Ja meg gratulálok a blog-hoz, szerintem érdemes lenne feltennetek a szlovakparadicsom.lap.hu-ra, a bal alsó sarokba nagyon is beillik, bár valószínű, vmi feltűnőbb helyet érdemelne.
Mert kicsit félek az esetleges találkozástól, de ha szerencsét jelent, akkor már rögtön kíváncsibb lettem.
Mindenesetre biztos nagy fegyvertény lenne egy medvés képpel hazajönni....
Kérdés:
Nem bírom kitalálni, az alábbi térképen mik azok a háromszögekből álló vonalak/utak(?) Kruhová felett, térkép jelmagyarázatban nincs benne, nem tudja vki?
Kicsit utánanéztem ennek, hogy hivatalos források mit mondanak arról, hogy hol és mennyire lehet vagy nem lehet letérni turistautakról és ez a leghivatalosabb, amit bírtam találni:
A fenti helyen a sötétzölddel/fekete karikás számmal jelöltek.
A listában pedig az 1-től 20-ig terjedőek a prirod* reserv*-ek a kategóriák elnevezése szerint. Nagyvonalúan idekanyaríthatjuk a 20 felettieket is, hogy ne szólják meg a ház elejét.
Ezek a rendes térképeken is megtalálhatóak (legalábbis az én 2006-os VKU-somon), szaggatott zöld vonal, a belseje felé kis kitüremkedésekkel a vonalkákon.
Ebből következőleg a világoszöld (+esetleg a sárga) a szimpla nemzeti park, ahol ezek szerint nem tilos letérni; már gondolom, ha nem barmolja össze az ember a természetet -> úton/ösvényen megy.
Ez a változat most tetszik nekem :-)
Ha tudtok hasonlóan hivatalos "referenciát", szóljatok.
Én először ezen foglaltam: http://www.holiday.sk/main.php?objekt=1153&lang=en,majd miután nem jött válasz, írtam az e-mail címükre is, de arra se jött válasz.
jár valaki esetleg Krasznahorka-váralján valamikor a következő hetekben?
Ott laktunk 2 hete, és ott felejtettem valamit a szállásadónál. Ha esetleg valaki Budapestről jár arrafelé és bevállalná, hogy elhozza... megköszönném.
A Maly Kyselben a létráról mikori a fotód? Amikor mi voltunk július közepén, akkor a te képeden felül keresztben látható, vízszintes falétra függőlegesen állt a vízesésben, ugyanis lecsúszott. A létra után fenn át kellett kelni a patakon. Nekünk szerencsénk volt, mert száraz volt az idő, de ha magas a víz, az izgi lehet! Bár az is lehet, hogy azóta megjavították!
Fú, de jó lesz. És ahogy nézem, idén az idő se fog elromlani gusztus 20 után. És remélem, már nem is lesznek nagyon sokan a szurdokokban. Egyébként a Podlesok-i kempingnek emilt is hiába írtam...