Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Palackügyben úgy néz ki Linde-t sikerül beszereznem, a 4,3-ast töltve 30,500-ft (bruttó)
20 000 a palack és 10 500 a töltés.
A Lindénél van legtöbb olyan argonpalack aminek a szelepe még G1/2"-os.
Ez a még azt jelenti, hogy kifutó szeleptípus a G1/2" ?
Lemondjam a vásárlást ez miatt, mert ha kifutó szeleptípus akkor a reduktort dobhatom el a 21.8-as átálásnál amikor majd ilyen szeleppel kapom a palackot cserénél.
Közben felfüggesztettem a dolgot, mert több probléma is felvetődött. Leginkább az, hogy annyira nincs hely ebben a gépben, hogy egy 8-as, 10-es anyát nem tudok úgy elhelyezni, hogy valamihez ne érjen hozzá. Ezt a lemezes megoldást megcsináltam hátul, de itt meg teljesen ráül a ventillátorház, attól tartok, ha kicsit hosszabb a csavar, akkor megroppantja a ventillátor alumínium keretét. Ha oda kerül a csavar, hogy bent ne okozzon galibát, akkor meg a trógli zártszelvényét venné félbe.
Bármennyire is ágáltam a klasszikus hevederes rögzítés ellen, úgy néz ki, hogy lassan meg kell barátkoznom a gondolattal. Nem akarok akkora átalakítást eszközölni a gép alvázán, mint ami ahhoz lenne szükséges, hogy masszívan oda tudjam rögzíteni. Végül is nem tudom miért akarok okosabb lenni, mint a Miller, vagy a Kemppi, ők is hevederrel rögzítik a gépeiket a gyári kocsikhoz. Gondolom nem véletlenül.
De ami mindenképpen pozitívum, a hegesztőkocsim mozgékonysága. Ez minden várakozásomat felülmúlta. Én eltértem attól a szokástól, hogy az efféle molnárkocsi stílusú szekereken csak a két nagy kerék van és csak hátrabillentve lehet mozdítani. Én előre is raktam két bolygókereket, így egy ujjal meg tudom forgatni a saját tengelye körül. Ha odébb kell lökni egy pöttyet, mert útban van, akkor nagyon könnyen mozdítható bármelyik irányba.
70 voltnal mem tobb 8 mm-en nem huz at. De ha tutit akarsz akkor egy L alku muanyag lemezt alacsiptetsz es akkor mar csak azt megkerulve huzhatna at. De az mar 2-3 centi .
Konkretan eddig minden zold volt. Ha ezen lerestil nezem mondjuk pl a tvt akkor latom hogy mi piros mi sarga nem csak azt hogy vilagoszold meg sotetzold
Gyors segítséget kérnék. Éppen most csinálom a gép kocsihoz való rögzítését. Be kell építenem egy 6 mm-es alu elemet, ebbe kerül egy 8-as menet és alulról lesz csavarral felfogatva. Az lenne a kérdésem, hogy fenyeget-e olyan veszély, hogy áthúz az ív ott bent? Kb 8 mm-re van a dinse belső felfogatásához. Mekkora feszültség van ott? Raknék rá egy szigetelőlapot is, de nem akarnék balhét odabent.
Maseratisti a szakértője ezeknek a dolgoknak.Én annyira nem vágom.Nekem két awi pisztolyom van egy sr17-es szelepes és egy sr26 os kapcsolós.Ezeknél tudom egymással csereberélni az alkatrészeket(toll,szorító,porcelán).
Nézelődtem egy üzlet AWI tartozékok oldalán és ott találtam. utánolvasva segíti az egyenletes védőgáz elterülést, és kevesebb is elég használatával a védőgázból.
Jelölésük SR09-SR26-ig.
Ez pisztolyméret?
Kerámia méret nem lehet mert ott van 4-es is.
Honnan tudom, hogy nekem melyik jelölésű passzol a géphez adott pisztolyhoz?
Nem csalódok benned most sem!Igényes munka,gratula,mostmár viheted krómozni,úgy is túl lépted az elgondolt anyagi határt,meg ez azért már megmarad egy darabig,(vagy ne legyek abba olyan biztos? ;)