Keresés

Részletes keresés

martisz Creative Commons License 2002.12.28 0 0 981
S láss csodát:

Előzmény: simico (980)
simico Creative Commons License 2002.12.28 0 0 980
Láttam a kis Brawa mozdonyocskát, jópofa, bár egy Eas kocsi mellett eltörpül :) Szerintem abba egyáltalán nem fér be egy dekóder, mert nem sokkal nagyobb nála. Legalábbis ránézésre nehéz beleképzelni a dekódert a motor mellé.
Asszem mégegyszer megpróbálok nekifutni a hazai modelleknek, aztán ha nem lesz más, akkor kénytelen leszek "külföldi" tolatómozdonyt venni...
Előzmény: martisz (979)
martisz Creative Commons License 2002.12.24 0 0 979
Igen, működik univerzállal is.
Tapasztalat csak jó van, szerintem bőven megéri az árát.
Van most egy kék színű Brawa tolatómozdony is a Modell-Kitnél, állítólag ugyanilyen dolgozik az Ikarusban is (számát most nem tudom megmondani)
Ez viszont csak analóg, feltételezem, hogy digitalizálható, de nincs rajta digi kupplung. Ha érdekel nézd meg a két ünnep között.
Előzmény: simico (978)
simico Creative Commons License 2002.12.24 0 0 978
Csak 36eFt??? Jövöre írnál róla tapasztalatokat? Pl az univerzal kuplunggal is megy a tolatgatás?

A leírtak (és az ára) alapján elég csábító, csakhát nekem ugye magyar mozdony kéne...

Előzmény: martisz (977)
martisz Creative Commons License 2002.12.23 0 0 977
Ja, és ha akarsz tuti tolatómozdonyt, ajánlom a LENZ V36-ot. Dekóderrel együtt 36000 Ft az ára, digitális kapcsolóval. Csak elé kell állni a vagn elé, F2 és kapcsoló le-tolat 1 cm-t hátra-kapcsoló fel és már mehet is. Leakasztás ugyanígy gombnyomásra. Világítás fehér ledekkel megoldva (xenon-fény, kékes), F3-ra mindkét oldal világít, stb...
Képek a marTRAIN-en a mozdonyok között.
Üdv
Martisz
Előzmény: simico (975)
martisz Creative Commons License 2002.12.23 0 0 976
Nálam szaladgál egy loksound-os Szergej, igaz, hogy motort kellett benne cserélni, mert gyárilag 4 pólusú volt benne és igen akadozott.
Viszont a hangdekóder gyönyörűen belefért, annyira, hogy a hangszóró épp a tetőn lévő hűtőventillátorok alá került, így nincs lefojtva a hang rajta. Melegedést és deformálódást nem tapasztaltam.
Loksoundnál azt kapcsolsz ki és be, amit akarsz. F1-F12-ig bármit átprogramozhatsz a Lokprogrammer-rel. Ebből kifolyólag rakhatod F3-F4-re a tolatómódot és F10-F11-re a hangeffektet.

Más:
Vettem ma új Viessmann dekódereket igen kedvező 7500 Ft-os áron. Az ünnepek alatt tesztelem a szintén új GYSEV Taurusban. Ha valaki más is próbálkozik vele, írhatna róla pár sort. Ha tudásban veri a 10745-öt, az ára miatt mindenképp érdemes vele próbálkozni. (És első ránézésre kisebb mint a Roco dekóder, de majd pontosan lemérem)

Előzmény: simico (975)
simico Creative Commons License 2002.12.23 0 0 975
:((
Köszi a választ. Így nem nagyon lesz tolatómozdonyom (se), mert lassan az összes modellröl kiderül, hogy vagy alkalmatlan digitalizálásra, vagy nem éri meg, mert a kaszni kivételével mindent ki lehet cserélni...

Félve merem már csak megkérdezni, hogy digitális Szergej van-e valakinek? Az MK-ban azzal szomorítottak el, hogy a Gützold Szergejekkel csak a baj volt (nem fért bele a dekóder, a hötöl deformálódott a kaszni vagy a dekóder füstölt el, alkatrészgondok, stb), ezért nem is forgalmazzák már...

Egyébként a VM-ben szereplö Loksound-os Roco krokodil 58eFt az M&H-nál. Tényleg, a loksound dekódereknél ki lehet kapcsolni az indítási/lassítási késleltetést és van "tolatómód"? Mert ugye azoknál az F3 és az F4 is hangeffekteket kapcsol.

Előzmény: digitrain (951)
Uplink Creative Commons License 2002.12.23 0 0 974
A jelzoallitas:
Kell hozza egy idozitokapcsolas, 1 logikai Es kapu es egy rele.

A jelzo elotti szakaszra kell kotni az idozito bemenetet ugy, hogy a foglaltsagjelzo inditsa az idozitot. Az idozito kimenetet ra kell kotni az ES kapu egyik bemenetere,a masik bemenetre johet a jelzofeny szerinti logikai szint (1-Piros, 0- zold). Az ES kapu kimenete vezerli a relet, amely akar lassitomodult akar sima nofeszt vezerel.

Szakaszolas:
Jelzo elotti szakasz - Lassito szakasz Jelzo elott - Jelzo utani szakasz

Mukodes:
A jelzo elotti szakaszra erkezo vonat a szakaszfoglaltsagjelzon keresztul inditja az idozitot. Az idozites min. annyira kell beallitani amennyi ido ahhoz kell, hogy a vonat a lassito szakaszon athaladjon.
Ha a jelzo piros, akkor az ES kapu kimeneten 1 van - rele behuz -> Lassitomodul v. satufek.
Ha a jelzo zold, akkor az ES kapu kimeneten 0 van - rele elengedett allapotban van, a vonat tovabbhalad az aktualis sebesseggel.

Varom a hozzaszolasokat..

Előzmény: digitrain (973)
digitrain Creative Commons License 2002.12.23 0 0 973
Szia ,

örülök, hogy ismét előkerült a probléma, u.i. a 886. hozzászólásomban 2002.11.11.-én ezt feszegettem, de senki nem reagált rá. Talán most.

Hi !

TL

Előzmény: crash__override (956)
Uplink Creative Commons License 2002.12.23 0 0 972
Reszemrol LI100 es ha kell, akkor tudok vinni egy-ket LB100-at is...

Akkor Jan. 4. de 10 korul.

Előzmény: V46 021 (971)
V46 021 Creative Commons License 2002.12.21 0 0 971
Viszek egy Szilit én is, hogy ne unatkozzon a tied (feltéve ha addig elkészül).
Előzmény: ZOLII (970)
ZOLII Creative Commons License 2002.12.20 0 0 970
Sziasztok!
4-én én is ott leszek a találkozón.
Magammal viszem a Lenz Set 01-et,egy Szilit(kipróbálásra) és pár méter sint.(HO-ás)
Üdv.:
Zoli
simico Creative Commons License 2002.12.20 0 0 969
Má' megint mekkora hülye vagyok... ha nem szólsz, akkor jól megszivattam volna magam holnap. Úgy látszik mégiscsak túl sokszor érte baleset a fejem... :)
Előzmény: Uplink (968)
Uplink Creative Commons License 2002.12.20 0 0 968
Hat valahogy igy, csak egy kicsit maskeppen. :)

Holnap ne keresd a laptopot, mert mi mindvegig januar 4-rol beszeltunk...
Egyebkent lehet, hogy szerencsed lesz es talalsz kint laptopot... :))

Előzmény: simico (966)
simico Creative Commons License 2002.12.20 0 0 967
Ja, persze lehet használni foglaltságjelzöket és fékgenerátort is, hogy "digitálisabb" legyen és szebben álljon meg a vonat :)
Előzmény: simico (966)
simico Creative Commons License 2002.12.20 0 0 966
Lehet, hogy nagy baromság, de nekem az alábbi jutott eszembe.
Mivel egyvágányú vonalról van szó, ezért értelemszerüen egyszerre nem jöhet mindkét irányból vonat, gondolom én. Akkor pedig: jelzö elött és után is X távolságnyira egy-egy reed csö, ha a jelzö elötti felett megy át a vonat (és a jelzö vöröset mutat), akkor lekapcsolni a tápellátást a kiszigetelt szakaszról, ha a jelzö utánni felett egy át (azaz a jelzövel ellentétes irányból jön a vonat), akkor nem kapcsoljuk le a tápellátást/meggátoljuk a lekapcsolást. A jelzötöl az X távnak nyilván nagyobbnak kell lennie, mint a kiszigetelt szakasz elejének, mögötte meg legyen mondjuk a leghosszabb mozdony másfélszerese.

De a szakik biztos tudnak ennél jobb megoldást is :)

Lehet, hogy én is kinézek holnap, majd a laptopot keresem :)) Fekete kabátban és kék-sárga termopulóverben szenvedö egyén én leszek...

Uplink Creative Commons License 2002.12.20 0 0 965
Megvan a kapcsolas, szerintem mukodokepes...
Igaz a digitalhoz nem sok koze lett a vegere, de te akartad a PC-t kiiktatni a bulibol.

seboki, nem hinnem,hogy sokan rohangalnak majd a borzen DELL notebokkal... :) Ez lesz ugyanis a hatizsakban. Egyebkent meg elsiklottal egy apro resz felett. - toroidtrafo

Előzmény: crash__override (962)
seboki Creative Commons License 2002.12.19 0 0 964
Már látom magam amint minden hátizsákoshoz odamegyek és megkérdezem:Te digitális?-)))
Előzmény: Uplink (960)
Uplink Creative Commons License 2002.12.19 0 0 963
Gondolkodom rajta.... Otletem az van, majd atgondolom, hogy mukodokepes-e
Előzmény: crash__override (962)
crash__override Creative Commons License 2002.12.19 0 0 962
A jelzot egy rele allitja, amit vagy kapcsolo, vagy valtodekoder allit.
Előzmény: Uplink (961)
Uplink Creative Commons License 2002.12.19 0 0 961
Crash_ a jelzot ki allitja ???
Legyen manualis elso korben, jo.
Uplink Creative Commons License 2002.12.19 0 0 960
Hatizsak + toroid trafo a kezben ZOLIInak - csak megmutatni.
Előzmény: seboki (959)
seboki Creative Commons License 2002.12.19 0 0 959
Hol lesztek és hogy ismerlek meg benneteket?
Uplink Creative Commons License 2002.12.19 0 0 958
Es miert nem hasznalhatok PC-t ???
Ezek szerint ROCO-ra kell a megoldas ?!? :)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.19 0 0 957
Ez az!!!
crash__override Creative Commons License 2002.12.19 0 0 956
Temafelvetes az osszeroffenesre:

Digi, egyvaganyu vonalon adott iranyban voros a jelzo. A vonat az adott iranyba haladva alljon meg, masik iranyba nem. Lehet hasznalni : foglaltsagjelzo,valtodekoder, fekmodul, rele, logikai kapcsolas. Nem lehet hasznalni : szamitogep :-)

Crash_

Előzmény: Uplink (955)
Uplink Creative Commons License 2002.12.19 0 0 955
Temafelvetes az osszeroffenesre !!!

Mivel terem nem lesz, demopalyat nem nagyon tudunk osszerakni, marad az elmeleti fejtegetes.
En viszem a laptopot, ugyhogy RR&Co-t lehet gyurni..

Uplink Creative Commons License 2002.12.19 0 0 954
You are Welcome !!!

Senki sem profi kozottunk egyebkent...

Előzmény: seboki (953)
seboki Creative Commons License 2002.12.19 0 0 953
Skacok kezdő is mehet?
Uplink Creative Commons License 2002.12.19 0 0 952
Legyen 10 ora, csalingazzunk a borzen, majd csak osszefutunk. Remelem meg megismerlek Crash_ ...

ZOLII gyere, hozom, amivel logok.

Előzmény: crash__override (948)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!