Gracias.De Portugaliaba nehogy igy mondd,mert lenyelnenek egy kanal vizben..ugy szeretik egymast.Ott:Obligado.
De Portoba sem szeretik a sajat lisszabonit sem.Ott a kave caffe es nem bica.Ha ugy mondod hat olyan kavet is kapsz..Portoban azt keresik meg amit Lisszabonba elkoltenek,mondjak.
A josag es johiszemuseg,emberszeretett mindig is csak ugy sugarzott beloled..
Ma jelentkezek a kulfoldi es belso (nem belfoldi) utazasom-igy fogalmaztam mas topicomban is-utan.Ha nem is fogom elolvasni most az eddigi hozzaszolasokat de korulbelul tudom kedves tarsaim temait es azt is hogyan velekednek roluk.
A spanyol es portugal ut nagyon erdekes volt.Talalkoztam sok fanatikussal minden taborbol(mint mar irtam) szazkilometereket gyaloglo zarandokokkal es majus elsejei portoi szakszervezetes komunista felvonulokkal is.
Amerikai fenykepezokkel , floridai tajszolassal spanyolul beszelokkel is..
Folyamatos vitak a hatosagokkal vannak, de nem szolgalhatok naprakesz informaciokkal. Azt hiszem, valami gond van a haz engedelyevel, ami mar all, meg a tuloldalon a puccos fogorvosek nagyon be vannak ra ragva, a kosz meg az allatsereglet miatt. De azt mondjak, ez ellen nem sokat lehet tenni, az osztrak volt itt elobb, a tobbieknek nem kellett volna idekoltozni, ha utaljak a baromfiudvart es a kutyatenyeszetet.
A lekoszont magyar miniszterelnokot en nem fogom reklamozni semmilyen forumon, eszterhazi kakasporkolt szerintem nem oke. Kellemes hetveget, az enyem suru lesz. Udv aspen
Ha jól értem, akkor létrejött ott ismét az Osztrák-Magyar Anarchia, az Antant ezúttal tétlenül szemlélődik, sőt területet biztosit. Esetleg érdemes lenne időnként idézni a szomszéd előtt a nemrég leköszönt magyar miniszterelnököt, miszerint vége már az osztrák vircsaftnak. (taktikai okokból a kormányváltásra nem érdemes felhivni a figyelmét). Ha méhészkedne, lenne egy-két ötletem, hogyan lehetne Kaliforniába költöztetni a kedves szomszédot (bár tyúkjai vannak..., esetleg érdemes lenne a kakasnak adni némi prioritást (by the way: kakasból is lehet eszterházi tyúkhúslevest főzni ? )).
Ha már itt lenne, főleg a tengerparton, esetleg sokat változnának a szokásai. Vannak helyek, ahol egy belső fürdőkádcsere komoly engedélyezési eljáráshoz kötött, többször jelenik meg komoly gondterhelt emberekből álló hivatalos küldöttség az átalakitás során és esetleg ilyenkor a roncsautók is feltűnnének.
Érdekes, hogy a hegyi részek mennyivel magyarosabbak errefele ...
Lehet, hogy kiutasitották :)
Itt mindenki szépitgeti a környéket, kézzel festett deer crossing táblák, virágok, karácsonykor az út menti fenyök feldiszitve, az osztrák meg tyúkokat (es kakast! a lú rúgja meg) kotkodácsoltat es kukorékoltat!, kb 10 farkaskutyája van, azokat tenyészti es tanitja ugatni, 2 szakadt lakókocsi, 5 regi roncsautó, egyéb szeméthegyek.
Valahogy meg elviselném, ha nem jönne hármunknak közös vizszámla, és nem kéne vitatkozni a ki mennyit zuhanyozikon. Meg a gyerekei elég idegesitöek, amikor az a móka, hogy átosonnak és leskelödnek be az ablakon.
Viszont amikor ideérkeztem, elég volt annyit mondani bemutatkozaskor, hogy nem vagyok osztrák, be voltam fogadva...
Egy magyarrol tudok itt, nem muvel foldet, csak szeret fenykepezkedni a hegyekben. De a jovo heten nyilik egy fotokiallitas egy masik magyar szarmazasu muvesz budapesti fotoibol, elmegyek korulnezni biztosan, hatha magyar paraszt.
Well, nem a csavarhuzo volt az elsodleges ok, de tulajdonkeppen kozrejatszott.
És akkor veled meg úgy volt, hogy egyik nap elfelejtettél csavarhúzót vinni és sehogy sem tudtál bemenni a lakásba, igaz ? Erre felmentél a hegyekbe valahol egy idegen kontinensen. Ez is érthető.
Laknak arra magyar parasztok ? Vagy az már túl magas nekik (szemben a kolibrikkel)?
Erdekes problemamegoldas, tovabbi kaptarlopasokat megelozendo, Kaliforniaba koltozni, de valahol megertem. Emlitettem, ugye, en a nagyvarosban eltem, nekem a rezkilincset (rezkilincset, rezkilincset, majd az aluminiumkilincset, aluminiumkilincset, stb) szereltek le heti rendszeresseggel es ezert csavarhuzot hordtam mindig a retikulomben, hogy haza tudjak menni.
Igen, igy is lehet. És azon a ponton az ember elköltözik egy helyre, ahol csak highwayek vannak tele autóval amik elütik a nyulakat, robotok kecskék helyett meg mindeféle hájtech. De még ez a jobbik eset. Nálam a kaptárakkal volt a baj, de ezt má nem akarom elismételni.
Az ugy kezdodott, hogy eloszor csak vadviragokat es gyumolcsfakat akartam telepiteni a haz kore. Aztan lett kiskert, paradicsom, paprika. Itt kovetkezne az internetrol letoltott lucernaotlet, osszes kovetkezmenyeivel,...es a gondos gazda egy szep napon arra ebred, hogy 467.360 nyul es 4.210 kecske buszke tulajdonosa...(valahogy igy volt, ugye?)
No azé ez nem teljesen ugy van, ahogy ekipzeled. A lucerna vetishö is e kő munkányi a talajt előbb. Vethed nyár vigin is, augusztusba. Utána 4-5 évig nyugtod lesz, mehetsz a szoláriumba (ami ugyanazt az eredminyt adgya mind a kapálás csak drágább). Néha az embered lekaszálja oszt odaadhatod a nyulaknak. Sört is lehet innyi azért de nem a nyulak miatt onnantul. Ugy 2 centi mélyen vessed, de előtte munkád el a talajt. A lucernába még az is jó, hogy felhozza a tápanyagot mélyrül. Pár év lucerna megfelel egy ganézásnak. Utána vethetc kukoricát. Akinek meg kukoricája van, állatokat is tarthat. S.i.t. A vige Kalifornia lesz ugyis.
"kiöli a többi gazt, igy nem lesz ollan gyomos"
Ez erdekel. Hogy mondjak angolul, lucerne? alfalfa? medic? (ezeket talaltam a szotarban)Az alfalfa ismeros. Lenne itt majd ket hektar gaz, tetszene, ha csak a gyilkos lucernamagokat kene szetszorni, derekfajditos egyeb modszerek helyett.
Szóval palozc, ami miatt szerintem az USA egyre jobb lesz fociban, az a gyerekek sportolása miatt van. Elég körülnézni bármelyik kisvárosban, lehet látni a sok gyereket focizni. Nem véletlen a jó szereplés női fociban sem. Európában egy üzletté vált, semmi más. Importálnak szegény helyekről játékosokat és ennyi. Van olyan angol csapat, hogy kb. 2 angol nevű van benne. Amerikában meg a játék dominál. Mint régen Mo-n.
Ja. Nem parasztnak való ilet ez a fancy Kalifornia. Mondgyuk a lucernának az az előnye, hogy kiöli a többi gazt, igy nem lesz ollan gyomos. Valamellik meg lekaszáhattya ott a faluba for free, az is jó jár. Bár itt nem ollan strapás, a szörfülés nincs határidőhö kötve.
Hát Wyomingban még nem vótam. Csak a barátom oszt mondta, hogy kevesebben laknak az egiszbe mint itt egy kisvárosba. Azér gondulom, hogy biztonságos. Má nagyon sok helre köllött mennem mindenfele, igy csak a falumba szeretek visszamennyi legjobban. Még van e kis fődem, vettek bele a nyáron lucernát, azza nincs sok gond. Valaki meg csak lekaszájja, mig megin menek. Niha nizegetem.
Eljen! Hogy nyertek, meg, hogy megtorod. Kutyauto magyaroknak nem lehet a VB-n drukkolni, tehat hajra USA. Bar ez a szurkolas nem ugyanaz a szurkolas, ugye.
Ott rengeteg van ilyenbű, azér is irtam, hogy ott mindenki fut mindenki utá.
Ezt akkor es ott kivetelesen elsore megertettem. Nem bantom oket, egyik-masik tok jol nez ki es en egy olyan tolerans fajta vagyok.
Jartal mar Wyomingban? Utazgatsz neha? Postaladadat nezegeted?
Wyoming sokkal biztonságosabb mint ez itt. Esetleg csak nihány szendvicsedet viszik el, a többi tulajdonod megmarad. Ha meg megin talákozó egy ilyen maskarával, dobd csak bele a parókáját a lifthófba. Esetleg a ridikülöddel nevegetheted is egy kicsit. Maj nem vigyorog annyira.
Ott rengeteg van ilyenbű, azér is irtam, hogy ott mindenki fut mindenki utá.
Egyetlen temahoz kapcsolodo kaliforniai elmenyem San Franciscobol valo, ahol egy Jamillah nevu bombazo recepcios vigyorgott nagyon az uramra szobafoglalaskor, de mikor felhivtak figyelmemet a hosszu szoke haj alol kikandikalo adamcsutkara, mar en is vigyorogni kezdtem.
Wyoming remelem teljesen biztonsagos, persze, csak ha a kontenerben tartjuk a kajat es nem a satorban, tudom.
Ha meg mégis Kaliforniába vagy vele oszt mellitek áll egy szőke csaj egy piros Jaguár kabrijóva, megkérdeznyi hogy hány óra van, azonna rángasd el onnan vagy ugorj egy csukafejest a tengerbe és mentesd ki magadat az embereddel amig nem kiső.
Maj még gondúkodok, miket lehetne csinányi.
"nagy baj nem lehet, mert triatlonozott legenykoraban sokat. Fut, mint a nyul, uszik, mint a capa. Es turelmes, kitarto termeszet, ezt most mar tudhatod, ugye, ha velem el."
Ha ez a helzet, meg még jobban vigyázz rája. Lehet mennyi Wyomingba meg Montanaba is kirándúgatnyi, fölösleges ezt a Californiát erőtetnyi. Nem biztonságos.
nagy baj nem lehet, mert triatlonozott legenykoraban sokat. Fut, mint a nyul, uszik, mint a capa. Es turelmes, kitarto termeszet, ezt most mar tudhatod, ugye, ha velem el.