Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Szakértő nem vagyok, az elmúlt 1 hónapban minden héten 2 napot rászántam a keresésre és végigjártam a multikat ahol ki vannak rakva egymás mellé a TV-k
Én TV-nek és monitornak is használnám, tehát nem egyszerü az eset, és szeretném max 270 ből megúszni a dolgot
Méretben biztos nem veszek 37" nél kisebbet mert a jelenlegi tévém 82 centis 4:3 as.
Ezek az új lapostévék meg 16:9 igy egy 32"-es érzetre (és magasságra fizikailag is) kisebb mint a 4:3 as 82 centis hagyományos TV-m, igy a "mozi élmény" elmarad...
Amik nálam szóba kerültek:
Panasonic 42PV80 as: remek készülék, de csak 1024x768 as.
Panasonic 42PY8: ez full HD -s de a 390WATT-os teljesitményfelvételével kiesett...
Amin jelenleg gondolkodom: SONY 40D3500-ös: tavaly őszi Full HD LCD, jó árban:239ezer (hátrány vagy nem hátrány: nincs 100hz) az m1 -m2 HD-t néztem rajta tegnap, nagyon szép volt a fenti 42PV80 hoz képes ami mellé volt téve (nem kivilágitott helyen) 2.5-3 méterről nézve. Látszott a Full - HD ready különbség.
Mellette volt még a 40W4000 -es, én nem láttam 70ezer forinttal jobbnak. Nekem az kb egy tizest ért volna meg, az sem a kép miatt.
Amit még nézegetek jelenleg (ma is megyek egy tesztre) a Panasonic 37LZD80 as Full HD LCD, (ISP) idei model, van 100hz, gyönyörű a feketéje (is)
-------------------------------
Kiváncsi lennék a többiek véleményére is . Pana LCD (idei model, vagy vágjak bele a tavalyi D3500 -ba ??? ) - nagyjából egy pénz, többet nem szivesen szánnék rá.
na én bementem a Medijamárktba, és vettem egy somogyis antennát, nem drótos, nem is egy design termék, egy köztes, normálisan kinéző darab, elég jó erősítővel. 4700 volt, nem kellett vna megnézni a honlapjukat, 4e helyett most akciósan 3100, bár Győr messze van, neten meg nem lehet ien kicsit rendelni, meg a szállítási ktg, tudtam én, h ezek a multik jól lehúznak...:(
szal bejött a HD mtv!!! :))) sajna nagyon kényes minden egyéb rádiós és elektromos hatásra, még a közeli TFT monitor is fullra bezavar. néha van blokkzaj meg hangakadás is, de:
El tudnám viselni, ha a többi adó és műsor is ilyen lenne!! :))
Pestam.Kapcdsold át a tv-t digitálisra a távirányíton digital van írva és indítsd be a programozást digitális módban és mivel van DVB-c a tévében ezért ha minden igaz be kell,hogy jöjjön az m2 HD meg ha szerencséd van még pár HD adó,én úgy tudom az antenna hungária egyenlőre kitette ingyenesre ha minden igaz,nálam szerencsére így van a kép és a hang tökéletes,én padlót fogtam mikor először láttam rajta HD adást :-)
Sziasztok! Urak/holgyek, vegigolvastam sok-sok oldalt itt, de nem tisztult a kep. Valaki aki ert hozza, osszefoglalna a pro es kontra erveket Plazma es LCD kozott. Szeretnek egy 32 vagy 37 collos TV-t, de fingom sincs,hogy milyen legyen. Lenyeg, hogy megy ra egy MAC media-gepnek HDMI-n keresztul, megy ra egy nem HD Set Top Box Scart-on keresztul es kb ennyi. Hang erolkodon, esetleg meg DVD-t nezek majd rajta. Orulnek ha mondanatok konkret tipusokat is. Koszonom!
nem könnyű, de LCD-t a Samsung, Sony közül vennék, plazmából meg a Pana, Samsung, vagy Pioneer, 200e-tól kezdödnek a "korrekt" HDREADY tv-k, fullHD-sek meg 300e-töl fölfele....(42" felett persze...)
Nem. Ugyanaz a rendszer mindkét csatorna esetében. Éppen ezért lehet összehasonlítani, hiszen semmi sem változott, csak a csatorna. A hangminőség kb. ugyanaz mindkét csatorna esetében, de kb. 8-10 dB-t kellett az M1 HD-nél erősíteni, hogy ugyanolyan hangosnak halljam, mint a Eurosport HD-t. "Fület" szúró volt. :-)
Való igaz falra szokás rakni, de én egy Ikea-s polcrendszert vettem ami, direkt lapos tv-hez van kialakítva. Elvileg erősített hátlapja van, de nem akartam megkockáztatni, hogy elbírja e a TV-t.
Egyébként piszok jól megcsinálták a megnyítót a kínaiak és gyönyörű volt végignézni HD-ban.
Itt van egy térkép, hol lehet atennával fogni az adást.
Én a depon néztem atennát, aztán google keresés és Pesten egyszerűen nem találtam raktárkészleten szobaantennát, ami tetszett volna és végül a MediaMarkt-ban vettem egy Meliconi AD Elegance-t 9000-Ft-t. (Békéscsabán nagykeráron 5 körül van)
Jobb mint a drót, és esztétikusan néz ki, bár tényleg lehet 3000-t is kapni ami valószínű ugyan ezt tudja. Viszont minden boltban amit felhívtam 4-5 nap múlva tudták volna beszerezni ezeket.
egy jó hifire tedd rá, amit én elsőre tegnap hallottam a tv-ből (40W4000), nem győzött meg, pedig dicsérték, de majd a két 10 kilós polchangfal megteszi a hatását :)