Keresés

Részletes keresés

Tiborcsik Creative Commons License 2005.04.23 0 0 2476
A pályázatról nem igen tudok többet írni, de biztos van olyan, aki igen.

Mindenesetre úgy tudom, hogy a pályázat feltétele volt garantálni, hogy néhány évig (3-ig vagy 5-ig) nem változik az iskola profilja, erre vállalt kötelezettséget a városvezetés, amikor ellenjegyezte a pályázatot (enélkül nem nyerhetett volna) és ezen ígéretükre szartak nagy ívben néhány héttel a szavuk adása után.

Persze állítólag a dolog törvényes (hiszi a piszi), mivel úgy zajlott, hogy maga a pályázó, az iskola igazgatónője lemondta a pályázást. Gondolom magától, minden egyéb ráhatás enélkül belátta, hogy minek is a gondjaira bízott iskolának és környező polgárainak egy ilyen remek dolog, sokkal jobb lesz buszozgatni.

A dolog számomra ocsmány, gerinctelen, gusztustalan. Pfuj!!!!!
Előzmény: tibra (2475)
tibra Creative Commons License 2005.04.23 0 0 2475

Tulajdonképpen olyan nagyon nem különböznek az indokok a tallinosokétól.

De miért is különböznének!

,,A volt olyan család" címü dologgal szerintem senki sem tud mit kezdeni. Sajnos teszem hozzá.

És azt is mondom: szerintem az, hogy a helyi hatalom krizishelyzetben nem rendel meg és nem hoz nyilvánosságra elemeket egy lakossági felmérésböl a gyengeség jele. Egyre kevesebb az idö egy arculatváltásra, megújulásra. Most persze eszembe jutott egy 2002-es jelszó:)

A pályázatról néhány infót írj már, mert igen-igen ellentmondásos dolgokat hallok.

Pl. Kikre bíztál volna a végrehajtást? (Humán eröforrás) Ki szignálta ezt önkományzati részröl?

A legszomorúbb nekem az, hogy nem számolnak ezzel a városrésszel tovább komolyabban. Sem könyvtár, sem teleház stb. (lásd még: megszüntetve megörzés)

Vajh a (patyomkin) belváros-fejlesztés elegendö eröt jelent majd a következö 10 évben a szolnoki megtartóeröhöz? Majd meglátjuk, hogy megérte-e az ingatlan nyereség.

Előzmény: Tiborcsik (2474)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.04.23 0 0 2474
Ime, ahogy ígértem, a Kölcsey szülők (és tanárok) iskolabezárás-ellenes érvkészlete (nem a Néplapból) összegyújtve:

1 A városvezetés nem kérte ki a szülők véleményét, nem szerveztek lakossági fórumot, kérdéseikre nem válaszoltak, felvetéseiket figyelmen kívül hagyták

2. A városrész lakossága mostanáig dinamikusan nőtt, a meghirdetett ingatlanok napok alatt sokgyermekes fiatal házasok között találtak gazdára. Ha megszűnik az iskola, ez a tendencia is leáll, a városrész kiürül, elöregedik

3. A Kölcsey iskolát már egyszer lerabolták: mikor odapaterolták az „alternaív gimit”, lebontották miattuk a jól felszerelt kabineteket, most a nővérek miatt kiűzik a kisdiákokat is. Bűn volt az alternatívot odatenni, ezzel már akor megpecsételték a további sorsát, azóta hordják el sokan a gyerekeiket a belvárosba.

4. Pedig a nővérképzőnek (ha már a város annyira áhítozik az ingatlanukért kapható pénzre) lenne más helye is, időben, távolságban közelebb a kórházhoz
- miért nem a Mátyásba mennek egyenesen? Van ott nekik elég hely, közvetlen buszjárat is van!
- miért nem a sokkal közelebbi Újvárosi iskolába mennek?.
- miért nem más, közeli épületet alakítanak át nekik (bútorgyár, malom, indóház)

5. Micsoda anakronizmus, ha egy pletykafalusi kisdiáknak, mire bebocsátársa talál, busszal kell elmennie egészen a negyedik általános iskoláig (Kölcsey, Bajcsy, Kőrösi-Csoma, Mátyás)!

6. Az sem igaz, hogy a különbuszok költsége csak a diákbérletek ára, annál sokkal több.

7. Nem beszélve a délutáni hazabuszozás lehetetlenségeiről (szakkör, stb miatt).

8. Ha bezár a Kölcsey, meghal a városrészben a kultúra. Bezárásra ítélték a könyvtárat is, bálok sem lesznek már, sem semmi eddig megszokott közösségi rendezvény.

9. Nem épülhet meg a várva várt, pályázati pénzből tervezett informatikai kabinet sem, pedig az iskola a városvezetés ellenjegyzésével nyerte erre a 64 millió Ft-nyi EU-s pénzt. Ha megvalósul a beruházás, a legmodernebb ilyen iskola lenne a városban, megkezdődhetne az elhordott diákok visszaáramlása, nem beszélve a lakossági hasznosításról „teleház”. Micsoda felelőtlenség erről a 250 ezer Euróról lemondani???!!!

10. Sok kisdiák gyalog iskolába járván elkísérte eddig kistestvérét óvodába. Ezek a családok ezután hogyan oldják ezt meg?

11. Sok családnak (főleg a partoskápolnaiaknak) a Mátyás suli sokkal közelebb lesz gyalog a síneken keresztül, a vele járó életveszéllyel együtt!

12. Sok szülő egyértelműen állítja, hogy azért szereti a Kölcseybe járatni a gyerekét, mert az olyan családias. A kiscsoportos osztályokban hatékony az oktatás-nevelés. Van olyan család, aki ez miatt költözött a Pletykafaluba.

13. Az osztálylétszámok megállapításánál, mikor a statisztika azt hozta ki, hogy a Kölcsey csak 67 %-os, nem vették figyelembe, hogy a többi férőhelyet az alternatívok foglalják el, vagyis a rezsi költségek, nem pedagógus álláshelyek szempontjából az intézmény működése nem ráfizetéses, mint ahogy hihetnénk, ha tényleg csak 67 %-os lenne a kihasználtság.

14. Aggályos, hogy az egyeztető fórumok megtartása törvényes volt-e, ugyanis többségéről nem készült jegyzőkönyv, sokan nem volt jelen az önkormányzat képviselője, az ott elhangzott javaslatok egyetlen mondata sem szerepel az előterjesztésben

15. Az alapfokú iskolahálózat racionalizálása ISKOLABEZÁRÁSOK NÉLKÜL is hozhatna hasonló megtakarításokat az étkeztetés-takarítás-karbantartás-stb terén az igazgatűs átszervezése nem más, mint a máshol már grég működö GAMESZ, Treffler úr nem csinálét mást, mint feltalálta a spnyol viaszt. De ehhez nem kell iskolát megszüntetni

16. A tanulócsportok számának csökkenése iskolabezárás nélkül is maga után vonja pedagógus álláshelyek megszűnését, bérük megtakarítását

17. Hogy milyen megtakarítások volnának elérhetőek egy bezárások nélküli racionalizálási program-mal. Ez volna az igazi döntési helyzet, nem az hogy bezárjuk vagy változatlanul hagyjuk .

Vagyis a Kölcsey iskola, az őt övező 5 ezres városrész kisdiákjainak és polgárainak érdeke az lenne, ha nem hogy a nővérképző kerülne a helyükre, hanem eltakarodna onnan az alternatív gimi is, helyükön a régi szak-kabinetek, az új informatikai kabinet épülne meg, és újra régi fényében működhetne az iskola, feltöltődve az eddig elhordott diákokkal és egyúttal a lakosság közművelődését is megoldva (könytár, klub, teleház, stb).
Tiborcsik Creative Commons License 2005.04.21 0 0 2473
tegyük hozzá, bár valóban én írtam az ujneplap.hu fórumán, de pontióosítva, idéztem Benson Vilmos írását.

Egyébként megkérdeztem Vili bácsit, azt mondja ez vagy egy oktondi feltételezés, vagy egy nagyon csúny, rosszindulatú csúsztatás.

Az ügyhöz csak annyi köze van a Mátyásnak, hogy ők is pályáztak, de az ő pályázatuk nem nyert. Egyébként hogyan is tételezheti valaki, hogy egy többszáz oldalas, helyi sajátosságokra épülő pályázatot csak úgy át lehetne passzolni? Annyi igaz még (tipikus kabátlpás), hogy Botkáné hetekig rohangált az OM-be meg az ESZA-hoz, hogy cedálják már át a "jogutód" Mátyásra a megnyert pénzt, de egy EU-pályázat az nem piskóta - mondta Benson Vili.

http://www.esf.hu/program/HU-2003-004-347-05-03/HU2003-004-347-05-04eredmeny.asp (a 31-es soron vannak a mieink)
Előzmény: janina. (2468)
eR-dei Creative Commons License 2005.04.21 0 0 2472
hmmm
érdekes kampány lesz:
országos szintű késdobáló verseny;
helyi szintű utcaháború...
de jó lenne kimaradni belőle :((
Előzmény: tibra (2471)
tibra Creative Commons License 2005.04.21 0 0 2471

,,Lecseréli 2002-es egyéni képviselőjelöltjei nagy részét a Fidesz. A párt 2006-ban rengeteg eddig ismeretlen fiatalt indít majd az egyéni választókerületekben, sokuknak ez lehet az egyetlen dobásuk." Ezt olvassuk az indexen.

Korábban beírtam az ,,emberek beszélik" infót arról, hogy Szalay Ferenc helyett Kovács László indul polgármesterjelöltként.

Nem zörög hát a haraszt?

tibra Creative Commons License 2005.04.21 0 0 2470

Janina!

Ki volt a pályázó???

Előzmény: janina. (2468)
BAAEL Creative Commons License 2005.04.21 0 0 2469

Nem!!!

Előzmény: janina. (2460)
janina. Creative Commons License 2005.04.21 0 0 2468

Tiborcsik irja: "A Kölcsey iskola által megnyert EU-s számítástechnikai pályázat (64 millió Ft) egyedülálló a megyében"

Jo tudni, hogy ezt az osszeget eredetileg a Matyas Kir. Iskola nyerte, csak atbugaztak a Kolcseynek. Aztan ket szek kozul a foldre ultek, mert sem a Matyas nem kapta meg, sem a Kolcsey. Olyannyira a Matyas nyerte, hogy mar maga a polgarmester is gratulalt az iskolanak.

Es ahhoz mit szoltok, hogy 6 osztallyal tobb indul a varosban, mint azt a gyerekletszam indokolna?!

tibra Creative Commons License 2005.04.21 0 0 2467

SZEM, FÉNY, VESZTÉS

Ezt csak így tudom elképzelni:) Sajna (és ez akár önkritika is lehet GYF-töl) nem lehet 500 ágazatközi programot elöszedni az íróasztalból (valami ilyesmit mondott GYF az államigazgatásra).

Ha egyszer lejár a ,,PAtó Pál" szemlélet, akkor fejezödik be igazán a rendszerváltás.

Előzmény: janina. (2466)
janina. Creative Commons License 2005.04.21 0 0 2466

Es akkor mi van????? NA ES?!  Szemfenyvesztes!!!! beszelni, beszelni, beszelni! - gavarit Lenin

Előzmény: tibra (2465)
tibra Creative Commons License 2005.04.20 0 0 2465

Gyurcsány Ferenc a közoktatás versenyképességéről azt mondta: Magyarországon nem arról folyik a diskurzus, hogy hogyan kellene azon változtatni, hogy az elmúlt időszakban a közoktatás és annak általános iskolája a versenyképességét nem javította, hanem rontotta, hanem arról folyik a diskurzus, hogy bezárnak-e egy iskolát vagy sem. www.hirado.hu

eR-dei Creative Commons License 2005.04.20 0 0 2464
Már kerestem :((( nem bujt el sehol a fránya állomány a vinyón...
Előzmény: Tiborcsik (2463)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.04.20 0 0 2463
A vinyódon is akkora volt a váltás?
Előzmény: eR-dei (2461)
janina. Creative Commons License 2005.04.20 0 0 2462

Az előreláthatóan hosszadalmas "adatbogarászás" (előző tartalom feltöltése) és ebből következő további megoldandó problémákat látva, be kell látnom, hogy az előző tartlom feltöltése csak részlegesen oldahtó meg.
Ezért arra kérem az érdeklődő olvasókat, hogy regisztrációjukat ismételjék meg a Szolnoki Naplóban!

http://szolnokinaplo.hu

eR-dei Creative Commons License 2005.04.19 0 0 2461
ezentúl archiválni is fogok,
de akkora volt a váltás, a honlapokban, hogy elfelejtettem...
Előzmény: tibra (2459)
janina. Creative Commons License 2005.04.19 0 0 2460
Valaki tud arrol, hogy milyen bonyodalmat okozott Farkas Florian onbucmani beszolasa az iskolaosszevonasokkal kapcsolatban? Talan vissza is vonjak a rendeletet?
tibra Creative Commons License 2005.04.18 0 0 2459
Kérlek. Volt, egy becslésem szerint 20-30 oldalas háttéranyag (alapvetöen demográfiai és képzési profillal) a novemberi közgyülés elött. Ezt tette fel rdi a honlapjára, s ezt nem archiválta senki. Sajnos. Hát ilyen az e-demokrácia:)
Előzmény: stusa (2458)
stusa Creative Commons License 2005.04.18 0 0 2458
Pontosan mire vagytok kíváncsiak?
eR-dei Creative Commons License 2005.04.18 0 0 2457
Sanders tanítványa ... :)))))))))
Előzmény: Tiborcsik (2452)
eR-dei Creative Commons License 2005.04.18 0 0 2456
Az sajna, mert én se mentettem el...:(((
Előzmény: tibra (2453)
tibra Creative Commons License 2005.04.18 0 0 2455

pedig érdemes

Előzmény: Tiborcsik (2454)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.04.18 0 0 2454
Azt sajna én nem töltöttem le, nem láttam.
Előzmény: tibra (2453)
tibra Creative Commons License 2005.04.18 0 0 2453

Nu kak. Szépen elbeszélgetünk, mi szépreményüek:)

EP még novemberben egy csomó anyagot tett fel a régi honlapjára (pl. a komm.adó tervezetét és a vízszolg. rendelkezésre állást is).

Na emlékeim szerint innen tötöttem le egy háttéranyagot (demográfiai profilú), amely az iskolaösszevonásokat indokolta.

Jaj,de jó lenne, ha ez közkincs lehetne. Sajna nem mentettem le:)

Előzmény: Tiborcsik (2452)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.04.18 0 0 2452
Tibra, te reménytelen vagy, vagyis hát éppen nagy reményű politikusnak való.

Azt kérdeztem tőled: "arra gondolsz?" Honnan tudná szererencsétlen Erdei, te mire gondolsz???
Előzmény: tibra (2451)
tibra Creative Commons License 2005.04.18 0 0 2451

Kérdezzük meg hát magát Erdei Pétert!

Előzmény: Tiborcsik (2449)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.04.18 0 0 2450
Nos, csak azért, mert a városháza egy 40 fordulós egyeztető fórumra hivatkozik, (nem tán azt gondolván, hogy 40 fórum dokumentumait senki nem olvassa végig? amiben nagyon téved!), még illenék a felelősöknek egy 25 pontos anyagot figyelmesen áttanulmányozni.

De abban igazad van, hogy lehet a 25 pontot sűríteni, kiemelni a fontosabbakat, ezt meg is fogom tenni, csak előbb a kölcseys érveket is öszegyűjtöm és a kettőt együtt fogom tematikusan sűríteni (bár az is igaz, hogy akkor egy pont nem egy, hanem esetleg 2-3 sort tesz majd ki). De abban egyetértek, hogy nagyon fontos a tömörítés, a lényeglátás, a közérthetőség, az artikulálás és a megfelelő prioritás kialakítása.
Előzmény: tibra (2448)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.04.18 0 0 2449
Tudomásom szerint Erdei honlapján a márc 31-i előterjesztés volt, ami nem más, mint ,agának átszervezéseknek a lebonyolítási vázlatterve, mellékletek nélkül. Arra gondolsz, magára az előterjesztésre? Vagy annak valamilyen háttértanulmányára? Olyanról nem tudok.
Előzmény: tibra (2448)
tibra Creative Commons License 2005.04.18 0 0 2448

Nos!

1. 25 pontos programot szerintem senki sem olvas (értelmez) végig.

2. Szerintem kellene egy mindenütt jelenlévö kérdés: van-e az önkormányzatnak építö koncepciója a demográfiai krízis elhárítására a közoktatásban?

3. Az Újváros esete: A háttártanulmányban, ami RDI honlapján rajtavolt (sajna már nem lehet leszedni, pedig jó lenne) a következö potenciális intézményként szerepelt ez a suli.

Mindez tavaly novemberben. Kicsit olyan ez, mint a komm.adó:)

Előzmény: Tiborcsik (2447)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.04.18 0 0 2447
Tessék? Mit kell kivárni?

Ps. Válaszolj lécci az előző kérdésemre is, fejtsd ki az újvárosi iskoláról szóló talányos mondatod!
Előzmény: tibra (2446)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!