de vesszek meg (mint ro, figyelemmel kísérek néhány topicot), ha nem olvastam már a te tolladból olyat, hogy nem érdekel csak a gyerekeid kényelme, biztonsága, és teszel rá, mi van a más gyerekével. (és én ezzel nagyon egyetértek, bizonyos fokig)
bocs, de voltam én már feljelentést tenni rendőrségen feltételezett molesztálással kapcsolatban. de akkor csak én! szerepeltem az ügyben, és nem kellett attól félnem, hogy bármiféle atrocitás éri a szeretteimet.
szerencsére ma már csak az iskolában vannak egymás közelében. egy ideje a 2 kislány természete teljesen ellentétes. hogy plasztikussá tegyem: a másik kislány diszkóba jár, drága, nagyon csinos cuccokat húz magára, mindig a tökéletességre törekszik a külsejével kapcsolatban. a lányom meg mindenféle őrült, jópofa zenéket előadó együtteseket hallgat. gond nélkül felvesz lila felsőt egy zöld hosszú szoknyához (turkálósat), és mindezt kiegészíti felemás, kínai tornacsukával:-)
Szerintem nagyon rizikós dolog más gyerek anyukájának szólni ....ugynais az emberek többsége rosszul visel bármely épitö jellegü megjegyzést, legtöbbször nem is akar tudni a problémáról és egyébként is letépi a fejedet ha neki nem tetszö dolgot mondasz a gyerekéröl.
A lányomnak tavaly volt egy barátnöje, 15 éves kislány. Sülve-föve együtt voltak. A kislány anyuka szeme fénye volt,egyke lombikbébi, olyan mértékben kiszolgálva és kényeztetve, amihez képes az én gyerekeim élete mintha más világban zajlana. Pl amikor a kislány látta, hogy az én ( akkor 13 éves ) gyerekem kivesz a bankkártyámmal pénzt az automatából, bemegy a postára és befizeti a telefonszámlát, felháborodva mondta, hogy mit képzelek ÉN, hogy postára küldöm a gyerekemet, ez a szülö DOLGA, egy gyereknek miert kellene házimunkát végeznie, mosogatni, mosni, teregetni, vásárolni, postara menni, ez a szülö DOLGA.
Nem szóltam, bár furcsálltam. Jobb is , hogy nem szóltam, mert amikor elmentek edzötáborba, kitört a botrány. Büdös volt és rendetlenség a szobájukban. Két napig birták a lányok ( 13-16 évesek ) utána nekiálltak takaritani és a nagyon mocskos holmijaikat kimosni. vettek mosoport a boltban es teregettek a kertben, felmostak stb. Mármint mindenki, kivéve a lányom barátnöjét, hiszen ö nem csinal ilyesmit. A lányom szolt neki, hogy mégiscsak kéne mosnia, mert büdös van és tizen vannak egy szobában, másokat zavar. Nagy vita támadt . Nem folytam bele, tizenévesek, intézzék el maguk. nem igy a 15 eves kislány anyja. Felhivta telefonon az én akkor 13 éves lányomat és elmondta mindenfélének. amiért tehát egy 45 éves nö, felhiv egy 13 éves gyereket, amiert az vitatkozni mert az ö szeme fényével és azt meri mondnai neki, hogy nem olvad el a keze, ha mososzerhez nyul.
Szoltam az edzöjüknek, de abban maradtunk, felesleges ebbe belefolyni a vitát. Mondtam a lányomnak, ezzel a tapasztalattal is okosabb lett, az akkorra már ex-barátnöje meg majd saját kárán tanul ....
Ez csak azért veszélyes, mert ha mégis kiderül akkor nagyon lejárattad magad az anyuka előtt nem beszélve arról, h mi van ha mégis történik vmi. 100%-ra semmit se lehet bebiztosítani!
Jó persze azt nem írtad miben falaztál, mert az sem mindegy.
bizony megtörtént hogy falaztam de mint írtam nem érhette emiatt a lányt semmi baj viszont az anyukáját aki amúgy komoly beteg megkíméltem felesleges idegeskedéstől és bizony néha kell egy kis cinkosság hogy megbízzanak benned:)
Nem néztem azt se. Talán a végét láttam amikor kigyulladt a kastély! Mellesleg könyvben is unalmas! Inkább a Sz.Sz. Cs. -od olvastam! Ráth-Bágyoni könyvét!
tudod nekem mi tetszett?--amikor aláíratták tavaly másodikban (általános 2.)a házirendet meg a baleset és tűzvédelmi oktatás anyagát a gyerekekkel------jelzem az iskolában kamerás megfigyelőrendszer működik,én pl.mint szülő nem tudom hol vannak a kamerák-----hamár személyiségi jogokról beszélünk
mikor a lanyom negyedikes volt a kozepiskolaban,akkor hoztak be azt az okos torvenyt,hogy mivel mar nagykoruak,a jogaik vedelmeben nem ertesithet az iskola a jegyeirol,a logasrol,stb....
Hallanod kellett volna az elso szuloi ertekezletet.Nagy kar,hogy nem volt ott,aki ezt kitalalta,szerintem kollektive meglincseltuk volna az osztalyfonokkel az elen
tudod gabiii vannak kifejezések amiktől a bicska nyílik a zsebemben az egyik ez a mindenre ráhúzható személyiségi jog---a másik az alvállalkozó alvállalkozója---a harmadik az ügynökösdi---a negyedik meg a már már eszetlenségbe átmenő állatvédelem---van még csak hirtelen nem jut több az eszembe
éppen tegnap vetettem fel a szülői értekezleten (8.oszt.) hogy ne név nélkül csak úgy célozgatva kritizálják a gyerekeket hanem tessék nyílt lapokkal játszani,mert csak úgy tudjuk a bajt megelőzni ha tudunk róla hogy kire és miért kell fokozottabban odafigyelni---olyan egyedül maradtam a véleményemmel hogy csak na---bezzeg négyszemközt mindenki igazat adott nekem csak ott a nagy nyilvánosság előtt nem
Én utálom az árulkodást, de vannak fokozatok. Ez az a helyzet, amikor nem érdekelne, hogy mit szól a gyermek, és azonnal értesíteném a szülőt. Egyetlen kivétel, ha úgy ismereem a szülőket, hogy tudom, velük semmi jóra nem számíthat. Akkor lehet, hogy csak a gyerekkel beszélnék.
én elvárnám bárkitől hogy szóljon ha a lányomról megtud bármit amiről nekem is tudnom kéne---viszont én már többször falaztam a lányom barátnőjének,igaz csak olyan ügyekben amiből nem lehetett baja,a rázósabb helyzeteknél kifejezetten elutasítottam a falazásra való felkérést:))
prt mielőtt még riadóztatsz ki kellene deríteni hogy a kislánynak a fantáziája ilyen túlpörgött vagy valós tényeken alapul ez az iskolai elmondom a padtársamnak hogy izgalmasabbnak,különbnek tűnjek sztori---ez az én véleményem
Valóban nem ismerlek Titeket nem tudom , h Ti mit ismertek és mit nem! Viszont Ti sem ismertek engem! És nem tudhatjátok , h akár munkakörömből adódóan is vagy bármely más okból mit tudok, illetve mit tapasztaltam meg ezzel a korosztállyal és ilyen jellegű problémákkal kapcsolatban!
Mindenestre én senkit nem neveznék korlátoltnak (főleg olyan embert nem,akit nem is ismerek ugyebár) csak azért , mert eltérő a véleménye!
Te el sem olvastad rendesen amit írtam ugyanis akkor nem vitatkoznál , mert látnád, h én is azt javasoltam, h figyelmeztessék a kiscsaj szüleit, DE közben a sajátját is óvja, mert nem kell h az egész kábszer maffia rámozduljon vkire elég ha az agresszív padtársa és annak a drogos barátai. Mert azért az a drog csak jön valahonnan, ugye?
Nem tudnád valahogy névtelenül a szülők tudomására hozni? Jó lenne a lányod padtársát is megóvni attól , h még jobban belekeveredjen a dolgokba! DE tuti h a kiscsaj ezt nem fogja nektek megköszönni(főleg ha olyan agresszív természetű) és az még hagyján h ő! De a barátja meg akik még ő mögötte állnak... ahol már megjelenik a drog ott azért van egy elég sötét háttér!
Abban pedig h a szülők diszkréten kezelik, ne nagyon bízz!
Az ősszel volt hasonló esetem csak nem drog hanem ittasan való autózgatás!
És a kedves anyuka hát nem diszkrécióval hálálta meg,h felvilágosítottam!
Ezzel a sztorival a te gyereked is bekerült a veszélyeztetettek közé, mert közvetlen kapcsolatban van ezzel a kislánnyal, ezt ne feledd! Őt is óvod akkor, ha lépsz!