Keresés

Részletes keresés

V46 021 Creative Commons License 2003.01.29 0 0 1048
Egy dekóder nem csinál a sz@rból várat. Az sajnos tény, hogy ami analógban beteg az nem lesz jobb digivel. A remot elég nehézkes a hely miatt. Nekem hat Szerjoe vár valami hasznos ötletre
Előzmény: bicsi (1047)
bicsi Creative Commons License 2003.01.27 0 0 1047
Sziasztok!

Próbálkozott már valaki PIKO BR 120 digitalizálással remot nélkül?

101 Creative Commons License 2003.01.24 0 0 1046
Köszönöm a gyors reakciókat! Továbbítottam a válaszokat.

Köszönettel: 101

V46 021 Creative Commons License 2003.01.23 0 0 1045
Elvileg a vezeték kihúzása nem okozhatna hibát, mivel az egér programozását is így kell kezdeni. Power on mellett drót ki, "P" nyomva drót be. Próbald ezt ki és ha ezután az egér engedi magát kezelni a C7-be írj 1-et, majd "P". Erre az egérben vissza kéne állni a gyári beállításoknak.
Ha ez nem használ akkor ott valami másnak is történni kellett.
BT.
Előzmény: 101 (1042)
simico Creative Commons License 2003.01.22 0 0 1044
Szervusz!

Elvileg automatikusan helyre kellene állnia a rendszernek kis idö elteltével vagy áramtalanítás után.
Nálam még a legelején sikerült véletlenül kirántani a kábelt (nem volt teljesen bedugva, ezért könnyen kijött). Minden kábelt kihúztam mindenhonnan, majd újra összedugdostam öket és a legvégén dugtam csak be a konnektorba.
Esetleg nézzék meg, hogy tényleg jó kábelt dugnak-e a megfelelö helyre.

Előzmény: 101 (1042)
DGKUm Creative Commons License 2003.01.22 0 0 1043
Kérdés
Ki ismerei Ulrich Lieb Digitalisierung auf Modellbahnanlagen (Transpress, 2002.) című könyvét, illetve kit érdekelne esetleges magyar fordítása?
101 Creative Commons License 2003.01.21 0 0 1042
Ha tudtok segítsetek!

Egy megkeresés alapján leírok egy hibajelenséget, kérlek benneteket ha van valakinek tapasztalata segítsen.
Menet közben a LOKMAUS vzetéke ki lett húzva. Utána nem állt össze a rendszer, állandóan L2/E7 hibakód. Az E7 hibakódnál leírt módszer nem segített. Van valakinek ötlete mit lehetne csinálni.
Eddig érdemi választ eddig sehonnan sem kaptam.

Köszönettel: 101

digitrain Creative Commons License 2003.01.20 0 0 1041
Szia simico,

kb. 15-20 lappal előrébb már írtam az Intelliboxról. Röviden még egyszer:
a klubunk már 2 éve használja(ta) önmagában is ill. PC interface-ként is. Nekünk abszolút bevált. Igaz, egyszerre sokba kerül, de kvázi mindent megold. Lehet vele minden Lokdekodert programozni,DCC ill. Selectrix eszközöket használni (használjuk is) de! LocoNet a csatlakozási felület az eszközök között (ill. lokmaus 1 et rá lehet csatlakoztatni, de sz.v.sz csak speciális esetekben érdemes használni.)
Vágányfoglaltságot visszajelent, vágányutak felprogramozhatók rá.PC nélkül is kitűnően működik de nagy asztal esetén érdemes PC után nézni (különben ízületesek lesznek az ujjaid a nyomkodástól).
Ja! És progi vágány is ráköthető !
Működés közben a modulrendszerünkön megmutatni a tavaszi kiállításunkon tudom, de bármikor beélesíthető, akár egy "dilikör" erejéig is.

Üdv !

TL

Előzmény: simico (1026)
intersat Creative Commons License 2003.01.20 0 0 1040
Helló!!
Én a win track -ot használom meg a win digipet-et de egyenlőre én is szívok vele mert karácsony előtt vettem és a digipet fullos áron csak tryal verzió volt már kicserélték a wiv trackot még most cserélik de ha meg van akkor mindkettő megy 3D-ben. Üdv Atus
Előzmény: blanketman (1033)
intersat Creative Commons License 2003.01.19 0 0 1039
Köszöntök Minden Tisztelt Kollégát !!!
ROCO digitális dekóder modul kapcsolási rajzot keresek 8 polusú csatival és Olyan kollegát aki már megszenvedett a Win digipet-te és a Wintrack -al Köszi ATUS
etwg Creative Commons License 2003.01.19 0 0 1038
Az ESU-nak vannak M. kompatibilis hangmoduljai is (a dekoderrel egybeépitve). Lehet, hogy van H0-hoz is (ezzel a mérettel nem igen foglalkozom digitális szempontbol).
Előzmény: seboki (1037)
seboki Creative Commons License 2003.01.19 0 0 1037
Még egy megjegyzésem van az előbbihez.A maerklin rendszer nagyon komplex de nem ad semmi szabadságot és nem tudod a többi rendszer elemeit felhasználni illetve egy adot mozdony dekoderét nem modosithatod nem tudsz pl hangot adni.Ebbe tudnátok segiteni?
simico Creative Commons License 2003.01.19 0 0 1036
Tegnap a születésnapi pénzböl megleptem magam egy Lenz V36-tal :) Nagyon "aranyos" kis mozdony, csak kénytelen leszek a még polarizálatlan kitéröket is polarizálni, mert hajlamos megakadni rajtuk.
A kékesfehér led-ek szépen világítanak, csak mellette a "sima" fehér led vagy izzó sárgának tünik, az eleve sárga led-es Szili meg narancsnak.. :) Légvezetékek, kapaszkodók, minden rajta van, alig tudtam megfogni, hogy törjek le valamit.

Ami viszont meglepett:
alig lehet bármit is állítani a dekóderen. Nem állítható a max sebesség (az ok, hogy ök belötték az elvi max sebességet, de ilyen kicsi terepasztalon túl gyors, tolatgatáskor amúgy sem vágtat az ember hatvannal), nincs "tolatómód" (fele sebesség), a késleltetéseket sem lehet kikapcsolni. Szóval mintha valami nagyon minimál dekóder lenne benne... ez egy kicsit fura. De egyébként szuper kis mozdony.

simico Creative Commons License 2003.01.19 0 0 1035
Lehet, de nem ez volt a kérdés.
A kérdés az volt, hogy a Brawa modellje hasonlít-e a képen látható (magyar) mozdonyra. Tegnap voltam az Erkel utcában, megnéztem, az utolsó lámpáig hasonlít :)
Előzmény: Törölt nick (1016)
seboki Creative Commons License 2003.01.19 0 0 1034
Köszi az infot.
Már megvan az unit kontrol,de ezzel még csak a mozdonyokat tudom irányitani.
Előzmény: MAREZ (1032)
blanketman Creative Commons License 2003.01.19 0 0 1033
Sziasztok,

ha lenne valakinek 3d-s terepasztal tervező programja, ill törés v. gyári szám a netről leszedhető demó verziókhoz, az sokat segítene.

Ha más fullos verzió van, ami nem a Sybex 3D modellbahn planner 2, akkor szívesen megveszem.

Az a baj, h a fent említett prg nem tud domborzatot kezelni.

Lehet többféle is...

Köszönöm a segítséget

MAREZ Creative Commons License 2003.01.19 0 0 1032
A potik pedig sajna tönkre mennek én is így jártam. Az Erkel utcába árultak magyar nyelvű doksit. nekem legalábbis volt amit ők fordíttatak le.

Bécsben biztosan van, de az ára valószínűleg magasabb lesz, mint náluk. Tavaly 98.000 ft körül volt mínusz a 10% kedvezmény azaz kb 90.000 Ft. Ennyiért biztosan nem kapsz újat, annak idekén én legalábbis ezt tapasztaltam.

Neked Deltád van ?

Előzmény: seboki (1031)
seboki Creative Commons License 2003.01.18 0 0 1031
Anélkül pedig veszélyes.Persze ha valaki volna olyan kedves,hogy elmagyarázza akkor kilépek érte Bécsbe.
Előzmény: etwg (1030)
etwg Creative Commons License 2003.01.17 0 0 1030
Azt sajna nem tudom (söt azt sem, hogy van-e egyáltalán magyar - lehet, hogy pontosan e miatt dögledeznek a potik...

:-)

Előzmény: seboki (1029)
seboki Creative Commons License 2003.01.17 0 0 1029
Köszi

De akkor hol kapok Magyar nyelvü használati utasitással?

Előzmény: etwg (1028)
etwg Creative Commons License 2003.01.17 0 0 1028
Te nem tudom mivel etetnek, mert egy (mégha a dolog poti is lenne) kicserélése még magyar viszonyok között sem tarthat 1 oránál tovább, és a potik aránylag jol hasonlitanak egymásra, igy szinte mindig van egy helyettesitö tipus.

Szerintem valami más van mögötte.

Legalább 5 ismerösömnek van ilyen cucca és még egyik sem panaszkodott.

(Pedig már sikerült a kimenö tranzisztorokat is tönkre tenni - cseréjük kb. nekem 15 percbe került és 5 Euroba). Más eddig nem romlott el.

Előzmény: seboki (1027)
seboki Creative Commons License 2003.01.17 0 0 1027
Jön a hidegzuhany.

Bent voltam az Erkel utcán teljesen feldobva.Na de amit mondot a tulaj az lehangolt.
1Továbbiakban nem foglalkozik vele és nem hoz be.
2 Jelenleg is van nála 3db hibás ami alkatrészre vár a potikat kell kicserélni az alkatrész 2 hónapja megrendelte de nem küldik.Azt mondta hogy két évente mennek tönkre a potik és cserélni kell.Jelenleg én azt látom hogy ez nem megoldás mert ha nincs alkatrész akkor ciki.Kintröl hiába hozom be mert két év mulva mi lesz?

Előzmény: simico (1026)
simico Creative Commons License 2003.01.17 0 0 1026
Hmm, ez a kis összefoglaló és a honlapjukon olvasottak engem felcsigáztak. Egész szuper kis szerkezet, egyben benne van minden.
Szívesen megnézném müködés közben valakinél :))
Előzmény: etwg (1021)
seboki Creative Commons License 2003.01.16 0 0 1025
Köszönöm a felvilágositást.Holnap fent leszek Pesten és be fogok ugrani az Erkel utcába.A tulajal régebben beszéltünk már ezzel kapcsolatban de mindig közbajött valami igy nem meritettük ki a témát és amig nem biztos a téma félek kiadni ennyi pénz.Ha valamit tudtok irjátok meg a tudatlan vidéki modellezőnek.Szerintem Kecskeméten nincs digites modellező.
etwg Creative Commons License 2003.01.16 0 0 1024
Te nem tudom mi mehet tönkre azon a tekerö gombon, az nem poti, hanem szenzor, tehát a csapágyon kivül nincs semmilyen mechanikus alkatrésze, a csapágy viszon rendszerint egy emebröltöt tulél.

Előzmény: etwg (1023)
etwg Creative Commons License 2003.01.16 0 0 1023
OFF

Természetesen nem árt, ha az ember az üzembehelyezés elött elolvassa a kézikönyv bevezetö oldalait mert ott áll a kimenö fesz. leirása ill. beállitása - nálunk még senki nem nyirt egyetlen dekodert sem.
És tényleg sokkal olcsobb mint bármilyen hasonlo kiépitésü komplett rendszer és azoknál még többet is tud.

ON

Előzmény: MAREZ (1022)
MAREZ Creative Commons License 2003.01.16 0 0 1022
Erkel utca, a komplett rendszer olyan 100.000 ft körül van. A nagy előnye, hogy minden pl komputer interface is benne van. hátránya, hogy a tekerő gombok tönkremehetnek, ugyan a DCC-s és egyéb formátunokat is ismer, de mig az Motorola még a 20 V-os is elbírja a DCC már nem és sajnos előfordult, hogy a DCC-re kiküldte és sajnos leégett néhány dekódert. Szóval MArklinhez tökéletes, de DCC-hez nem javaslom. Ha így tekintjük olcsóbb, mint a Lenz. - nem kell annyi kiegészítőtt venned.
Előzmény: seboki (1018)
etwg Creative Commons License 2003.01.16 0 0 1021
Elöször is ismeri most már valamennyi formátumot (az enyém csak a Motorolát-Marklint meg a DCC-t tudja. A mai verzi ismeri még a Selectrixet is.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy egy terepasztalon mehetsz ugy DCC-vel min M-mel EGYSZERRE. Ez nekünk elég fontos volt, miután mindenki maga fabrikálja a modelljeit az egyikben ilyen dekoder van a másikban meg olyan.
A IB (Intellibox) 2 gomb van, azaz egy dobozzal egyszerre 2 mozdonyt tudsz vezérelni.
Elég jo a display is (pl. sokkal jobb mint a megszokott Marklin meg hasonlo csodabogarak beleértva LOKOMAUSt is), igy állandoan kapsz egy informaciot, hogy mikor mit kezelsz (Nemcsak a mozdony cimet). Söt még, ugyan nem probaltam, de egyénesiteni is lehet (customize) a displayt, és igy már nem kell a mozdony cimek között turkálni, hanem az ember pl. beirja a mozdony számát (pl.1189,003) amit leolvas a mozdonyrol, az IB azonnal tudja cimét ill. valamennyi beállitást (pl. DCC vagy M dekoder van benne, mik a CV-k stb.)

Van hozzá egy csomo program is, de ezeket eddig nem használtam, mert nem igen volt rá szükség. (Töltsd le a demot meglátod mi mindent tud és azt igen jol tudja).

Előzmény: seboki (1020)
seboki Creative Commons License 2003.01.16 0 0 1020
Te használod és mivel tud többet mint az eredeti?Sajnos csak egy világnyelvet tudok az Magyar.Egy kis leirást ha lehet ,biztos másokat is érdekel.
Előzmény: etwg (1019)
etwg Creative Commons License 2003.01.16 0 0 1019
Én is csak az Uhlenbrockot tudom ajánlani:

http://www.uhlenbrock.de/3/index.htm (a voltok cimei is ott vannak, valamint valamennyi lényeges info németül ill. angolul).

Itt van a WEB oldaluk, még a szimuláciot is letöltheted. Jobb modellezö boltokban kaphatok, nemrégen pl. a CONRAD-nal Bécsben kiárusitásban vettem egy Intelliboxot 280 Euroért. (Eddig ez volt a legjobb ár amit láttam - ezért kapsz egy DCC, motorola ill Selectrix kompatibilis dupla vezérlöt és egész jo programozási lehetöségeket.

Előzmény: seboki (1018)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!