Keresés

Részletes keresés

EdelpilzBahn Creative Commons License 2003.04.05 0 0 1110
007Gergő és martisz!

Köszönöm!
Érintkezők: OK.
Sín: "retkes"!
... és már előzi is a Taurus a BR80-at...

Előzmény: martisz (1109)
martisz Creative Commons License 2003.04.04 0 0 1109
Vagy 'kinyúlt' az érintkezőlapka és nem ér hozzá a kerékhez ! Nálam ez a jellemző az 'idősebb' mozdonyoknál. A sín akkor nem koszos, ha végighúzod az ujjad rajta és nem lesz fekete csík az ujjbegyeden. Ettől függetlenül fényes a felszíne, de mégis retkes...
Előzmény: 007Gergő (1108)
007Gergő Creative Commons License 2003.04.04 0 0 1108
A mozdony kerékérintkezői piszkosak.
Egy vékony ecsettel szedd ki a szöszöket a kérék és az érinkező közül.

Előzmény: EdelpilzBahn (1107)
EdelpilzBahn Creative Commons License 2003.04.04 0 0 1107
Tisztelt dekóderTulajdonosok!

A Roco dig. kezdőkészletes BR80-am néha nem indul el miután megállt.

Nem váltónál, ahol az áramszedés miatt lehet probléma, hanem nyílt szakaszon is. Pl. legutóbb amikor nem indult, úgy hagytam (trafó kihúz), majd másnap minden probléma nélkül indult, annélkül hogy hozzányúltam volna. Egyébként kell neki egy kis "noszogatás".

A dekódert nem programoztam át, a sínek - szerintem tiszták (újak) -, a Piko Taurus gond nélkül fut ugyanott.

Van tippetek?

Üdv,
EdelpilzBahn

EdelpilzBahn Creative Commons License 2003.04.02 0 0 1106
OFF ás UFF (végleg)

Hát igen már multinacionálisak voltak :))

ON

Előzmény: 007Gergő (1105)
007Gergő Creative Commons License 2003.04.02 0 0 1105
"Szandokan, az utolsó mohikán"

.. és Winetoo a maláj kalóz .. :)))

Előzmény: EdelpilzBahn (1097)
digitrain Creative Commons License 2003.04.02 0 0 1104
Sziasztok,

majd elfelejtettem. Intellibox,FRED,Twin-Center ügyben is írhattok.

Üdv

digitrain Creative Commons License 2003.04.02 0 0 1103
Sziasztok ,

akit érdekelnek ESU hangdekóderek, dobjon meg mail-lel. Darabszámot,árat ott bővebben.

ÜDV

Uplink Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1102
OK kezdem erteni...

Az elmult napokban kisse keveeset aludtam, raadsul tegnap ejszaka arra ebredtem, hogy hasogat a fejem, az is lehet, hogy almodtam.

Ki kene venni 3 honap szabit, akkor az asztal is haladna, meg ki is tudnek kapcsolodni.

Epp most rendeltem egy nagyobb kupac LENZ-et, remelem hamarosan megjon... :)

Előzmény: EdelpilzBahn (1101)
EdelpilzBahn Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1101
Off és Uff topic:

T. Uplink!

Fülem OK. Csak egy jó élményről számoltam be. Nem csak a vizuális élmény nagyszerű a modellezésben, hanem a hanghatás is, a sínzörejek.

EdelpilzBahn

On

Előzmény: Uplink (1098)
bicsi Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1100
Kössz, ez volt a lényeg...
Előzmény: crash__override (1099)
crash__override Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1099
bicsi,

bocs, de korabban mar valoban kitargyaltuk a kezdest, es igazad van, a Roco Lokmaus I-rol nem volt szo.
Szoval: Nem szabad megvenni, mert csak 8 mozdonycimet tud allitani (1-8), es csak a 14 lepeses modot tamogatja. e mellett sem programozni, sem tovabbfejleszteni nem lehet. Zsakutca, ezt a Roco is latta, ezert jott ki a Lokmaus II-vel.

Crash_

Uplink Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1098
Gutten Tag her EdelpilzBahn ,

Az eredeti indianos sztorival tisztaban vagyok, csak azt nem ertettem, hogy veled mi tortent? Megrazta a fuledet a sin?

Egyebkent ha mar sztorizgatasnal tartunk, '98-ban amikor voltam Madridban az egyik kollegam majdnem hasonloan jart az ottani metroval. Ott ugyanis a metro jarasiranya ellentetes a Pestivel es o vadul hallgatta a kozeledo szerelvenyt, igaz csak a peronon, nem a sinen fulelve, mig nem elzugott a feje mellett.

Előzmény: EdelpilzBahn (1097)
EdelpilzBahn Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1097
Kedves Uplink!

Köszönöm a (up)link-et :)))

Indiánsztori: lehasalsz, v. hasonló, és a füledet a sínhez szorítod, jön a vonat és hallod a sínzörejeket amint egyre erősebbek lesznek, mint anno a Szandokán, az utolsó mohikán :))) ha a közeledő vonatot kémlelte.

Vigyázz! nehogy elüssön a vonat!

Előzmény: Uplink (1096)
Uplink Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1096
Kedves hosszu, nemet nyelvu topkitarsunk,

A Railroad-ot a www.freiwald.com -rol lehet letolteni, szerintem ennel jobb PC-s vezerloproggy nincsen. Csak azert irtam, mert a szemed elott lebego vegcel a PC-s vezerles volt...

A lassumenetrol meg annyit, hogy en nem talalkoztam ilyen problemaval. Ettol persze letezhet.

Az indianos reszletnek haromszor rugaszkodtam neki, de hosiesen be kell vallanom, nem ertem...

Előzmény: EdelpilzBahn (1095)
EdelpilzBahn Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1095
Újabb kérdés: (Én már csak ilyen vagyok :o)

Lehet-e bármi gond, ha sokáig járnak a dig. gépek lassújáratban (kb. 20 km/h-nak megfelelő sebességgel). Illetve általánosságban: vezethet e vmilyen sebesség a dekóder extra túlmelegedéséhez, károsodásához? Ha igen, mennyi ez az idő?

EdelpilzBahn Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1094
simico és Uplink!

Köszi, én is így gondoltam. Egyébként is drágák a dekóderek, semminthogy nekiáljak apacs módra füstjeleket eregetni, illetve mindent egy címre programozni... :))

Köszönöm a tippet. Még nem találkoztam a Railroad-dal (csak snapshot-ban), de szeretném látni közelebbről is. Bár programozni tudok (pascal, Visual Basic, Delphi, undzóvájter) de mazohista nem vagyok. Elég képernyőt látok így is, nem akarom - csak amennyire feltétlenül szükséges - modellezés közben a képernyőt nézni.

Nem digitális téma, hanem humán: az indiánokról jut eszembe: vasárnap valamit néztem 1:87 perspektívából ('asszem hogy az egyik mozdony fénye a másik mellett elhaladva hogy világítja meg annak az oldalát sötétben), és egyszer hozzáért a fülem a sínhez. Ufff! Nagy fehér főnök tüzes paripán közeledik. Egyszóval hallgattam a sínhangokat közeledő és távolodó vonatnál! Ez olyan mint a jóságvírus: kellemesen terjed bennem a megszállotság.

Csúcs, mennyire ki tud kapcsolni a "szorgosnapokból".

Üdv,

Egy indián felmenőkkel is rendelkező EdelpilzBahn nevű "masiniszta"

Előzmény: Uplink (1093)
Uplink Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1093
Ja,ja a biztonsag kedveert vedd le a tobbi cuccot.
Elvileg egyebkent nem lehetne problema, mert lehet a normal sinen is programozni - LENZet legalabbis lehet-, de tudja a fene....

Egyebkent olvastam a vasutmodelles topikban az elso hozzaszolasodat, ha a vegcel LENZ+PC, akkor ajanlom a Railrod&Co-t a vezerleshez, hacsak nem akarsz sajat vezerloproggyt irni.
Mindent tud es meg annal is tobbet.

Előzmény: EdelpilzBahn (1091)
simico Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1092
Szerintem a biztonság kedvéért vegyél le mindent a pályáról, amiben dekóder van. Ártani biztos nem árt, ha óvatos az ember :)
Előzmény: EdelpilzBahn (1091)
EdelpilzBahn Creative Commons License 2003.03.29 0 0 1091
Sziasztok!

Kérdésem: Roco digitalnál akkor is le kell venni a mozdonyokat a vágányról, ha a kitérők dig. vezérlésének nem a címét akarom átprogramozni, csak azt, hogy melyik funkcióbillentyűre váltsanak. Természetesen nem akarok feleslegesen kísérletezni a LokMaus2-vel, a leírás pedig erről nem szól...

Digital is cool and complicated. :))

Üdv,
EdelpilzBahn

BéPé Creative Commons License 2003.03.21 0 0 1090
Szerintem is érdemes a REED mellett maradni. Volna is rá tippem:
LOMEX Kft (www.lomex.hu) árlista letölthető, postán lehet rendelni.
42-01-25 2*10mm 141Ft
42-01-18 2,3*14mm 90Ft
Ezek szerintem elférnek.

Üdv

Előzmény: sze_vasut (1088)
etwg Creative Commons License 2003.03.20 0 0 1089
Inkább keresgélj még egy kicsit. Biztos ráakadsz valamelyik elektronikus bolhapiacon az apro REED csövekre is.

Nekem is nemrégen sikerölt szerezni kb 16 mm hosszu, 2,5 mm átméröjü alkatrészeket és ráadásul majdnem ingyn.

Előzmény: sze_vasut (1088)
sze_vasut Creative Commons License 2003.03.20 0 0 1088
Sziasztok

A kérdésem az volna, hogy használt-e már valaki közületek, Reed-cső helyett
Hall érzekelőt Lenz elemekkel, ha igen hogy sikerült azokkal összehozni?

A Reed-cső korrektül működik csak nem fér el a sinek kozott, a Lenz fele Reed-csövet meg kicsit drágálom..

Mindenféle válasz, javaslat érdekel.

IKARUSBUS Creative Commons License 2003.03.14 0 0 1087
Kellemes ejszakat mindenkinek!

Szeretnem tudni hogy gyartanak-e MAV nemzetkozi kocsikat (Bvmz, Bpmz, Apmz, Bcmz...), es ha igen, akkor hol lehet talalni.
Koszonom elore a valaszokat.

etwg Creative Commons License 2003.03.13 0 0 1086
Ha jol emlékszem (most nincs kéznél egy kapcsrajz) akkor a kimenetek a testhez vannak huzva, ha aktivak. Azaz a fogyaszto a PLUSZ polus is a kimenet között van. Igy gyakorlatilag nem lehet baj mégha a kimeneteket párhuzamosan kötöd. (Természetesen ilyen esetben érdekes logikai kombináciokat is kaphatsz pl. a fogyaszto akkor müködik ha legalább az egyik kimenet aktiv - vagy mind a kettő).

Nem mindegyik dekoder ilyen bekötésü ezért érdemes tanulmányozni mielőtt az örökkévalloságba küldöd az izét...

Előzmény: simico (1085)
simico Creative Commons License 2003.03.13 0 0 1085
Sziasztok!

A szakikhoz lenne egy kérdésem.
Van a dekóderen egy kivezetés a világításhoz, erre ugye rákötöm a led-eket. Van egy (több) "funkciókivezetés" is: lehet abból baj, ha erre is rákötök egy-két led-et (amik a "normál" világításban is részt vesznek)? Tehát okozhat-e az valami gondot, ha egy led a világításra és mondjuk az F1 funkcióvezetékre is rá van kötve? Természetesen egyszerre sose lenne bekapcsolva a világítás és a funkció is, de nem tudom, hogy az egyiket bekapcsolva a másik vezetéken nem-e jut vissza áram a dekóderbe és ha igen, akkor az okozhat-e bármi gondot.

007Gergő Creative Commons License 2003.03.13 0 0 1084
Vigyázz a lámpa oldali áram kissebb az új dekódernél, lehet hogy nem bírja el a mozdonyba szerelet világítást.
Ezek a kimenetek általában nem rövidzárvédettek, tönkre is teheted vele a dekódert, ha túlterheled!

Nézd meg milyen izzók vannak a mozdonyban.
Esetleg ki is cserélheted kissebb áramfelvételüre.

Lehet hogy bele sem fér, mert 0,5 mm vastagabb ezt is meg kell nézni alaposan.

Ha belefér és a világítás áramfelvétele nem haladja meg a 200mA-t akkor nyugodtan belerakhatod. Az, hogy nagyobb áramot bir a motorkimenet, nem számít.
Gergő

Előzmény: N-scaler (1083)
N-scaler Creative Commons License 2003.03.07 0 0 1083
Üdvözletem!

Lenne nékem egy válaszra váró kérdésem!
Vételeztem egy Trix 12646 Br151 Ellok-ot (N) amelybe a leírás szerint a 66830-as selectrix decoder kell. Lehet is ilyet kapni 15k HUF-ért.
Van azonban ennek a chip-nek egy utódja a nem kerámia 66836-os. 9,6k HUF-ért.
Az előbbi 500mA motor,300mA lámpa, a második 800mA motor 200mA lámpa áramot bír.
A méret 14-9-2,5 illetve 14-9-3.
Szerintetek be müködne a 66836-osal?

Előre is Köszönöm segítségeteket.

martisz Creative Commons License 2003.03.02 0 0 1082
Hello !

Elkészült a ROCO 42615 fordítókorong digitalizálásáról szóló leírásom.
Megtalálható a marTRAIN Digital rovatában
Üdv
martisz

Uplink Creative Commons License 2003.02.27 0 0 1081
OK legyen 8-a, de akkor max 11-ig tudok maradni, mert kisebb osszeroffenes lesz nalunk delutan.
Mondjuk 9.30 korul talalkozhatnank.....

ZOLII viszem a lemezt, ha elkeszulok vele addig.

Előzmény: ZOLII (1080)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!