Ha igény van a tisztelt szaktársak részéről, akkor közzé tudok tenni két szarvasbogárról készült képet. KApitális példány mindkettő, és párbajoztak, de sajnos mire a fényképezővel visszarohantam hozzájuk addigra az egyik elsomfordált. Nade a somford közben jól lefotóztam.. :-)))
Igen kezdő szaktársként azt szeretném megkérdezni a tapasztalt szaktársaktól, hogy milyen bogár garázdálkodik nálam. Formára olyan, mint a cserebogár, csak nagyobb (4-5 cm), sötétbarna-fekete, és olyan fehér pöttyök vannak rajta, mintha lefújták volna festékszóróval. Napközben eszi a fát, este repül, mint a helikopter, éjszakára bemászik a tetőcserép alá kaparászni (ezt azért nem minden este).
kiscipo
Létezik, hogy a szarvasbogarak repülnek? Kedvenc macskám épp birizgált egy óriási pédányt a lábával, amikor az fogta magát és függőlege testhelyzetben felrepült. Brrrr, grrr...
Faházunkat megszállták a szárnyas hangyák (3-4 centisek is vannak köztük). Sőt elkezdték enni a ház sarkát. Ijedtünkben szétbontottuk a ház oldalát, hogy megtaláljuk a fészküket. Per pillanat sikerült megszabadulni tőlük. Állítólag a hangya védett állat, úgyhogy közben bűntudatunk van :-)
Mifelénk is sok a gólya,erre járnak gallyat gyűjteni a fészekhez.Voltunk a Berettyó partján,ott repdestek az orrunk előtt.Hozzánk is kezdenek bejárni a madarak.Feketerigópár,fecskék,fülemüle,cinkék,fakopáncs,és számomra ismeretlenek.Sajnos még különbejáratú fészkelő madárkánk nincs,legalábbis nem vettem észre.Tavaly egy elbújt a galagonyában,idén nem látom.Hál,stennek még verebünk sincs.
Csoda jó reflexei lehetnek a szomszédnak! Én is próbáltam ezt, a la Bálint gazda (fordítsuk ki, és dobjuk át a szomszédba), de mindig a vakond nyert. Amikor mérgemben leástam, akkor értettem meg miért: a vakondtúrás alatt mindig egy fűggőlegesen felvezető járat volt - őkelmének csak le kellett pottyantania magát, és már elérhetetlen volt.
Meglehet, nagy dúlást csak nagy esők (vagy locsolások) után rendeznek, vagy pedig ha megszaporodtak (és lakás építenek a fiataloknak), de egyelőre békésen élünk egymás mellett (ill. alatt).
Kedves Outdowns!
Te provokálsz. A "Kerti állatok" topicban írjak a szomszédról? Na jó, belefér :-) A vízpart tele van pihés nyárfákkal, amik most ezerrel szórják a szöszt. A part vattával van bevetve, mire Ő lemosta gyökérkefével a stégét. Ez nem zavar, csöndben is csinálta, csak jót nevettem. És most irigylem, mert termőföldet hordat az egész telekre. Betonkeverő áll.
A verebek engem is zavarnak, olyan mint azok a műsorok, amikben mindenki egyszerre beszél. Nálunk van többféle harkály, tőlük az én fejem megfájdul néha, mert elképzelem, mi lenne, ha én úgy... A gólya többször leszáll a stégre és a haltartóból lopkodja a kishalakat. A szürke gém a kedvencem, nem jön közel, csak a távcsővel láttam, hogy szétterített szárnyakkal szárítkozott 1 bedőlt fán. A bagoly csak este repked, onnan ismerem meg, hogy két sima szárnycsapás után a hasa alatt csattogva üti össze a szárnyait. A denevéreket nem szeretem. És a bölömbika hangja sem szép, de meglepő. Mindig a legelő tehenet keresem.
Igen, ez nagyon jó. A növényi hiányosságokat ez a sok állat pótolja. Az ezüstfám a fő madártanya, tavaszra teljesen lekopasztják a bogyóit.