Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.05.05 0 0 803
Tegnap próbáltam megnézni a filmet. Nem jött be. Kimentem. Egy jó könyvet szinte lehetetlen jól megfilmesíteni. Persze lehet, hogy valakinek tetszett. Örüljön neki.

"Ott, ahol az utolsó csúszómászó is királynak adhatja ki magát, mindketten egy halhatatlanná vált ünnepi beszéd szerzői vagyunk...."

Ez nem hülyeség. Magam is láttam már viszont plagista cikkében a saját írásomat.

"Így megy ez." :-]

Előzmény: nebamun (802)
nebamun Creative Commons License 2004.05.04 0 0 802
"meg mindenféle egyéb, de ezek annyira evidens dolgok"
Szerintem V. pont ilyen annyira evidens dolgokról ír, amiket épp senki nem (vagy alig) tart be, pedig sokkal elviselhetőbb lenne tőle az élete mindenkinek. (pl. kevesebb szeretet, de több tisztelet)
Előzmény: bookworm (792)
hajnali lány Creative Commons License 2004.05.03 0 0 801
bookworm, szerintem ez jó eredmény :-)

Szíves figyelmetekbe:

2004. máj. 4. kedd (HOLNAP)
m2 (közszolg.) 21.50 Vonnegut-sorozat
Az ötös számú vágóhíd

2004. máj. 11.
m2 (közszolg.) 21.50 Vonnegut-sorozat
Majomház II./1.

Megatron Creative Commons License 2004.04.28 0 0 800
800-dik hozzászólás

Elnézést a zavarásért, és további jó elmélkedést kívánok!

bookworm Creative Commons License 2004.04.28 0 0 799
hát, a visszajelzések szerint jól, én nem nagyon emlékszem :) de az feltűnt, hogy az osztályom csöndben maradt, ami azért nagy dolog, hoyg 40 percig kibírták, ébren és csöndben.. szóval szerintem jól :)
Előzmény: hajnali lány (798)
hajnali lány Creative Commons License 2004.04.28 0 0 798
Fogalmam sincs...
A beszéd valódiságát illetően: végül is V. bácsi gondolatait fűzte össze az ismeretlen szerző, szóval szerintem hiteles. Állítólag az anekdoták is akkor jók, ha a főhős személyiségéhez illik, nem a valódiság a lényeg. Szvsz ez a beszéd is ilyen.
Bookworm: hogy sikerült az előadás?
Előzmény: ZedIzDead (797)
ZedIzDead Creative Commons License 2004.04.28 0 0 797
És azt tudjuk, hogy az eredeti, angol nyelvű kötetben is szerepelt?

[ZedIzDead]

Előzmény: bookworm (796)
bookworm Creative Commons License 2004.04.28 0 0 796
ismerem a történeteket, hogy nem igazi, vagy valami, de én meg ezt nem hiszem el, egészen egyszerűen azért, mert szerintem a bácsi nem válogatná bele a kötetébe, hogyha nem ő írta volna.
Előzmény: ZedIzDead (795)
ZedIzDead Creative Commons License 2004.04.27 0 0 795
Én azzal a "beszéddel" óvatosan bánnék...legalábbis előtte olvasd el ezt.

[ZedIzDead]

Előzmény: bookworm (794)
bookworm Creative Commons License 2004.04.27 0 0 794
igen, a beszéd mindenképpen kell, arra már én is gondoltam... na, majd meglátom, aztán ha nem ütnek agyon, akkor elmesélem, mire jutottam..
Előzmény: hajnali lány (793)
hajnali lány Creative Commons License 2004.04.27 0 0 793
Azt hiszem a Hamvaskék sárkány könyv végén található egy előadás szövege, amit V tartott egyetemi hallgatóknak. Szerintem ezt beleszőhetnéd. Mesélhetnél a stílusától, hogy valakinek ez azonnal bejön, vagy pedig sikítva menekül előle. Ezen kívül még beszélhetnél a kedvenc V. könyvedről. Szvsz ennyi.
Előzmény: bookworm (792)
bookworm Creative Commons License 2004.04.27 0 0 792
igen, de ezen kívül :))

addig oké, hogy egy rövid életrajz, meg ilyesmi, művek rövidke ismertetése, na de utána :)))

mondjuk a magányosság kérdéséről tudnék kicsit beszélgetni, meg hogy szükségünk van vallásokra, meg... meg hogy élvezzük ki az életet, meg mindenféle egyéb, de ezek annyira evidens dolgok, ezekről előadni...?

Előzmény: Dohi (791)
Dohi Creative Commons License 2004.04.27 0 0 791
"elnezest, elaludtam..." :)
Előzmény: bookworm (790)
bookworm Creative Commons License 2004.04.27 0 0 790
Oké, szerintetek... najó, szóval ha filozófiai jellegű értekezést kéne tartanotok holnap reggel Vonnegutról, 20-25 percben, mit mondanátok? :)
hajnali lány Creative Commons License 2004.04.25 0 0 789
Figyelem, a Nyugat aluljáróban 2 antikvárium is van, és mind2ben láttam már jónéhány Vonnegut könyvet. Az egyik közel a Westend metróbejárójához, a másik a nem túl bizalomgerjesztő hosszú folyosón.
Ha egyelőre csak elolvasni akarjátok a könyveket, akkor ajánlom a kisebb könyvtárakat (pl Benczúr-utca), ott találtam meg többek között a Kékszakállt.
Egyébként nekem az alap Ötös számú vágóhídon kívül az Időomlás és a Börleszk a 2 nagy kedvencem. Ez utóbbit nagymamám könyvespolcán találtam meg.
nebamun Creative Commons License 2004.03.26 0 0 788
Ma este néztem meg a Keleti Rablóknál: Börtöntöltelék és Titán szirénjei az aktuális kínálat.
Egyébként irgalmatlanul utálom azt a pofátlan, unott, közönyös, nyerészkedő pofájukat, ahogy rábiggyesztik a 6.000 Ft-os cimkét a Dűne Káptalanházra.
Előzmény: Ysuysi (780)
Ysuysi Creative Commons License 2004.03.25 0 0 787
Köszönöm a segítségeket! Mentek mindenféle mailek (most próbálom módosíttatni a rég lejárt címemet).
Nekem a Kékszakáll a legeslegkedvesebbem! :)
(persze hangulatfüggô, mert van amikor a Börleszk)
Elemezgetni nem igazán tudom Vonnegutot, olvasni szeretem! :)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.25 0 0 786
A Macskabölcső(remélem, jól írtam a címet) nem láttátok mostanában valahol?
Igaz, Vonnegutról nekem sokáig a sci-fi jutott eszembe, mióta olvastam az 5-ös számú vágóhidat, meg a Mesterlövészt azóta kicsit másképp gondolok rá...
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.25 0 0 785
Szegény landina... Vajon most hol tarthat? ;-)
Előzmény: landina (765)
EasyFriend Creative Commons License 2004.03.25 0 0 784
Próbáltam írni erre a címedre, de nem ment el - légyszi dobj egy mailt a valós címeddel.
Előzmény: Ysuysi (780)
ZedIzDead Creative Commons License 2004.03.25 0 0 783
No ha már antikváriummá kezdünk válni, nekem már csak a Kékszakáll hiányzik, de az nagyon :-)

[ZedIzDead]

bookworm Creative Commons License 2004.03.25 0 0 782
ott én rendszeresen szoktam nézni, mert majd minden nap ott megyek el, de nem találkoztam sem a Börtöntöltelékkel, sem az édenkerttel, sem az utóipa 14-gyel (én ezeket keresem őrülten)

Ysuysi: a Mesterlövészből van két darab példányom, az egyikről nagyon szívesen lemondok, ha gondolod, dobj egy mailt :)

Előzmény: Törölt nick (781)
Ysuysi Creative Commons License 2004.03.18 0 0 780
Sziasztok!

A következô könyveket keresem:

Az ötös számú vágóhíd
Börtöntöltelék
Éj anyánk
Majomház
Második édenkert
Mesterlövész (jó lenne a Réber-féle)

Nagyon boldog lennék tôlük!

ZedIzDead Creative Commons License 2004.02.22 0 0 779
Ez emlékeim szerint legalább két írásában olvasható, az egyik mintha szintén az Időomlás volna, de most már nem állok neki kikeresni :-), mindenesetre valami olyasmi van benne, hogy a pontosvessző transzvesztita hermafrodita.

[ZedIzDead]

Előzmény: bookworm (778)
bookworm Creative Commons License 2004.02.22 0 0 778
nem tudja valaki tiszta véletlenségből, hogy melyik könyvében elemezgeti a bácsi, hogy tisztességes író nem használ ;-t?
bookworm Creative Commons License 2003.11.23 0 0 776
pffff.. pedig azt többször is olvastam, de nem dereng... thx
Előzmény: ZedIzDead (775)
ZedIzDead Creative Commons License 2003.11.22 0 0 775
Hogy a fenébe bírtam mindezt összehozni? Az az Időomlásban.

[ZedIzDead]

Előzmény: bookworm (774)
bookworm Creative Commons License 2003.11.22 0 0 774
feltettek nekem a minap egy kérdést, és hiába töröm rajta a fejem, nem jöttem még rá - főleg, hogy az én fejemben eléggé összeáll minden, amit olvastam egy homogén Vonnegut-masszává, amit nem nagyon tudok szétválasztani. Szóval a kérdés a következő:

"melyik vonnegutban van, amikor a mesteremberrol beszel, aki amikor befejezte a munkat, karomkodik / hatralep kettot es elegedett a muvel, amit letrehozott?"

bookworm Creative Commons License 2003.09.10 0 0 773
hát, azért nem 2500, egy-kettő van csak annak közelében, és annak is van másik kiadótól olcsóbb változata. nem Libriben kell megvenni, akik a terjesztőkkel felszoroztatják a áraikat, hogy a könyvelésükben százaékban mérve a profit ne tűnjön rondán nagynak. Próbálkozz meg valamelyik terjesztővel. Ha kell, tudok adni ötletet emilben.
Előzmény: Tintás Barnes (771)
didé Creative Commons License 2003.09.09 0 0 772
Hello Tintas!

Szerintem probald meg valamelyik videki konyvtarat. Nalunk Nagykoroson is rabukkantam egyre... szoval sose tudni eppen merre lelsz ra.

Előzmény: Tintás Barnes (771)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!