyat, amit más esetben sérelmeznénk, ha rajtunk alkalmaznának! Annak, aki itt él, legyen meg a joga úgy berendezni az életét, ahogy akarja.
Viszont természetesen megoldható. hogy adókedvezményt és támogatásokat csak az a beruházó kapjon, aki nagy magyar beszállítói hányaddal dolgozik, és megfelelő számú munkahelyet teremt helyi lakosok számára.
Az alapítógyűlést tőlem bármelyik hétvégén megtarthatjuk. Jó ez a szombat (III. 31.) vagy a jövő hétvége valamelyik késő délutánja.
z.p.e.!
Én az elmúlt napokban nem voltam gépközelben, úgyhogy csak most kaptam meg a leveledet. Majd írok bele még ezt-azt, de a honlapra nem tudom fölrakni, mert 1. abszolúte nem értek hozzá, 2. a honlapot Tyb párttag csinálja.
Ja és ha ezért exportkorlátot nyomat a WTO.
HEHE ,szart sem ér vele,mert,ha a saját gazdaságunk fejlődik,akkor olcsóbb és minőségben a külföldivel egyező termékeket tudunk majd nagyobb számban előállítani,amit a külföldi kereskedők úgyis kivisznek.
Meg,ha ide jön egy külföldi cég,és talál normális neki,kellő,magyar terméket úgyis megveszi,mert a saját haszna érdekli,nem a WTO "emberi" elvei.
z.p.e
pt
Üdv Szabika !
Beleolvastam a WTO-s cikkbe.
"Az önvédelem azonban szintén tilos a WTO szabályok szerint. Pl. nem várható el a külföldi befektetőtől az, hogy hazai anyagot használjon, hazai beszállítókat foglalkoztasson, vagy hogy hazai munkavállalókat alkalmazzon. "
Hát szerintem erre megoldás,az a törvény,hogy magyarországon,csak magyar állampolgár dolgozhat,függetlenül attól,hogy a cég külföldi e vagy sem.
És a durva terjeszkedés ellen pedig megoldást,vagy inkább sok segítséget nyújt a különböző adóterhelése a cégeknek,amit valaha leírtam már.
z.p.e
pt