Keresés

Részletes keresés

titkom Creative Commons License 2016.04.18 0 0 514

"...csak..." - tévedsz... nyilván nem éltél még át kilátástalan helyzetet: meg tudtad oldani... csak hogy nem mindent lehet megoldani... számtalan egészségügyi ok válthat ki ilyen döntést: nem mindenki akar szenvedve meghalni, ha pl. korábban átélte bárki fájdalmas halálát: tüdőrák, hogy csak egyet mondjak, vagy gondolj csak arra a sok emberre, akik a seviza gazemberség miatt fejezte be önszántából az életét...

Az élet NAGY ÉRTÉK, de véges, s a sok vallási indíttatású dogma sokkal szűkebb tudatot jelent, mint egy tudottan bekövetkező, fájdalommal teli saját halál megelőzése...

Előzmény: Albert Einstand (502)
tivadar Creative Commons License 2016.04.17 0 0 513

Nagyjából egyetértve veled, kis kiegészítéssel élnék - a rezignált felhangok ellen.

Azért kell végigcsinálni, mert a programot te magad állítottad össze a köztes létben, persze segítőkkel együtt.  Tehát ha öngyi van, akkor a saját tervedet köpöd szembe. A gondosan és mindenre tekintettel kidolgozott, optimális élettervet téped ketté egy hülye döntéssel.  (Ahogy a buddhista mondja: a drága emberi testet - semmisíted meg.

Ráadásként legközelebb ugyanitt kell folytatnod - totál lúzer döntés.

Az öngyilkosság nem bűn - kozmikus baromság.

Előzmény: núdler (512)
núdler Creative Commons License 2016.04.14 0 0 512

Kérdés, hogy megoldasz-e ezzel bármit is, brother.

:) Kételkedem ebben,- bár szimpatizálok Veled-, de nem hiszem, hogy ez lenne a megoldás.

Végig kell élni, bármilyen is, végig kell.

Én csak ennyit tudok most.

És ez nem illúzió.

A Lét úgy akarja, hogy tapasztaljunk, basszameg.

Mi meg alávetjük magunkat ennek. Lévén nem tehetünk mást.

Mivel létezünk.

:)

Előzmény: hoichi (508)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.14 0 0 511

Nem normális, nem emberi cselekedetet cselekedve?

tivadar Creative Commons License 2016.04.14 0 0 510

Nem jól írtam:   506, 507, 508

Előzmény: tivadar (509)
tivadar Creative Commons License 2016.04.14 0 0 509

Szűkszavú, rejtélyes ember vagyol te!   :))          (503, 504, 505)

hoichi Creative Commons License 2016.04.12 0 0 508

Ha valóban az lenne, akkor már rég kinyírtam volna magam. :)

Függetlenül attól, hogy bűn e vagy sem :)

Előzmény: hoichi (507)
hoichi Creative Commons License 2016.04.12 0 0 507

Ez a mondat egy passzivitásba, nemlétezésbe menekülni vágyó ember intellektuális terméke:)

Úgy tűnik? :)

Előzmény: Törölt nick (503)
hoichi Creative Commons License 2016.04.12 0 0 506

Hát, ez az :)

Előzmény: tivadar (500)
6Boci Creative Commons License 2016.04.12 0 0 505

A Tízparancsolat része, hogy Ne Ölj. Ebbe beletartozik az is, hogy saját magadat se öld meg. Az életed Isten adta, cask ő veheti el, amikor eljön az ideje.

Előzmény: Törölt nick (504)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.11 0 0 504

Bűn-e az öngyilkosság?

Nem.

Törölt nick Creative Commons License 2016.04.11 0 0 503

Az egyetlen normális, emberi cselekvés: a nem cselekvés.

Ez a mondat egy passzivitásba, nemlétezésbe menekülni vágyó ember intellektuális terméke:)

Előzmény: hoichi (499)
Albert Einstand Creative Commons License 2016.04.11 0 0 502

"Bűn-e az öngyilkoság?"

Nem lehet bűn, mert csak mentális betegség vagy sokk következtében kialakuló kórosan beszűkült tudatállapotban lehet elkövetni öngyilkosságot. Csak annyira minősülhet bűnnek, amennyire pl. a tüdőgyulladásban elhunyt is bűnös a betegségéért. 

rhénai Creative Commons License 2016.04.11 0 0 501

https://youtu.be/gYtvx_ay1Rw

Életünk vágykiélés.

tivadar Creative Commons License 2016.04.11 0 0 500

És ezt hogyan kell - JÓL - megvalósítani?

Előzmény: hoichi (499)
hoichi Creative Commons License 2016.04.11 0 0 499

A normális ember tudja, hogy a cselekvéssel (legyen az jó vagy rossz) csak egy új pohár vizet tölt magának a tiszta pohárba, amit neki meg kell majd inni. Az egyetlen normális, emberi cselekvés: a nem cselekvés.

Előzmény: tivadar (498)
tivadar Creative Commons License 2016.04.11 0 0 498

A jó cselekedet az a megtért ember normális állapota.  A karma nem automata, hanem az igazság kikényszerítő törvénye;  addig ismételsz, amíg meg nem tanulod a leckét.

Előzmény: hoichi (497)
hoichi Creative Commons License 2016.04.10 0 0 497

De a jó cselekedet vajon nem a korábbi bűnös cselekedetek karmikus következménye?

Előzmény: tivadar (496)
tivadar Creative Commons License 2016.04.10 0 0 496

Minden cselekedetnek (a jóknak is) karmikus következménye van.

Előzmény: tivadar (494)
hoichi Creative Commons License 2016.04.10 0 0 495

Azt hittem, hogy csak a bűnnek vannak karmikus következményei. :)

Előzmény: tivadar (494)
tivadar Creative Commons License 2016.04.10 0 0 494

Azt hiszem Pál mondotta:  "Bármit megtehettek, de nem minden válik a javatokra."

(Sztem az ö.gy. nem bűn, de aránytalanul nagy karmikus következményei vannak.

Előzmény: Siphersh (480)
nepomuk Creative Commons License 2016.04.10 0 0 493

Ajajj, remélem ezt nem gondoltad komolyan.

Előzmény: avi01 (489)
rhénai Creative Commons License 2016.02.06 0 0 492

Mink eccerű népek hiába hangoskodunk hogy elhisszük amit a káplán és a teologia meg dogmatika mond a kiskátekizmust is becsóloljuk habátor logikátlan.....

minden iparkodásunk dacára termelünk s e l e j t e t  rendesen.Enélkül élnünk lehetetlen.

Igy vagyünk betervezve.

rhénai Creative Commons License 2016.02.06 0 0 491

Jézus mondta hogy akinek icipici hite van mint egy mustármag és azt mondja a hegynek ugorjon a tengerbe MEGTESZI. Kinek van tehát hite ? Akiket ismerek SENKINEK :)) mindenki csak a maga kis intellektuális aztat hiszemjét vagyis hiszékenységét vakhitét takinti hitnek.

A hit valójában K A R I Z M A  a kilenc karizma egyike csodaképesség : részesedés Isten hitéből intuitive.

Előzmény: rhénai (490)
rhénai Creative Commons License 2016.02.06 0 0 490

Az etikus magatartás nem intellektuális gondolkodás és szorgoskodás  hozama.

Hanem az isteni törvényrend keretei közötti  objektiv szeretet-szolgálat

Oéldául az angyal  az INTUICIÓJA által  tudja hogy mit lehet/kell/tilos cselekednie. Nem azért mert iskolázott eszes és logikus illetve határozottan magabiztos valamiben

hanem mert  ÉRETT a közszolgálatra.

A spirituális Mesterek is hasonlóképpen.

Az ilyesmi az ember egyéni tudata FELETTI KÖZ-tudat müködése .Mondhatni nem a lét cseppja hanem az óceánja jogosult.

http://www.teozofia.hu/Olvas/50_MESTEREK.html

Előzmény: avi01 (489)
avi01 Creative Commons License 2016.02.06 0 0 489

Egy apokrif történet szerint Jézus szombatnapon sétált tanítványaival és látott egy zsidót a földjét művelni, mire így szólt: Áldott vagy, ha tudod, mit teszel és átkozott, ha nem..

Ha a bűn fogalmán felülemelkedve, Isten mindenkor munkálkodó léte dolgozik benned, akkor áldott vagy, ha bűnnek tartod és annak tudatában teszed ezt, akkor átkozott.. 

Nem a cselekedet maga, hanem a mögötte lévő tudatállapot számít. Aki bűnnek tartja/tudja az öngyilkosságot és úgy teszi meg... az bizony szorul. Aki nem tartja annak, mert felülemelkedett rajta, elérte az isteni tökéletességet, mely felhozza napját jóra-rosszra egyaránt, arról meg nehéz elképzelni, hogy tökéletessége erejében a földi lét elől menekülne... 

6Boci Creative Commons License 2016.02.04 0 0 488

Feladattal/céllal születtünk le a saját testünkbe. Szerintem bűn az öngyilkosság, kicsit viccesen a dezertáláshoz tudnám hasonlítani. Olvastam/meghallgattam halálközeli élménybeszámolókat és akik túlélték az öngyilkossági kísérletük, azok rájöttek, hogy mekkorát hibáztak.

máshol_máskor Creative Commons License 2016.01.18 0 0 487

Csak arra, hogy személyiségünket, énképünket tudatunk birtokában tudjuk definiálni. 

Mivel öntudatlan állapotban is van lelkünk, ezért a léleknek valószínűleg nem kritériuma a tudatosság. 

Előzmény: Törölt nick (486)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.18 0 0 486

Vadászkutya legyek ha értem mire gondolsz!

Ha öntudatlanok vagyunk akkor nem vagyunk tudatosak. Ha álmodunk akkor meg legfeljebb csak részben. De a klinikai halál állapotában állítólag teljsen tudatosak vagyunk. (bár én még nem próbáltam :)

Előzmény: máshol_máskor (485)
máshol_máskor Creative Commons License 2016.01.18 0 0 485

Nem kell a klinikai halálig menni. Hol vagyunk valójában, amikor alszunk öntudatlanul, vagy amikor álmodunk?

Előzmény: Törölt nick (482)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!