Keresés

Részletes keresés

PAM-PAM Creative Commons License 2001.01.14 0 0 142
"Lassan minden MLM hálózat megbukik Magyarországon."
Hát ehhez csak annyit tennék csak hozzá, hogy az MLM vagy megbukik, mint MLM, de azt nem hinném, hogy NÁLUNK bukik csak meg. Ilyen nincs! Ha már nálunk bukás lenne, bukás lesz máshol is!!! Nekem még mindig vannak ismerőseim, akik komoly eredményeket érnek el MLM-hálózatokban. Eredményeket csak úgy lehet elérni, ha van csoportod. A csoport pedig emberekből áll. Kvázi valami azért csak működik!
PAM
Előzmény: Törölt nick (138)
PAM-PAM Creative Commons License 2001.01.14 0 0 141
Hát nem tudom, BLR hányat tud felsorolni, néhányat megemlítenék:
FLP (FOREVER LIVING PRODUCTS/ALOE VERA), ORIFLAME, AVON, NONI, TUPPERWARE, ZEPTER és hát aj ó öreg AMWAY... Több most nem jut eszembe...
PAM
Előzmény: Törölt nick (140)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.14 0 0 140
Kiváncsi lennék hányat tudnál felsorolni?
A 90-es évek elején tele volt velük az apróhirdetési újságok, ma már egy sincs.
Az meg, hogy az AMWAY haldoklik - egyértelmű.
Már korábban is kérdeztem, MI VAN A DD-kkel?
Előzmény: blr (139)
blr Creative Commons License 2001.01.14 0 0 139
Lassan minden MLM hálózat megbukik Magyarországon.
Ezt alátámasztanád valamivel?
Előzmény: Törölt nick (138)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.14 0 0 138
MLM-termékek?

Lassan minden MLM hálózat megbukik Magyarországon. Egyáltalán melyek azok amelyek még küszködnek? És mit forgalmaznak?

blr Creative Commons License 2001.01.14 0 0 137
Bocs az elgépelésekért:
nűmert: mert
építéek: építek
Előzmény: blr (136)
blr Creative Commons License 2001.01.14 0 0 136
Na jó, aki eddig nem jött volna rá, annak elárulom, benne vagyok az Amway-ben ;)
A termékcserékről: én még eddig nem ütköztem olyan problémába, hogy a lecserélt termék rosszabb vagy olcsóbb lett volna, és ezt a vevőim sem neheztelték...
Mindenki halad a korral, nűmert muszáj. Ezért van ma már az Amway-nél is baba-mosópor ;) amivel én messszemenően nem értek egyet, mert szerintem hülyeség. A gyerekeim ruháit eddig is SA8 Color-ral mostam, az SA8 Baby megjelenése után is azzal mosom.
A Deter-ről lett a váltás a Body Series-re (Henkel). Akinek a Deter jó volt, annak a BS is jó, legalábbis én sokkal jobbnak tartom (orvosi teszteknek vetettem alá a két sorozatot, amikor még be tudtam szerezni mindketőt - Románia rulez :)
Megjegyzem: nem építéek hálózatot, mindössze van néhány ismerősöm, aki rendszeresen rendel tőlem. Ők sem anyáztak, hogy Body Series-t vittem, és nem Deter-t.

És most azoknak, akik ellenzik az MLM-et:
Tegnap felhívott egy haverom, aki tudta, hogy benne vagyok az Amway-ben. Mondta, hogy vett végre egy mosógépet, és mit ajánlanék hozzá (mármint mosószert), merthogy én hozzájutok Amway-es cuccokhoz. Ebből következi, hogy annyira nem lehet szar...

És most azoknak, akik az MLM-et azonosítják az Amway-jel: nem vagyok hívő, nem csak Amway termékeket használok, sőt más MLM hálózat termékeit is rendszeresen használom, mert szeretem, vagy olcsóbb, mint a boltban.
Az MLM ma már világjelenség, az összes közgáz egyetemen tanítják. Aki nem hiszi el, hogy ez a jövő, az majd hamarosan rádöbben, és majd sajnálja, hogy kimaradt belőle. És ez nem konkrét cégre igaz, hanem általában.
Jah, hogy dolgozni kell? Mint mindenhol. Az már egy más kérdés, hogy én, mint Amway tag, csak azért, mert van vagy 7-8 haverom, aki nem akar belépni, havonta 15-20 ezret keresek, csak az árrésen. És a poén kedvéért: olyanok a vásárlőim, aki a világ összes pénzéért sem lépnének be alám, mert az MLM egy "szar". De mégis tőlem vásárolnak, és nem a boltban. Ezen érdemes lenne elgondolkozniuk azoknak, akik szerint egy "szar", és nagy "átvágás". Lehet, hogy mégsem?!

PAM-PAM Creative Commons License 2001.01.13 0 0 135
Igen, igen...
Annak idején, a "nagy Amway-es korszakomban", ezt a terméklecserélési cirkuszt én is megéltem és nemigen értettem.
Én nemsokkal azután ismerkedtem meg a céggel ill. a nálunk forgalmazott termékeivel, amikor az megnyitotta a piacot itt Magyarországon. Megszerettem a termékeit. Jó tapasztalataim voltak. Aztán egyszercsk bedobták, hogy jönnek új termékek! Nagyon megörültem, ugyanis azt ugye folyamatosan hallottam, hogy termékbővítés, termékbővítés, termékbővítés, Amerikában úgy húszezer féle termék van forgalomban stb. Na, aztán meg is érkeztek az újak! Igenám, de arról nem volt szó, hogy ezzel termékcsaládok szűnnek meg! Vagyis pl. az a régi, egyféle típusú sampon baromira jó volt az én hajamnak. Ha jól emlékszem 500 ml-es kiszerelésben volt, megérte az árát. Hozzá volt balzsam is, jó volt ez így együtt. MIvel én meg voltam vele elégedve, könnyen tudtam ajánlani másoknak is, használták is. Aztán megjött az új család! Igen, az nagyon jó, hogy mindenéle hajtípusra valót lehetett kapni, de nekem valahogy egyik sem volt olyan jó, mint az az első. Ráadásul, vagy vehettem 250ml-ben, vagy 1l-ben. Namost a 250ml-es a korábbi 500ml-es árához viszonyítva jóval többe került, az 1l-re pedig sokalltam az árát egyösszegben. Tehát a minőséggel sem voltam annyira megelégedve, az ára is magasabb lett, valahogy nem tetszett az egész.
Ilyen termékcsere több is volt. Újabb termék, többért, kisebb kiszerelésben, gyengébb miőségben. Pl. fogalmam nincs, hogy a régi, jól bevált DETER golyós dezodorral mi a bánat probléma volt, ami miatt le kellett cserélni?! Na mindegy...
Igen, a hagyományos kereskedelemben is ugyanez megy. Vedd meg ugye az új, inteligens mittomén milyen hiperszuper terméket - persze többért, mint a néhány hónappal azelőtt hirdetett az akkor éppen új, inteligens mittomén milyen hiperszuper terméknél. És abszolút nem biztos, hogy az újabb tényleg inteligensebb...
Valahogy az MLM-től nem ezt vártam. Ha az ugye annyira más, mint a hagyományos kereskedelem, akkor én nem szerettem azt látni, hogy mégis ugyanolyan... Ugyanis én bíztam a termékben, amit megszerettem. Ha megveszek egy boltban egy terméket, túl sok vesztenivalóm nincs, minthogy nem felel meg, amit megvettem és kidobtam a pénzem. Egyszer. És csak rólam van szó. De amikor vállalkozás szinten vásárolok és mosok, kenem, használom, meg még el is mondom az ismerőseimnek, milyen hiper-szuper az egész, jól beleszerettettetem őket a termékekbe, aztán egyszercsak ukkmukkfukkk eltűnik a termék, amiben én bíztam??!! És jön egy másik, ami nem olyan jó?! Hát akkoriban neméppen pozitívan éltem ezt meg...
Dehát eltelt azóta jónéhány év. Ma már tudom, hogy bármit el lehet adni, nem annyira a terméken múlik, hanem aki eladja...
Ahhoz pedig elég jók a termékek, hogy ha megfelelően van tálalva, ne csalódjanak benne... Csak hát az ára! Volt szerencsém bejutni egy Amway internet áruházba. Nagyon magasnak tartom az árakat! Nagyon... Annyira viszont azért nemjobbak, mint amennyivel többe kerülnek egy boltban vásároltnál. Szeintem.
PAM-PAM
Előzmény: ) (134)
) Creative Commons License 2001.01.13 0 0 134
Yag,

A probléma ott van, hogy volt egy kedves ügyfelem, aki azért nem vett tőlem fogkrémet, mert olyan sokáig elég volt neki, hogy a kilyukadt amikor még csak a felénél tartott. Nehezen értettem meg, de aztán nekem is kilyukadt és mostmár boltit veszek, méghozzá egy speciális és nem tubusos fajtát. Sajnos ez nincs mindenhol, meg biztos drágább is mint az amway, de tudod nekem fontos a minőség!

(Ha olyan jó volt az Allano család (egyébként a mai napig imádom) miért vonták ki a hálózatból??? Tudod szajkozom, hogy ez a tuti, aztán jön egy vevő, hogy elfogyott és kellene még x doboz, DE nincs a raktáron, mert változott a termékpaletta. (Engem éget a cég mint a sz*rt. Ügyfélnek tátoghatok, hogy most mi a répa van.) Az illatszerek pörgéséről nem is beszélnék. Ha nem szart árulna EZ az MLM hálózat, akkor a mai napig is hozzá tudnék jutni azon termékekhez amiket megszerettem... Sőt megkockáztatom, bármely országból bármely terméket be tudnám szerezni. Ez sajnos nem igy van. Annak a cégnek akit több mint 40 év alatt még ennyire sem érdekelt a dolgozói sorsa(még oktatási rendszerük sincs!!! Saját könyvük + h*gy) annak én nem dolgozok örömmel. Máskép meg nem érdemes.)
)

Előzmény: Yag. (123)
TZiky Creative Commons License 2001.01.13 0 0 133
Kedves Yag.,

akkor pontositom a kerdest. Egy mosas ( oblites, mosogatas, fogmosas ) A es B esetben mennyibe kerul? Ekkor mar olyan mindegy, hogy a termek koncentralt, vagy sem.

Szoval mennyibe kerul egy mosas ( oblites, mosogatas, fogmosas ) A es B esetben?

Amennyiben a fenti kerdesre valasz szuletik, raterunk a tobbi kerdesre ( minoseg, kornyezetvedelem, garancia, egyeb szolgaltatasok ).

Udv:
TZiky :-))

Előzmény: Yag. (132)
Yag. Creative Commons License 2001.01.11 0 0 132
Mivel mindenkinek mások a szokásai és elvárásai vásárlás közben és a termékekkel szemben ez egy érdekes kérdés. Hamár összehasonlításoknál tartunk, nem 'tom más hogy vásárol de magam a következő képpen járok el a boltban. Szelektáció. Legyen 5 féle a polcon abból amiből szeretnék venni. Nagyjából a legolcsóbb és a legdrágább kilőve. marad 3.(nem fogkrém) legyek kecsöp :)) a három nem egyforma kiszerelés.Igy az ár és tartalom közti arány a g/Ft. hatrozza meg . A minőséget magam határoztam meg avval hogy nam a legolcsóbbat és nem a legdrágábbat választottam. Innen persze el lehet kanyarodni arra hogy az ár képvisel e minőságet vagy sem , de most maradjunk itt. Szoval egyszerü az eset , az adott példánál minnél többet(g) kevesebbért(Ft) , vagy ugyanannyiért. Itt az ár már már elvi hisz 5Ft ide vagy oda .... de mint irányelv ezt tartom.
Remélem nem találja kisenki , hogy mindenkinek igy kell eljárnia , csupán egy szokás a sok közül.:) És eme kis kitérővel térnék vissza a kérdésre.

TZiky
Mint koncentrált termékek nem biztos hogy olcsobbak a boltinál. Bár... Egyszer kaptam egy számitást a mosóporról . Hetvenöt mosás. ... ? Heti három mosás, az havi tizenkettő .Hetvenött osztom tizenkettővel = hat hónap. Heti öttel, az havonta husz mosás osztom hetvenöttel = két hónap. Ahol gyerek van az utóbbi ahol nincs és egy pár az előző példa életképes. Lehet hogy nem naponta egyszer hanem egy nap ötször mos a mennyiség ugyan az. A gyerekes példát bolti ötkilós mennyiséggel ismerem : egy hónap.
Ez idáig sima ár és mennyiség összehasonlitás. Nincs benne a tartalom és a minőségi ráta.
Hogy környezetbarát és kilencvennap garancia van hozzá lehet hogy mellékes de , nem figyelmenkivül hagyandó. Szerintem sok háziasszony nyugodtabban vinné haza a cuccost ha a boltban is adnának garanciát. Ha van aki vásárolt már mosoport boltban és emléxik amikor ott ált a polc elött és ott próbálja eldönteni mejiket ? Ohatatlanul emlékei közt kutat a reklámblokkok közt. :) Megtalálja a számára megfelelöt és máris elfelejti hogy mi van ha nem is viszi ki a zsirfoltot és mi van ha mégsem olyan inteligens ? Nembaj ha annak a nönek jó volt ...... kipróbálm. Az hogy müködik vagy sem rejtéj. De hogy egyből megveszi a rizikót is az tutti. És már akkor tudja hogy ha mégsem müködik akkor nem veszi ezt többet . ...kipróbálja a másiat. Visszahozni ? Kicserélni ? Hol élünk !! És igy tovább és tovább.Nap mint nap .Sokan állnak igy a polcok elött. Avval hogy garanciás cuccost veszek , egyszerüen a pénzem védem. Ha valami nem smakkol az kiderül, ennyi idő alatt. Pénz vissza , vagy csere. És nem buktam rajta semmit. Hamár mérleget kell vetni akkor ne simán ár és mennyiség alapján tegyük. Annak a tulajdonságát is érdemes figyelembe venni.A mellete lévő szolgáltatásokat. Azt is pénzben mériknem ?

John Zero

Igen lehet hogy elfogultnak tartod a véleményem . Bár amikor ez történ közöm nem volt az üzlethez. Egyszerüen használtam . Vettem mástól. Aztán egyszerüen azért mentem bele a hálózatba hogy olcsobban vegyem meg.A többivel együtt Miután kipróbáltam töb dolgot ,nekem megfelet a minősége . Az hogy ebben üzlet is van ..... az mot más tészta . De egyik nem zárja ki a másikat. Éppen azért volt nekem kényelmes , mert Én dönthettem el hogy mit teszek. Egyik sem volt kötelező . Egyszerüen megnéztem , nekem mi a jobb. Nem a szomszédnak , vagy a munkatársamnak jobb e olcsobb e ? Nekem.

De én elfogult vagyok . Örülnék ha más is elmondaná tapasztalatát valamijen hálózatos cuccal kapcsolatban.

Yag.

Előzmény: TZiky (131)
TZiky Creative Commons License 2001.01.11 0 0 131
Sziasztok.

Volt itt pelda a fogkrem. Lattam is ra valaszkent egy kis szamolast.
De mi van akkor, ha en nem a bemutatott matekpeldanak a megoldasara vagyok kivancsi, hanem arra, amibol kiderul az, hogy a fogkrem mililiterje mennyibe kerul nekem A es B esetben. ( Nem ragaszkodom a fogkremhez. Lehet az oblitovel, mososzerrel, mosogatoszerrel is szamolni. )

Udv:
TZiky :-))

spacemantra Creative Commons License 2001.01.11 0 0 130

ja, lehet :)

mondjuk szar pelda, mert enis okadok a kolatol...

pl. ruhamosashoz konecntralt vagy sima oblitot veszel?

ott talan nem gaz. :)

vegulis a kolagyarban is szirupbol nyomjak, csak megvan az illuzio hogy az ember uvegbol veszi :)

franciaorszagban az uveges kola olyan izu mint nalunk a gepi..

space.

Előzmény: John Zero (129)
John Zero Creative Commons License 2001.01.11 0 0 129
spacemantra:
Jó a példád, csak máshogy kell nézni ;-)

A példa viszont ilyen: egy rekesz kóla (normál termék), vagy egy üveg kólaszörp (koncentrált, Amway-stílus)+sok szóda.

A kólát se szeretem igazán, de a kólaszörp még annak is alámegy minőségben...

Előzmény: spacemantra (128)
spacemantra Creative Commons License 2001.01.11 0 0 128

en se hiszek a rekesz kolaban, az legalabb 5-szor annyiba kerul mintha vennek egy uveggel.. nehogymar valaki bemeselje nekem hogy az jobban megeri :PPPPP
John Zero Creative Commons License 2001.01.11 0 0 127
Yag:
Én nem azt mondtam, hogy nekem a legolcsóbb valami kell, a minőségre való tekintet nélkül, hanem azt, hogy a legolcsóbb, ami megfelelő minőséget nyújt.
Ez nálam lehet az 500 Ft-os "bolti" fogkrém is. HA az Amway a boltban árulná a fogkrémét, és az ára ez az ár alatt lenne (és a minősége is legalább ilyen jó lenne), akkor megvenném.

Amúgy meg lehet, hogy én nem próbáltam, de a te véleményed viszont elfogultnak tekinthető. (Ami nem kifogásolható, hiszen pl. minden gazda dícséri a saját borát.)

Előzmény: Yag. (126)
Yag. Creative Commons License 2001.01.11 0 0 126
John Zero

:))) Tudtam hogy nem lehet kihagyni .... magas labda volt és volt mit leütni. Remek . Hogy nem hiszel a "szuperkoncentralt" termékben nagyon nem baj. :) Nem templom ez. Öszintén mondom. Ezeknek a termékeknek egyáltalán nem célja a LEG olcsobbnakl lennie. Számtalan termék van ami ennél olcsobb. Csak én nem esnék abba a téveszmébe : Amig azt nézem minnél olcsobb legyen mellette elvárom hogy mindent tudjon. Ez nekem valahogy nem jön össze.
Bár saját tapasztalatról ugyan nem számolhatsz be , de azért pontosan tudod hogy mit nem lehet vele , meddig és miért !
Végül is. ... biztos te tudod jobban.
Kár lenne a sor arra hogy mennyi az elöállítási költsége. Szögezzük le :Neked nem kell nem szimpi mittom én .)) . Ettől még ugyan nem fogják leállítani a termelést és a forgalmazását európa 10 országában. És had ne soroljam fel europán kivüli országokat.
Nagy veszteség John Zero nem veszi meg. Semmi gond. Én sem megyek be minden üzletbe és veszem meg a legolcsóbb dolgokat.
Mint mondottam , csupán a vásárlási szokásaink és az igényünk más, és különböző.
Aki meg próbálta , tudja hogy egy főnek meddig elég. És miért.

Számomra ujjabb kép arról, hogy mijen jól lehet véleményezni valamit, amiről valódi tapasztalatuk egyenlő a nullával .

Köszönöm John Zero. :))

Yag.

Előzmény: John Zero (125)
John Zero Creative Commons License 2001.01.10 0 0 125
Yag:
Én is tudnék egy tubus fogkrémet egy évig használni, viszont én erre utólag nem lennék büszke ;-)

Nem hiszek az ilyen "szuperkoncentrált" termékekben. Ez csak mese, hogy "miért is drága" (annak, aki ezt elhiszi).
Igaz, hogy nem próbáltam még azt a "csoda" fogkrémet, de ennyi pénzért nem is fogom ;-)

A többi termékre nagyjából ugyanez mondható el. A 30% árrés pedig azt sejteti, hogy az előállítási költség messze az eladási ár alatt van. Tehát mondjuk, hogy az 1500 Ft-os fogkrémet 3-400 Ft-ért állítják elő. A közte lévő összeg a te és főleg az NM cég haszna.
Ami önmagában nem is baj, csak az, hogy ugyanezt valószínűleg olcsóbban lehetne adni (és megvenni) egy boltban vagy egy webáruházban.

Ha én egy racionális fogyasztó vagyok, akkor a célom az, hogy ugyanolyan minőségű terméket minél olcsóbban vegyem meg. Ha viszont így teszek, akkor biztosan nem fogom az Amway-t választani.

Előzmény: Yag. (123)
Yag. Creative Commons License 2001.01.10 0 0 124
John Zero

Erdekes amit mondasz .
Mikor még üzletileg közöm nem volt a rendszerhez magam is kiszámoltam. Mindjárt az ára szurt nekem is szemet. Nem csoda hisz ijen áron ... aztán, mondom miért ne. (Nehogy kitlálja valaki hogy most elövettem a promozó szöveget a polcról .:))) Személyes tapasztalat . Elöször magam is soknak találtm .13 hónappal késöbb . Hogy hogy nem akkor fogyott el.Illetve akkoriban járta a flakon a végét egyedüli használója voltam. Utánaszámoltam . 1500 Ft ?. (Egyébként csak most annyi , de akkor a bolti is olcsobb volt. )Ma jártam az egyik marketbe. 459 Ft.kicsit az átlagon felüli , mintha akkor lépett volna le a Tv képernyőjéről. De láttam 625 Ft is.Nem vettem akkor sem a legolcsóbbat, mert attól minőséget várni ....szoval csak egy garnitura foga van az embernek. De legyen most az olcsobb. 459Ft . ) Durván 2-3 hónapig elég az előző krém azon tipusa tapasztalata alapján.12 Hónap alatt 4X kell venni belőle igy 4 X 459Ft adtam volna ki. Ez tesok közt is 1836 Ft. 1836-1500 Ft = 336 Ft. De nagy üzlet mi ? :)) Ha hozzáteszem hogy nekem 30% al kerül olcsobba a rendszer miatt . Akkor minusz cirka 400 Ft . Szumma : 736 Ft. Ebből kvázi majdnem még másfél tubus f.krémre jön ki mint amit a példában használtam. Ez nem sok ...... aprópénz. 700 Ft.-ot spórolni egy év alatt fogkrémen. Ez mijen garasos.?? !! Most olcsóbb vagy drágább ? Bár ha sorba teszem, és ha a többi cuccoson is ennyit meg lehet fogni akkor az lehet hogy szembetünik már. Igaz egy összegben nagyon sok. A hipermarketekből kitolt kosarakon meg véletlen van mindenből 2-3-4 db .10-20 liter és a többi .
Igy azt vettem észre John Zero . Nincsenek egyforma vásárlói szokásaink ezek szerint. ettöl még nem döl össze a világ. És nem lesz népszerütlenebb sem a bolti , sem a hálózati termék.

Yag.

Előzmény: John Zero (120)
Yag. Creative Commons License 2001.01.10 0 0 123
John Zero

Erdekes amit mondasz .
Mikor még üzletileg közöm nem volt a rendszerhez magam is kiszámoltam. Mindjárt az ára szurt nekem is szemet. Nem csoda hisz ijen áron ... aztán, mondom miért ne. (Nehogy kitlálja valaki hogy most elövettem a promozó szöveget a polcról .:))) Személyes tapasztalat . Elöször magam is soknak találtm .13 hónappal késöbb . Hogy hogy nem akkor fogyott el.Illetve akkoriban járta a flakon a végét egyedüli használója voltam. Utánaszámoltam . 1500 Ft ?. (Egyébként csak most annyi , de akkor a bolti is olcsobb volt. )Ma jártam az egyik marketbe. 459 Ft.kicsit az átlagon felüli , mintha akkor lépett volna le a Tv képernyőjéről. De láttam 625 Ft is.Nem vettem akkor sem a legolcsóbbat, mert attól minőséget várni ....szoval csak egy garnitura foga van az embernek. De legyen most az olcsobb. 459Ft . ) Durván 2-3 hónapig elég az előző krém azon tipusa tapasztalata alapján.12 Hónap alatt 4X kell venni belőle igy 4 X 459Ft adtam volna ki. Ez tesok közt is 1836 Ft. 1836-1500 Ft = 336 Ft. De nagy üzlet mi ? :)) Ha hozzáteszem hogy nekem 30% al kerül olcsobba a rendszer miatt . Akkor minusz cirka 400 Ft . Szumma : 736 Ft. Ebből kvázi majdnem még másfél tubus f.krémre jön ki mint amit a példában használtam. Ez nem sok ...... aprópénz. 700 Ft.-ot spórolni egy év alatt fogkrémen. Ez mijen garasos.?? !! Most olcsóbb vagy drágább ? Igaz egy összegben nagyon sok. A hipermarketekből kitolt kosarakon meg véletlen van mindenből 2-3-4 db .10-20 liter és a többi .
Igy azt vettem észre John Zero . Nincsenek egyforma vásárlói szokásaink ezek szerint. ettöl még nem döl össze a világ. És nem lesz népszerütlenebb sem a bolti , sem a hálózati termék.

Yag.

Előzmény: John Zero (120)
spacemantra Creative Commons License 2001.01.10 0 0 122
buta Elizabeth,

ez tenyleg a te torteneted? (csak mar olvastam mashol is)

ha igen akkor nagyon sajnalom.. ciki :((

lesz folytatas?

space.

Előzmény: buta Elizabeth (94)
spacemantra Creative Commons License 2001.01.10 0 0 121

Elsősorban kö kemény Üzlet. Erős alapokon nyugvó értékesitési rendszerrel. Erről a mult és eredmények árulkodnak .

nem, nem, nem, konyorgom! :)) nem feltetlenul!
van amikor egyaltalan nem uzletrol van szo, hanem egyszeruen azert igy juttatjak el az emberekhez a termeket, hogy az ember elsokezbol szerezzen informaciot, pl. a szomszedtol (ami hitelesebb mondjuk egy tv reklamnal ahol mar annyira szar a termekt hogy csak szexualis szimbolumokkal tujdak eladni..)
inkabb a terjesztesen van a lenyeg.. altalaban ha valami forradalmi dolgot talalnak fel, ami gyokeresen meg tudja valtoztatni az embert pozitiv iranyba, azt nem kezdik el nagyker/kisker stb utjan terjeszteni, mert nem hatasos, es nem eri el a celkozoneget... itt nem csak a penzrol van szo.. hanem arrol hogy oda jusson el a termek ahol szukseg van ra. ennyi.

ezert fontos hogy a termek pl. fogyo cikk legyen, es egyedi, es ne lehessen uagyanazt a cuccot mas markanev alatt megvenni a kiskerbe...
ezert gaz pl. a porszivo-ugynok. :)

a masik, hogy egy halozatban nem lehet egyszeruen mindenki gazdag, nem lehet mindenki sikeres.. ezert erzik az emberek atvertnek magukat, amikor csatlakoznak, tele tukmaljak a fejet azzal hogy sikeres lesz, aztan belebukik. egyszeruen nem lehet mindenki kereskedo. had hozzak egy kozeli peldat, pl. a mi cegunknel (ezt nem azert mondom mert reklamozok, csak ezt joll ismerem, nehogy valaki belem kosson mert sirogorcsot kapok:) tehat nalunk pl. ugy megy, hogy nincsen ertekesites..

tehat nem az sema hogy disztributor megveszi->eladja (esetleg hasznalja is)
mert ezen igazabol csak kisker haszon van..
ebbol az kovetkezik, hogy kereskedok a halozat tagjai, es nem annyira jellemzo a csak fogyasztasra belepett ember..

hanem: a termeket csak tag veheti meg, tehat belepsz, es hasznalod (meg disztributor sem ad el). igy a fogyasztokra epul.. nalunk az arany 20% halozatepito/80% fogyaszto es rendkivul stabil.. a maradek 20% tartja ossze a masik 80%-ok, ok a csomopontok..mert ha valaki belep, nem akar mindenaron milliomos lenni, tudja, hogy az mas teszta, azert meg kell dolgozni kemenyen, mint barhol mashol... es ha valaki ezt vallalja, es belevag, akkor utana nem fog csalodottan kilepni azzal hogy atvertek.. szerintem ez teljesen tiszta.
a fogyasztok altalaban tovabbajanljak, ez alap meg a nagy lekvaranal is vagy a fodrasznal.. ebbol esetleg lesz egy kis forgalma, mert a havernak megtetszett.. ebbol adodik hogy a tagok 90%-anak annyi a jutaleka hogy meg tudja venni a termeket belole.. ha fogyasztani akarsz, lepjel be, ha uzletet akarsz epiteni, akkor tudd hogy mibe vagsz bele, es vallald is... ha meg nem izgatott fel a termek egyaltalan, akkor nem sertodom meg, hello szia hello, :)

en ugy tartom hogy inkabb ez a vonal az mlm jovoje inkabb, mint a kisker ertekesites+halozatepites kombiacio, ott igazabol sajat uzletet rontja az ember azzal hogy kozben kisker arressel eladja a termeket. (a kiskeres disztributori ertekesites az az, amibol nem lesz az embernek ELEG penze..)
igy kivulrol, tovabba eleg jo tapasztalatot adtak mas halozatok, hogy mit szabad, es mit nem, es mit kell maskepp.. mert okos ember masok hibaibol is tanul :)

space-

Előzmény: Yag. (116)
John Zero Creative Commons License 2001.01.10 0 0 120
TaNGó:
Azért az 1500 Ft-os Amway-fogkrémet semmi se veri ;-))
(Csupán 3-5x drágább, mint a boltban ;)

Na igaz, ez nem ma volt, de ilyen hozzáállással...

Előzmény: Törölt nick (118)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.10 0 0 119
Azt mondja a cigány a feleségének:
- Asszony, lement a bútor ára!
- Hol?
- Itt a torkomon...

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.10 0 0 118
Sokmindenben igazad van, de az Amway azért is bukik, mert szűk a termék keresztmetszete. Csak az igérgetés megy, hogy majd behoznak egy csomó mindent.
Előzmény: Yag. (116)
spacemantra Creative Commons License 2001.01.10 0 0 117

en ezzel majdnem ugyanigy vagyok, egy kis kiegeszitessel :)

nem kell SOK penz, csak ELEG, hogy ha ma ugy dontok hogy nem melozom tobbet akkor megis meg tudjak elni.. nem bizom senkire se a nyugdijamat, foleg az allamra nem :) (aki sejti mi fog tortenni 2010-tol, az tudja mirol beszelek.. de hagyjuk, ez inkabb a politika rovatba tartozik:)

szoval... nem kell a penzt ugy felhalmozni hogy SOK legyen belole, csak ugyesen kell banni vele hogy eltartson teged akkor is ha mondjuk kihagysz egy evnyi munkat.. vagy ilyesmi.

ha valasztani kell akkor inkabb 90% csalad-hobbi es 10% munka, nem forditva... de ez csak kesobb lesz, ezert most nagyon megdolgozom, es nem elek ugy mint egy 'gazdag', sok luxuscikkel.. az baromag, nincs ra szuksegem :)

de mondjuk arra igen, hogy akar 10 ev mulva is nyugidjba mehessek, amikor masok meg el sem ertek az erett felnottkorukat.. persze ez nem azt jelenti hogy fogok, mert en szeretek dolgozni, szeretem azokat a dolgokat amiket csinalok (hehe ilyen hulyeseget kulonben nem is csinalnam ha nem szeretnem :)

namindegy..hagyjuk ;)

) :

ja, ja.
nemtom ez hogy megy ;), es soha egy ismeretlent se szolitottam le ilyen celokkal, igazabol eszembe se jutott... de nincs is ra szuksegem.

de amugy a kudarc, mondom, nem csak a halozatepitesre vonatkozott, mert ott pl. tenyleg hatalmas a felelossege a szponzoroknak.. elhangzottiitt olyan hogy vannak piocak az amwaynel pl. .. meg hogy errol nem a ceg tehet..
de akkor valaki mondja meg nekem hogy ki?
az az informacio, tanitas valahonnan felulrol jott
.. az emberek alkotjak a ceget, es ha ezt megtanultak valakitol, akkor azt a valaki is vszinuleg megtanulta valakitol... nem lehet veletlen hogy az emberek ennyi eroszakos "ugynok"-style mlm-es talalkozott.. es hogy magyarorszagon (sajnos) egyenertekuve valt az MLM fogalma az Amway-el, csak azert mert ok jottek be eloszor..
ezekutan termeszetes hogy az emberek 90% ellenzi az ilyeneket, nem is akarja jobban megismerni, ebbol kovetkezik hogy felni fog tole es utalni fogja...

nem sikerult elsore? akkor mar meg se probaljuk megegyszer... furcsa felfogas.

space.

Előzmény: DebilGeza (113)
Yag. Creative Commons License 2001.01.09 0 0 116
PAM-PAM

Valahogy magam is ugyan igy voltam evvel a kérdéssel. Nincs kedvem sz*rba lépni. .)

Egyet tisztázzunk. Minden előitéet és hiedelem ellenére az NM nem szerencsejáték ,piramis vagy pilóta játék. Aki még itt tart annak ajánlom hogy menjen el egy könyvtárba és sürgősen szerezzen be megfelelő irodalmat , mert ez olyan hiányosságokat fetételez amit érdemes pótolni. Legfőképpen azért hogy az ijen beszélgtésekben is érdemben tudjon érvelni.
Mint nemzetközileg mint kontinensenként van NM vagy MLM szövetség Ami nagyjából mindenhol a Közvetlen Értékesítők Szövetsége. Ezt tekinthetjük felügyeleti szervnek.

Akkor egy kiskörkép hogy legyen mit olvasni.
Elsősorban kö kemény Üzlet. Erős alapokon nyugvó értékesitési rendszerrel. Erről a mult és eredmények árulkodnak .
Miért nem szerencse, pilóta, piramis játék? Termékforgalom van és teljesitményarányos jutalék. (Nem fizu , hiszen nem alkalmazottis státuszról van szó.) Hogy ezt nem pofára mérik az remélem elfogadható. A teljesitményt mérni kell . Erre kiválóan alkalmas a már más rendszerekből ismeretes pont rendszer. Általában MO-n a dollárhoz igazitva. Hogy mijen arányban az rendszerenként változó. Miből van a lé ?
Kiskerekedelmi értékesítés. nagykereskedelmi ugyanez és royalty (jutalék)
Nagyon sok cég több évizede evvel az értékesitési formával kereskedik.Miért ?
Hatásos. Olcsó . Rugalmas.

Tedd fel a kérdést magadnak!
Ha gyártó vagy , hogyan juttatod el a termékedet a nagyközönséghez ? Egy a célod , minnél több cuccost piacra tenni , de nem csak oda teni annak el is kell fogynia.
Mivel gyártó vagy az értékesítést rábizod egy ebben jártas cégre. Gondolom inkább bizod olyana akik nem tegnap kezdték , hisz kisérletezni nem sok sanszod van. Elég sok pénzed áll a gyártásban ennek vissza kell jönnie , hogy fennmaradj , vagy továbblépj.
Beviszed egy ker rendszerbe. Megbízol valószinüleg egy disztributort ( elosztó-logisztikai) céget Ök vállalják :Raktáron tartanak ,szállitanak leosztanak kereskedelmi egységeknek.Nem ingyé .Tied a reklám övék az egyéb promó költség . Egyénenként változik. Mivel neked mint gyártónak rögtön kell a lé és nincs idöd megvárni mig elcsorog a cucc a vevőig ,majd onnan vissza hozzád a pénz egyszerüen eladod a cuccosod a nekik . A nagyker bizva a haszonban ésértékesitési tapasztalatában rendben ráteszi azt a százalékot amivel plusszosan jön ki a buliból hisz melója van és fedezi kell azokat a költségeit ami abból ered hogy mozgatnia kell egy nem kis apparátust.
Innen egyszerü . Nagyker eladja a kereskedőnek, kereskedönél is naná hogy drágul a dolog , hisz azért a % ért dolgozik. Végül Te megveszed ugyanazt csak 3-4x% al többért.Ez a 3-4 x elég változó . egyenként lehet 20 % de ennél nagyobb is. (egy kis matek. Ha bemész egy plázába , és körülnézel , mit látsz ? 30-40-50 % és kiárusítás. Biztos lehetsz benne , hogy nem ráfizetéssel válnak meg a cuccosoktól. Ha meg nem , akkor számolhatod a rajtaláévő többletet amit Te fizetsz meg azért mert Ott veheted meg.)
Mivel máshol nem tudod , vagy nem akarod igy ezekkel a számokkal kell élni.

Szoval többe kerül a dolog de nem változott a cucc semmit. Igy van ez jól hisz ez egy nem egyszerü folyamat . Legtöbbször külföldről érkezik, - és hozzánk nagyon sok minden érkezik onnan - ésszerü hogy ezt ki kell fizetni és nem klevésbe kerül.

Az MLM és az NM ezt kicsit másképpen csinálja. Aszondaj : Mi lenne ha majdnem a gyárból vásárolhatnánk ? Ez nem a legjobb mert nem mindenkinek elérhető. Ok akkor kell egy disztributor rendszer ami ált. a gyártó egyik részlege. . Ö elmegy minden országba és hivatalossá teszi a cég termékeinek piacralépését.. Egy országon belül már könnyebb mint egy egész kontinensen. Jo de hogy kerül be minden háztatrásba ?Csináljuk katalógut ? Pl. Ahhejett hogy a vevö jönne mi megyünk és válogathat a katalógusból .Majd ök megrendelik és postán, lovon , tevén , kamionnal , talicskán mi elküldjük, elvisszük. . Olcsobban jut hozzá mondjuk uy 30% al. De mi legyen a reklámmal ? Majd maguk reklámozzák. Pl. Magára keni és a szomszédnak is ez kell majd. Emberek szivesen mesélnek ujságolnak az ismeröseiknek arról mit használ és miért. Szájreklám. Elég hatásos. Fizessünk pluszt azoknak akik ajánlják másoknak. Adjunk nekik jualékot forgalom után. Ok ! Akkor a médiában fölösleges is ezt eröltetni.A médiumokban megsporolt reklámdijat azt vissza is csorgathatjuk a rendszerbe .... fordithatjuk termékek fejlesztésére a plusz forgalomnövekedés jutalmazásra. Kell is hiszen valamivel ösztönözni kell embereket hogy több fogyjon nálunk. De egy ember hogy elégedett legyen nem tud annyit venni magának és eladni mint egy bolt . Az nem nevezhető forgalomnak.!! Igaz !. Ha egypár embernek jó ha olcsobban vásárol és kiskereeskedéssel az árrésből pénzt is kereshet akkor bizonyára többnek is élnek majd evvel a lehetöséggel. Ahejett hogy mi keresnénk embereket a termék forgalmazására , inkább keressen mindenki magának. De azért nem fizetünk , hogy emberek csatlakoznak a rendszerhez , mert abban nincs üzlet. Nem lenne más mint fejpénz. Ráadásul lenne egy csomó regisztrált ember aki csak vásárol , vagy még azt sem. Keressen magának partnereket , üzlettársakat . Kvázi épitsen hálózatot. Igy a forgalmuk összeadódik és mindenki a maga üzletéhez tartozó pont értéke alapján megkapja a visszatérítést , jutalékot.
Miért vennék meg itt a dolgot az emberek ? Mert máshol nem juthatnak hozzá! MLM rendszeren kívül ezeka cuccok nem kaphatóak és nem is szabad öket máshol forgalomba hozni máskülönben oda a forgalom vagy leosztódik.

Van olyan MLM rendszer ahol 1-2 db termék van , van ahol több száz , vagy millió. Senki nem foglalkozna a dologgal : Csak pénzért. Ezért, fizess annyit hogy jól csinálják az emberek. Képezd öket hogy növelni és épiteni tudják a hálózatot. Jól képzett emberekkel és partnerekkel független vállalkozókkal, termékforgalmazókkal, hosszútávon együtt lehet dolgozni akik kinevelik saját utódjaikat.

Ha egy cucc csak drágább mikor célhoz ér akkor azt egyszerübben kell a vevöhöz eljuttatni.
Végeredményben a vevő vagy olcsóbban , vagy kényelmesebben jut hozzá . Mindkettőt értékeli és ha megéri neki, vagyis elégedett , akkor arra rendszeresen igényt tart.
Ha nem akkor számára minden marad a régiben.

Hogy mi külömbség az MLM és az NM közt ? Megoszlanak a vélemények.
( )..... .A Network Marketing (NM)az Multi Level Marketing (MLM) egyik formája. Az MLM összefoglaló név minden olyan üzlere ami különböző szinten épül ki és amit önálló emberek hoznak létre önálló társaik "szponzorálásával" ahejett hogy a cég maga keresne új alkalmazottakat.
( ) ........ Az MLM olyan etikus fajtájára értik, amely hosszú távú professzionális karrier lehetőséget nyujt (David Barber - Vagyonteremtök)

........

Nagyjából idáig sok NM vagy ahogy tetszik MLM rendszer megegyezik.De sokban különböznek is egymástól a rendszerek A hálózatépítésnek is megvannak a maga eszközei . Sok ijen eszköz van. Van aki interneten , van aki normál hagyományos módon.
Nem mindenki született kereskedönek és nem is mindenki akar üzletrendszert magának. Ki - hogyan azonosul és fogadja el a szisztémát vagy szabályokat.
Azt ami van a mindennapokban és kerskedelmnek hivnak tők jó: Ha lehet másképpen is csinálni miért ne. Mindenki maga dönti el .

PAM elsőkézből , első sorban könyvekből szerezz információkat. Vagy menj el rendezvényekre. Ha van hallgass kazettákat Amikor tele lett a púpom a sok ellentmondással én is igy tettem. Senki nem befolyásolt , higgadtan végig lehetett gondolni , hogy amit nyujt e-a rendszer az jó vagy sem.
Ma már legalább tudom hogy kik azok akik értik és nem csinálják és kik azok akik nem értik és macerálják a dolgot. Az egyéni elégedetlenségek szerintem mindig az információ hiányból származhatnak. Akik csinálják meg jól érzik magukat benne . Pedig nem kötelezö benne lenniükvagy evvel foglalkozniuk .

egyenlőre ennyi .... ( .. )

Yag.

Előzmény: PAM-PAM (112)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.09 0 0 115
Hol van B. Elizabeth folytatása?
Lavrentij Creative Commons License 2001.01.09 0 0 114
Hát az aki leírta azt a bizonyos jegyzőkönyvet a akármilyen rendszer 21 egyik "szemináriumá" -járól, vagy összegyülekezetéről - az az ember 10 pontot érdemel. NEM az, aki idecopypaste -ta, mert más topicban már olvastam, de itt sokkal jobban jött ki - hanem aki először kitalálta és leírta.
DebilGeza Creative Commons License 2001.01.08 0 0 113
Kedves YAG, mára már lehiggadtam, ne haragudj ma hajnali 04 táján heves kirohanásom miatt. Meg rosszul is sült el, mert tényleg összekeveredtem Exhumált -tal, és szerencsére mára kitörölték a rossz beszólást.
A lényeg: persze, hogy Neked is elmondom - legfeljebb majd később érted meg. Szóval én pl. olyan helyen lakom, hogy ha szomszédom akarnál lenni, talán a gyémánt elég lenne hozzá. De ezt csak annak köszönhetem, hogy ide születtem, ahol vagyok. Nem én teremtettem meg az anyagi feltételeket ehhez, mert a helyzet (mármint a lakhelyem) adott volt. Ezzel azt akarom mondani, hogy nem nagyképűsködni akarok.
Na a lényeg: Én nem fogok soha vagyont gyűjteni. És ne kívánjon nekem senki se ilyesmit. Én szigorúan tartom magamat ahhoz a mondáshoz, miszerint: Ne SOK pénzed legyen, hanem ELÉG pénzed. Ne SOKAT egyél, hanem ELEGET. Ne SOKAT igyál, hanem ELEGET. És sorolhatnám. Szóval, amikor már a pénz ELÉG a mindennapi életemhez, akkor ne kívánjon nekem senki olyat, hogy a családom, gyerekeim rovására hülyére dolgozzam magam. Mert Te ezt kívántad nekem. (is.)
Tehát, a pénz hiánya szomorú, de ha szerencsére van ELÉG (és nem sok, felhalmozott harácstermék), és tényleg csak az ELÉG szinthez elég, akkor onnantól fogva a családomnak, a hobbimnak, stb. élek, és így vagyok boldog. Sajnálom azokat, akik nem így éreznek. Ezért sajnállak Téged is, bár sejtem, hogy előbb-utóbb Te magad is rá fogsz jönni erre. És szívből kívánom Neked ezt.
Üdv.: DebilGeza
Előzmény: Yag. (102)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!