Még annyit hozzátennék, hogy azt azért ne felejtsük el, hogy a reunion létre nem jötte az ugyanúgy múlt Nick-en, vagy Friedman-en is. Eszem ágában sincs játszani Mustaine-ék védőügyvédjét, de ha Nick-ék mindenáron akarták volna, akkor lehet belementek volna abba az ajánlatba, hogy a lemezkészítésért nem kapnak semmit, viszont a turné bevételéből már részesülnek/részesülhetnek. Ha pedig ez kevés neki/nekik, akkor nagy valószínűséggel ő/ők sem a közönség elvárását tartották elsősorban szem előtt, hanem a saját anyagi dolgaikat. Ilyen szempontból nézve pedig teljesen egálban vannak a két Dave-el. Annyi különbséggel, hogy Nick-ék már nincsenek/ nem voltak alku pozícióban, egy súlycsoportban Mustaine-ékkel, akik csak-csak alapító tagjai a zenekarnak. Szóval, lehet itt duzzogni, meg fújolni a két Dave-re, de azért Nick-ék sem ártatlanok teljesen a történetben. Persze, ki ne szeretett volna újra beleülni az aranytojást tojó tyúk fészkébe, és élvezni a frankót?! Csak hát itt elment sok év, ami alatt sokat változtak a dolgok, és már nem olyanok, mint egykoron, amikor még csapatként, egy zenekaron belül élvezték az élet napfényes oldalát.
Tudod, amíg vannak olyan tagok, akik kvázi bagóért játszanak a Megadeth-ben, és még jó képességűek is, addig a rutinos ravasz róka nem fog olyat bevenni, aki nem esik tőle hasra, hogy ő a legendás Dave Mustaine. Ha megnézed, az utóbbiak mind az a generáció, (Broderick, Kiko, C. Adler) akik egy jó tízessel legalább fiatalabbak a főnöktől, akikre jó eséllyel a Megadeth nem kicsit hatott, na most egy ilyennek azt mondani, hogy húzhatod az igát gyerekkorod egyik kedvenc zenekarában, szerintem bármilyen szerződésbe belemennek/belementek. Turnéidőszak alatt meg lök nekik Mustaine egy kis zsetont, hogy kuss legyen.
Egy Nick, vagy Friedman pedig Mustaine-el egy generáció, együtt lettek valakik, nem pedig úgy szálltak be egy, már világhírű nagy nevű/múltú zenekarba. Ők már nem esnek Mustaine-től hasra, nyilván nem is engednék magukat úgy kezelni, mint egy kis újoncot, meg nem is érnék be gombokkal.
Szerintem Nick-nek kb. ennyit mondhatott Mustaine, hogy stílusos maradjon: "Megadeth is my business... My business is good!" :)) Ha tetszik így az ajánlatom, akkor jöhetsz, ha meg nem, akkor ég áldjon! Ennyi.
Minden esetre, azért kemény dolgok ezek az anyagi dolgok. Azt hinnéd, hogy ennyi idősen már kevésbé ez dominál, (meg amit mondani szoktak sokan, hogy már nem a pénzért csinálják) aztán mégis... Hát, ez van, meg az időjárás! ;-)
Szóval a 2 Dávid igazán megérdemelné, hogy a közösség úgy tokkal-vonóval bojkottálja a következő albumot. Megnézném Mustaine arcát, már ezért is megérné egy ilyen felhívást indítani.
Amúgy a tökömet érdekel egy olyan sorszámozott, dedikált példány, amit nem előttem írtak alá. Annak úgy nem sok értelmét látom. A dedikálás nekem azt jelenti, hogy valaki, ha csak arra az egy-két másodpercre is, amíg aláírt nekem személyesen, de úgymond "feláldozott" a saját szabadidejéből csak ott, csak nekem egy keveset. Számomra ez az igazi mondanivalója egy előttem dedikált tárgynak, és nem az az olvashatatlan firka, amiről sokszor úgysem lehet megmondani, hogy kié.
Nem hiszem, hogy pont az albumcímmel "spórolnának", amikor eddig majdnem mindig nagyon ötleteseket tudtak kitalálni. Persze, ettől még bevethetik simán a Megadeth nevűt, azt még nem sütötték el.
Az előrendelés meg nem egy ördögtől való, sokan sok mindennel csinálják ezt a fajta értékesítési formát. Viszont, azt tudhatjuk, talán pont emiatt, vagy nem, hogy 2015 vége/2016 eleje körül jelenik meg. Bár, ki az a hülye, aki karácsony után dobna piacra albumot... Szinte borítékolható, hogy 2015 végén fog kijönni. Az viszont szerintem egy nagyon jó opció végre, hogy előrendelheted az albumot úgyis, hogy a hivatalos megjelenés napján megkapod flac/mp3-ban letöltésre, és majd postai úton később a CD-t.
Jó hír: cím és anyag ugyan még nincs, de pre-order legalább már van 54 euróért! Ez ám az akció:))) A megadeth is bedobhatná egyszer a cím nélkül (vagy megadeth) nevű albumot.
Az, hogy Marty tesz az egészre, szerintem érthető és nincs is vele semmi baj. Minek másszon vissza, ha egyetlen porcikája sem kívánja. Nicket sajnálom nagyon, mert ez már tényleg aljasság, amit mustaine elkövetett vele szemben, több alkalommal. Tudja nagyon jól, hogy mit jelent a megadeth Nicknek. Vajon Adlernek is ugyanolyan szerződést tolt az arcába? Nehezen hihető a dolog.
Nick-nek azt kívánom, hagyja a francba a szmörét, vegyen be a csapatba még1 ex-megadeth gitárost (pl Jeff Young, vagy Al pitrelli) + szerezzen egy olyan hangot, ami mustaine hangszínéhez hasonló, csak pár körrel jobb. Na azzal aztán hergelhetné mustaine-t! :)))
Csak nyugi, hejj! Nagyon szigorú vagy! Azért nem embert ölt a fickó! :D Ez az egész a szórakoztatásról szól, nagyon ne szívd mellre! Mellesleg van egy olyan érzésem, hogy elég komoly kihívást lát most Mustaine az új lemezben, így nagyon meg akarja mutatni. Plusz rájön még ez az exkluzív videó-bejelentkezéses dolog a stúdióból, (Pledge Music) amivel felvezetik az egészet, a rajongók teljes "lázban" tartásával, kiszolgálásával. Én a helyedben már most ennyire nem utasítanám el az új lemezt, esélyt sem adva neki... de te tudod.
Egy reunion rövid távon lenne érzésem szerint életképes. Kb. 1 turné erejéig. Utána meg mindenki várná tőlük a Rust in peace II.-t, aztán ha nem kapnák meg, akkor meg azért dobálnák Mustaine-ra, meg Ellefson-ra a sarat. Én nem sírok az újraegyesítést elmaradása miatt. Ha sírnék, akkor az is csak az önsajnálat miatt lenne, mert kvázi nem kapnám meg a nosztalgia érzést. Tudod, mind az öndicséret, mind az önsajnálat büdös. Semmi értelme, de semmi! Vedd könnyedén!
Nálam mustaine végleg becsukta most a kaput. Teszek rá, milyen lesz az új album. Látszik, hogy a tagokban legfeljebb tényleg rabszolgaként gondolkodnak, ezért az itt is jól bevált hazai módszerrel, az elvadítással operálnak. Az a csapat tényleg nem tudna működni, ahol ilyen viszonyokat teremtenek mesterségesen a kölcsönös tisztelet és bajtársiasság helyett. Junior is beszél hülyeségeket indoklásképp, holott elég lett volna annyit mondani, hogy nem egyeztek az elképzelések. Megértem Menzát is, baromi megalázó lehet ez most neki. A megadeth akkor volt a legsikeresebb, amikor csapatként működött, de ez alapjaiban sérti mustaine egóját. Ennyi. Rohadjon bele az egójába, s az ilyennek képtelen vagyok sok sikert kívánni. Engedett a rajongók nyomásának a látszat kedvéért, majd úgy intézte, hogy Nick magától lépjen le. Gratulálok.
Akkor a reunion szót el is felejthetjük. Végtelenül sajnálom Menzát (és magunkat is természetesen), de azért tőle sem áll távol az, ha panaszkodni kell a sajtóban. Ha köp egyet magában, s az ilyen nyilatkozatokat kihagyja korábban is, sokkal simább lett volna a visszaútja.
Menza-nak gyakorlatilag egy nagyon méltánytalan ajánlatot tettek december-január környéken, amitől teljesen kiakadt. El tudom képzelni mi lehetett abban a szerződésben, ha kb. úgy kommentálta Menza, hogy nem vagyok bábú... Ja, meg az is annyira "szimpatikus", ahogy eltűntek hirtelen előle. Mustaine még számot is cserélt, meg blokkolta az e-mail-jeit. Legalább is az elmondottak alapján. Bár, könnyen el tudom képzelni, hogy így volt, és most nem csak a sértődöttség beszél Menzából, hanem az őszinteség. Viszont, azt is megtudhatjuk, hogy az első "szőrös lábú" videón még Menza volt a dobok mögött.
Azért az elég hihetetlen, hogy a kiválása óta nem is hallotta az utána megjelenő megadeth-eket. Ennyire azért csak nem volt undora tőle. Azt a felfogást pedig pláne nem értem, hogy ha Marty nemet mond, akkor Menza se jöjjön. Remélem a turnéra már visszaveszi.
egy egyveleg a legutóbbi szólólemezéről. hallatszik, hogy kevésbé vonalas, mint broderick, rá is inkább a dallamok, hangulatos, jó ritmusú nyújtások jellemzőek, mint friedmanre. a korábbi szólólemezeit szoktam hallgatni, jazzes, latinos cuccokat is tol, elég nyitott zenész. azt tudjuk, hogy mustaine mellé elsősorban egy jómunkásember kell, loureiro pedig profi és mégis stílusos fazon. szerintem biztonsági, elfogadható választás.
mondjuk megnéztem volna mondjuk egy lombardo, james murphy friss duót (mit műveltek ezek ketten a testament gatheringjén, te jó ég), de az hasonlóan irreális lett volna, mint egy reunion.
Úgy érted, hogy míg kb. Broderick gépiesen profi (mondjuk ezt sokszor érzeni is a játékán) addig ez a Kiko sokkal inkább szívből játszik? Mondjuk ennek én csak örülnék, jobban szeretem azokat a gitárosokat, akik érezhetően tudnak érzelmet átvinni a hangszerükre, akiknek szinte "vérzik a gitár" a kezük alatt, vagy adják a bugit, ha kell. :-) Mondjuk latin amerikai a fickó, így a vérmérséklet akár meg is lehet hozzá... Na, majd úgyis meghallgatjuk az idén a végeredményt.
Talán Broderick-ben (akire nem titkoltan nagyban hatott Friedman játéka) azt kereshette Mustaine, hogy legyen egy olyan tagja a zenekarnak, aki élőben gond nélkül tudja majd hozni Friedman játékstílusát, és talán lehet akkor azért sem volt véletlen az ő zenekarba vétele, mert vele akarta Mustaine megcsinálni a két nagy album (RIP, CTE) évfordulós koncertjeit, amelyekről DVD kiadvány is készült...Ki tudja? Most már így utólag könnyű okoskodni. :-)
A zenében sosem arról van szó, melyik ügyesebb, gyorsabb, vagy tud bonyolultabb figurákat. Broderick bár jó volt, és pár szólóját nagyon szeretem, azért ő jóval matekosabb és szögletesebb, mint Kiko. Ha meghallgatod Loureiro szólólemezeit, akkor ott a dallam és az összkép dominál, persze nagyon magabiztosan előadva. Az általam belinkelt videóban is az a nagy, ahogy a virga mellett nagyon hangulatosan adja a bugit, klassz nyújtásokkal és dallamokkal.
Egyébként ilyen jellegű oktatóvideót lehet látni Broderick-el kapcsolatban is simán, ahol tappingel, mint az őrült, meg olyan skálákat, futamokat pörget le, hogy a szemem alig bírja követni, és belefárad. Nem tudom melyik ügyesebb, ha van egyáltalán értelme ezt eldönteni, de érzésem szerint Broderick tudása is bőven több volt, mint amennyit a Megadeth zenéje megkövetel. Kicsit ágyúval verébre szindróma. Nagyon penge gitáros volt ő a Megadeth-ben. Megkockáztatom: mélyen alulértékelt tudással.
Persze, biztos az, efelől nincs kétségem, csak kérdés a Megadeth zenéjében mennyire fog a képzettsége érvényesülni. Sejtettem, hogy nem egy "nullkilométeres" amatőrt fog bevenni állandóra Mustaine. :)
Hát, most nem azért, de az abszolút nem derül ki ebből a cikkből, hogy konkrétan a Broderick/Drover kiválás után, azaz mostanában lett felkérve a visszatérésre. Az igen, hogy miután kikerült a zenekarból, azután volt rá próbálkozás, hogy csatlakozzon, de az lehetett évekkel ezelőtt. Nagy különbség! Most csak annyit mondott a jelenről kb. , hogy jó barátok Mustaine-el, és az elmúlt néhány hónapban beszéltek egy keveset egymással. Ha pedig ez így van, akkor nem hiszem, hogy elmélyülten beszéltek a visszatéréséről, és annak részleteiről. Akkor nem hiszem, hogy a "egy keveset" kifejezést használta volna.
Amúgy azt meg annyira nehezen tudom elképzelni egy ilyen zenészről, aki egy világhírű zenekarban viszonylag sokáig, meghatározó szerepet töltött be, hogy miután kilép a zenekarából, azután egyáltalán nem is kíváncsi rá, még csak meg sem hallgatja (akár csak egyszer is!) az azóta megjelent munkásságukat. Ja, de azért biztosra veszi, hogy biztosan jók, biztosan keményen dolgoznak, mert sok rajongójuk van világszerte. :) Ez nekem sokkal inkább megfontolt, diplomatikus szagú válasz, semmint őszinte. Azért "nagy" titokban biztos le-letöltötte, /ha meg nem is vette eredetiben:) / a későbbi lemezeket, és belehallgatott.
Én ezzel az ősrégi videóval szoktam magam szórakoztatni tőle: https://youtu.be/1ZcrdhjKyN4?t=5m56s Ez egy oktatóvideó, de a fenti időponttól egy félelmetes boogie-t nyom, amitől kiver a libabőr. Hogy aztán a Megadethben mennyire fog érvényesülni az ő egyébként kifinomult, eléggé intellektuális stílusa, az kérdés. Úgyis hamarosan választ kapunk.
Úgy tűnik ezúttal nem csak süket duma volt Mustaine azon nyilatkozata, amikor korábbi tagok lehetséges visszatérésére valami olyasmit mondott, hogy az kb. olyan lenne, mintha egy rothadt fogat tennének vissza a szájba.
Magyarán az is csak-csak kirajzolódni látszik, hogy a minőséget/az új kihívást inkább helyezi Mustaine jelenleg előtérbe, mint az anyagiakat, pedig egy reunion biztos hozhatott volna extra dollárbevételeket (kiábrándult régi rajongók visszacsalogatása), ha nem is hosszú távon, de rövid távon mindenképpen. Aztán kérdés, hogy ez a két új tag fog-e tudni minőséget adni a Megadeth zenéjéhez, mert amíg nincs hallgatható produktum, addig nekem ezek "csak" nevek. Lehet virtuózok, meg saját zenekarjaikon belül elismertek, de nem biztos, hogy itt is beválik ugyanaz a recept, ami máshol bevált. Mert hát ne feledjük, van egy olyan főnökük, akit úgy hívnak, hogy Dave Mustaine. :-)
Ja, és azt se feledjük, hogy a dobos poszt még félig nyitott. Még ott Menza bejöhet (akár...), de azzal már akkor sem lesz klasszikus újraegyesítés, korán sem fog akkorát szólni a nagy bejelentés, mintha Friedman-el együtt történt volna.
lehet keményedett ott más testrész is, annál a kézfogásnál! :-DDD
Nyilván pontosan nem tudhatjuk mennyi pénze van, de azért egy-két dologból időnként kirajzolódik amilyen életvitel folytat. Még ha keveset is láttat belőle. Tudod, ha valaki borászkodik, lovászkodik (díjnyertes lovait hollandiai kiállításokon/lóárveréseken értékesíti), az államokon belül két nagy birtokkal rendelkező ingatlana is van, névre szóló Aston Martin is áll a garázsában, akkor azért, nem kell segélyért rohanni a helyi szociális ellátóba! :-)