Keresés

Részletes keresés

Paleokrites Creative Commons License 2000.02.27 0 0 308
Kedves Kanka!

Nagy kérdés:
, hogy kinek a szíve milyen talajból van!?
KInek a füle milyen tanítókat szeret halgatni..?
Kinek a lelke milyen szellemi hatalmat dédelget..?
Ki a hiszékeny és balek....?
Ki a naiv és tudatlan...?
Jézus azt mondja: 12,57 És mi dolog, hogy ti magatoktól is meg nem ítélitek, mi az igaz?

Hát én is ezt teszem!

Üdv: Palo

Előzmény: kanka (294)
udvari Creative Commons License 2000.02.27 0 0 307
ÁMEN
Előzmény: kanka (306)
kanka Creative Commons License 2000.02.27 0 0 306
29.Nemde, két verebecskét meg lehet venni egy kis fillérért? És egy sem esik azok közül a földre a ti Atyátok akarata nélkül!
30.Néktek pedig még a fejetek hajszálai is mind számon vannak.
31.Ne féljetek azért; ti sok verebecskénél drágábbak vagytok.
32.Valaki azért vallást tesz én rólam az emberek előtt, én is vallást teszek arról az én mennyei Atyám előtt;
33.A ki pedig megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom azt az én mennyei Atyám előtt.
34.Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.
35.Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támaszszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő napa közt;
36.És hogy az embernek ellensége legyen az ő házanépe.
37.A ki inkább szereti atyját és anyját, hogynem engemet, nem méltó én hozzám; és a ki inkább szereti fiát és leányát, hogynem engemet, nem méltó én hozzám.
38.És a ki föl nem veszi az ő keresztjét és úgy nem követ engem, nem méltó én hozzám.
39.A ki megtalálja az ő életét, elveszti azt; és a ki elveszti az ő életét én érettem, megtalálja azt.

udv
kankalin

Előzmény: udvari (303)
udvari Creative Commons License 2000.02.27 0 0 305
Kedves PALEO !

Ezt hívják mellébeszélésnek .:)))))))))

Nem baj tudod mindennek eljön az ideje talán még annak is hogy Isten Kegyelméből megszabadulsz majd a kötelékidtől mert

Nem hús és vér ellen van nekünk tusakodásunk.

amúgy Pál írta :)

Szia

Előzmény: Paleokrites (302)
udvari Creative Commons License 2000.02.27 0 0 304
TE MONDÁD !!!!!!!!!
Előzmény: Paleokrites (302)
udvari Creative Commons License 2000.02.27 0 0 303
Kedves Paleo !

Kár azért a sok könyvért ha nincs pl konkardanciád :))))))))

EGYSZÜLÖTT FIA VAN azaz görögül MONOGENÉSZ

14 És az ěge testté lett és lakozék mi közöttünk (és Láttuk az ô dicsôségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsôségét), a ki teljes vala kegyelemmel és Igazsággal.

PÁL TUDTA MIT MOND ELLENBEN TE SAJNOS NEM.

Él bennem a Krisztus nem azt jelenti én vagyok a Krisztus :))))))))))))))))))

DE KAPASZKODJÁL MEG:

BENNEM IS ÉL A KRISZTUS !!!!!!!!!!!

CSak imádkozni tudok érted mert sajnos te már ezt is kimerítetted jó néhányszor.

Máté evangéliu 10:33 A ki pedig megtagad engem az emberek elôtt, én is megtagadom azt az én mennyei Atyám elôtt.

Szia

Előzmény: Paleokrites (297)
Paleokrites Creative Commons License 2000.02.27 0 0 302
Kedves Udvari!

Olvastad egyáltalán amit le írsz?

Példabeszédek 8:24 Még mikor semmi mélységek nem voltak, születtem vala; még mikor semmi Források, Vízzel teljesek nem voltak.

Itt arról van szó, hogy született!....., hát Isten teremtette.., ugye..., tehát nem öröktől fogva van..., vagy tévedek ez ige alapján?

:))))

Paleo

Előzmény: udvari (300)
Paleokrites Creative Commons License 2000.02.27 0 0 301
Kedves Udvari!

Most mondattad ki Jézussal azt amiről én is beszélek!
Ha Jézus is ezt mondja akkor higyj neki!

Paleo

Előzmény: udvari (299)
udvari Creative Commons License 2000.02.27 0 0 300
Kedves Paleo !

Hadd vegyen már ezt a fajta hallás nélüli stílust :)))))

Azt mazsarázd már meg hogy is kell eztet az igét érteni.

Egyet az Ó-ból mert nem igen adtál a szokásos vádláson kívül érdemi választ.

Tehát

Példabeszédek 8:22 Az ůr az ô útának kezdetéűl szerzett engem; az ô Munkái elôtt régen.
Példabeszédek 8:23 Örök idôktôl fogva felkenettem, kezdettôl, a föld kezdetétôl fogva.
Példabeszédek 8:24 Még mikor semmi mélységek nem voltak, születtem vala; még mikor semmi Források, Vízzel teljesek nem voltak.
Példabeszédek 8:25 Minekelôtte a hegyek leülepedtek volna, a halmoknak elôtte születtem.
Példabeszédek 8:26 Mikor még nem Csinálta vala a földet és a mezôket, és a Világ Porának kezdetét.
Példabeszédek 8:27 Mikor Készíté az eget, ott valék; mikor felveté a mélységek Színén a kerekséget;
Példabeszédek 8:28 Mikor Megerôsíté a felhôket ott fenn, mikor erôsekké lônek a mélységeknek Forrásai;
Példabeszédek 8:29 Mikor felveté a tengernek Határit, hogy a vizek át ne Hágják az ô Parancsolatját, mikor Megállapítá e földnek fundamentomait:
Példabeszédek 8:30 Mellette valék mint Kézmíves, és gyönyörűsége valék mindennap, Játszva ô elôtte minden idôben.

Kedves Tudós Barátom

Kiről szól ez ???????????????

T:I ember nem lehet

hahahaha tessék csak tessék !!!!!!!!!!!!!!!

Egyet meg az Új-ból

azaz

AZAZ ÖVÉ MINDEN HATALOM

Máté evangéliu 28:18 És Hozzájuk menvén Jézus, Szóla nékik, Mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.

AZAZ ÖVÉ MINDEN HATALOM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hogy is vannak ezek a dolgok ?:))))))

Szia

Előzmény: udvari (299)
udvari Creative Commons License 2000.02.27 0 0 299
PAleo !

Meg van írva:

NE KÍSÉRTSD A TE URADAD ISTENEDET.

Te egyfolytában ezt teszed

Miért baj hogy a Három Az EGY

CSa

7 Mert Hárman vannak, a kik Bizonyságot tesznek a mennyben, az Atya, az ěge és a Szent Lélek: és ez a Három egy.
8 És Hárman vannak, a kik Bizonyságot tesznek a földön, a Lélek, a Víz és a vér: és ez a Három is egy.

Pá !

Előzmény: Paleokrites (297)
Paleokrites Creative Commons License 2000.02.27 0 0 298
Kedves Udvari!

Ez a János evangéliumi vers / Ján 1, 1 / benne se volt eredetileg az evangéliumban..., mivel akkor a korai egyházatyák tudtak volna róla...., de nem tudtak..., mint egy párszáz igéről se!
De ha benne is lenne...., akkor se az az értelme ennek a versnek amit olyan szépen magyarázgatnak...., meg is látszik, hogy rászorúl, mert homályos az egész...

No jó ktatást!

Paleo

Előzmény: udvari (295)
Paleokrites Creative Commons License 2000.02.27 0 0 297
Kedves Udvari!

Nem a kérdésemre válaszóltál!
No de mindegy......, megszokhattam volna....
Te nagyon misztikus vagy...,, ugye? és ettől vagy olyan boldog?
A reális valóságot is a jövőben látod?
Jézus hol jelentette ki azt, hogy Ő Isten?
Az Isten fia kijelentés feljogosíthat e erre?
Pál kijelnti, hogy él benne a Krisztus...., akkor ez azt jelenti, hogy ő a krisztus?..., mert benne van?

Te olvastad ezt?
1 Péter, Jézus Krisztusnak apostola, a Pontusban, Galatziában, Kappadóciában, Ázsiában és Bithiniában elszéledt jövevényeknek,

Én azt hittem, hogy ezeknek a tartományoknak csak Pál az" Apostola" , mivel Pál buzgon jelentgeti, hogy csak Ő a pogányok mindenese és nem Péter..., meg egyebek...., jaaaa azt mondod , hogy nem jó látom...., tényleg..., add már kölcsön a szemüvegedet..., mert az enyémmel csak a lencséig látok , aztán semmi.... : )))
:)))))
Te, tényleg ott vannak a Görög szavak a Görögben?...

Tudod nem vagyok olyan erős auditi tipus amikor sok a mellékzörej...., csak a tiszta hangokra reagálok....., főleg belsőleg.....

Én a helyedben nem dőlnék be minden emberi kanonizált, de mennyi vérrel és könnyel áztatot iratnak...., amit évszázadokon keresztül rendezgettek, tologattak..., kiegészitettek koronként és megszabdalták..., majd kiátkozás terhe mellet be kellet tartania mindenkinek.....
ezeket a nagyon ihletetten zsinatokon megvitatott traktátusokat.....
Mert nem emberekben bizunk, hanem az Örökkévaló egy Istenben! és nem egy háromas Hellén istenben hiszek, hanem a Mindenható Atyában!
Ha úgy lenne ahogy te mondod, hogy a három egy , akkor nincs semmi gond , mert akkor én mégis csak egy (1) Istenben hiszek....., de ha te tévedsz akkor...., cirombás a helyzeted..., mert felmagasztaltál egy embert és bálvány imádóvá váltál::::::!

No Jó meditálást!

Üdv: Paleo

Előzmény: udvari (292)
kanka Creative Commons License 2000.02.27 0 0 296
olvasd mar kicsit tovabb...

1.Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.
2.Ez kezdetben az Istennél vala.
3.Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett.

[=ez az iras nem jott volna letre, ha nincs...:)) ]

Udv
kankalin

Előzmény: udvari (295)
udvari Creative Commons License 2000.02.27 0 0 295
János evang 1:1
1 Kezdetben vala az ěge, és az ěge vala az Istennél, és Isten vala az ěge.

Jézus a Testé lett IGe és megjegyzem hogy gen 1:1-Malakiás 4:6 -ig.

Aztán betöltötte azt amik ezekben voltak írva JÉZUSRÓL (nem másról csakis róla).

És ezeket örökítették meg a tanítványok.

Nem a kis agyukból pattant ki mint egyes szerzők művei :))))))))) pl .....

Mindenki oda gondolhat a Biblián kívül bármeik művet :)

Meg Tessék már tudomásul venni hogy ha ISten Igéje nem úgy lenne teljes ahogy van azt nem hagyná az Úr.

CSaó

kanka Creative Commons License 2000.02.27 0 0 294
ime egy pelda a ki mint vet, ugy arat cimu tortenetre:)))

Mate 13:

3.És sokat beszéle nékik példázatokban, mondván: Ímé kiméne a magvető vetni,
4.És a mikor ő vet vala, némely mag az útfélre esék; és eljövén a madarak, elkapdosák azt.
5.Némely pedig a köves helyre esék, a hol nem sok földje vala; és hamar kikele, mivelhogy nem vala mélyen a földben.
6.De mikor a nap felkelt, elsüle; és mivelhogy gyökere nem vala, elszáradott.
7.Némely pedig a tövisek közé esék, és a tövisek felnevekedvén, megfojták azt.
8.Némely pedig a jó földbe esék, és gyümölcsöt terme, némely száz annyit, némely hatvan annyit, némely pedig harmincz annyit.
9.A kinek van füle a hallásra, hallja.
10.A tanítványok pedig hozzámenvén, mondának néki: Miért szólasz nékik példázatokban?

[... innen kihagyom a lenyeget, nehogy meg ram vessetek, hogy "kiemelek egy kis reszt, es azt ugy magyarazom, ahogy akarom:) ]

19.Ha valaki hallja az ígét a mennyeknek országáról és nem érti, eljő a gonosz és elkapja azt, a mi annak szívébe vettetett vala. Ez az, a mely az útfélre esett.
20.A mely pedig a köves helyre esett, ez az, a ki hallja az ígét, és mindjárt örömmel fogadja;
21.De nincs gyökere benne, hanem csak ideig való; mihelyt pedig nyomorgatás vagy üldözés támad az íge miatt, azonnal megbotránkozik.
22.A mely pedig a tövisek közé esett, ez az, a ki hallja az ígét, de e világnak gondja és a gazdagságnak csalárdsága elfojtja az ígét, és gyümölcsöt nem terem.
23.A mely pedig a jó földbe esett, ez az, a ki hallja és érti az igét; a ki gyümöcsöt is terem, és terem némely száz annyit, némely hatvan annyit, némely pedig harmincz
annyit.

udvari Creative Commons License 2000.02.27 0 0 293
Kedves Traveller !

Te mondád hogy félművelt vagy én csak alátámasztom.

2249 helyen használja a héber ószövetség az ELOHIM szót strong féle konkardance 0430 :))

Ide copy-zam mindet ?

egy kis ízelítő :)))))))))

Mikeás próféta 7:7 De én az ůrra nézek, Várom az én Szabadításom Istenét; meghallgat engem az én Istenem!

(mindkétszer elohim hm.....)

Mózes 5.könyve 4:35 Csak néked adatott Láthatóan tudnod, hogy az ůr az Isten és nincsen Kívüle több!

HAHA tudós utazóm :))) (elohim itt is a javából)

Mózes 5.könyve 4:39 Tudd meg azért e mai napon, és vedd Szívedre, hogy az ůr az Isten, fent a mennyben, és alant e földön, és nincsen több!
ELOIHIM ITT IS

szóval kell mind 2249 ?

Szóval maradjunk abban ,hogy félművelt vagy és légyszi így beszélj ilyesmi dolgokról vagy szerez min egy teljes konkardanciát a bibliáról :))))

ONLINE BIBLE

Szia

Előzmény: Törölt nick (290)
udvari Creative Commons License 2000.02.27 0 0 292
Kedves Paleo !

Egyszer már közöltem hát közlöm megint tudod

JÓ PALEO ..... TANUL :)))

Isten
Isten szellem, legfelsőbb, láthatatlan és halhatatlan lény, valóságos személy, Aki teremtője, fenntartója és kormányzója az egész világmindenségnek (láthatóknak és láthatatlanoknak egyaránt). Székhelye a mennyben van, de mindenütt jelen van. Legfőbb tulajdonságai: örökkévaló, mindenható, mindentudó, szent, igazságos, hűséges, irgalmas, kegyelmes és féltőn szerető. Isten egy, Aki az emberi értelmet és befogadóképességet túlhaladja, de természetes és kegyelmi kinyilatkoztatásán keresztül megismerhető. Három személyben jelentette ki magát: ő az Atya, a Fiú és a Szent Szellem.

a. Az Atya
Az Atya tökéletes és jó Isten, aki minden létező gondviselője. A Fiún keresztül ismerhető meg: ő nyilatkoztatta ki az Atya természetének lényegét, a szeretetet. Az Atyától származik a Fiú és a Szent Szellem, Akik Vele egylényegűek, úgy, hogy az Atya elsőbbséggel bír közöttük.

b. A Fiú
A láthatatlan Isten képmása és egyszülött Fia, örökkévaló Isten, egy az Atyával. Minden teremtmény előtt született, a földi, mennyei dolgok és létezők őbenne, Általa és Érte állnak fenn. A Mindenható akaratának engedelmeskedve megüresítette magát, emberi természetet vett fel. A Szent Szellem által fogantatott, a szűz Máriától megszületett és itt élt a földön. Mindenben hasonlóvá lett az emberhez, kivéve a bűnt. Földi életében és szolgálatában is engedelmes volt az Atyának, egészen a kereszthalálig. Ezért az Atya feltámasztotta őt a halálból, és dicsőséggel, tisztességgel koronázta meg, úrrá tette kezeinek minden munkája fölött, és a maga jobbjára ültette. “Ajándékozott Néki oly nevet, amely minden név fölött való, hogy Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké. És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.”
ő az új és örökkévaló szövetség szerzője, közvetítője az Atya és a világ között.

c. A Szent Szellem
A Szent Szellem valóságos személy, Aki az Atyától és a Fiútól származik. Azért jött, hogy az Egyházban Jézus Krisztus személyét fölmagasztalja, és minden hívőt elvezessen a Fiúval való személyes közösségre, valóságos Isten imeretre és imádatra. A Szent Szellem Úr és Isten. Az ellene elkövetett bűnökre nincs bűnbocsánat. ő kente fel a názáreti Jézust, hogy betegeket gyógyítson, démonokat űzzön, halottakat támasszon és hirdesse Isten országát. ő munkálja ki az emberekben – az Igével egységben – a megtérést, újjászületést, és teszi valóságossá a hívőkben a megváltás ajándékait. Legfontosabb tevékenységei: vezet, tanít, vígasztal és bizonyságot tesz Jézus Krisztusról.
(Az elterjedt magyar fordítások a “Szentlélek” szót használják, az eredeti görög kifejezés – – szó szerinti fordítása “Szent Szellem”.)

Hallás kell ehez is :)

Nem baj Paleo hogy neked még nincs :))

Tudod a múltkor a Péter levélben is Hittél:)

1 Péter, Jézus Krisztusnak apostola, a Pontusban, Galatziában, Kappadóciában, Ĺzsiában és Bithiniában elszéledt jövevényeknek,
2 A kik ki vannak Választva az Atya Isten eleve rendelése szerint, a Lélek megszentelésében, engedelmességre és Jézus Krisztus vérével Való meghintésre: kegyelem és békesség adassék néktek bôségesen.
3 Ĺldott az Isten és a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyja, a ki az ô nagy Irgalmassága szerint újonnan szűlt minket élô reménységre Jézus Krisztusnak a Halálból Való Feltámadása által,

Ajánlom figyelmedbe a kiemelést :)

Még mielőtt (félre)magyaráznád :)))

az és szó ott van a görögben is.

Ja és a múltkor nem cikiztem ki azt hogy ezt mondtad :)))))))))

--------Isten egyetlen szóval se támassza alá a leveleket, mert nem olvasom, hogy Isten kijelentette volna azt, hogy ÍRDD MEG!
Az Ószövetségben pedig többször is ki van jelenteve!

Sic :)))))))))))) (üljél le ls nyugi:)

Tehát ha oda lenne írva hogy AZT MONDTA AZ ÚR akkor hinnéd mi :))--(((((

HAmis prófécia stb mit nekünk :))

Szia

Előzmény: Paleokrites (291)
Paleokrites Creative Commons License 2000.02.27 0 0 291
Kedves Udvari!

Tőled is meg kérdem:

Jézus e az Isten?
NEM AZT KÉRDEM , HOGY JÉZUS ISTEN E?
HANEM JÉZUS E AZ ISTEN?
ÉS NEM AZT KÉRDEM, HOGY JÉZUS AZ ISTEN FIA..., HANEM JÉZUS E AZ ISTEN?
Szerinted Jézus e az Isten?
Egy Isten van e? vagy három?
Ha a három egy Istent alkot akkor létezhet e egyik a másik nélkül?

Mit jelent Istentől az a kijelentés, hogy rajta kivűl nincs más Isten.....?

/A nagybetű csak kiemelés és nem durva kiabálás

Tisztelettel: Paleo

Előzmény: udvari (288)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.27 0 0 290
Tamáshoz: Nem lehet, hogy csak megdöbbent azon, amit látott, és felkiáltott: URAMISTEN! (vagy talán JÉZUSMÁRIA! esetleg ABBA! ÉLI!) amit a sok félrefordító végül Udvarinak tetsző szólássá ferdített? :-D

Most eszembe jutott valami. A héberben az ELOH ugye istent jelent, az -IM pedig a többes szám. Eszerint ELOHIM: istenEK. Mostankor az egy isten egy neve az, hogy istenek? Ha félműveltségem nem hagy cserben, akkor a Teremtés Könyve is így kezdődik: BERESITH BARÁ ELOHIM... teremtették az istenek...

Előzmény: udvari (284)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.27 0 0 289
Udvari:
1. Damaszkusz abban a korban a Syria nevű provincia fővárosa volt, és semmi köze nincs Arábiához (lévén akkoriban nem is éltek ott arabok), még földrajzilag sem.

2. Akkor most járt Pál az apostolok között, avagy pedig nem, és ha igen,kivel találkozott?

Nem mintha nem lenne mindegy...

Előzmény: udvari (286)
udvari Creative Commons License 2000.02.27 0 0 288
Nem hamis Kedves Paleo !

CSak nem jó szemmel nézed a dolgokat :)

DE még most se reagáltál az Isten felvetésre ezek szerint elgogadod.

Dicsőség Érte az Istennek.

Szia

ui:az apcsel-galátát kifejtjük bővebben is.

Előzmény: Paleokrites (287)
Paleokrites Creative Commons License 2000.02.27 0 0 287
Kedves Udvari!

Valamit rosszúl olvastál az idő rendel és egyebekkel kapcsolatban!
Én nem vádaskodom!
A szeretet él és virul!
Nem vagy szálka...., sőt jó partner vagy...., csak a témáink párhuzamossan ellenkező irányba
folynak el a semmibe......

Ha csak az időrendet nézük ..., akkor is tévedsz ...., olvasd csak el többször is!!!!!
és kibújik a lóláb......, más dolgokban is...
Ne védd a hamis dolgokat!

Tisztelettel :: Paleo

Előzmény: udvari (286)
udvari Creative Commons License 2000.02.27 0 0 286
Kedves Paleo !

Elfogyott az érv jön a vádlás kárhoztatás sértegetés egy olyan embertől aki odáig meg vissza van a szeretettől.

Szálka vagyok a szemedben mi:)

Ja és az ellentmondásra damaszkusz arábiában van és időrend nincs az apcselben :)

Szia

Előzmény: Paleokrites (285)
Paleokrites Creative Commons License 2000.02.27 0 0 285
Kedves Udvari!

Lári-flári amit itt mondasz és ehhez sajna belekeversz bizonyos Bibliai dolgokat is... SaulPauli szabados szellemű keresztény világnézetű
hitvédő szuronyos doktriner földlakó vagy ..., ugye?
Pálra is jellemző volt az őndicséret......, hisz az alázatossága is külömbb volt mindenkinél....,
hisz Pétert és az Apostolokat is megfedte......., de az már biztos, hogy ő nem is lehetett Apostol, hisz meg se vállasztották....., csak az Úr edénye volt és sajna, hogy a leveleit arrahasználták a későbbi egyházatyák, hogy nevében olyanokat mondjon ami őket igazólja......, Markion szindróma......
Pál a maga igazát hangsúlyozza a leveleiben és szeretet gyermeke Lukács is mindent megtesz ennek érdekében.....
Inkább törödj az ellentmondások feltérképezésével és korigálásával...

Tisztelettel: Paleo

Előzmény: udvari (280)
udvari Creative Commons License 2000.02.27 0 0 284
Kedves Traveller !

Dehogynem csak neked nincs hallásod.

Vallom Tamással együtt meg még nagyon sokan hogy

János evang 20:28 És felele Tamás és monda néki: Én Uram és én Istenem!

Paleo hogy így teszi fel a kérdést az csak azt mutatja meg hogy értetlen.

Jézustól kérdezte Filep

János evang 14:8-9
8 Monda néki Filep: Uram, mutasd meg nékünk az Atyát, és elég nékünk!
9 Monda néki Jézus: Annyi idô óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem Filep? a ki engem Látott, Látta az Atyát; Mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?

Jézus azt mondta aki Őt látta az Látta az ATYÁT és HÁT AZ ATYA A TEREMTŐ ISTEN

Ez sokkal keményebb kijelentés mint az hogy Jézus Isten.

Szia

Előzmény: Törölt nick (281)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.27 0 0 283
... legalábbi ami a legutóbbi kérdését illeti.
De nem mondott semmi újat a válaszod, egyébként, mert tudjuk, hogy a Biblia az igaz, és azért tudjuk, mert azt állítja magáról. Te, a CD-jogtáram éppen súgdos valamit... PSZT! Azt mondja, Ő az isteni kinyilatkoztatás! Csak Ő! Halleluja!!!
udvari Creative Commons License 2000.02.27 0 0 282
HAHA

KOnyítasz annyit hozzá mint pl a bowlinghoz vagy lengőtekéhez ?:)))))

Azért van cc 2400 görög nyelvű kézirat ugye:)))

Nem tehetünk róla hogy csak 1800-tól kezdték kersni az ún erdeti (tehát nem latin stb) kéziratokat.

A papakhoz meg van egy kis intés ami pontosan a mai időkre igaz :)

Malakiás próf 2:1-
1 Most azért néktek Szól ez a parancsolat, ti papok!
2 Ha meg nem Hallgatjátok és ha nem veszitek Szívetekre, hogy dicsôséget adjatok az én nevemnek, azt mondja a Seregeknek Ura: átkot Bocsátok Reátok, és Elátkozom a ti áldásotokat; bizony Elátkozom azt, ha nem veszitek Szívetekre!
3 ěmé, én megrontom a ti vetni Való magotokat, és szemetet Szórok Orczáitokba, a ti ünneplésteknek szemetjét, és ahhoz hordanak ki titeket.
4 És Megtudjátok, hogy azért adtam néktek e parancsolatot, hogy szövetségem legyen a Lévivel, azt mondja a Seregeknek Ura.
5 Szövetségem volt vele életre és békességre, és félelmül adtam azt néki és félt engemet, és Megalázta Magát az én nevem elôtt.
6 Igazság törvénye volt az ô Szájában, és nem Találtatott álnokság az ô ajkaiban; békességben és egyenességgel Járt velem, és sokakat Megtérített a bűnbôl.
7 Mert a papnak ajkai ôrzik a Tudományt, és az ô Szájából törvényt Várnak, mivel a Seregek Urának követe ô.
8 De ti elhajlottatok ez útról, sokakat Megbotránkoztattatok a törvénynyel, Felbontottátok Lévi szövetségét, azt mondja a Seregeknek Ura.
9 Azért én is Szidalmasakká tettelek titeket és útálatosakká az egész nép elôtt, a miatt, hogy meg nem ôriztétek az én útamat, hanem Személyválogatók voltatok a törvénynyel.

Szia

Szia

Előzmény: Törölt nick (279)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.27 0 0 281
Udvari, most nem válaszoltál Paleónak, csak elengedted nyelvednek az ő robogó paripáját, hadd futkározzon össze-vissza.
udvari Creative Commons License 2000.02.27 0 0 280
Kedves Paleo !

Egy két ige amiben ott a válasz.

NA persze van hozzá egy fekhívás is

AKINEK VAN FÜLE A HALLÁSRA AZ HALLJA

A többiek meg olyasmikat kérdezgetnek mint TE :)))

János evang 1:1
1 Kezdetben vala az ěge, és az ěge vala az Istennél, és Isten vala az ěge.

Jézus a Testé lett IGe és ezek szerint Isten

JA hogy Te nem tudod felfogni ezt az nem baj hiszen meg van írva hogy :

Még a fökdi dolgokat sem értitek mi lesz ha mennei dolgokról fogok beszélni.

Azt hiszem ez pedig elég mennyei nem baj hogy nem érted senki se várja el hogy értsed az Úr nem értést követel hanem HITET

Bizonyság egy prófétától (Keresztelő János)

János evang 3:31 A ki felűlrôl jött, felebb Való mindenkinél. A ki a földrôl Való, földi az és földieket Szól; a ki a mennybôl jött, felebb Való mindenkinél.

CSak megjegyzem az Úr Jézusról beszélt :)

NA még :) hogy legyen világosság :)))

János evang 14:8-9
8 Monda néki Filep: Uram, mutasd meg nékünk az Atyát, és elég nékünk!
9 Monda néki Jézus: Annyi idô óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem Filep? a ki engem Látott, Látta az Atyát; Mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?

EGYÉRTELMŰ PERSZE CSAK EGYESEKNEK :)

Ez többet állít Paleo amit te merészelni kérdeztél :)))))))

Na meg egy Kis Ószövetség hogy a Kedvedben járjak :))))

Példabeszéd 8:22-32
22 Az ůr az ô útának kezdetéűl szerzett engem; az ô Munkái elôtt régen.
23 Örök idôktôl fogva felkenettem, kezdettôl, a föld kezdetétôl fogva.
24 Még mikor semmi mélységek nem voltak, születtem vala; még mikor semmi Források, Vízzel teljesek nem voltak.
25 Minekelôtte a hegyek leülepedtek volna, a halmoknak elôtte születtem.
26 Mikor még nem Csinálta vala a földet és a mezôket, és a Világ Porának kezdetét.
27 Mikor Készíté az eget, ott valék; mikor felveté a mélységek Színén a kerekséget;
28 Mikor Megerôsíté a felhôket ott fenn, mikor erôsekké lônek a mélységeknek Forrásai;
29 Mikor felveté a tengernek Határit, hogy a vizek át ne Hágják az ô Parancsolatját, mikor Megállapítá e földnek fundamentomait:
30 Mellette valék mint Kézmíves, és gyönyörűsége valék mindennap, Játszva ô elôtte minden idôben.
31 Játszva az ô földének kerekségén, és gyönyörűségemet lelve az embereknek fiaiban.
32 És most fiaim, hallgassatok engemet, és boldogok, a kik az én útaimat Megtartják.

Aztán ehhez vonatkozó apostoli tanítás attól aki fentről kapta az Igét :)

Kolosséiakhoz 1:17 És Ő elôbb volt mindennél, és minden Ő benne áll fenn.

Mármint Jézus :)

AKINEK FÜLE VAN A HALLÁSRA AZ HALLJA

Ja a hallás Isten Igéjéből van nehogy fülészetre rohangáljatok :))))))))))))))))

Meg Paleo te Hiszel a János Leveleknek legalábbis még pénteken ezt mondtad :)))

Meg ne Tagad Saját MAgadat :)))))

János levele 1 1:1 A mi kezdettôl fogva vala, a mit hallottunk, a mit szemeinkkel Láttunk, a mit szemléltünk, és kezeinkkel illettünk, az életnek ígéjérôl.
János levele 1 1:2 (És az élet megjelent és Láttuk és Tanubizonyságot teszünk Róla és hirdetjük néktek az örök életet, a mely az Atyánál vala és megjelent nékünk;)

Mármint Jézus :)

Kiemelés tőlem :)

Szia

Előzmény: Paleokrites (274)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.27 0 0 279
Kedves TevTanito!

Valamit még nem írtál le a bestseller-rel kapcsolatban, pedig fontos: Másolták jó darabg, de nem az emberek saját nyelvén, hanem jó ideig latinul, s csak az épp azok nem értetteék, akiknek tartották belőle a latin litániát! A papok kiváltsága volt a tudás, s nem nagyon voltak rajta, hogy mindenkié legyen!!!

Előzmény: TevTanito (273)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!