Nem tom ki látta a ma esti sztv-n a Botkáné-show-t, sajnos én sem, de állítólag nem ítélték oda a jégpályatelket a vállalkozónak, hanem a döntést elnapolták, szétnéznek az országban. Nagyon HELYES! :)
Mellesleg (nem a Botkáné-show-ból tudom), kivizsgálják, törvényes volt-e egyáltalán a pályázat. Állítólag volt olyan szoci képviselő, aki a zárt ülésen meglepetten konstatálta, hogy ő ezekről az alternatív lehetőségekről eddig nem is hallott, és így egész más a leányzó fekvése.
Arató Gergely, az Oktatási Minisztérium politikai államtitkára: Pillanatnyilag nincs olyan terv, hogy a szabad iskolaválasztás jogát megszüntessék. Minden gyereknek használható tudást kell kapnia, és gyorsítópályákkal kell a hátrányos helyzetű diákok fejlődését segíteni. Tamás Pál szociológus: Gondolom, nem, de ma Magyarországon túl korán válnak széjjel az iskolai utak, gyakran már a negyedik általánostól. Magyarországon az általános közepén való szétválás elit iskolákra és a futottak mégre nem a minőség forradalma , hanem a középosztály ellenforradalma volt.
Jövő héten lesz a végső "ámen" a jászberényi jégcsarnok építésén. A sajátos beruházási-üzemeltetési konstrukció folytán az építmény 15 év múlva kerül az önkormányzat birtokába.
Lám, máshol fontos hogy az önkormányzat ne mondjon le a jégpálya tulajdonjogáról (csak a kivitelezés miatt, ideiglenesen), Szolnokon meg pont fordítva.
Amint megtudsz valamit, írd be ide. Lwehetőleg még az esti Botkáné féle tv-show előtt.
Egyébként meg kell, hogy rójalak, miféle érdeklődést mutatsz az ügy iránt, ha tegnap délután óta még nem kérdeztél rá! Látom piszkosul izgat a dolog... És speciel aludni alig bírtam.
Ja a közgyűlés, hát látod, hogy csak most írok, majd felhívom telefonon, de a bizottsági alapján nem sok mindenre számítok. Inkább affelé kellene tendálni, hogy majd később ezekete a kimondott elveket számon lehessen kérni a politikán. Ez az ügy egyébként sem egyértelműen rossz, vagy jó, leginkább a körüljáratlanság jelzőt használnám rá. Mindenestre Zalaegerszeg szerintem elég nagy tromf, ma megtudom, hogy eredményre is vezetett - e?
Az egyik helyi kereskedelmi adó hírmüsorában ma délután (félfülel) hallottam, hogy a Szabadság téren létesített körforgalomra még mindig nem adta meg valamelyik szakhatóság a jóváhagyást.
A zajszint ugyan alatta marad a határértéknek, de a porterhelés nem!
Eszembe jutott, mikor a hétvégi házam építési engedélyét kérelmeztem. A szakhatósági hozzájárulások nélkül be sem adhattam a terveket. Ezek hiányában nem állt velem szóba az építési hatóság!
Hogyan létesülhetett ez a körforgalom szakhatósági jóváhagyás nélkül?
cholera, kár, hogy ma vizsgáznom kellett adatbázisból :))) mindenesetre én is kíváncs lennék Fodor megszólalásaira, igen nagyon készült :))) bár, hogy eredményt ért -e el vele, abban vannak kétségeim :(
Ennek a mailnek az eredményére (és a megválaszolásokra) igencsak kiváncsi vagyok. Ez az ajánlott leveles elsö reagálás picit azért sejtet valamit... Mifelénk a képviselök ennyire nincsenek otthon az aktuális ombudsmani állásfoglalásokban?
Az illető (ifjonc potentát) azt válaszolta, hogy akkor hajlandó hivatalosan válaszolni, ha kérésemet ajánlott levélben megismétlem.
Én meg erre azt feleltem neki, hogy nézzen utána az adatvédelmi biztos ezirányú állásfoglalásának, mely szerint az e-mailban elküldött levélre is kötelező reagálni a közszereplőknek.
Valamint örömömet fejeztem ki hogy legalább egyvalaki már biztosan elolvasta a közgyűlés előtt az érveimet és remélem annak fényében fog viselkedni.
(Hadd ne mondjam, ha senki más nem olvasta volna a mailomat, őneki akkor is kötelessége a képviselők figyelmét felhívni a mailomból a tudomására jutott észrevételekre).
A jégcsarnok-színjáték biztos nem kerül a VTV elé, mert azt zárt ülésen fogják tárgyalni. Bánom is én, csak ne legyen színjáték, remélem tényleg ádáz vita kerekedik és nem lesz ma döntés. Ha igen, élek a gyanuperrel, hogy ahhoz valakiknek komoly érdeke fűződik.