Keresés

Részletes keresés

oleandro Creative Commons License 2017.10.17 0 0 3754

Ja, persze

Amikor még zöld a táj, és sarki fény is van, erre a szeptember az esélyes, gondolom.

Előzmény: Milanfan1 (3752)
Milanfan1 Creative Commons License 2017.10.17 0 0 3753

Csak gondolom olyankor még mindet hó fed,nem?

Előzmény: oleandro (3751)
Milanfan1 Creative Commons License 2017.10.17 0 0 3752

Köszönöm!
Egyébként ha zöldben akarom látni arra csak a nyári hónapokban van esély?Illetve van olyan hónap amikor ezzel együtt a sarki fény is látható?Vagy azt csak 2 különböző évszakban tudom megnézni?

Előzmény: ercsibe (3750)
oleandro Creative Commons License 2017.10.13 0 0 3751

és márciusban a nappalok hosszabbak azért....

ercsibe Creative Commons License 2017.10.13 0 0 3750

Az ugye axióma, hogy Izland mindig gyönyörű. Erősen szubjektív magánvéleményem, de ha már nem akkor megyünk, amikor a legzöldebb minden, úgy én akkor mennék, amikor nem sárgásbarna a fű és a táj, hanem havas, jeges. Teljesen más arcát mutatja márciusban Izland, ahogy (nagy eséllyel) hó lepi a tájat, a vízesések szélén vaskos jégtömbök lógnak. Bár lehet, hogy valakinek meg így túl "homogén", nem tudom. Írd be gugliba mondjuk, hogy gullfoss november. Évszakra tekintet nélkül lesz a képtalálatok között barna, zöld és havas tájban Gullfoss. Nézd meg nektek melyik tetszik. (Én láttam így is úgy is, a nyári után a téli táj tetszik a legjobban.)

Ha időjárás miatt kérdezed, a hőmérséklet (átlagban) kb. ugyanaz, október a legesősebb, míg márciusban sanszosabb, hogy esik a hó. 

Előzmény: Milanfan1 (3748)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.12 0 0 3749

Köszi szépen a kimerítő választ! 

Előzmény: bm613 (3742)
Milanfan1 Creative Commons License 2017.10.11 0 0 3748

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne,hogy Izland időjárás szempontjából melyik hónapban szerencsésebb?Október,november vagy március?Mert erre a 2 hónapra találtam jó áron repjegyet és szeretnénk egy rövid 4-5 napos kiruccanást.Golden cirlcle,Blue lagoon és Reykjavik.

oleandro Creative Commons License 2017.10.09 0 0 3747
Tevemadár Creative Commons License 2017.10.09 0 0 3746

Ok. Nagyon köszönöm az infokat. :-)

Előzmény: bm613 (3745)
bm613 Creative Commons License 2017.10.09 0 0 3745

A "némileg drágább"-at, amit gkc írt, úgy értsd, hogy ha valami nem kerül több koronába, mint ahány forintot adnál érte itthon, akkor már jó. Pár kivétel van, látszólag eléggé random módon: pl. a lazac akcióban még olcsóbb is lehet, mint itthon (jó, ezt értjük), a vaj szintén (OK, tehén is qrva sok van, de a többi tejterméknél már nincs ez a nagy olcsóság, bár inkább 1,5-2 körül van a szorzó, nem 2,5-3, mint más termékeknél) és teljesen érthetetlenül a kaliforniai paprika.

Előzmény: bm613 (3744)
bm613 Creative Commons License 2017.10.09 0 0 3744

Boltok: netto.is, bonus.is, kronan.is

ez a három viszonylag olcsó bolthálózat, olyasmi, mint itt a Lidl és Aldi. Minden üzlet fönt van a honlapokon, nyitvatartási időkkel együtt. A Bónusra jellemző leginkább, hogy nagyon későn nyit, cserébe talán egy lepkefinggal még diszkontabb a másik kettőnél.

A déli parton néhány városban: kjarval.is, ők együttműködnek valamelyik másikkal, és ezen a területen kvázi helyettesítik. (Mint a CSU Bajorországban a CDU-t :D) Mindig elfelejtem, hogy Nettó vagy Krónan, de tökmindegy.

Ha ennyi nem elég: 

www.iheartreykjavik.net/2013/07/the-ultimate-guide-to-food-shopping-in-iceland/

Előzmény: Tevemadár (3743)
Tevemadár Creative Commons License 2017.10.09 0 0 3743

Szia.

Nagyon köszönöm az információkat.

A kempingezéstől - mint élménytől nem félünk -, szeretünk kempingezni, meg túrázni is (nagyzsákkal, sátorral, erdőben aludni stb.). Szóval az ingerküszöbünk jó magas :-) - a kényelmetlenséghez hozzá vagyunk szokva. :-) Inkább amitől tartunk, hogy olyan szelek lesznek, hogy nem tudunk sátort verni, vagy olyan esők, hogy nagyon beázik a sátrunk. (2 rétegű, meg elvileg sok esőt bír - de az az igazság, ha a szél miatt összeér a 2 réteg, akkor ezek a cuccok nem sokat érnek - átvezetik a vizet.)

Mivel a túrázás miatt, van, hogy 4-5 napig nem eszünk "normális" kaját, csak amit cipelünk, ezért az ilyen kényszermegoldásos kajálás sem okoz gondot :-) Szerintem ezt a 10 napot kibírjuk :-) a látványért és élményekért cserébe. :-)

A kajálással kapcsolatban inkább az aggaszt, hogy nem találok nyitva boltot... Gondolom reggel 8 körül már tudnánk indulni minden nap az adott helyről/kempingről, de ahogy sokan irtátok a boltok 10 körül nyitnak, napközben meg nincs "teleszórva" Izland itt-ott felbukkanó "CBA" -kkal... Ezt nem tudom, hogy oldjuk meg.

Amúgy az 1-es út mentén mennyire jellemzőek boltok? Gondolom az ilyen helyeken, mint Húsavik, Akureyri, Vík biztos lesznek... de a többi részen...?

Előzmény: gkc (3740)
bm613 Creative Commons License 2017.10.08 0 0 3742

Önmagában az este nem gond, 180-nal tomboló viharban nappal sem lehet autózni, jó időben viszont sötétben is. Tavaly nov. 2-9 között voltam, fagy egy csepp sem volt, hideg szél és eső néha igen. A réteges öltözet, vízálló külső réteggel (dzseki és nadrág is, meg persze cipő) nélkülözhetetlen. Esernyő semmit sem ér, mert képes vízszintesen ömleni a víz a szélben. Ilyet itthon nem látunk, csöndes, mocskos, ködös tud lenni a november, de ez teljesen más. 

Próbáljatok korán kelni, napkelte közelében már odaérni az első célponthoz, mert nagyon rövidek a nappalok (már nov.6-án is majdnem 1 órával rövidebb, mint itthon a téli napfordulókor).

A Barnafoss önmagában érdektelen, ellenben mellette van a Hraunfossar (úgyis ott álltok meg, a Barnafoss meg 5 perc séta, annyit még megér), az kihagyhatatlan. A napokban elkezdtek kavarni ott a helyiek, parkolódíjat szedtek, nem is keveset, de a rendőrök elvileg fölszámolták ezt a faszkodást. Remélhetőleg nyugalom lesz.

Ha odamentek, akkor ejtsétek útba a Deildartunguhver hőforrást is. Ha meg emberi időben végigértek ezeken (Ólafsvíkbe meg úgyis sötét éjszakában juttok csak el), akkor beleférhet még egy kis kitérő a főúton északra: a Glanni vízesés és a Grábrók kráter. Utóbbi mondjuk igényel 30-40 percet, mert alulról nem érdekes, föl kell sétálni és körbejárni, kb. 100 méter magas. 

A déli part nagyon sűrű, nem érdemes ilyen rövid idő alatt olyan messzire elmenni. Ha ennyit autóztok, cserébe kimarad sok egyéb látnivaló a közelebbi részen, és rosszabb lesz a látnivalóknál/autóban töltött idő aránya.

Előzmény: Törölt nick (3741)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.08 0 0 3741

Sziasztok! Első alkalommal mennénk Izlandra, november 6-10 az időpont, 2 fő. Foglaltam egy 4WD Jimny-t, a problémám, hogy nem érzem a távolságokat/időt. Vajon egy nap mennyi utazás fér bele? 300km? Esti vezetés mennyire ajánlott? Tudom időjárástól függ minden. A tervezésben addig jutottam, hogy első nap érkezés, este szállás reptér közelében. Másnap indulás korán, irány Barnafoss, majd onnan kb. Ólafsvík. Ott már este lenne gondolom, ezért szállás ott, majd másnap egy kis túra a félszigeten, majd visszajönnénk a Pingvellir - Gullfoss környékre. Ez eddig vajon reális terv a részemről?

Nagyon nem terveztem még tovább, de eddig ez ugye szerda este, csütörtöktől talán Hof - Hoffel magasságba eljutni, majd pénteken irány haza.

Kérlek javítsatok ki ha valahol hibás a terv, bármilyen kommentnek örülök :)

Köszi!

gkc Creative Commons License 2017.10.08 0 1 3740

Szia, háromszor szálltunk meg kempingben, Höfn, Vík, meg utolsó nap Reykjavik. Vittünk egy régi sátrat, amit a végén otthagytunk a "free stuff" polcon Reykjavikban. Árakat biztos megtalálod online, de ha jól emlékszem 1500-2000 ISK volt fejenként. Viszont írtó zsúfoltak voltak. Lehet, hogy már kicsit kinőttünk a kempingezésből, de elég sokat szörnyűlködtünk, amikor megláttuk a közös helyiségeket. Mint valami apokalipszis utáni jelenet, úgy néztek ki. A vizesblokkok szintén alulméretezettek voltak, és elég siralmas állapotban, hosszú sorokkal reggel meg este. Ha hozzáveszem, hogy sokat esik az eső és erősen fúj a szél, nem volt öszességében kellemes élmény a kemping, dehát legalább olcsó. Ha tehetitek, foglaljatok jó előre szállást. Többi helyen Airbnb-ztünk (már csak az volt viszonylag normális áron), de 20-30 ezer körül ezek is mind közös fürdősek voltak, viszont legalább más gond nem nagyon volt velük. Höfn és Vík volt az egyetlen ahol még Airbnb-t sem találtunk, így tulajdonképpen muszáj volt kempingezni. Reykjavikban meg azért kempingeztünk, mert gondoltunk spórolunk egy 20-ast (valakinek a lakásában Airbnb-zni sem sokkal kellemesebb, inkább kicsit kellemetlen, de persze sok múlik a vendéglátón).  

Kaját egyrészt vittünk (tészta, babkonzerv, leveskocka, ilyesmi), másrészt az útbaeső "olcsó" diszkontboltokban vettünk, ami némileg drágább, mint itthon, de nem vészes. Egész héten csak egyszer ettünk Reykjavik-ban kész ételt (fish and chips a parton bódéból). Kajára sosem sajnálom a pénzt külföldön, mert szerintem része az utazási élménynek, de valahogy itt annyira pofátlanul túlárazott volt minden, hogy inkább nem költöttünk rá.

Előzmény: Tevemadár (3733)
Tevemadár Creative Commons License 2017.09.28 0 1 3739

Nos, az a helyzet, emlékeztem én, hogy többetek is rakott fel igen részletes, 10..x napos leírást, de én csak 9 oldalt olvastam vissza, mert nekem úgy rémlett, ezek nem régen voltak (mintha tegnap.. kb.) - erre kiderül, hogy 2015-ig érdemes visszamenni, minimum! :-)

Szóval, nagyon telik az idő... :-(

De még egyszer köszönöm, elkezdtem tőled visszaolvasni, és a (tiedet is beleértve!!!) szépen "kapom" az infókat a fórumból. :-) :-) :-)

Előzmény: Sborisz (3737)
Tevemadár Creative Commons License 2017.09.28 0 0 3738

Köszönöm! :-)

Előzmény: Sborisz (3737)
Sborisz Creative Commons License 2017.09.28 0 0 3737

Szia!

Sima útiterv( szerűt) találsz a #3175 és #3181 alatt...folyamatában írtam le, merre jártunk az 1-es környékén....  :)

Előzmény: Tevemadár (3734)
Tevemadár Creative Commons License 2017.09.27 -1 0 3736

Szia!

Nagyon köszönöm - ez gyors volt. :-)

Előzmény: bm613 (3735)
bm613 Creative Commons License 2017.09.26 0 1 3735

A kempingeket itt nézegesd:

https://en.camping.info/iceland/campsites

Előzmény: Tevemadár (3733)
Tevemadár Creative Commons License 2017.09.26 -1 0 3734

Sziasztok,

nincs valakinek (készen) 10 napos Izlandi utiterv, "sima" kocsival, végig a főúton. Tudom, hogy ez így hülye kérés/kérdés, önmagában, de egyelőre iránymutatásnak kellene. Gyalog túrázni szeretünk (ha esetleg vmi.hez túrázni kell). Kempingezésben gondolkodunk. És jövő szeptember eleje lenne elvileg az időpont. (Ha jól gondolom, akkor januárban elég kocsit repjegyet foglalni.)

Bármilyen ötletet/tanácsot nagyon szívesen veszek. Köszönöm szépen előre is!

Ja, ha esetleg túl hosszú, jöhet ide is: kissatom kukac gmail pont com

Tevemadár Creative Commons License 2017.09.26 -1 0 3733

Szia,

engem nagyon érdekelnének technikai részletek, ha tudnál róla mondani:

kemping, itt miben szálltatok meg? Tudsz esetleg 1 kemping címet mondani (online) Illetve árat (ha nincs feltüntetve online)

A kaját hogy oldottátok meg?

Előre is köszönöm! :-)

Előzmény: gkc (3728)
gkc Creative Commons License 2017.08.25 0 0 3732

Ketten. Blue car rental. 

Előzmény: Norcee (3731)
Norcee Creative Commons License 2017.08.25 0 0 3731

Hányan voltatok? Hol béreltetek autót?

Előzmény: gkc (3728)
oleandro Creative Commons License 2017.08.25 0 0 3730

kelet és észak az smafu? Ott is gyönyörű dolgok vannk, és a Myvatn-környék  kivételével abszolút nem tömeges

Előzmény: rumos14 (3729)
rumos14 Creative Commons License 2017.08.25 0 0 3729

Az biztos, hogy ha visszatérek, a must see dolgokat a déli part mentén kerülni fogom. Marad a felföld és a nyugati fjordok.

gkc Creative Commons License 2017.08.21 0 0 3728

Sziasztok, két hete jöttünk haza Izlandról. Hétfőn mentünk, hétfőn jöttünk Wizzel, és bérelt autóval körbementünk az 1-esen. Szállás Airbnb/kemping kombó volt. Kérdezzetek bátran bármit.  

Norcee Creative Commons License 2017.08.14 0 0 3727

Nagyon szépen köszönönöm!

Azt látom, hogy nagyon be kell osztani az időnket!

Előzmény: bm613 (3726)
bm613 Creative Commons License 2017.08.14 0 2 3726

Fizessen a fene egy túraszervezőnek, pláne 5 személyre, pláne ha úgyis van nálatok autó.

Autót magatok intézitek, vagy megoldják valami illetékesek? Ha magatok, akkor jól nézzetek körül, de tudom javasolni a mycar.is-t. Azt mindenképp nézzétek meg, aztán vagy lesz jobb ajánlat, vagy nem. Nyárra vállalhatatlanul drága, főszezonon kívül viszont jó.

Az extrákra figyeljetek a bérlésnél:

1. Milyen önrészű biztosítás van benne alapból? (CDW néven emlegetik; 1000-3000€ között bármi lehet az önrész)
  2. Döntsétek el, akartok-e további biztosítást. Ha igen, akkor az benne van-e alapból, avagy mennyiért adják és annak milyen önrésze van?
    1. SCDW, ez a CDW kisebb önrésszel, egyéni kockázatvállalás kérdése, hogy megkötitek-e. Néhol alapból SCDW-t írnak CDW helyett, aztán kiderül, hogy a sima CDW-k között is középszar volna…
    2. Gravel Protection, erre nem sok szükség van, hiszen nem lehet hosszan menni nem aszfaltos utakon.
    3. Theft Protection: elképzelhetitek az izlandi autólopási statisztikát J paranoidoknak ajánlható, másoknak nem.
    4. Sand and Ash Protection: a milliós kárt okozó homok/hamuviharokkal szeretik riogatni a turistákat, hogy megkössék a méregdrága biztosítást, de ritka az olyan vihar, és némi ésszel meg időjárás-előrejelzés figyelésével akkor is el lehet általában kerülni.
  3. A legtöbb cégnél pluszpénz, ha a bérlőn kívül további sofőr is meg van nevezve. Pár nap alatt menni fogtok 1500 km-t, szerintem érdemes, számoljátok mindig hozzá automatikusan a bérleti díjhoz. Néhol, pl. a mycarnál 1 további sofőr ingyenes.
  4. GPS tök fölösleges, pláne most a roamingdíj eltörlésével. A Waze kiválóan elnavigál bárhova, csak legyen valakinek használható netcsomagja. Mondjuk amíg ez nem volt, addig is fölösleges volt, a szokásos offline GPS-progik is egész jók. (Amúgy a legnagyobb lehúzás a GPS-re napi 1500-2000 koronát felszámolni. Ugyanis nem is GPS-egységet adnak bérbe, az a fedélzeti számítógép része, hanem ha fizetsz, akkor beleteszik a kártyát rajta a térképpel.)

Érdemes megfontolni a négykerékmeghajtást. A mycarnál a RAV4 2WD és 4WD verziója között csak 5000 korona a különbség. Nagyon nagy szükség nem lesz rá, igazi terepre úgysem lehet már menni olyankor, de ha váratlanul bejön csúszós, jeges idő, akkor jól jöhet, és némelyik kis bekötőút is lehet olyan pocsék, hogy jobban jár az ember 4WD-vel, még ha nem is kötelező. Az ilyen utakon persze a 4WD-nél is fontosabb az, hogy nagy, masszív autó legyen, de öten + csomagok úgysem tudtok kicsit választani :-)

Szálláskereséshez meg persze alap a booking és airbnb, kevésbé ismert (csak izlandi) oldal a bungalo.com, azt is nézzétek mindenképpen.

A bungalo hátránya, hogy nincs térképes kereső, mint az airbnb-n, hanem csak a 8 régió valamelyikére lehet szűkíteni. De minden szálláshely oldalán alul van térkép. (A listában megjelenő városnevet nem mindig kell komolyan venni, mert egy városhoz hatalmas kiterjedésű járás tartozhat. Csak támpontot ad. Mondjuk ha az Arany körnél kell szállás, akkor a déli régióból pl. Hella környéke jó lehet, Kirkjubæjarklaustur meg nem.)

Na mi fér így bele… ha Wizz, akkor érkezéskor van 2 napotok, távozáskor mondjuk 2,5.

Arra számítsatok, hogy bár csak egyetlen hónappal lesztek napéjegyenlőség után, mégis a végére már olyan rövidek lesznek a nappalok, mint itt karácsonykor. Nagyon ki kell maxolni, napkeltére (8-8:30) legyetek mindennap az első látnivalónál, ha lehet. Magyar idő szerint úgyis 10-10:30-nak fog érződni, talán nem lesz vészes időben kelni.

Itt lehet tanulmányozni részletesen.

https://www.timeanddate.com/sun/@2628020?month=10&year=2017

Abban igazatok van, hogy ha már el kell menni mindenképp az ország reptérrel átellenes sarkába, akkor érdemes egyszer az egyik, egyszer a másik félkörön menni.

Szerintem fordítsátok meg, odafelé legyen észak, amikor csak 2 napotok van, és visszafelé 2,5 napban dél, benne az Arany körrel.

1. nap
Indulás a bérautóval 18:00 körül (még mindig feltételezve a Wizz járatát). Sötét lesz, természeti látnivalókkal már nem nagyon érdemes foglalkozni.

1. Ezt kihasználva egy kicsit nézelődtök Reykjavíkban, annak este is van értelme, és valahol ott tértek nyugovóra.
  2. Hagyjátok a fenébe a várost, inkább északabbra autóztok még este, és ennyivel is előrébb vagytok másnapra. Borgarnes és Reykholt tágan értelmezett környékét érdemes nézni szállásért. (Reykholttal vigyázni, kettő van, a másik az Arany kör közelében! Ez a Reykholt az 518-as úton van.) Én ezt választanám, de ízlés kérdése.

2. nap
Bár kitérő, de szerintem érdemes bemenni a Hraunfossar + Barnafosshoz, majd visszatérni a főútra. A Deildartunguhver hőforrásra is vessetek egy pillantást. Utána észak felé az 1-es mentén: Glanni vízesés (főút mellett parkoló, onnan pár perc gyalog; ha akartok még kicsit sétálni, Paradísarlaut, ez egy kis lagúna a fák között, alig 10 perccel arrébb), Grábrók kráter (2 km-re a Glannitól, közvetlenül a főútnál, kb. 100 méter magas, jó időben megér egy fölsétálást). Jóval arrébb: Kolufoss vízesés és a hozzá tartozó Kolugljúfur kanyon, elég közel az 1-eshez, de nem rajta. Aztán ha akartok egy skanzent: Glaumbær. Oda Varmahlíðnél kell letérni az útról. Varmahlíð amúgy is fontos hely, jó esetben a benzinkútnál a kézműves áruk boltjában lehet kapni forró földben frissen sütött kenyeret. Pofátlanul drága persze, de egyszer érdemes. https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20106823_1741561565861450_2822988598607518466_n.jpg?oh=7788f34d044c0065f002f8b5e33783e0&oe=5A2FFB12 ő az.

(Büfékben egyetlen szelet, egy kis lazaccal 500 korona… ehhez képest 900-ért a vekni vagy 450-ért a fele már egész korrekt :D)

Szállásra Akureyrit javaslom, de ha valami csoda folytán van valami használható Reykjahlíðben, a Mývatn-tónál, akkor legyen az. Akureyri aranyos kis városka, de ilyen rohamtempónál semmi értelme ott időt tölteni, sokkal jobb dolgok vannak. Ha mégis Akureyri, akkor persze fennáll, ami Reykjavíknál: este várost nézegetni még lehet, de kb. 1 db komolyabb látnivaló van, a templom. Volna még a botanikuskert, de szept. végén bezár :-(

3. nap

Akár Akureyriben alszotok, akár a tónál, mindenképpen utóbbit kell becélozni. Illetve amikor mentek Akureyritől a tó felé, akár előző este, akár ezen a reggelen, a Góðafossnál meg kell állni. Szerencsére a főútnál van. Utána jön a tó. Az 1-es helyett itt a 848-as úton menjetek félkörbe, ott vannak a látnivalók: Skútustaðagígar pszeudokráterei, Dimmuborgir lávasziklái. A tó után: Krafla geotermikus mező, Víti krátertó. Azért is érdemes még előző este elautózni a tóig, mert itt igen sokat lehet mászkálni, nem csak kiszállunk, kattintunk kettőt és továbbmegyünk típusú helyek. Utána pedig még a Dettifosshoz érdemes kitérni, mivel kevés az időtök, ezért a rövidebb, nyugati (862-es) úton. Aztán irány Neskaupstaður.

4-5. nap
A keleti részről nem sokat tudok, de gondolom, túl sok szabadidőtök nem is lesz ott.

6. nap
Indulás a déli útra :-) Még mindig nem tudok sokat az érintett területről, de biztos, hogy elképesztő a táj. Mint mindenhol. 4,5 óra Neskaupstaðurtől a Jökulsárlón gleccsertó, ott mindenképp meg kell állni álmélkodni. (Itt persze nem érvényes, hogy napkeltére legyetek ott :D) De biztos, hogy van még útközben is pár látnivaló.

Ezen a napon kell valószínűleg a legtöbbet autózni, mert alig létezik szállás. Höfn és Kirkjubæjarklaustur között 200 km-en át nincs település, de néhány fogadó és hotel akad. Ha mégis itt akartok megszállni, a bookingon van néhány (airbnb-n és bungalon nem látok egyet sem), és ezeket az oldalakat nézzétek még át:

http://www.visitvatnajokull.is/Wheretostay/

http://www.glacierguides.is/accommodation

A Jökulsárlón után még mindenképp erre a napra fog jutni a Skaftafell, ahol sok túraút van, valamelyik rövidebbet érdemes megnézni, mondjuk a Svartifosshoz elmenni. Oda-vissza kb. 1 óra.

7. nap

A déli part „kötelező” látnivalói, némelyik a főútnál, némelyik kisebb bekötőutakon: Reynisfjara, Dyrhólaey, Skógafoss, Seljalandsfoss+Gljúfrabúi. Kiegészítésnek ha belefér, Sólheimajökull, bár a Jökulsárlónnál már volt gleccser, de ez egész más, csak rá kell áldozni 1 órát. (bekötőút + séta)

Esetleg még meg lehet állni az Urriðafossnál is egy kicsit.

Szállás vagy Selfoss környékén, és akkor az egész Arany-kör marad utolsó napra, vagy ha sikerül bent a körnél találni szállást, akkor a Gullfoss és Geysir még beleférhet. Ebben az esetben persze maradjon ki a Sólheimajökull.

Ha akartok jó drága fürdőt, akkor este 8-ig nyitva van a Gullfoss közelében a Secret Lagoon, a négy luxusfürdő közül a legolcsóbb, és állítólag nagyon jó. (A Blue Lagoon eszetekbe se jusson, de mondjuk nem is férne bele időben, max. rögtön érkezéskor este.)

A Gullfossnál egyetek báránylevest. Finom és kiadós. 1950 pénz, de újratölthető, és a két adaggal bőven jól lehet lakni.

8. nap

Ha az egész Arany-kör erre a napra marad, akkor ennyi: Gullfoss, Geysir, Þingvellir, esetleg még egy kis kitérő a Þórufosshoz, és irány a reptér. Ha egy része megvolt előző nap, és csak a Þingvellir maradt, akkor utána még lehet kicsit nézelődni repülés előtt a délnyugati csücsökben, pl. megnézni a Krýsuvík/Seltún geotermikus mezőt. Bár volt már a Krafla meg a Geysir környéke, de jó ez is.

Vagy esetleg be lehet tenni egy mini reykjavíkozást, ha első este nem volt, és jólesne. 

Előzmény: Norcee (3725)
Norcee Creative Commons License 2017.08.13 0 0 3725

Este érkezni biztosan elég és remélem utolsó nap reggel indulhatunk...

Arany kör egyénileg vagy szervezetten? 5 felnőtt esetében, akik biztosan kell, hogy béreljenek autót.

Előzmény: bm613 (3724)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!