Keresés

Részletes keresés

GroundZero Creative Commons License 2000.08.08 0 0 16
Jó cucc ez a Genica izé, de, ha már belinkelted az URL-t, figyelmedbe ajánlom az első FAQ-t:

Q. Do I need to transfer my .MP3 files to CD to use the Genica player?
A. Yes. The Genica Portable MP3/CD Player does not have built-in flash memory.

Magyarul a cuccos ára mellé - nemtom mennyit kóstál, de gondolom nem épp keveset - automatice tegyél oda egy cd-író árát is - mert manapság még azért nem épp alapfelszerelés a pc-ken, ugye...

És ha már írok: én is nagy mp3-fan vagyok, és ezen topik láttán elgondolkoztam, hogy vajh miért is... Egyrészt valóban csábító, hogy nincs mozgó alkatrésze - ezt szokták a legfontosabb tulajdonságaként aposztrofálni (naná, majd az árát...) - engem mindíg zavart a walkman vagy discman akadozása. másrészt, pedig - magyarországon volnánk - mp3mat mintha könnyebb lenne "ingyenbe2 szereznmi, mint cd-t. arról nem is beszélve, hogy sok olyan mp3mat töltöttem má le, amit cd-n az életben meg nem szereznék, mert nóném együttesek szerzeményei.
Nos, köbö ennyi jutott eszembe.

Előzmény: alapos (1)
ATIS Creative Commons License 2000.08.08 0 0 15
Kösz így már egy kicsit érthetőbb számomra is! Asszem így marad a CD-ROM/hangkártya -> Szereo kábel -> MiniDisc megoldás. Egy kicsit gáz így a XXX. század végén:(. Esetleg nektek van jobb ötletetek? És az MD által használt tömörítési eljárást csak az MD használja?
És milyen tapasztalataitok vannak a 80-as diszkekkel?
RadiX Creative Commons License 2000.08.08 0 0 14
74perc MD =/= 74 perc CD

Az MD-n tömöritve van a zene, az audio-CD-n nincs. Az MD nyers kapacitasa valahol 100-150 Megabyte körul van, a CD meg 700.

Most mar belefer a fejedbe? :-)

Előzmény: ATIS (13)
ATIS Creative Commons License 2000.08.08 0 0 13
Hali!
1 kell értenem az előttem szólókkal. Én már 1 éve használok MD és csak jót tudok róla mondani. Zene bárhonnan bármikor! Csak egy RCA kábek és már másolhatsz is. Azonban egy dolog még mindig fér a fejembe: Miért nem használják a disket adattárolásra??? A digitális technológia adott. A tárolókapacitás a CD-vel egyezik. Milyen szép is lenne: Pc-be építhető MD player/recorder. MP3 MiniDisc-en!:)
Varázsos Barát Creative Commons License 2000.07.27 0 0 12
Sok sikert, Alex27! Ígéretesen hangzik a dolog! :)))
Előzmény: Alex27 (10)
Harmatos Creative Commons License 2000.07.26 0 0 11
md rulz,sajna a legtöbb zenémet az md-re mp3-ról másoltam...a kocsiban meg egy md és egy cd tár van ami adja magát...cd-t nem veszek fel md-re....ami megvan md-n az megvan mp3-ban is... egypár md-t már teszteltem extrém körülmények között /koscival áthajtottam,lehánytam.../és még birják........md rulz!
Alex27 Creative Commons License 2000.07.26 0 0 10
Nos tisztelt Uraim!

Ahogy igértem, már tényleg napok választanak el a legnagyobbnak igérkező MD portál megvalósításától. A cím egyértelmű lesz szerintem mindenkinek: www.minidisc.hu

Kérek mindenkit, aki tevőlegesen, vagy akár tárterülettel (aktív elemekkel), programozással, vagy bármivel segíteni tudja a projektet, jelentkezzen e-mail-ben.

Alex

adamskij Creative Commons License 2000.07.20 0 0 9
Szerintem az az igazán nyomós érv az MD mellett, hogy az mp3-hoz
mindenképp szükséged van egy korrekt számítógépre. Anélkül nem
tudsz mp3-at készíteni, hiába van lejátszód. A másik pedig az, hogy
a jelenlegi 32MB hely egyszerűen kevés, 64MB-al is max. egy teljes
album fér fel 192kb/s encode-olással. Nem hiszem, hogy minden egyes
hallgatás előtt feltölti magának az ember az újabb lemezt. A gyártók
pedig nem fogják egyhamar növelni a memóriaterületet. De ha még
növelnék is, akkor sem lenne igazi konkurens, hiszen az MD-hez 74
perc lemez 7-800 Ft.
A minőséget tekintve az mp3 mindenképp veszít a CD-hez képest,
az MD pedig az ATRAC miatt kevesebbet. Talán még a 256, és
340 kb/s-es encode-olású mp3 veheti fel vele a versenyt, de csakis
a hordozható verzióknál, mert HiFi-n kiüt a kilünbség abban a pillanatban.
Az mp3player pedig nem bírja el jelenleg a 192 encode-ot sem, úgy
64MB-n is csak 45 perc fér el rajta.
Harmadrészt nincsen olyan mp3 recorder, ami versenyezhetne a
hordozható play/rec MD-vel, pedig egy árszintben vannak, sőt, az
MD kint már olcsóbb.
Alex27 Creative Commons License 2000.07.11 0 0 8
Így van !

MD rulez. Napokon belül indul az MD portál !!!

MD-barát tesztelőket, használókat, cikkekhez írókat keresek !!!

Emailon jelezzetek!

Type-R Creative Commons License 2000.07.07 0 0 7
hali!

én nemrég vettem egy MDS-JB930 QS szériás decket. maximálisan mevagyok elégedve vele. most próbálok beszerezni egy MD tárat az autóba. sokkal de sokkal egyszerűbb és jobb mint az mp3.
az az igazság, hogy az mp3 egy kommersz zeneformátum, semmi köze a hifihez. azok favorizálják, akik a lehető legkevesebb pénzt szánják a zenére...
a marketingesek meg jól beledöngölik az ember agyába, hogy vegyél mp3-lejátszót mert nincs benne alkatrész!
az én MD deckemben van. na és!!! úgysem fog tönkremenni, a sony nem éppen tegnap kezdte az MD technológiát...
azt pedig senki nem mondhatja, hogy azért nem vesz MD-t mert drága hozzá a lemez. 1milloszor vehetsz rá romlás minőség nélkül! soha a büdös életben nem fogsz 1 millió számot sem otthon tartani... egy doboz cigit veszel és már egy MD lemezt is vehetsz... ez csak akarat kérdése.
sajnálatos, de csak kicsiny országunkban megy az, hogy mindent a lehető legolcsóbban. nézz ki külföldre, ott az MD-t imádják, úgy árulják tonnaszámra műsorosan, mint a CD-ket...
az mp3 semmi más mint egy ügyes marketing húzás.
kétségtelen, hogy az MD a csúcs technikán túl egy elegánsabb alternatíva, vagyis drágább is. de akinek minőségi MD-je van otthon, az kötve hiszem, hogy megbánta, hogy beruházott rá...

Alex27 Creative Commons License 2000.07.06 0 0 6
Ne süllyedjünk.... :)
Alex27 Creative Commons License 2000.06.28 0 0 5
Igen, bár nézőpont kérdése. Én azért vettem MD-t, mert sokkal kisebb mint egy CD. És azért az MD minőségét sem szabad az MP3-hoz hasonlítani.
MP3-ban max elektronikus zenét bírok hallgatni, azért a Pink Floyd valahogy még 320bps-nél sem szól sehogysem... Egyszerűen nincs tere. Pedig Stúdióhangkártyán dolgozom...
Nos?
Előzmény: alapos (1)
Alex27 Creative Commons License 2000.06.28 0 0 4
Én kb. ugyanerre jöttem rá mint ken. A mozgó alkatrész meg gyakorlatilag a 6 éves discman-emben is tökéletes, talán nem lesz az MD-vel sem baj.

Közben gondolkoztam: AZért nem hiszem, hogy az MP3 Player-nek a csatlakozója a ki-be dugdosástól nem fog hamarabb szétmenni mint az én MD lejátszóm motorja... :)

_kEn_ Creative Commons License 2000.06.28 0 0 3
Udv
kb fel eve ugydontottem, hogy gepfuggetlenul is zenet akarok hallgatni ;) a kovetkezo lehetosegeket lattam
1. Jatekos asztali CD player + Discman ami olvas cdrw-t, cdirom ugyanis van, szal arra nemkell kolteni mar
2. portable mp3 player
3.1 portable MD recorder
3.2 asztali MD deck + portable player

a CD eleg hamar kiesett, mert nagy meg nemlehet a cdrw-rol se trackenkent torolgetni meg semmifele editalasi funkcio nincs rajta
mp3player addig jolenne, amig 1 ora zenet akarok osszesen hallgatni rajta, de a kovetkezo 1 ora zenek azok vagy egy 64MB-s CF card, ami nagykerben 39000 forint, vagy egy max 600 ftos 80 perces MD lemez, ami kb 1000x irhato, igaz, hogy a MP3 playerekben nincs mozgo alkatresz, de az MD walkmanekben meg ujabban 40 sec-re elegendo memoria van, szoval hacsak nem downhillezni akarsz akkor ugysem ugrik meg sosem. En vegul egy aztali deck + portable player kombinacio mellett dontottem, mert az asztalin van coaxial digital in amire szepen radugtam az sb liveom, es da-ad megkerulesevel lehet zeneket masolni.

cs_geza Creative Commons License 2000.06.28 0 0 2
Ha szempont: az MP3 lejatszoban nincs mozgo (kopo) alkatresz. Akar futhatsz, ugralhatsz, hasraeshetsz vele. Semmi baja nem lesz. CSak k* dragak, de hatha esik az aruk karacsonyra....:(
Előzmény: Alex27 (-)
alapos Creative Commons License 2000.06.28 0 0 1
Na oké de egy ilyen cucc mellett nem eltörpül a MiniDisc.
Előzmény: Alex27 (-)
csite Creative Commons License 2000.06.28 0 0 0
0 összehasonlítási alapom van eddig róluk! :)
Alex27 Creative Commons License 2000.06.28 0 0 topiknyitó
Üdv minden zenerajongónak!

A téma a(z) (törzs)asztalon fekszik, csak el kell gondolkozni rajta.
Én már régen filózom, hogy miért van ez a nagy MP3 mánia...

Gyors összehasonlítás:

MP3:
1 db jó minőségű MP3 lejátszó ~100.000.- Ft (RIO500)
1 db 32 Mbyte SmatrMedia kártya
(~30 perc zene) ~16.000.-

vs.

MINIDISC:
1 db jó felvevő!! hordozható MD: 99.900.-
1 db 74 perc kapacitással: 499.- Ft

Optikain keresztül u.a. minőséget át lehet adni.

Nem jobb akkor a dolog ?

Érvek és ellenérvek is érdekelnének.

Gábor

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!