Shaddam:megkaptam,ne haragudj,de még nem volt semmire se időm!Szegény Főnöknek is küldenem kéne már a cuccost...
A jövő hétre igérem,hogy összeszedem magam!:)
aa.
Recedents Lol Coxhillel. Szuper! Pénteken pedig Trevor Watts a tanítványiaval, de az annyira unalmas volt, hogy elaludtam a koncert kellős közepén. Bosszantott, mert maradhattam volna otthon, és akkor elmehettem volna szombaton a Brötzmann/Drake koncertre. Négy koncert egy héten azonban még nekem is sok lett volna. Viszont sikerült Amalgam lemezeket szereznem. (Tippett, Cooper, Watts, Clyne, Stevens...
4Walls. A hétfői koncert király volt, csak a helyiség volt rossz akusztikájú, mert nagyon kicsi volt, és ez egy elég voluminózus zene. Phil Minton majdnem lenyelte a mikrofont, Weston olyan Tippett stílusban nyomta, Vatcher szétdobálta a fémcsöveket, és Luc Ex is letépte a húrokat a gitárról. A végén még egy Cora számot is eljátszottak. Szóval jó volt.
Ma már készülök Lol Coxhillre!
Ugyan Jimi, ne szívd ennyire mellre a dolgot! Általában olyan stílusban válaszolok, ahogy szólnak hozzám. Ki szelet vet, vihart arat.
Szerintem inkább beszélgessünk a zenéről, mint a másik önteltségéről. Mellesleg nem is lenne olyan rossz, ha az én arcom terítené be az országot. :)))) LoL
legyél már egy kicsit nyitottabb!Ne legyél már ennyire sarkos,basszus!Az,hogy nekem nem jön be az,amit szeretsz(meg itt egy pár embernek),azon nem kell felkapni a vizet!Sajnos Sclavis(főleg a triója) nekem is sokkal jobban tetszik,mint mondjuk egy Keith Jarrett.Jogom van hozzá,hogy tetszen,ahhoz is,hogy ezt megosszam másokkal(ahogy nmeked is),illetve jogom van ahhoz is,hogy ne tetszen,ami másnak igen(neked is) és ezt kultúráltan kifejezésre juttassam,esetleg érdeklődjek olyan zenék iránt is,amit nem ismerek!A probléma az,hogy engem péel nem tud felizgatni egy Pink Floyd,mert kiszaladok tőle a világból,egy Genesis,mert popnak tartom,egy Yes,mert kommersz popnak tartom,és keresem azokat a kifejezésmódokat,amik esetleg elütnek az átlagtól.Néha vakvágányra futok-ez természetes-,de ami sztem zseniális(ajánlom,hogy hallgass meg egy Naked City-NY Flat Top Box c.opuszt),azt hadd osszam meg már egy nyitottabbal!Nektek ott van a progresszív rock/metal topik,ezt meg hagyjátok az olyan "őrülteknek",mint mi!Köszi!
ui.:az "igazi zenét pedig bízzátok csak ránk" megnyilvánulásban elég sok arc,meg sértettség van...ennél lehetnél felnőttebb is...aa.
Nem akartam ide írni többet (nem is fogok már), de ezt már túlzásnak érzem: "Persze te is csak azt kapod, amit megérdemelsz, illetve ameddig elhallasz" És még: "Nyugodtan írjál csak ide, hátha tanulsz valami újat!" Ne haragudj meg, de akkora arcod van, hogy beteríti az országot! Azért vegyél már vissza egy kicsit a mérhetetlen önteltségedböl! Hátha esetleg kiderülhet, hogy nem is vagy olyan okos, mint feltételezed magadról!
Ennyi, ezzel GrandS-hez és pok_ussz-hoz hasonlóan részemröl valóban befejezettnek nyilvánítom az itteni megnyilatkozásaimat (gondolom a "trió" nem kevés megkönnyebbülésére). Hallgassátok tovább a "zörejzenét", ahogy tanult kollégám találóan kifejezte magát, az igazi zenét pedig bízzátok csak ránk!
Na, igen a zörejzene. Látom nem ismered ki magad, hiszen Cecil Taylor és Ornette Coleman, akik azért ma már standardnak számítanak a dzsesszben, szóval ők mindketten free jazzt játszanak, és játszottak. Egyébként nem értem mi abban az önteltség, ha nem tetszik nekem az a zene, ami neked és másik kétszáz, vagy akárhány embernek tetszik. Persze te is csak azt kapod, amit megérdemelsz, illetve ameddig elhallasz. Nálam ez egy folyamat volt. Eljutottam oda, hogy idegesít az xy rádióadó slágeradása, még vezetés közben sem tudom hallgatni, de ha egy "zajzenész" pengeti a zenélő fűrészt, az igenis meg tud nyugtatni.
Nyugodtan írjál csak ide, hátha tanulsz valami újat! Én is szivesen olvasom mások véleményét, mégha néha lebunkóznak is, mert a jó pap is holtig tanul.
Now playing: Louis Sclavis - Dans la nuit.
aha, érdekelnek ezek a zenék eléggé. nekem a faith no more-tól is csak az angel dust van meg (már csak fejben), szép emlékeim vannak róla, kb. 5-6 éve hallgattam utoljára.
szóval érdekelnének ez a bunglek, meg a fantomas directors cut is, ha nem vagyok pofátlan.
otthon megpróbálom előszedni a kis listámat, hogy hátha tunnák vmit cserébe (nem hiszem...)
now playing: the mars volta: de-loused in the comatorium - nekem most ez az év zenéje :o)
A NAked City lemezek cca tíz évesek és még mindig jók.De mondok neked jobbat:A Crimsont se tegnap óta hallgatom és nem tudom megúnni.:)
Lehet hogy néhány év múlva túlhaladjuk az egészet,de legalább egy kellemes kirándulást tettünk.(Előfordulhat mondjuk az is,hogy Te is megunod mondjuk pár éven belül,nem???)
Főnök mondjuk nem tegnap óta hallgatja ezeket a cuccokat péel...
a "zörejzene nem zene" szerintem baromság.A temperált skála egy mesterséges valami,amit miliószor körbejártak és lerágtak már.Kevés előadó/zenekar tud új érzéseket kelteni bennem a hagyományos dolgokkal.A zörej legalább annyira természetes,mint egy tiszta "A" hang és rengeteg lehetőség van benne,akár a natúr zörejzenéről,akár a hibridről beszélünk(amikor a hagyományos eszközökkel keverik)...
Ha úgy vesszük,akkor egy Einstürzende Neubauten nem tudott unalmas lenni egykét hónap alatt.Egy Merzbow-nak '78 óta van keresettsége és hallgatottsága.Butaság,amit mondtál...
főnök nagyon nem tud már felnőni,asszem ő a legidősebb közöttünk,pedig nem az óvoda jár ide írni...:) aa.
fonok, acidangel és tsai: Nem akartam én feleslegesen kavarni itten, de azt gondoltam, hátha vmi friss dolgot kapok. Ehelyett az általatok favorizált emberkék sokkal inkább el fognak felejtődni, nem 10 év, inkább 1 hónap múlva. Ne legyetek nevetségesek, lehettek önteltek, de azért hallgassatok másra is! Azért Ornette Colemanra azt mondani, hogy ma progresszív???? Azt aláírom, zseni, imádom a zenéjét, de a topic-ból az derült ki, mindig az a jó, amit más nem csinált. Hol van már Coleman? Mi van Albert Ayler-el, Gerd Dudek-kel? Ők is nagyon régiek már. Cecil Taylor? A zörejzene nem zene, ezt ti is el fogjátok ismerni. Az egy feeling, most, ami bmi unalmas lesz? Majd felnőttök. Ha meg nem... Na sztem ez az utolsó megnyilatkozásom itten! Jó zenét mindenkinek! Mindenki azt a zenét kapja, amit megérdemel! De ez nem biztos hogy rossz neki!!!!
Director's Cut. Egyébként Patton az, aki Yamatsuka Eye-t helyettesítette a Naked Cityben.
A tegnapi Vandermark 5 koncertről csak annyit, hogy nagyon jó volt. Játszottak újat, volt közte olyan nekem való zörej zene, játszottak régit, játszottak feldolgozást (Sonny Rollinstól a Bridge nem volt semmi!). Az az érzésem, hogy Vandermark egyre inkább eltolódik a nyugodtabb dzsessz felé. Persze lehet, hogy ezt csak a Vandermark 5-val csinálja. Márciusban megint jön, de akkor más bandával. Kiváncsi vagyok. Decemberben jön ki az új lemez!
Emellett a Mr.Bungle zeneileg deklarálhatatlan,gyakorlatilag minden műfaj megtalálható benne(ha gondolod,akkor szívesen átírom neked a Disco Volante lemezt,az tömény Bungle esszencia,csak élő ember nem tudta még sztem egyben végighallgatni,annyira tömény),a Fantomas inkább filmzenésebb(Zorn hatása egyébként,vele csináltak is Zorn/Fantomas néven egy tribute lemezt is...),a Tomahawk gyakorlatilag a legszimplább zeneileg,vo9nalasabb rockzene,ha úgy vesszük...:)
www.shockmagazin.hu Itt találsz teljes biográfiát:)
A Mr.Bungle az eredeti zenekara(a Faith No More-ba sokkal később hívták meg és azért vállalta csak,hogy nagykiadóhoz kerüljön a Bungle is),a Fantomas az ő agyszüleménye,a Tomahawk-ban meg Jesus Lizard/Helmet tagokkal nyomja...rengeteget tudnék mesélni még(csinált ő hiphoptól kezdve az ambientesebb dolgokig mindent),de inkább olvasd el a cikket,az egy picit áttekintőbb...:) aa.
Ez a Jimi gyerek jól kihozott benneteket a béketűrésből! Csak mert nem szeretem az ócska (:))) fúziós zenéit.
Most éppen Ornette Coleman stockholmi koncertje megy. Holnap benyomom a Fantomast.
A progresszív rock,mint műfaj nem progresszív,de vannak progresszív zenék,amelyek azok és nem progresszív rock-kategória:)
Moder:Békés vagyok teljesen...:)aa.
Nem is ertem, hogy ez miert vita targya... :) Nalam ugyanolyan jol megfer a lejatszomban Mr. Bungle (IMADOM!), es a YES (aminek fanatikusa vagyok) :) Hangulattol fugg. Van amikor az ember egyszeru dolgokra vagyik, van, amikor bonyolultakra, van, amikor durvasagra, van, mikor kedvessegre. Van amikor rendszerre, van amikor kaoszra. Ez van. A mai progressziv zenek mar nem progresszivek. A 70-es evek zeneje az volt meg, s az akkori "progrock" megnevezes immar stilusiranyzatta valt, de nem progressziv a szo szoros ertelmeben. Szerintem ezzel semmi baj.
Udw mindenkinek,
soundchaser
Eljött az ideje, hogy mindneki számoljon el magában 10ig és egy mély levegő után hagyja abba a személyeskedést. Egymás minősitése nélkül is lehet a zenéről beszélgetni.
Jimi:Az a gond,hogy az általad felsoroltakból a Crimson az,amit értékelni és szeretni tudok(nagyon is mellesleg).Nekem egy Yes popzene,már bocs.A Főnök "f@szának" szopása meg már csak azért is butaság,mert ha megnézed,akkor teljesen más jellegű zenéket hallgatunk mindannyian!Főnök sztem az életben soha nem élvezne annyira egy Ruins-t,egy Merzbow-t,vagy a személyes kedvencem-Mike Patton dolgait,mint én,de ugyanígy én egy jó részét nem ismerem annak,amit ő szeret(amit meg ismerek,azt nem feltétlenül szeretem).Lehet,hogy Te az "alá-fölérendeltséghez" vagy hozzzászokva,itt én még nem tapasztaltam ilyet,pedig egy ideje már itt vagyok...ha meg pocskondiázni akartok mindenkit,arra ott van a BAsztatopik,hqasználjátok egészséggel,vagy méginkább hallgassatok bele néhány olyan lemezbe,amiről itt szó esik,aztán lehet beszélgetni!De amíg Ti alapból elvetitek (nem tudom,hogy egy Brötzmannt,egy Derek BAiley-t vagy egy Soft Machine-t ismertek -e egyáltalán,kifejezetten csak azokat említettem,akik annyira még nem teljesen ismeretlenek és sűrűn szóbakerülnek),addig nincs miről tárgyalnunk!
(még egy adalék:főnök inkább a szabad impro részét részesíti előnyben és eléggé írtózik az elektronikusabb dolgoktól,én péel jobban húzok a kisérleti zenék felé és már közel se érdekel annyira,hogy élő -e,vagy sem:ez faxszopás??)
ennyit erről,inkább hallgassatok meg egy Larsen-t,egy Almamegrettát(vagy épp egy MJ.Harris feat.Martyn Bates lemezt),esetleg Patton egyéb dolgait is merem ajánlani(a szólódolgait annyira nem,azok még nekem is elég merészek,bár néha azért megküzdök velük:) ),vagy bármelyik Naked City albumot(ami azt hiszem,hogy az egyetlen közös pont itt az izlésünkben) és ha úgy érzitek,akkor ezek után lehet maradni és dumálni...aa.
én is a fejedhez b@sszak ilyen bődületes primkó parasztságokat, mint amilyeneket Te, Jimi? elöntötte a fejedet a vér, vazze? faszér nem tudod elfogadni, hogy másnak nem tetszenek az általad kritikátlanul rajongott bandák. elmondtam, hogy mi miért nem teszik, és nem aláztam le semmit. OK, ne fogadd el, csak ne küldj el a p!csába, bunkókám. aszittem lehet normálisan beszélni Veled
elég gyakran hallgatok Genesist, King Crimsont, Led Zeppelint, a Pink floydnak, Deep Purplenek meg egyenesen rajongója vagyok. és kurvára nem érdekel, hogy fönök lediszkózza őket. minek veszed magadra? ennyire azonosulsz velük, ennyire gyerekesen imádod őket?
miattam lefikázhatod a "radiátorütögetős" szabad improvizációt, akár ilyen primitív módon is (hol az alázás?). who gives a shit about it?
engem nem érdekel, hogy melyik zenekar a "prog nagyság" (mi ez a baromság?) sajnos sok olyan ember van, aki csak erre ad, és válogatás nélkül fogyasztja a prog skatulyába beleszorongatott bandákat, akár jók, akár nem. neked ezek szent tehenek, mi, nevük arany betűkkel ragyog a Rock nagykönyvében? éa aki le meri szólni őket, az eretnek (f@sszopó, elmebeteg stb...) ugyanmár!
és csak az udvariasság kedvéért: szopd le Te azt a...
(én vagyok a hülye, hogy válaszoltam, bocsánat, de a bunkóságot utálom)
Még egy utolsó, miel?tt belemerültök a virtuális (virtuális?) f@sszopásba: hármótok szerint tehát az a zene, ha én pl. elkezdek ütögetni egy radiátort egy csavarkulccsal? Ez noize, ne is tagadjátok! Ezenkívül szabad improvizáció, mert nem kottából, hanem fejböl játszom és "variálom" a témát, tetszés szerint! Ezenkívül progresszív, mert minden nap más ritmusban és stílusban játszom! Így szerintetek én (vagy bárki más) lennék a progresszivitás csimborasszója? Aki lealázza a Yest, a ELP-t, a Pink Floydot, a Led Zeppelint, a King Crimsont, a (diszkó) Genesist, a Flower Kings-t, a Spock's Beard-et és a többi prog nagyságot? Ez így lenne! Nos, akkor nincs is több kérdésem hozzátok! (legfeljebb annyi, hol az az elmeosztály, ahonnan megszöktetek)