Hááát... Nekem nem help kéne, hanem Winfoson is játszható Dűne I-II... Miután szerintem az itt nem off, légyszives, ha tudsz ilyen helyet valahol, linkeld ide azt is, lehetőleg a játék helyét, ne az oldalt, ahonnan arra az oldalra juthatok, amin az a link van, amiről megtalálom a játékot... :*((( Ezen az oldalon csak egy csomo Amigás link van, ami nem jön be Winfoson, csak hibásan, márpedig végig kéne böngészni, mert Dune nincs, inglisül meg nem tudok... :( Köszi a segítséget! :o)
pc-s dd-s flopit tud kezelni az amiga, arra elfér a .dms, onnan meg már fel lehet írni normális amiga-s flopira.
Amiga amúgy 880K-s flopit használt, nem 800 megást :)
pc-s dd-s flopit tud kezelni az amiga, arra elfér a .dms, onnan meg már fel lehet írni normális amiga-s flopira.
Amiga amúgy 880K-s flopit használt, nem 800 megát :)
Hohó, nekem még megvan valahol az Amiga500, megvan rá valakinek személyesen is a Dune II?
Az I talán nekem is megvan, de utána kell néznem, lehet, hogy azt már PC-n játszottam...
Nnna...
Befutott a rendelésem.
Dune - Miniseries :)
2 DVD, az elsőn az első 2 rész, a másodikon a maradék, plusz előzetesek, egy "Alkotók Verziója", egy "Így készült" (30-30 perc darabja), és egy képgaléria.
Szép tiszta, szélesvásznú kép, Dolby Digital 5.1 hang, angol német szinkron, és vagy 20 féle feliratozás, magyarral együtt.
Most csak belenéztem, majd lövöldözök belőle képeket is :) (lesz szép nagy ligahajó Weyland :))
Vegetable: az Amiga a commodore-ék 16bites gépe volt, saccra 86 környékén jelent meg, és sokáig a pcket meghaladó teljesítménye volt, rengeteg játék jelent meg rá, és sok rajongója van máig is
Kedves zőccség(téem:). A "mi az az Amiga" kérdésrészt viccnek veszem, hogy mit szól hozzá a vindóz, az a gép erejétől függ, a megszerzés pedig : http://www.winuae.com/ innen mindent be lehet gyűjteni, ha kell help, emil, mert ez itten kicsikét off :)
A Dune I 1.6 mega rar-olva, de jött ki belőle full CD-s is, audiotrack-ekkel (azok olyanok, mint az Amigás 3lemezes verzió zenéi :)
A Dune II meg az RTS-ek gyakorlatilag szülőatyja :) (de ezen ne nyissunk vitát jó?) 3.4 mega vagy 5+1save lemez Amigára. Ebből amúgy elterjedt egy SuperDuneII, amiben náhány valaki megcsinált 3X9 új pályát 3 "háznak" (fremen, sartaukar, és talán smuggler), aminek darabja közel olyan nehéz, mint a sima DuneII 8-9. pályái :) Meg lehet velük szenvedni rendesen... ez meg 3.8 mega.
ui: Akinek elég bika a gépe emulációhoz, vagy van otthon egy Amiga, érdemes mindkettőt azon játszani.
Sziasztok! Méretileg mekkora a Dűne 1-2 játék? Mert szeressem a stratégiai játékokat, a Dűnét meg még gyerekként kezdtem megvenni, mikor az első alapkötetek magyarul megjelentek, azóta is hümm, bár csak az F.H. által irtak érdekelnek... :o)
Szerintem is moka, probald meg, ugyis csak te tudod eldonteni, hogy tetszik-e.
Viszont, ha nem ismered, akkor tudom ajanlani a Dune 2-t, szerintem az egyik legjobb strat jatek. (bar elfogult vagyok, mert a Dunet szeretem, a strat jatekokat meg annyira nem). Es meg a Baroval is lehetsz (Harkonenek)
A .txt fileokat meg megnezem otthon, ha nem felejtem el, mint eddig folyamatosan.
Acid: úgy is! Előre is köszi. Ha nem túl nagy kérés, akkor az összes kötetet, ami megvan.
Efreet: Szándékomban áll:) Szeretem a kézzelfogható dolgokat és vigyázni kell a szememre is :/ Csak itt nem ilyen eccerű és lusta is vagyok :)
tsabee: Hoogyne! Bár nemtom hogy sikerült a pc-s verzió, de az amigás hihetetlenül hangulatos volt. Persze ez jórészt FH érdeme. Asszem előszedem én is :)
nagyon rossz képernyőn olvasni. kinyomtatva a szöveg meg nem az igazi... vedd meg (ha épp lehet valahol kapni) :)
(nekem nincs meg elektronyik formában)
Sziasztok!
Nincsenek meg vkinek magyarul a Dune konyvek sima szovegfajlban vagy pdfben ?
Hirtelen ramtort az olvashatnek, mert kaptam egy Atreides-hazat. :)
Szerintem, ahogy haladunk elôre a történettel, úgy lesz egyre kevésbé filmre vihetô. Arról nem is beszélve, hogy minden részhez illik ismerni az elôzôket, különben a felét sem fogja fel az ember.
Üdv,
Aarpi
Őőő. Naszóval. Megnéztem ezt a "Dune Miniseries" nevezetű borzalmat. Hmm, mindenesetre tanulságos mű volt arra, hogy hogyan lehet rossz filmet csinálni egy jó témáról. Igaz németül láttam és a nyelvet nem nagyon értem, de mivel a dialógusokat szinte fejből tudom, ezért nem is nagyon volt rá szükség, hogy megértsem. Meg így legalább az az illúzióm még megmaradt, hogy talán a szöveg nincs elszúrva :-))))
A színészek egyenesen rettenetesek voltak (a császár a kis rózsaszín ruhácskájában úgy nézett ki mint valami idősödő homoszexuális strici, a többiekről inkább már nem is beszélek), a látványeffektek sem voltak valami jók, mondjuk ez az eredeti filmről se mondható el, de nem is ez volt a lényege.
Tovább inkább nem szidom, meg azért mégiscsak Dune, úgyhogy nem illene bántanom. Egyellőre csak az első 2 részt néztem meg, a 3.-ra még nem vitt rá a lélek...
Esetleges folytatásokra viszont kíváncsi lennék, mert azoknál nincs összehasonlítási alapom, meg ha már igényes film nem is készül belőlük, azért ez is több a semminél. A Düne Istencsászárára pl kifejezetten kíváncsi lennék :-))
Hmm... Dűne Gyermekei... talán a legakciódúsabb kötet. Lesz mivel szúrakoznia a számítógépnek. LetoII ámokfutása a könyv végén :) olyan akciósorozat lesz belőle, hogy cak na :) Kíváncsi leszek ebbe melyik teljesen nem odaillő szereplőt építik be :)
Egyébként csak helyeselni tudom ezt a filmgyártást :) ezek azért mégiscsak inkább a világot mutatják, nem úgy, mint a nemrég megjelent 4cd-s... izé.
Rossz... hát tudod ez is olyan, hogy van akinek nem tetszik, van akinek igen. Végignézni mendenképp érdemes, legfeljebb nem tetszik, és nem nézed meg többször :) Nekem spec tetszett, persze teljesen más volt és másképp állt hozzá a sztorihoz, mint a Lynch-féle, dehát az még nagyobb gond lett volna szerintem, ha megpróbálja pontról pontra azt követni, vagy azt a hangulatot visszahozni. (egy olyan rendező nélkül)
Ilyen rossz lenne a miniseries? Még mindig nem jutottam hozzá, de ezekután egyre jobban kételkedek a dologban...
A hiányzó könyvekről: Utánanéztem az Amazonon és mindegyik kötetet lehet kapni (a Harkonnen-házat is). Átszámítva olyan 2500-3000Ft mindegyik. Most jelenleg nincsen pénzem, de amiket mondtatok, az alapján lehet, hogy inkább majd innen rendelem meg őket, mert ez legalább új (nem agyonhasznált, gyűrött) és igényes kiadás és még a nyelvezete is eredeti.