de ha ezt kihagyom /"". A /* Változók feltöltése a mezok tartalmával */ rész után is teljesen feleslegesen van benne az a négy sor./"" akkor honnan tudja a php fájl hogy a htmlben beírt tárgyban mi van?
ugyebár én úgy töltöm fel a fájlt hogy htmlben van egy sor pl tárgy mező ebbe beírja a user amit akar és utána a phpmailer elküldi de ha nincs változó ilyen névvel akkor nem fogja elküldeni.
<tr> <td height="40">Tárgy:</td> <td><input type="text" name="subject" id="subject" class="mezok" maxlength="40" title="Kérem írja be az tárgyat!"></td> </tr>
ha az első részt kihagyom nem tudja mit írjon be.-
Nos hát talán nem kéne átalakítani amíg meg nem szerzed hozzá a megfelelő tudást. Ez így egy káosz. Négyszer is megadod a címzettet, ebből kétszer hibásan (honnan szedted, hogy $mail()->To ?). A /* Változók feltöltése a mezok tartalmával */ rész után is teljesen feleslegesen van benne az a négy sor.
Próbáld meg a neten található kódokat használni. Ha változtatni kell, egyszerre mindig egyvalamit változtass, és nézd meg, még működik-e. Azt mondtad sikerült elküldened a levelet csatolással. Ez egy jó kiindulás, egyesével alakítsd át a sorokat (pld a tárgyat user inputra), de mindig próbáld le, mielőtt továbbmész. És mint mondtam, nem minden esetben lehet csak úgy akármilyen címről használni a mail() funkciót, ez is lehet egy hiba. De lehet, hogy nálad ezt pont engedi a szolgáltató.
$mail->From = $_POST["fromemail"]; $mail->To = $_POST["toemail"]; $mail->addAddress('info@szitibutor.hu', 'Szitibutor'); $mail->Subject = $_POST["subjectfield"]; $mail->Body = $_POST["textmsg"]; //$mail->AltBody = 'This is the body in plain text for non-HTML mail clients';
if(!$mail->send()) { echo 'Message could not be sent.'; echo 'Mailer Error: ' . $mail->ErrorInfo; } else { echo 'Message has been sent'; } ?>
PHP 4.3.0: $_FILES information was removed from $_REQUEST.
Első körben vedd ki az átirányítást (header("Location: http://www.szitibutor.hu/koszonjuk.html");), és így nézd meg, hogy kiíródik-e egyáltalán az "sent/not sent" valamelyike! Gyanítom nem. Valószínűleg a php is kiír pár warningot, azokkal is foglalkozni kellene. Ellenőrizd, hogy az uploads könyvtárra van-e írási jogosultság!
Mégegyszer mondom nem értettem elsőre a kérdést így inkább a második válaszomat nézd. Az az email küldő, ha az már megy, akkor összekötheted az user inputokkal ha szükséges.
Szóval először azt próbáld ki, hogy az általam belinkelt oldalról leszeded a libraryt, feltöltöd, majd abban elhelyezel egy php fájlt amiben csak ez van, akkor megérkezik-e.
<?php require 'PHPMailerAutoload.php';
$mail = new PHPMailer;
$mail->setFrom('felado_email', 'felado_nev'); $mail->addAddress('cimzett_email', 'cimzett_neve'); // Add a recipient
$mail->Subject = 'Here is the subject'; $mail->Body = 'This is the HTML message body <b>in bold!</b>'; $mail->AltBody = 'This is the body in plain text for non-HTML mail clients';
if(!$mail->send()) { echo 'Message could not be sent.'; echo 'Mailer Error: ' . $mail->ErrorInfo; } else { echo 'Message has been sent'; } ?>
Nevezd el valahogy (level.php) és futtasd. Csak a vastag részeket kell megváltoztatnod de ügyelj arra, hogy a feladó létező emailcím legyen, méghozzá arról a domainról amin a weboldal is fut (nem minden szolgáltató engedélyezi külső cím használatát), illetve a csatolt fájl útvonala is stimmeljen.
if ($filea) { function mail_attachment ($from , $to, $subject, $message, $attachment){ $fileatt = $attachment; // Path to the file $fileatt_type = "application/octet-stream"; // File Type $start= strrpos($attachment, '/') == -1 ? strrpos($attachment, '//') : strrpos($attachment, '/')+1; $fileatt_name = substr($attachment, $start, strlen($attachment)); // Filename that will be used for the file as the attachment
$email_from = $from; // Who the email is from $subject = "New Attachment Message"; $email_subject = $subject; // The Subject of the email $email_txt = $message; // Message that the email has in it
if($ok) { echo "File Sent Successfully."; unlink($attachment); // delete a file after attachment sent. } else { die("Sorry but the email could not be sent. Please go back and try again!"); } }
köszi ezeket már végig zongoráztam de olyat ami használható is lett volna olyat nem találtam:( pedig ha egyszer rájövök biztos feltöltöm valami megosztó oldalra:)
Lehet már kérdezték sokan hogyan lehet megvalósítani azt hogy van egy weblap aminek van egy emailküldése
ebben szerepel a következő ez működik is , viszont szeretnék még egy képet csatolni az emailhez ezt hogyan csinálnátok meg? van egy küldés gomb ami az egészet küldi el az email címemre.
köszi
Előre is
<?php /* Változók feltöltése a mezok tartalmával */
Nem azt mondtam, hogy rejtett inputokba, láthatatlan divekbe irreleváns szöveget pakoljon. Irrelevánsat semmiképp! De ha a termék oldala alapvetően a termékről szól, csak épp a termék nincs készleten, attól a láthatalan divbe pakolt tartalom még nem irreleváns tartalom.
Én arra akartam rávilágítani, hogy ha adatbázisból keres és egy sablonban jeleníti meg, akkor nem hiszem, hogy a google meg fogja találni a levehető ajtajú mosógépet. Ellenben, ha minden terméknek külön oldala van, akkor van rá esély.
Másodszor: ld. SEF URL. Az összes nem létező termékhez tartozó url-t ráirányítod pl. az index.php-ra. Pl. a honlap.com/ez-egy-termek és a honlap.com/ez-meg-egy-masik url-ek az index.php-ra futnak rá, abban meg olyan tartalmat generálsz, amilyet akarsz. Természetesen elhelyezel benne a további oldalakra mutató linkeket. Ezek alapján generálhatsz sitemap.xml-t. Aztán vársz, vagy beindexelik az oldalakat vagy nem. Természetesen a siker mértéke függ az oldal tartalmától. Ha ez valóban a keresett kulcsszóval kapcsolatos, teljesen irreleváns, hogy kiírod az oldalra, hogy "jelenleg nincs, válassz másik terméket". Ha csak a meta tagekbe pakolsz kulcsszavakat az nem elég, ha trükközöl (rejtett inputokba, láthatatlan div-ekbe pakolsz irreleváns szöveget), inkább romlanak az esélyeid... Amúgy szvsz egy normális webshop motor és persze kitöltött, tartalmas terméklapok esetén nem kell ezekkel foglalkoznod.
A google keresésnek van egy szintaktikája, tehát mezei kereső felhasználóként elég behatároltak a lehetőségeid.
De ha te akarsz egy olyan honlapot készíteni, ahol azt szeretnéd, hogy az aktuálisan nem lévő (de általában igen) terméked szerepeljen a találati listában, akkor azt lehet különböző trükkökkel. Nekem azonban az a meglátásom, hogy ilyen esetekben a google csak akkor ad találatot, ha az adott keresés eredményét ők már tárolják, azaz valaki már keresett és talált olyat. A google nem hinném hogy keresni fog a te keresőddel -ha van is a honlapodon saját keresőd. Vagy a honlapodon elrejted a kulcsszavakat, akár egy rejtett inputba.
Vagy csinálnék külön minden termékhez egy oldalt, amelyen szerepel a kulcsszó.
Pl.: leveheto_teteju.html, amelyben valahol szerepelne a levehető tetejű kulcsszó és amely elindítaná a honlapodon vagy adatbázisodban való keresést.
Sziasztok, ez ugyan épphogy csak érinti a php-t de nem tudja valaki, hogyan kell azt megcsinálni, hogy a google akkor is adjon találatot, méghozzá a keresőszót tartalmazó url-est, ha az adott kulcsszó nem szerepel a honlapon?
Elmondom mire gondolok, mert sajnos most nem találtam példát. Többször volt már olyan, hogy rákerestem egy szóra, mondjuk hogy van angolul, hogy prmcsk, és volt google találat. Aztán a linkre kattintva az fogadott, hogy "nem szerepel a szótárban a prmcsk". És ez volt az url: http://valamilyen_szotar.com/prmcsk (asszem, különben honnan tudta volna, mit kerestem)
Vagy egy akármilyen terméket keresek, van google találat, de a linken az fogad, hogy nincs ilyen termék. Tehát az adott honlap megint csak tudta, mit kerestem.
Vagy a "nincs találat, légy te az első" típusú response.
A lényeg, hogy van egy honlap, amin potenciálisan szerepelhet 100 féle termék, de raktáron általában csak 10 van (így a crawlerek a többire tartalmat nem, legfeljebb descriptiont találnak), én viszont azt szeretném, hogy a többi 90 is rendes találatot adjon: "Épp most vitték el a levehető tetejűt, de holnapra lesz megint"
Na aztán lehet hogy ez összetettebb dolog annál, hogy két mondatban lehessen rá válaszolni, de hátha találkozott már valaki ezzel a problémával. Egy láda sört adok érte de tárgyalhatunk róla :)
Az apache egy webszerver. De szükség van az apachera ahhoz, hogy a php által megkreált eredményt megjelenítsem és ne egy terminálban futtassam. Ezenkívül szükségem van arra is, hogy a php-vel az adatszolgáltatótól másodpercenkénti ismétléssel lekérdezzem a szükséges adatokat. Ehhez nekem a javascript kell. Tudtommal ugyanez a lekérdezés megvalósítható lenne simán javascripttel is, de akkor az adatokat nem tudnám menteni.
Valamelyest ismerem még a Pascalt, régen a Turbo Pascal volt amiben minden matematikai jellegű problémát megoldottam, később egy kicsit foglalkoztam a Delphivel. Delphiben is megoldható a feladat, de az nem lesz op-független, és a saját linuxos gépemen nem tudom használni.
Ha van valami ablakos linux-pascal, amely tud kommunikálni az adatszolgáltató API-felületével, akkor az is megfelel. A lényeg az, hogy az én vasamon, ami nem egy atomerőmű, rendesen fusson a program. Illetve, hogy interaktív legyen, mert én is küldök bizonyos adatokat a szolgáltató felé. Célszerű lenne, ha egéreseménykezelés is lenne bele építve.
Itt valami, sőt, sok minden nagyon nem tiszta. Az Apache egy webszerver. Arra való, hogy a géped szerverként kiszolgáljon másokat. Mi köze van ahhoz, hogy te a saját gépeden valamiféle nettel kommunikáló klienst akarsz írni?
Egyébként Linuxon is, Windowson is gyakorlatilag bármilyen nyelven és környezetben tudsz ilyen kliensprogramot írni. Mondjuk, Python, Perl, amelyik tetszik. Igen, lehet fordítóprogramos kód is, Pascal vagy C vagy C#, amit már említettünk, de ez már részletkérdés. Szerintem pont erre a célra valami szkriptnyelvvel, pláne ilyennek, amelyik már ab ovo úgyis ott van a rendszeresen, jobban járnál.
Ha csak a PHP-t ismered eddig, akkor annyi baj legyen, most majd megtanulod valamelyik másikat. Az ember nem programozási nyelvet tanul, hanem programozást, tehát ha valamelyik nyelven már valóban tudsz programozni, akkor egy másik, eredendően és alapvetően nagyon hasonló másik nyelven legfeljebb pár hét akklimatizáció után ugyanúgy fogsz tudni dolgozni. Nem elvárás, hogy rögtön ismerd minden csínját-bínját, de a neten fellelhető számtalan leírás, segédlet, programrészlet és kérdezz-felelek oldal segítségével minden korábbinál sokkal jobban és kényelmesebben meg lehet oldani a dolgot.
Mivel képernyős megjelenítés kell, PerWt, Perl Tk, PyQt, TkInter (=Python Tk) jöhet szóba (vagy ugyanezek bármi másból, én speciel a Qt-t mondanám inkább). Olyan szép táblázatokat csinálhatsz benne, hogy csak na, és azt frissítesz benne, amit csak nem szégyellsz.