A technika tényleg bezavart, bár én végig bent votlam és hallottam is mindig mindent. Mumu tényleg ennyire szégyenlős, hogy végleg eltünt a beszélgetésből??? Ezt persze tőle kérdezem.
Jó igy beszélgetni, még ha az ebéd kicsit későre sikerült is emiatt.
Tenyleg nagyon jo volt, orultem, hogy vegre megismerhettem Boszit is. A baratodddal sajnos nem tudtunk sokat beszelgetni a technika ordoge miatt de remelem maskor is meghivod es bepotoljuk. Azt is nezd mar meg, hogy ha valaki kesobb akar bekapcs vagy kiesik, vissza lehetne-e huzni valahogy.
Koszonom mindenkinek aki reszt vett a VT3-on. Sajnos most tobb technologiai hibaval megtuzdelve, de megvolt. Azt hiszem en voltam a "hibas" azaltal hogy egy regi laptoprol csinaltam, egy hotelszobabol ahol az internet kapcsolat eleve nem olyan jo.
Optimista vagyok, ki fogjuk kalapalni a tokelesitest. Nekem mindenesetre nagyon tetszik a hang-kapcsolat, kozelebb hozza a resztvevoket.
Tőlem ne kérdezd. Többnyire mindenütt mindenkor olyat választanak a népek, akit én biztos nem választanék. Ehhez meg itt semmi közöm, csak nézek a pálya széléről.
Nem vitás elég vad hireket lehet mindig olvasni az ujságban, de nem tudom, hogy ez Floridára jellemező-e vagy az egész országra. Más államok hireit nem olvasom soha.
Scott - Elolvastam a wikipedian, hat egy horrorstory. Miert valasztottak meg?
Rubionak nem neztem utana, azt hallottm o a latino kedvenc.
Nalunk egy botranya volt a republikanus primary-n a valodi republikanus jeloltnek, plagizalt egy cikket amiert felvett egy csomo penzt, kesobb sajnos jelentkezett az akitol lopta a tanulmanyt. Emiatt elbukott es igy tudott nyerni a tea partys kalandor akirol viszont a primary utan derult ki, hogy egy svihak. Menteni a menthetot egy republikanus partbol kiugrott Constitution partos ugrott be jeloltnek, nyomast gyakorolva a tea partisra hogy vonuljon vissza. Urge maradt, se egyik-se masik nem nyert, lett egy demokrata governorunk. Szoval ugy latszik nem minden allamban veszik egyforman szigoruan a jeloltek eloeletet.
Egyebkent Florida nem jellemzo Amerikara. Mikor kijottem Amerikaba, olvastam egy hirt, megeroszakolt lany adoptaltatni akarta a gyereket de az "apa" aki 20 eves megerdemelt bortonbunteteset toltotte a dutyiban nem jarult hozza. Igy a gyerek lelencbe kerult, se apja-se anyja. Mondom a ferjemnek a hirt, kerdi, Floridaban tortent? Mondom igen. Ja, aszondja az ilyen hirek mindig onnet jonnek.
Nem vagyok nagy szakértője a floridai ügyeknek, de a mostani nyertesek az ujságok szerint elég sötét hátterüek, korrupciós ügyekből kifolyolag. Még a republikánus sajto is kicsit elcsodálkozott ezen az eredményen.
Vasarnap, 11:00 CST (USA), 18:00 ora magyar ido szerint megint megprobalok osszehozni egy VT-t. Aki reszt kivan venni, legyen Skype vonalon. Javaslom a temat: amerikai valasztasok, de lehet persze akarmi masrol is beszelgetni.
Sajnos nem. Ez a hinta-palinta evtizedek ota igy megy. 2 ev mulva az emberek "ra fognak dobbenni", hogy nincsenek csodak, nem lett kijavitva ami evtizedek alatt el lett rontva, es megint a "masik partra" fognak szavazni, azt hiven, hogy az fogja azt a jovot hozni, amit elkepzelnek, hogy az lenne jobb. A problemak sokkal melyebbek, komplikaltabbak annal, hogy akar 2 ev, akar 4 ev alatt kijavithatok lennenek.
Erdekesek az idei valasztasok. Ha sikerult megtalalni a jo jeloltet - viszi az egeszet. Ha nem, szenvedes. Floridaban a kubai amerikai jelolt tarolt. A latino bevandorlok idealja, kisoporte az ellenfeleit.
Alaszkaban a Palin altal benyomott ismeretlen tea partys jelolt lemaradt a jol ismert Lisa Murkowski szenator mellett akit Palin szemelyes bosszutol vezerelve szinte kiforszirozott a 'hatalombol" s most egy kulonleges modszerrel, mint "beirhato jelolt' kuzd a szenatorsagert - a gyozelem meg nem biztos. Ha sikerul, Palin megpukkad mergeben es Alaszka nyer egy moderaltan konzervativ politikust.
Mindig mondtam, hogy Colorado is the best place to live! Kidobtunk abortusz-ellenes torvenyt, egeszsegugyi reform ellenes torvenyt, tea partys adomegszunteto torveny javaslatokat 80 szazalek aranyban szavaztak le, pedig 3 ilyet is feltetettek a szavazolapra. Nep nem volt vevo a hatalmas nyeresegre ami az adocsokkentesbol jarna (250 dollar csaladonkent, ami 10 ev alatt progresszive 1800 kemeny dollarra is felkuszna, cserebe leall minden amit eddig az ado finanszirozott).
Demokrata governor, korzetemben demokrata haz kepviselo, szenatusi jelolt fej-fej mellett. Republikanus jelolt hirhedt nogyulolo es perverz is meg akarja szuleszteni a verfertozesbol szarmazo csecsemoket is. Hulye.
Szeretem Colorado liberalizmusat de ezzel egyutt nem artott a demokrata vezetesnek egy pofon, rossz PR, hulye elnoki kioktatasok a vallasszabadsagrol meg pitianer GAtes-ugyek helyett talan masra kene fokuszalni. Gatya felkot!
Minden bejott, a demok RATS nagyot veszitettek, 60 szek HAZBAN, ILYYEN meg atortenelembeen nem volt...
A szenatus meg fuggoben van.
Már nem, a szenatust a demokratak nyertek meg, ugyan csak eppen hogy.
Sajnos most az lesz a helyzet, hogy a legjobb esetben semmi nem fog tortenni. Obama akarmit meg tud vetozni, ami akkor is igaz lenne ha a szenatus is a republikanusoke lenne. Mikozben a balos media a kovetkezo 2 even keresztul harsogni fogja a "gridlock"-ot, persze a republikanusokat hibaztatva. Ez mar le lett jatszva. Ugyhogy ha a republikanusok jol akarjak jatszani a kartyaikat, már most be kellene jelenteni a nepnek, hogy ettol ami most volt, csak azt varhatjak el, hogy semmi nem fog rosszabba valtozni, alapveto javulast nem nagyon lehet elvarni.