Keresés

Részletes keresés

Suheva Creative Commons License 2014.10.17 0 0 79051

A távozás hímes mezejére lépek.

Üdv

Suheva Creative Commons License 2014.10.17 0 0 79050

Mivel még mindig gyűjtöm a bejegyzéseket, ezért a régi topikban próbálkoztam, de nem engedett be.

Amiket itt össze-vissza írkálok, az már rég nem a mi városunk téma

Bumburnyák Creative Commons License 2014.10.17 0 0 79049

.az index teszi ilyenné, nincs ott semmi hivatkozás, talán a .de miatt..

Előzmény: Suheva (79048)
Suheva Creative Commons License 2014.10.17 0 0 79048

Nem tudom, mire hivatkoztál itt: benned..de

mert ezt az oldalt nem lehet behozni????

Bumburnyák Creative Commons License 2014.10.17 0 0 79047

..ja, most is félreértés volt..  :-)))))))))))))

..miközben te egy index topikról beszélsz..én meg egy olyan oldalról, ahol írogattam volt..(blog)..  :-)))))))))))))

..én simán megnyitottam azt a topikot, de csak pár hozzászólást élt meg, nincs benne semmi jelentős..

Előzmény: Suheva (79045)
Bumburnyák Creative Commons License 2014.10.17 0 0 79046

..nehezen fogom, hogy ezt az érzés minek alapján ülepedhetett le benned..de nem vagyunk egyformák..

..egyszer, egy más jellegű írásom kapcsán, felhívott egy olyasvalaki, aki egyébként évek óta nem keresett..és szóvá tett valamit, amit nem értettem, sőt nem is igen akartam elhinni..állította, valakit rossz színben tüntettem fel..újfent elolvastam az inkriminált írást, és továbbra sem értettem, mi a kifogás ellene..hiszen az emberről, akiről pár sorban megemlékeztem, csupa szép és jó dolgot írtam..és ma is szívem egy csücskében őrzöm emlékét..de a kifogásolt részt átírtam..hiszen, mint mondottam, nem vagyunk egyformák..

Előzmény: Suheva (79044)
Suheva Creative Commons License 2014.10.17 0 0 79045

Próbáltam arra a fórumodra belépni, de nem engedték meg. Igaz, mostanában nincs rajta nyüzsgés, de gyűjtögetem a hozzászólásaimat, hogy meg legyen a 200 kvótám, ami után már nyithatok topikot.

Suheva Creative Commons License 2014.10.17 0 0 79044

Valami nagy nagy keserűség, sértődöttség jött belőled,  amikor a fiatalság került szóba. S utána néztem a régi nyitott fórumaidban. 

Bumburnyák Creative Commons License 2014.10.17 0 0 79043

..és az oldalra hogy keveredtél..?

Előzmény: Suheva (79041)
Bumburnyák Creative Commons License 2014.10.17 0 0 79042

..nahát..hogy azt még olvassa valaki..

:-)))))))))))))))))

Előzmény: Suheva (79041)
Suheva Creative Commons License 2014.10.17 0 0 79041

Innen tudom: "Emlék úttörő éveimből (agyő Csill"

Üdv

Bumburnyák Creative Commons License 2014.10.17 0 0 79040

:-))))))))))))))))))

..honnan tudod, hogy engem kétszer avattak..?

Előzmény: Suheva (79038)
Suheva Creative Commons License 2014.10.16 0 0 79039

A bölcsességeket a fiataloknak át akarnám adni. De nem engednek itt új topikot nyitni. Megkérdeztem a szervezőket. Azt a választ kaptam, hogy legalább 200 bejegyzés után kaphatok rá engedélyt.

Úgyhogy, most még megpróbálok egy kicsit nyüzsögni.

Suheva Creative Commons License 2014.10.16 0 0 79038

Üdv

Akkor avattak úttörővé engem is, mikor téged másodszor.

Bumburnyák Creative Commons License 2014.10.15 0 0 79037

..ne keveredjen össze a szezon a fazonnal..

..más egy szülő és egy nagyszülő..és megint más egy idegen, egy kolléga, egy főnök, egy stb..

..éppen eleget hallottam, na aztán, ez a generáció..mi lesz ezekből..bezzeg a mi időnkben..nézd meg, hogy néz ki..fiú ez vagy lány..stb..

..én tanultam ezekből a negatív kicsengésű megjegyzésekből, és ezért mondom azt, sose becsüljük le a fiatalokat, úgy an block..mint minden korban, vannak rendes emberek, vannak nem rendesek..vannak csibészek és vannak azon túl is..

Előzmény: Suheva (79036)
Suheva Creative Commons License 2014.10.15 0 0 79036

Nem tudom, milyen élményeid lehetnek az idősekről, de nekem csak jó emlékeim vannak. Gyerekként mindig intő figyelmeztetésekkel indítottak útnak. Ilyenekkel, hogy "Vegyed fel a sapkád, sálad, nehogy megfázz!" Az intelmek szeretetből, gondoskodásból fakadtak.

Az időseknek mi, gyerekek annak idején "csókolom"-t köszöntünk, előre. A szüleink pedig kezét csókolomot köszöntek az ő szüleiknek. Sőt az ő szüleik pedig a kezét csókolommal együtt tényleg kezet is csókoltak. Kb 200 évet mentem vissza az időben. Ma mi van? Talán jó, ha egyáltalán visszaköszön (sokszor a köszönést sem fogadja).

Üdv

Bumburnyák Creative Commons License 2014.10.15 0 0 79035

..a hatvanas évek utolsó éveiben voltam kamasz..1968-tól voltam középiskolás..nagyon is jól emlékszem milyen megjegyzésekkel illettek az "öregek"..

:-))))

Előzmény: Suheva (79034)
Suheva Creative Commons License 2014.10.15 0 0 79034

Igazad van. Igazságokat írtunk ide. S mi jár annak, akinek igaza van? Nem írom ide, mert a választ úgyis tudja mindenki.

Üdv

Bumburnyák Creative Commons License 2014.10.14 0 0 79033

..az agymosás szándéka valós..ezt nem is vitatom..

..ámde, hogy kire, miként hat az agymosás, az nem kor kérdés..ugyanúgy mossák az idősebbek agyát, sokszor sikeresebben, mint a fiatalokét..a lényeg az, mit kap a fiatal otthon, a családban..ha úgy szocializálódik, hogy a szülők állandóan a TV előtt ülnek, minden információt, minden gondolatot onnan szednek..akkor ő sem lesz különb..ellenben van ellenpélda bőven..

..vagyis vannak fiatalok, akiknek sikeresen mossák az agyát, és vannak szép számmal fiatalok, akiknek nem tudják..

Előzmény: Suheva (79032)
Suheva Creative Commons License 2014.10.14 0 0 79032

Félre tetszett engem érteni. A fiatalok agymosása nem a fiatalok lenézése. Sajnos az elmúlt 20-25 év alatt sok mindent kimostak az emberek (nemcsak a fiatalok, de már a korosodóak) agyából is. Azt is, hogy az idősebbeket is figyelembe kellene néha venniük. Süz ámen példa: egyik rokonom több, mint 10 éve részletre akart venni egy tévét, mert bedöglött a régi, s azért nem vehette meg részletre, mert már elmúlt 60 éves. A múlti kiadta, hogy aki elmúlt x éves, az már ember számba sem jöhet. Meg sem kérdezték a rokontól, hogy mennyi a jövedelme. Pedig sok akkori fiatalt túlszárnyalva bőven vissza tudta volna a részleteket fizetni. Ez az időskorúak diszkriminációjának egyik példája.

Tehát a fiatalok agymosása kiterjed arra is, hogy az idősek már nem számítanak, azokat nehogy meghallgassák. Sokkal könnyebb pár multinak így irányítania az aktuális nemzedéket, ha kiiktatja a tapasztalt, esetleg sokkal többet látott generációt.

Üdv

Bumburnyák Creative Commons License 2014.10.14 0 0 79031

..kérem nem lebecsülni a fiataljainkat..

..emlékszem, amikor én voltam kamasz és fiatal..nekünk is hasonlókat mondtak az "öregek"..

Előzmény: Suheva (79030)
Suheva Creative Commons License 2014.10.13 0 0 79030

Szép jó estét!

Lehet, hogy a választás, s az eredmények nem mindenkinek tetszetősek. De körülnézett-e a tisztelt választópolgár a környező világban, a többi településeken? Kisebb esőzések után árvizek mindenütt, térdig járnak a trutymós, szennyvizes utcákban, s a lakásaikban az emberek. Éjszaka ki sem mernek menni a sötét utcákba. A városok aluljáróibban a hajléktalanok tömkelege....stb. Ebben a városban volt ilyen????, én nem tudok róla.

Az önkormányzatok feladata, hogy ezek a problémák fel se merüljenek. A választáskor azt kell mérlegelni, hogy, mint lakos, ezeket biztosítja-e számomra az önkormányzat. Abszolúte nem érdekel, hogy milyen párt tagja, milyen vallású, ki fia, ki borja.

Elég szomorú, hogy a lényeget, amit a fentiekben leírtam, már rég kimosták a fiatalok agyából.

Üdv

ronintilla Creative Commons License 2014.10.13 0 0 79029

Van két megoldás is, ami tulajdonképpen egy és ugyanaz:

1. "Jó" magyar polityikuss módjára a lokálszféra is biztonsági kűrt adott elő, és így védte le magát a "kádéenpé"-vel.

2. Amennyiben valóban a kdnp-s kartellezés esete forog fent, akkor sem sokkal másabb a dolgok állása, hiszen sem az első, sem a második esetben sincs új a nap alatt...sajnos.

A "savazásomat" ezért is érvénytelenként adtam le, mert annyira szomorú, hogy már szűkebb honunkban is ez a mókusvakítás megy.

Nem csodálom, hogy a részvételi arány is ennyire alacsony volt.

Előzmény: Törölt nick (79025)
exDínó Creative Commons License 2014.10.13 0 0 79028

kicsit sok a csak, bocs.

Előzmény: exDínó (79027)
exDínó Creative Commons License 2014.10.13 0 0 79027

Valószínűleg Erkölcstan kolléga csak a saját blogjainak próbál csak reklámot csinálni...beleolvastam, nagyon a kemény. Valamiért nagyon berágott az egyházakra. :)

Nem különösebben érint a dolog, elvégre mindenkinek lehet valami hobbija, de aki képes magát "netes közéleti személynek" titulálni, ott már komoly baj is lehet.

Bumburnyák Creative Commons License 2014.10.13 0 0 79026

..ez aztán egy igazi hiteles hírforrás..méghogy 9-et..  :-))))))))))))))))))))))))

Törölt nick Creative Commons License 2014.10.13 0 0 79025
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.13 0 0 79024

Hát ja, országos szendergés....

Előzmény: Bumburnyák (79022)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.13 0 0 79023

Na, csak most volt alkalmam elolvasni...

Egy reflexiót tartok érdemesnek: Annyi lenne a kérdésem, hogy egy keresztény demokrata miért ne lehetne lokálpatrióta is? Na és úgy egyáltalán! Egy pártbéli tagság miért zárná ki azt, hogy valaki lokálpatrióta is legyen?

Csak magamból indulok ki, aki lévén szélső balos, miért ne szavazhatnék Gémesire és a lokálpatriótákra? A lokálpatriótizmus nem politikai irányzat, vagy állásfoglalás!

Természetesen szavazhat, ahogy szavaztam is!

Előzmény: ErkölcsTan (79019)
Bumburnyák Creative Commons License 2014.10.13 0 0 79022

..jöhet az öt éves nyugalom..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!