Keresés

Részletes keresés

hergebergés Creative Commons License 2012.07.15 0 0 5212

Én nem vagyok franciaországi illetőségű, csak be szoktam olvani ebbe a topikba. Egy darabig szórakoztatott, hogy ebben a topikban mennyi sérült nyomul. Most már viszont inkább nyomasztó, hogy mennyi rossz indulatú személyt hordott ide a szél. Nem kívánok beszállni a vitákba, nem is írok többet csak ha nagyon pofátlan reakciókat kapok.

üdv franciások! Az ilyen budha féle idiótákat meg lökjétek ki magatok közül.

Részvétem!

hergebergés Creative Commons License 2012.07.15 0 0 5211

Neked mániád, hogy mindenkibe belekötsz? Ez gyári hiba nálad?

Előzmény: Maitréja buddha (5208)
hergebergés Creative Commons License 2012.07.15 0 0 5210

Ne add fel, hátha van valami normálisabb is.

Előzmény: kanyarpok (5207)
hergebergés Creative Commons License 2012.07.15 0 0 5209

Eddigi működésedet olvasa nem meglepő a beírás. Rád nem vonatkozik a kérdés.

Köszönöm a piszkolódó beszólsáét.

Előzmény: Maitréja buddha (5208)
Maitréja buddha Creative Commons License 2012.07.15 0 0 5208

Magyarul, te most lopni akarsz és ehhez kérsz tanácsot ?

Előzmény: kanyarpok (5207)
kanyarpok Creative Commons License 2012.07.15 0 0 5207

Üdv Mindenkinek!

Kérdésem volna. Van aki ismeri a TGV menetjegykezelési rendszerét?

Ugyanis 1-2 alkalommal megtörtént, hogy nem volt annyi pénz a zsebemben, hogy TGV-re váltsak jegyet, a hagyományos vonat pedig jó kis kibaszós tüöbbszöri átszálós lehetőséggel ment párizsba, ráadásul jó nagy várakozásokkal.

Egyszer mentem Párizsból Nice irányában és a kalauz csak valahol alig a célállomás előtt jött ellenőrizni.

Máskor meg amikor megvettem a jegyet és le is komposztáltam, egyszerüen csak elballagott mindenki mellett. Megint máskor meg Calais -ból jőve megint  jól kifizettem vagy 50-70 eurót, aztán megint semmi ellenőrzés.

Nagy a kisértés hogy költségtakarékos módon ne vegyek legközelebb jegyet.

Ha magyar útlevelet mutatok a kalauznak, akkor megelékszik a következő megállónál a leszállításommal, vagy lesz elküldött bünti is?? És az mennyi?

Vagy kiderül hogy francia lakhelyem és útlevelem is van?

Ha mégis ellenőriznek akkor mit  célszerű mondani ebben az esetben.

No és mi a jelentősége a komposztálásnak, mert azt írták valahol, hogy ha nem tudom komposztálni akkor a legelső alkalommal jelezni kell a klalauznak.

Alapvetően autóstoppal utazom, de vannak olyan városok ahol olyan bonyolult autópálya rendszer van, hogy egyszerűen nincs honnan indulni, és általában pont akkor nincs elég pénz a zsebemben.

Ha lehet nem kioktatást várok, mert én is tudom mi az a jogkövető magatartás, de  a szükség törvényt bont.

Pista0 Creative Commons License 2012.07.14 0 0 5206

Köszönöm!

Előzmény: BZOTYO (5205)
BZOTYO Creative Commons License 2012.07.14 0 0 5205

Nincs semmi előzetes engedélyezés, vagy egyéb protokol, utalásnál a célszemély nevét IBAN számát, és a SWIFT kódot (BIC) kérik. Ezeket is csak az első alkalommal utána már a listából tölti be a rendszer. Természetesen van biztonsági rendszer, de nem bonyolult, vagy körülményes.

A havi 4,10 EUR tartalmazza az utalások árát is (temészetesen Magyarországra is). Bankfiókból 3,70 1db utalás díja amit vonnak a számládról, tehát, ha havonta 2db utalást indítasz és netbankod van akkor már olcsóbb.

Előzmény: Pista0 (5204)
Pista0 Creative Commons License 2012.07.14 0 0 5204

Köszi! Utalás előtt náluk is kell először engedélyeztetni a cél számlaszámokat, vagy lehet egyből bárhova utalni? A neten indított utalások díjmentesek? Külföldre is esetleg?

Előzmény: BZOTYO (5202)
BZOTYO Creative Commons License 2012.07.14 0 0 5203

Küldtem egy mailt, ha tudsz válaszolj.

Kösz!

Előzmény: Dobri (5197)
BZOTYO Creative Commons License 2012.07.14 0 0 5202

CIC -nél vagyok, nagyon egyszerű, könnyen kezelhető a netbankjuk, (persze franciául van, de talán van angol verzió is) 4,10 a havidíja, de ebben minden benne van korlátlan belépés és utalás MO. -ra is.

Velem a fiókokban mindíg udvariasak, segítőkészek voltak.

Pista0 Creative Commons License 2012.07.14 0 0 5201

Majdnem tudok gépelni... szóval a rendszeres is utalás, nem utazás :)

Előzmény: Pista0 (5200)
Pista0 Creative Commons License 2012.07.14 0 0 5200

Köszi az infókat. A magyarok akik körülöttem vannak szintén a SG-nél vannak, de főleg ez az előre megadós dolog nem tetszik, ezért a többi érdekelne első sorban. Otthon a CIB-nél van a számlám, ott sem kell előre semmit megadni, mindent egyből lehet a neten intézni (utalás, lekötés, rendszeres utazás, csoportos beszedés, mobilfeltöltés, stb). Azon kívül amikor megnyitottam a számlát csak akkor jártam bankfiókban amikor befizettem rá esetleg.  Jó lenne ilyen itt is.

Dobri Creative Commons License 2012.07.14 0 0 5199

Köszi a pontosítást! Tehát még mindig előbb meg kell adnod nekik, hogy mire akarsz majd küldeni. Ez tetszik a svájci Postánál, hogy ez nincs. 

Előzmény: Törölt nick (5198)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.14 0 0 5198

En is az SG-nél vagyok....

Az utalàsoknàl : El kell Nekik kûldeni levélben az összes bankszàmlàt, amire majd utalgatni akarsz, utàna Ök ezt berakjàk a rendszerükbe, és késöbb vigan vàlogathatsz közöttük az oldaladon....

Net-en is lehet intézni, de akkor is el kell kûldeni az elsö alkalommal a szàmlaszàmot vagy fax-on, vagy levélben....

Billy

Dobri Creative Commons License 2012.07.14 0 0 5197

Én a Societe Generale-nál vagyok. Átlátni átláthatónak tartom, de pl. az átutalásokhoz az utolsó infóm szerint személyesen kell bemenned a fiókba és nyilvántartásba venni azt a számlaszámot amire küldeni akarsz. Lehet, hogy már nem így van! Igazából alig használom a francia számlámat. Most Svájcban dolgozom és itt a Postánál vagyok. Gond nélkül lehet utalni pénzt bármilyen számlára a neten. Viszont kicsit bonyolultabb az oldal. :))

Előzmény: Pista0 (5196)
Pista0 Creative Commons License 2012.07.14 0 0 5196

Jajj, majd elfelejtettem.

Bankot tud valaki ajánlani nekem? A legfontosbb nekem hogy legyen webbank lehetőség, ami átlátható és jól kezelhető, valamint minden fontosabb dolgot (átutalásokat főleg) tudjak intézni neten. Az sem hátrány ha a neten intézett dolgok ingyenesek.

Pista0 Creative Commons License 2012.07.14 0 0 5195

Én mindenféle ismeretség nélkül elég gyönge nyelvtudással 5 hónap alatt találtam munkát teherautó sofőrként. Segítségem annyi volt hogy volt fedél a fejem felett és étel az asztalon. A lényeg hogy nem lehetetlen, de nagyon nehéz. Ja, és mindez Ile-de-France-ban. Úgy tudom másfelé nehezebb (kivéve talán az ápolóknak/ápolónőknek), de ezt majd megmondják akik másfelé élnek.

Előzmény: ikoszv (5186)
tea0002 Creative Commons License 2012.07.14 0 0 5194

sziasztok!

nem tud valaki veletlenul egy MAGYAR haziorvost parizsban vagy az ile-de-france ban aki fogad magyarokat is?

annyira meg nem megy a francia... a diagnozisomat meg el is tudnam mondani, de lehet hogy nem ertenem a francia dokit!

meg nemvoltam soha orvosnal, csak ilyen munkahelyi kotelezo vizsgalaton de ott szinte semmit sem kellett mondani.

lehet hogy valami komoly bajom van :(

koszi

teszár Creative Commons License 2012.07.14 0 0 5193

Üdv mindenkinek.

Július 28-án indulok személyautóval  Miskolcról Rennes-be Párizs érintésével.

Van még két szabad hely, ha valakit érdekel. 

Klíma van, dohányzásról szavazunk.

Üzemanyag+útdíj osztódik arányosan.

Maitréja buddha Creative Commons License 2012.07.14 0 0 5192

Ezt a Magyarok ne lopjatokat gyakran emlegetjük főnök, de ez Ausztria volt,

a nagy vásárdömping idején és amennyire tudom,

magyar eladók irták ki magyaroknak (valljuk be nem biztos, hogy alaptalanul)

A német, osztrák tudatalattiban szvsz a magyar kb olyasmi, mint nekünk ők, meg a lengyelek.

Nem tudom neked megmagyarázni miért, semmilyen más néppel se volt soha  atrocitásom,

jó a ruszkik kinyirták a nagyfatert, de hát c'est la guerre,

de valamiért ösztönösen a fritzekhez meg a lengyelekhez huzok.

Pedig erősen a yenki, francia kulturális csecsbimbót rágcsálom gyerekkkoromtól,

meg mostanában a spanyol, portugál vonal vonz, de akkor is...pedig 10 szót tudok németül, attól is

a hideg ráz, a Fosters sör a kedvencem nem a fritz, lengyel irót (Lem-en meg Schienkiewitz-en kivül) nem ismerek.

Nincs racionális magyarázat (jó, egyik nagyanyám valami sváb származék)

Előzmény: Törölt nick (5191)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.13 0 0 5191

Mert ??????

Azért, mert esetleg Neked nem jôtt be a szàmitàsod itt, nem kell màsokat is eltàntoritani !!!!!!

Szerintem biztosan jobb itt, mint akàr otthon, Németorszàgban, vagy Ausztriàban... (Ahol ugy ki van irva : Magyar ne lopj !!!)

Ha meg europa esetleg kicsi lenne.... még mindig ott van : Kanada, Ausztràlia, Kina, Afrika....

Billy

Előzmény: Fazakas Maca (5187)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.13 0 0 5190

Biztos....

Viszont ne vàrj csodàkra, a munkaeröpiac itt is eléggé saturàlt, és a honfitàrsaink nem nagyon segitökészek (vagy mert nem tudnak, vagy nem akarnak...)

Vigyàzz a kôzvetitökkel, mert azok biztos, hogy lehuznak !!!!! Mostanàban csak ilyen példàkat hallok !!!!

Nekem most nem kell ember, meg amugy sem fér bele a profilod a tevékenységi körünkbe.... Viszont HA BESZELSZ FRANCIAUL, akkor érdemes francia céggel is felvenni a kapcsolatot, mert a jo munkaeröt megfizetik, és az ô havi 35 oràjuk nem olyan megterhelö szerintem....

Billy

tessloff Creative Commons License 2012.07.13 0 0 5189

OFF:

Yaouank kerte, hogy szoljon valaki az apoloknak. Szoltam, most eloszor, de mar banom, egyreszt mert nem tortent semmi, masreszt mert csak urugyet adtam a piszkalodasra. Ahogy a szavaidbol kiveszem ugy gondolod, hogy ez a hobbim es minden csip-csup marhasagert rohanok az illetekes moderacios forumra. A dolgok tisztazasa vegett: Nem. Te ezt vagy elhiszed vagy nem. Van jobb dolom is mint errol tarsalogni veled, ugyhogy felesleges reagalnod ra. Ugy latszik bun, hogy az egymas burkolt vagy nyilt sertegeteset nem szeretem olvasni. Ez a topik nem errol szolt, de ahogy a dolgok allnak mar nem is fog masrol szolni. Inkabb atmegyek egyenlore read-only modba, aztan ha lesz ertelme, irok is. Korabban is voltak vitak az eltero nezopontok miatt de mindenki tiszteletben tartotta a masikat, ennek kb egy eve vege szakadt. Kar... Ahogy olvastam nehany a topik hangulatara vonatkozo sajnalkozo hozzaszolast ezzel a velemennyel nem vagyok egyedul (szemely szerint kivancsi lennek hanyan olvassak meg a topikot akik korabban rendszeres hozzaszolok voltak).

READ-ONLY....

Fazakas Maca Creative Commons License 2012.07.13 0 0 5188

Ha van idotok beneznetek? Nehany hozzaszolas kezd ismet nagyon elkanyarodni a forum temajatol....

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9179019

Úgy tűnik egyesek nem bírnak a vérükkel. Vérükben van a feljelentősdi.

Fazakas Maca Creative Commons License 2012.07.13 0 0 5187

Jobban jársz, ha más országot nézel ki.

ikoszv Creative Commons License 2012.07.13 0 0 5186

Valkitudna segíteni hogyan tudnék ik kerülni dolgozni franciába?

Előzmény: BZOTYO (5185)
BZOTYO Creative Commons License 2012.07.13 0 0 5185

Gondolom, Te vagy a gyepmester, aki megszabadítaná a világot tőlünk!

Előzmény: Törölt nick (5181)
yaouank Creative Commons License 2012.07.13 0 0 5184

Egy kis nyugtató muzsika :

ya

yaouank Creative Commons License 2012.07.13 0 0 5183

Szóljon már valaki az ápolóknak. Megint kiszabadult néhány elmebeteg :-(

ya

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!