Én ma annak örülök, hogy mégis lesz SZIGET, s néhány ezer óbudai (kis)polgárnak és a magát körükben népszerűsíteni kívánó polgármesterüknek nem sikerült megakadályozni sok tízezer fiatal szórakozását.
Tudom, hogy zajos a SZIGET, de bírják ki, mint ahogyan mindegyikünknek sokat kell kibírnunk. Csak a zajnál maradva: én zuglóban lakom, s a Népstadionban és a Kissatdionban tartott koncertekből környezetemnek is bőven kijut. Mégsem hallottam soha, hogy a zuglói polgármester azzal akarta volna újaválasztását elősegíteni, hogy a TV nyilvánosságát felhasználva lépjen fel a csendháboritókkal szemben. Szerintem az óbudai polgárokat nem annyira a zaj, mint az irigység hergelte fel. "Mi itt rohadunk az éjszakai hőségben ezekben a panelekben, ők meg most jól érzik magukat (és egymást). Fujj!"
Én tehát ma mások örömének örülök.
Kedves Valentin!
Nem.
Természetesen sokat vitatkoztunk a családban, mi legyen a neve, de a végén csak egy dologban tudtunk megegyezni, hogy ha ez a kis nyamvadt megmarad akkor A MI kutyánk marad!
Csülök! majd olyan 3-4 hetes kora körül érdemes kálcium-foszfátot is adni a picinek, hogy pótold a korai idôszak Ca-hiányát (persze csak ha az állatorvos nem tiltakozik). Annyira gyorsan nônek ilyenkor, fôleg a csontozatuk... és ha nem kapott anaytejet, könnyen törékenyek lehetnek a csontjai.
És továbbra is...
Hajrá!
Hajrá!
Hajrá!
Én annak örülök, hogy Ami él! Ami nem más mint Viki kutyánk kölyke.
Előzmények:
Két héttel ezelőtt, vasárnap, Viki (5 éves tervueren) szült 5 kiskutyát, de korán, nem volt még teje. Mi megpróbáltuk (injekciós fecskendővel, cumival) az orvos által javasolt tápszerrel (bár az orvos azt mondta, kár próbálkozni!) etetni őket, de sorra meghaltak, az egész család lelkibeteg lett. De a legkisebb, legnyamvattab megmaradt és két nap után megjött Viki teje! Azóta meg szépen erősödik a kicsi, a doki azt mondta, ha a kéthetes kort eléri, akkor nem lesz baj! Már csak két nap. Olyan aranyos!
Ezen a a mai szépséges napon visszafizettem az OTP-nek a lakáskölcsönömnek azt a részét. amit piaci kamatra adtak. Vagy nyolcezer forint havonta megmarad. És még kettőt kell aludni, aztán megyek szabira. :-)
Holnap még benézek.
ki fogom próbálni. A nagyanyám egyébként a te receptedből kihagyta a tejfölt, tett bele viszont cukrot, meg két tojássárgáját.
Amíg volt, ettünk, aztán rosszul lettünk.
Még rímel is.
Ma annak örülök, hogy holnapra végre szerényebb meleget jósol Eduscho Szilárd, tekintve, hogy dolgoznom kell. Bocs, nyaralók.
Hogy viseli a macs ezt a hőséget?
Csülök, a lángostésztát még csak-csak megértem, de miért kell a túrót könnyebbé tenni? Én egyébként tejföllel szeretem, meg egy kis mazsolával, reszelt citromhéjával, palacsintatésztában... nyam-nyam... :)
Maminti!
Bezony! Lángos tésztájába rakva pl. ezerszer könnyebb, lazább lesz az amúgy nehéz étel. Sőt kapaszkodj meg, gyerekkoromban (vagy egymillió éve) a lellei strandon volt egy lángossütő, aki timsót(!) tett ugyanezen okból a tésztába. A déli part legjobb lángosa volt (1 forint 20 fillér).