Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
70 voltnal mem tobb 8 mm-en nem huz at. De ha tutit akarsz akkor egy L alku muanyag lemezt alacsiptetsz es akkor mar csak azt megkerulve huzhatna at. De az mar 2-3 centi .
Konkretan eddig minden zold volt. Ha ezen lerestil nezem mondjuk pl a tvt akkor latom hogy mi piros mi sarga nem csak azt hogy vilagoszold meg sotetzold
Gyors segítséget kérnék. Éppen most csinálom a gép kocsihoz való rögzítését. Be kell építenem egy 6 mm-es alu elemet, ebbe kerül egy 8-as menet és alulról lesz csavarral felfogatva. Az lenne a kérdésem, hogy fenyeget-e olyan veszély, hogy áthúz az ív ott bent? Kb 8 mm-re van a dinse belső felfogatásához. Mekkora feszültség van ott? Raknék rá egy szigetelőlapot is, de nem akarnék balhét odabent.
Maseratisti a szakértője ezeknek a dolgoknak.Én annyira nem vágom.Nekem két awi pisztolyom van egy sr17-es szelepes és egy sr26 os kapcsolós.Ezeknél tudom egymással csereberélni az alkatrészeket(toll,szorító,porcelán).
Nézelődtem egy üzlet AWI tartozékok oldalán és ott találtam. utánolvasva segíti az egyenletes védőgáz elterülést, és kevesebb is elég használatával a védőgázból.
Jelölésük SR09-SR26-ig.
Ez pisztolyméret?
Kerámia méret nem lehet mert ott van 4-es is.
Honnan tudom, hogy nekem melyik jelölésű passzol a géphez adott pisztolyhoz?
Nem csalódok benned most sem!Igényes munka,gratula,mostmár viheted krómozni,úgy is túl lépted az elgondolt anyagi határt,meg ez azért már megmarad egy darabig,(vagy ne legyek abba olyan biztos? ;)
Igen, én is ezzel próbáltam vigasztalni magam. Egy nagy böszme hidraulikus gépen csinálta, és nem használt a projektnek az 1 darabos széria. A gép beállítása elég hosszadalmas procedúra volt és ilyenkor is ketyeg a rezsióra. Több darab esetében már sokkal olcsóbb lett volna az egy darabra eső fajlagos költség. Ha át kellett volna szerszámozni egy másik átmérőre, akkor az még 6 ezer plusz lett volna. Inkább felhajtottam az egyik vastelepen 32-es csövet. Nem volt könnyű, mindenhol collosat akartak rámsózni. De nem lehet egy szavam sem, mert korrekt volt, előre mondta, hogy mennyire számíthatok.
Biztos, hogy nem egyszerű dolog a precíz csőhajlítás, mert két ismerős lakatosipari cégnél is próbálkoztam, egyikük sem tudta volna ilyen szögben, ilyen átmérőt horpadás nélkül meghajlítani. Ők ajánlották ezt a céget, ők is itt hajlíttatnak
Köszönöm az elismerést. Az a baj, hogy utólag mindig megfogadom, hogy legközelebbi munkára nem fordítok ennyi időt, mert nem normális pl. olyan részletekkel szöszölni egy délutánt, ami jó esetben alig látszik. De nem tehetek róla ez nálam valszeg genetikai hiba. Egyszerűen nem hagy nyugodni a dolog, amíg nem lesz tökéletes. De látszik némi "fejlődés", mert most már nem szenvedtem az alsó, belső szűk sarkok varratainak a lecsiszolásával, amik egyébként sem lesznek láthatók. Ha meg eljutok arra a szintre, hogy a varrataim esztétikailag is megállják a helyüket, akkor csiszolni sem fogok. Határozottan javul a helyzet, most már 80-85%-ban kimondottan tetszetős, egyenletes, fényes varratokat produkáltam, de még mindig van néhány ami csípi a szememet. Olyan meg nincs, hogy egyiket lecsiszolom, a másikat nem. Legalább is a látható helyeken.
Akkor megnyugodtam. Ha a leandert (vagy vadkendert?) elbírja, akkor a palackot / gépet is elviseli talán :-)) Egyébként a kerekek jófajta német Blickle, elképesztően precíz, masszív cuccok. 800 kiló teherbírás, nulla csapágykottyanás. És a legjobb az egészben, hogy ezt a pár vadiúj kereket 3000 Ft-ért vettem a bolhapiacon:-)) Bolti ára 8 ezer körül van darabonként.
Ja, úgy álltam neki, hogy most nem engedek a késztetésnek és valami nagyon egyszerű és olcsó tróglit csinálok. Hát nem igazán sikerült. Már mint az egyszerű és az olcsó kivitel.
De legalább jó lesz. Holnap még a gép rögzítését kell megoldanom, aztán festés, összeszerelés.