Nemtom, nekem csak az LG garjegyen levo szoveg sejlett fel, miszerint elveszett garanciajegyet kizarolag gyari szamot is tartalmazo szamla bemutatasa mellett potolnak (aztan hogy ettol esetleg elternek-e az mas kerdes, irva ez vagyon :) ). Perpill epp nem tudok egy ilyet elovenni, ennek okan idezni sem belole ;)
Amugy a kitoltes valoban erdekes tortenet. Garjegyben ugye benne van, hogy az eladotol az ember kovetelje meg a garjegy szabalyos kitolteset /gyari szam, tipus, mind a 3-5 fulecskere, pecset alairas/. Ehhez kepest electro worldben eleg rugalmasan csinaltak ezt nekem, 5 pecset, azt annyi ;). De az EW-s pecset lattan valszeg nem kezdenek el problemazni a garszervizben, eleg huzos lenne pl karacsonykor egyesevel tolteni minden ilyen vackot ;))
Én ezzel biza vitatkozom: most juszt se fogom ezért 'fellapozni' a FV tv-t, de a számla (blokk!) alapján kötelesek javítani. Ui: a vásárlás ideje alapján be lehet bizonyítani (ha nem hiszik), hogy azt a példányt nem abban a boltban vetted.
Fordítva: a jótállási jegy elvesztése (önmagában) nem lehet jogvesztő hatályú, mit öbb, van olyan cég, amel y a gyári számot rá sem ír(at)ja a jótállásira.
A termék kódja (típusjele) persze kell, hogy szerepljen, a blokkot ilyne értelemben írtam (azaz nem kell az ÁFA-s számla).
De ha nekem amúgy mutatsz olyan gépi számlát (blokk), melyen szerepltetnék a gyári számot, akkor nyertél:-)
És akkor innen: ha a számlán nincs rajta a gyári szám, akkor a számla nem is bizonyító erejű okirat a jótállási jegy mellett, azaz ilyen értelemben nem lehetne megkövetelni (pedig megkövetelik) :-D
No lehet, ez túlságosan bonyolult logika, de szvsz ha akarod, megérted (nem szellemi képességekre értem!).
T'od mit? Azon gondolkozom, hogy g*ci leszek... Ma elvittem a szervizbe, blokk nélkül csak pénzesen hajlandók megcsinálni (na majd megpróbálom előkaparni valahonnan a 2 blokkot: mert ugye csere volt az a vásárlás...), de ha megcsinálják, ha nem, ha pénzért, ha gariba, ezt a magnót el fogom adni. És már lehet, hogy meg sem várom a 2 hetet, amit ígértek a javításra, és veszek egy Samsungot.
Legfeljebb még meggondolom magam, és ha tényleg megcsinálják, megtartom második magnónak... Nem tudom, de kezd ebből a herce-hurcából elegem lenni. Amúgy a szüleimmel anno még az átkosban végigcsináltuk lemezjátszóval, TV-vel, erősítővel, szinte minden ilyen jellegű cuccal, hogy 3 napon belüli csere, mert valami nem úgy ment, ahogy elvárható lett volna. Amire emlékszem konkrétan, hogy az az Orion TV a 7. példány volt, amit kibontottak a boltban, ami a mai napig is működik otthon náluk...
Szvsz: menj be a szervízbe, és kérd, hogy írják rá:, javítani nem lehet (ui. állítom, hogy nem lehet, de ez csak megérzés, mert ha feltöltenek rá (?!) esetleg egy újabb vagy uazt a szoftvert, ez a hiba bármikor előjöhet, ha pedig hw hibája lenne - érdekes lehet - akkor szétgányolják neked!).
Visszamész a boltba és visszakéreed a pénzed. És megpróbálsz egy Samsung 661GX (na mibe, hogy akkor ez volt ott állítólag papírok nélkül - mellesleg: a garijegy önmagában semmit sem ér és a számla alapján kérhetsz a Samsung Mo-tól elveszett vagy meg nem kapott helyett újat, ezért kár volt otthagyni!) HiFi sztereó videót venni (29.900,- HUF-ért!!!) talánmég sikerül valahol.
(Azoknak, akik esetleg lehurrognak: december 15-16. óta használom, és kifejezetten jók a tapasztalataim vele, még akkor is, ha nem Thomson vagy Sony, sőt, a Sony TV-m után tán az életben nem veszek Sony terméket :-) )
És még egy jó tanács: olyan helyen, ahol - megjegyzem: teljességgel szabálytalanul, törvénysértően, és értelmetlenül! - nem lehet kipróbálni a megvásárolni kívánt műszaki cuccot (azaz: MédiaMarkt, Tesco, egyes Keravill-ok, ahol állatok az eladók, a többit mások majd felsorolják:-) de gondolom Auchan, Cora stb...) TILOS VÁSÁROLNI. Akkor már inkább a KGST piacok (az orosz kézimixerem 10. éve megy, míg a francia, Moulineax vagy hogy a túróba írják, feltétjei a gari idő (1 év) után(!!!) egyszerűen szétestek, szar nműanyagból voltak és még véletlenül sem lehetett újat beszerezni(!), és persze a spéci megfogatása miatt így az alapkészülék is használhatatlanná vált - a poen pedig: az orosz kütyü került anegyedébe, akkor ui. ez a francia szar 4500Ft-ot kostált, míg az orosz alig volt egy ezres, sokkal több feltéttel!).
Borzalom.
Ezt a zavarcsíkot a pause állásban mindig azzal mentegetik, hogy 2 fejes videó soha nem tud jó állóképet. Ez természetesen hazugság, nekem volt Philips valami hót gyszerű, 2-essel kezdôdô számú. Na az tökéletes állóképet tudott, léptetéssel kiegészítve, és 2x sebességű lejátszást is. Meg volt ITT NOKIA is, az is tökéletes volt ebben is.
Szóval a gagyi videóknak ideje lenne végleg kihalnia a világról, mert kicsit fárasztóak.
6 fej Hifi Stereo alatt semmilyennel nem érdemes foglalkozni, és abból is csak ismert márkát.
Tényleg, van valakinek tapasztalata a Grundx által árult Toshiba, meg Mitsubishi és hasonló, angol piacra készült videókról? Pl be lehet-e egyáltalán hangolni itt ôket az MTV1-re szobaantennával, stb? A kivitelük jobb kell legyen, mint a középeurópai piacra szánt daewoonak, az biztos.
Venni akartam egy olcsó videót pont amiatt, hogy a gyerekek gyári mesekazettáit lehessen nézni. Tehát egyáltalán nem a hiper-szuper minőség volt a lényeg. Gondoltam, ma már azért csak tudnak videót gyártani...
Éppen a Tescoban jártunk bevásárolni, és a videós polcnál kérdezgettem az eladót. LG 2 fejes volt a legolcsóbb magnó, de váltig állította, hogy teljesen tökéletes - persze kipróbálni nincs lehetőség. Elvittem, aztán otthon a kábeltv-n nem találta meg a csatornákat, kézzel beállítgatva is kerregtek, a magnó állóképe olyan volt, hogy 2 db 6-8 centis (!) zajcsík volt a képben - ilyet már a 15 éves noname videók sem csináltak. Szóval egy sz@rhalom volt, visszavittem. Nagy nehezen sikerült az eladóval megnézettetni, hogy mit produkál a magnó, elnyúlt az arca, vett elő egy másikat. Az detto. Mondom, jó, akkor mi van más, ráfizetéssel? Itt már rájött, hogy nem mondhatja azt, hogy nem lehet kipróbálni, mivel pénzt vissza nem akartak adni semmiképp, és abból oltári nagy ordibálás lett volna, ha még 5-6 videóval hazaküld én meg visszahozom. Elővett valami (talán 3betűs nevű) magnót, ami 6 fejes, sztereó, néhány ezrest kellett volna ráfizetni, hogy az biztosan meg fog feleli. A kiállított mintapéldány tényleg szépen működött (közben megjegyezte, hogy abban is LG belső van). Kértem, vegyen elő bontatlant, nézzük meg, ha jó, akkor írhatja a papírokat. Elővett egyet, erre a 6 fejes videón 6 centis zajcsíkok az állóképben... A manus megszólalni sem tudott... Néztük még, hogy mi van, ami lett volna (jobb márkák), azok az eredeti elképzelésemnek kb. duplájába kerültek, azon kívül volt még egy (papíron elég szimpatikus tulajdonságokkal bíró, sztereó) Samsung, amiből csak a kiállított darab volt, és bár azt mondtam, hogy elvinném megtekintés után, a manus mondta, hogy nincsenek meg a papírjai és így nem lenne rá garancia(!). Nagy nézelődés után találtuk a Daewoo-t, amit ott helyben kipróbálva korrektnek tűnt. Hazavíve elsőre megtalált minden csatornát a kábelen, teljesen jól, LP-ben is egész elfogadható, az állóképe is szép (jó, nem stúdiómagnó, de otthonra bőven elég). Ez a hülye hibája ha nem lenne, akkor én teljesen meg lennék elégedve vele.
Ez jó, ilyet egyszer egy walkman-rôl hallottam! Agyrém! De látjátok, ha már azt hisszük, hogy a gagyiságnak nincs határa, akkor kiderül hogy tényleg nincs...
Mi lehetett az ezt megelôzô HORROR része a történetnek?? Volt benne Tecso szó, meg csere, meg horror.. hihihi... ezt nem tudnád részletezni? Naaaaaaa..
Ok, most a dévu-nem dévu dologba ne menjünk bele, az majd egy másik beszélgetés témája lehet, most ezt a problémát szeretném megoldani. Akkor itt a következő kérdés: tudsz-e mondani Bp. területén olyan helyet, ahol tisztességesen dolgoznak és foglalkoznak dévu garanciális javítással (lehetőleg Délpest)?
Nem jártam még itt, nem vagyok nagy videós, de most akadt egy problémám.
A történet a következő: úgy 8 hónappal ezelőtt vettem egy Daewoo videót, talán ST450K (volt egy kis horror, Tesco, csere, stb...). Semmi extra, egyszerű cucc, arra kell, hogy nagy ritkán a TV-ből felvegyek, illetve vannak saját felvételű és gyári mesekazik a gyerekeknek. Elég ritkán használjuk, éppen ezért csak mostanra tisztázódott egy hibája(?), ezt kérdezném Tőletek.
Felfigyeltem rá, hogy a felvételek hangjában jól hallható pattanások keletkeztek az idő során. Fogtam egy kazettát és elkezdtem próbálkozni, kiderült, hogy álló helyzetből lejátszásba kapcsolva minden esetben belekerül a hangsávba egy pattanás, "természetesen" az írásvédett kazettákra is, ami különösen kellemetlen. Ha lejátszás közbeni gyors előre/hátra tekergetésből vagy pause-ból kapcsolom lejátszásba, akkor nincs ilyen. Amióta rájöttem erre, azóta nem szívesen teszem be a régebbi felvételeimet, mert ha egy film nézése közben megáll az ember és folytatni akarja, ott a visszcsinálhatatlan pattanás a hangban...
Tudtok valamit mondani arról, hogy ez valami típushiba lehet, vagy keressek meg garanciális szervizt vele, esetleg merre induljak el?
Éppenséggel áll itt a sarokban egy Grundig TK 341 HIFI... Csakhát több mint 30 éves, a faterom hozta svájcból akkoriban, de SOHA nem lesz eladó...
Mire kéne kölcsön? Átírni 1-2 szalagot kazira, MD-re?
Sziasztok!
Tudom, hogy ez nem az a topic... de esetleg tud valamelyikőtök segíteni. Régi típusú (Grunding vagy lengyel gyártm.) ORSÓS MAGNÓT keresek. Kölcsön vagy megvételre. Ha tudtok jobb topicot, ahol ez inkább felvethető, azt is megköszönöm. Én nem találtam.
MÁr hogyne lehetne. Pl. NTSC-t is kezelő videóval, amit pl. elég sok Thomson videó tud, valamint létezik a világon NTSC->PAL transzkóder néhány 10kHUF.
ma még nincs megoldás. NTSC dvd-lemezt nem tudsz videóra másolni, vagy ha igen, akkor a legjobb esetben fekete-fehér lesz a kép. a PAL formátummal nincs gond.
Hát ezek érdekes jelenségek, tulajdonképpen lehet sima fejkoszolódás is, ami ugye a tok nélkül az asztalra folyt kólába beletett kazetták specialitása. A kölcsönzôs kazik elméletben azért gyári kazetták, amiket direkt erre gyártanak, pl speciális csvarokkal szerelnek össze amit kifelé egyáltalán nem lehet már tekerni stb. A gagyi tékák nyilván gagyi másolatokat is használnak, de ez ellenôrzéskor sokba kerülhet.
Tracking probléma lehet, ott van olyan állapot hogy hangyák háborúja, de ez vagy elmúlik hamarosan, vagy soha. Szorulhat a kazi is, bár az inkább a végefelé okozna gondot mikor a lecsévélô orsó egyre gyorsabban forog, a felcsévélô meg lassul, és a kupplungerô is ezzel együtt fogy. Szóval ha a kazi elején rossz, akkor a végén sem javulhat meg.
Tudni kéne hogy egy ilyen beszarás-megjavulás periódus hány perc vagy másodperc? Milyen gyakori, azonnali kazettaváltásnál ripszropsz tökéletes lesz-e visszatéve ugyanolyan fos... szóval 534 körülmény tisztázásra vár.
20 év múlva? Széjjelröhögöm magamat! 20 év múlva annyi embernek se lesz DVD lejátszója, mint ma orsós magnetofonja!
Addigra az összes DVD-nket át fogjuk írni egy 440 terrabájtos memóriakártyára, (2x3 cm) amit a tehetôsebbek közvetlenül az agyukba épített olvasóegységbe tolnak majd be, a kevésbé gazdagok meg a rádiós kontaktlencse-plazmakijelzôjükbe jeleket juttató parányi készülékbe, ami a folyamatosan on-line net kapcsolatban álló mobilkészülékük rendes tatozéka lesz
Maximum nosztalgikus perceikben fognak tervezni a mérnökök mozgó alkatrészeket tartalmazó készülékeket. Mégse legyen olyan unalmas a fomaterv....
A Kölcsönzői kazetták már csak ilyenek... amúgy lehet, hogy a te videód tracking-ja kicsit másképp van hangolva, mint a többi. Próbáld meg az autotrackingot kikapcsolnio, és kézzel ráhangolni a szalagra a videót. Ha netán nincs auto tracking :-), akkor meg egyszerűen kézzel be kell állítani...
De semmiképp se gondold, hogy a kölcsönzői/gyári kazetta etalon, mert azokat is a legtöbb esetben mezei gagyi, karbantartatlan, kopott, agyonhasznált videókkal másolgatják itt Magyarországon... külföldön tudtommal ez nem egészen így szokott menni (pl. USA)...
monnyuk jól betenne, ha már akár 20 év múlva sem lehetne lejátszani egy új készülékkel a DVD-ket
bízom benne, h nem így lesz, hiszen ha optikai lemezes játékos, akkor nem nagy ügy megoldani a kompatibilitást
a VHS meg már vagy negyedszázados, és még mindig gyártanak új modelleket, még ha romlik is a színvonal
Van egy SANYO videóm, ami már elég régóta produkálja a következőket:
Kölcsönzői kazetták használatakor időnként kis fehér csíkok jelennek meg a TV-képernyőn. Időnként ezek a fehér csíkok sűrűsödnek, ilyenkor a hang is eltorzul. Van amikor annyira megszaporodnak a csíkok, hogy a TV-n semmi nem látszik a "hangyák háborúja" kivételével.:-) Hang ilyenkor teljesen elmegy.
Elsősorban a bekapcsolás utáni időszak a kritikus, hosszabb használat után gyakran megjavul szép fokozatosan, de volt már olyan kölcsönzői kazetta, amit teljesen üresnek mutatott.
Saját felvételek esetén viszont teljesen tökéletes a lejátszási minőség.
Mi lehet a baj?
Ha jól sejtem 65 körül van a Panasonic DVD videó combó. Törjön le a kezem ha a Funai-t választanám!
A kombó megvásárlása nem olyan hülyeség, amig be nem szarik, mert mikor a jelenlegi DVD-ket már SEMMI nem fogja lejátszani amit újonnan kapni lehet, akkor lesz egy igazi klassz retro-készüléked, tu in van, amivel a régiségeket lejátszod. Ha külön veszel DVDt akkor egybôl rohansz vele a bizományiba, amint elavul és 5ezerért eladod. Így legalább megmarad.
Én 2 éve még ennyiért csak egy Pana videót tudtam venni:-(
A panából kijövô jelet biztosan tudom hogy macrovision dekóder közbeiktatásával vissza lehet vezetni a magnójába! :-P
A Funainál ezt ki tudja?
Kérdésem lenne (ismét).
Régio és Macrovision mentes dvd lejátszóról szeretnék felvenni videóra (biztonsági másolat ugyebár). A PAL formátummal nincs baj, de az NTSC (RC1) dvd-vel igen, kb.10 mp-én zavaros lesz a kép 2-3 mp-re. Van mód egyszerűen megoldani a kérdést?
videót már nem veszel többet, DVD játékost (hehe, Yamada rulez :) egészen biztosan fogsz még cserélni - szvsz már csak emiatt is fölösleges ilyen kombót venni
ha a készülék bármelyik felével gond van, mindkettőtől elesel a javítás (neadjisten kuka) idejére
még csak olyasmire se fogsz tudni vetemedni, h ismerősnek átvedd kazettára vmelyik filmed, hiszen egy ilyen cucc garantáltan tartalmazza a macrovisiont
az egyetlen szempont, ha tényleg nincs helyed, és emiatt muszáj ilyen egybecuccot venni
Illúziókat nem kell táplálni, az alábbi link magyar leírásra mutat, amit előző hozzászólásomba beraktam. Egy hibája van, ami miatt hamar elavul az összes többi DVDvel együtt, nem játssza le a DIVX formátumot, amit a mostani legújabb DVD-k már lejátszanak. Én ugyan csak XVID (openDIVX) tömörítek, finoman szólva sokkal jobb az MPEG2-nél, szerencsére eszébe jutott a DVD gyártóknak, hogy ezt is kezelni kéne. Most 60kHUF környékén vannak az ilyen DVDlejátszók, de lesz még ez olcsóbb... (anno elhatároztam, hogy addig nem lesz DVD-m, amíg tudomásul nem veszik az MPEG4 és MPEG7 létjogosultságát. Íme...)
Visszatérve az eredeti kérdésre, az előbbieket leszámítva egy 25000Ft-os videó és egy 25000Ft-os DVD egy dobozban. Kb. ennyit ér, ebben szerintem semmi akció nincs.
Van konkrét kérdésem, ne tessék kiröhögni! :-) SZóval nem kell nagy terhelés, nem fogok éjjel-nappal videózni. Az új Media Markt katalógusban szerepel: Funai DDVR 4800 DVD + 6 fejes videó + MP3, mindössze 50 kHUF, ami szerintem elég baráti ár. Mi a véleményetek róla?
Segítsetek egy lámernek plíz! Az a gondom, hogy kaptam egy Philips vr620-ast(használt), és hiába próbálom hangolni, a kép szépen bejön, de hang nincs. Kivéve ha az E1 (gondolom a megfelelő scart csatlakozóról jövő jelek) csatornára kapcsolom. Próbálkoztam már a modulátort is "állítgatni", de meg se mukkan. Valamit rosszul csináltam, vagy rossz a tuner? Előre is köszi a választ.
Jaaaaaa, aszittem egy túlhevített elektronágyúról amiben 25ezer volt van és elektronok vágódnak neki egy bazivastag fluoreszkáló üveglapnak, hogy nézhessük a való világot, mindez 10 cm-re egy 5ezerrel pörgô fejdobtól...
Nem gyanús, hogy ráteszi a mikrohifi hangfalait a TV tetejére és nem arról panaszkodik, hogy zöld meg lila a kép???
Egészséges távolság?
Nálunk nem annyira ismeretes a készülék melynek neve: TELEVIDEO. Kis lakásukban macskájukat simogató, ám romantikus filmekre igen érzékeny diáklányok számára fejlesztették ki. Egy készülékházban találhatunk egy 37 cm-es televíziót, alul egy videómagnót, és az egésbe bezsúfolva a hangszórót.
Ennyi az egészséges távolság.
Vagy gondoljátok, hogy plutóniumban áztatott ólomlemezekkel vették körül benne a videórészt? ;-)