Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.12.04 0 0 3736

Bocsánatbocsánat! Nem ide akartam, hobbiasztalos off-ra de mobilon mellépöttyintettem ...

Előzmény: Törölt nick (3735)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.04 0 0 3735

https://youtu.be/7kx67NnuSd0

Ha 4 éves kislány lennék - azt hiszem sz**nék ezután a Barbie babára :-) Mekkora flash lehetett neki! (is ... meg a felnőtteknek is)

paledog Creative Commons License 2015.12.04 0 0 3734

Helyesbítek, szerintem 16mm2. 

Előzmény: paledog (3733)
paledog Creative Commons License 2015.12.04 0 0 3733

Üdv urak. Évek óta hever a polcomon MMA test ill. munkakábel. 9,5-10m hosszú darabja. 25-ös csatival. Ránézésre a kábel is 25mm2-es. Van aki használ ilyen hosszút? Mit kóstál a használtpiacon? 

kramoto Creative Commons License 2015.12.04 0 0 3732

be se fejeztem.

Szóval ezt a brutal trafót akartam egyenirányítani aluhegesztéshez.

Előzmény: kramoto (3731)
kramoto Creative Commons License 2015.12.04 0 0 3731

Ennek a Hetra egyenirányítósdinak van használati értéke, mármint lehet olyan anyagot hegeszteni velem amit inverterrel nem?

Csak azért kérdezem mert az inverter vásárlást követően maradt egy elfekvő, néha csiklandozós Hetra 100-as trafóm.

A satupad alatt viszont pihen 4 hatalmas dióda hűtőbordástól. ha jól emlékszem CCCP és vagy 2 -3 cm átmérőjű, húvelykujjnyi vastag fonott rézkábel csatlakozóval kb 1/2 literes bögrényi hűtőbordákkal diódánként.

A hűtőborda beszerzése annó azért történt, mert sikerült saját kezűleg tekercselnem (kb 30 egynéhány éve) egy olyan hegesztö trafót, melyel a 30 as betonvas hegesztésénél figyelnem kellett, nehogy levágjam:))))

Előzmény: Mnagy (3687)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.12.04 0 0 3730

Sok szó esett mostanában a pajzsokról. Az olcsóbb kategóriában ne a márkát és a színét nézzétek, mert ez csak körítés. A kazetta a lényeg. Az olcsóbb típusoknál bármelyiket is nézitek, ugyanazt a két-három féle kazettát találjátok. Amelyik jobb minőségű azt kell venni. Függetlenül, hogy milyen matrica van rajta. Az olcsóbbak, szinte mind kínaiak, ugyanonan származnak. Nekem volt BLM pajzsom is, ebben már a komolyabb kazetta volt, nagy látómező, 4 szenzor, elem, napelem stb. Nem volt 20 ezer Ft, papíron többet tudott, mint a jelenlegi Optrel. De a valóság teljesen más, nem lehet egy napon említeni a kettőt. Bevont elektródához, fogyóshoz szinte mindegyik jó, ott a villogás miatt rendesen működnek, de awinál gyakran bevillant. Aki awizni is akar, az lehet, hogy jobban jár egy használt profival. Ki lehet fogni.

horvacsb Creative Commons License 2015.12.03 0 0 3729

Megszületett a döntés és a rendelést is leadtam,ha minden jól megy már holnap házhoz is hozzák!

Mindenkinek még egyszer köszönöm a segítséget, és a szakmai tanácsokat!

Kicsit eltérve az eredeti tervtől,ezeket vettem meg végül:

- fejpajzs Iweld Nored Eye II fekete br. 10 ezer

- BLM 1600TM                                br. 43 ezer

(Így karácsony előtt másra is kell a pénz,és mivel én nem tudom "elírni" költségként,ezért a költségvetésre is figyelnem kellett.)

Szívem szerint az Iweld HD 200 LT  (br. 67 ezer) vettem volna,de bízom benne, hogy ez sem lesz rossz választás!

Információként belinkelem a termékeket,ha esetleg valaki hasonló beszerzés előtt állna!

Iweld HD 200 LT

http://webshop.axial.hu/muszaki-termekek/hegesztestechnika/hegesztogepek/iweld-hd-200-lt-digital-hegeszto-inverter-8hd200ltdig.html/hu

Iweld Nored Eye II

http://webshop.axial.hu/muszaki-termekek/hegesztestechnika/hegesztestechnikai-tartozekok/nored-eye-ii-blackbase-auto-heg-fejpajzs-8nrde2blackb.html/hu

BLM 1600TM

http://www.szerszamoutlet.hu/index.php?_blm_1600tm_bevontelektrodas_inverteres_hegesztogep_koppintos_awi_gyujtassal&kat=128&id=13466

Előzmény: traktoros82 (3727)
traktoros82 Creative Commons License 2015.12.03 0 0 3728

Azért ez durva, nem? Hogy neked a gépet "barkácsolni" amikor ennyit kifizettél érte. 

Előzmény: Batri Guszti (3710)
traktoros82 Creative Commons License 2015.12.03 0 0 3727

Igazán nincs mit, remélem tudtam segíteni. 

Én is sokat vacakoltam mielőtt döntöttem. (Erről itt az urak tudnak mesélni. :)) ) Végül is a BLM mellett döntöttem és nem bántam meg, ugyan még nincs meg régóta.

Előtte 1régi trafóssal szenvedtem, hát ég és föld a különbség. Sokkal könnyebb ívet fogni, nem fröcsköl össze-vissza, nem ragad le a pálca. Még én is tudok hegeszteni vele. :)

Ami tetszik még nagyon a gépben, hogy könnyű. Tudom hurcolászni magammal, és ha minden igaz megy aggregátorról is, bár ezt még nem próbáltam ki. 

Garancia 1év van rá, ha valami baja van remélem még időn belül kijön rajta. A kábeleket nem tudom milyen lett volna alapból, nem én intéztem hanem öcsém mert céges számlára lett véve. Én kapásból 3méteres kábeleket kértem hozzá. 

Ha jól tudom, a TM és a DTM között annyi a különbség, hogy utóbbinak van digit.kijelzője. Az a kis plexi a kezelőszervek előtt nagyon jó dolog nekem kifejezetten tetszik, de tűnik túl masszívnak, kíváncsi leszek meddig bírja. 

Hosszú távon még nem használtam eddig sajnos csak etapokban 20-30perc aztán szünet (vagy telefon vagy csengő vagy valami mindig volt), az egész napos nyüstölést nem tudom, hogyan bírja, szerintem kisebb szünetekkel nem lesz gond.

Fejpajzsokban hát igen, vannak árak és van kínálat is. Vigyázz mert ha gagyit veszel....... én is majdnem beleszaladtam, itt segítettek, hogy na olyat még véletlen se vegyek. Ha jól emlékszem maseratiisti mondta, hogy BLM pajzsnál alább ne adjam. 

Végül IWELD lett Batri Guszti jóvoltából és mint mondtam tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Bár az általad említett szemfájástól, fejfájástól én is tartok kicsit, de eddig még nem jelentkezett (bár nem is hegesztettem folyamatosan órákat). 

Előzmény: horvacsb (3692)
bord30 Creative Commons License 2015.12.03 0 0 3726

Co géppel koppintós awi mennyire járható út, mennyi plusz költség a reduktoron és palackon kívül?

Mintha valaki írt ilyet.Iweld pocketmig 185-ös gépről lenne szó.

Rahed Lee Creative Commons License 2015.12.03 0 0 3725

Ha most kiderül, hogy még a damil is elolvadt akkor teljesen összezuhanok :-((

Előzmény: kavicsos64 (3724)
kavicsos64 Creative Commons License 2015.12.03 0 0 3724

Hát bizony (::!!! Még a bakancsa is füstölt !!

Előzmény: Rahed Lee (3723)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.12.03 0 0 3723

No, ennyire nem vagyok edzett. 25 KW-hoz még nem volt szerencsém.

Levonhatjuk a konklúziót, a horgászat veszélyesebb üzem, mint a hegesztés.

Előzmény: kavicsos64 (3720)
kavicsos64 Creative Commons License 2015.12.03 0 0 3722

Én a 205-t venném a nagyobbal kevesebb baj van szerintem ,és még ki tudja mire kell !

Előzmény: dossss (3719)
kavicsos64 Creative Commons License 2015.12.03 0 0 3721

A próba tapasztalatait várom ! És az értékelést !

Előzmény: Mano.66 (3718)
kavicsos64 Creative Commons License 2015.12.03 0 0 3720

Aszt láttad volna amikor a haveromat horgászás közben megcsapta a 25 Kv-os távvezeték a horgászboton keresztül !? Mindkét kezén és lábán 50ft-os lyukak égtek !! A zoknija beleolvadt a talpába !! Túlélte a gyors mentésnek köszönhetően ,az intenzív osztályon ! Aszt mondták neki most született meg újra (::!!!!

Előzmény: Rahed Lee (3716)
dossss Creative Commons License 2015.12.03 0 0 3719

IWELD POCKETMIG 205 LT DIGITAL hegesztő vagy  IWELD GORILLA POCKETMIG 185 IGBT

hosszú távra gondolkozok.

Melyik éri meg jobban ? Tapasztalat a 205 -ös valakinek ?

Üdv

Mano.66 Creative Commons License 2015.12.03 0 0 3718

Meg vettem a BLM 1600TM-es invertert.

Aki akciósan szeretne még venni már nem sok van belőle a MEGATOOL-nál.Ott is csak az egyik ceglédi üzletükben van már.

http://www.megatool.hu/hegesztogepek_es_aramfejlesztok_56/hegesztogep_153/hegeszto_inverter_194/hegeszto_inverter_blm_1600_tm_6088

Rahed Lee Creative Commons License 2015.12.02 0 0 3717

A 160-as BLM esetében az azonos típusjelű digitális és a manuális csak annyiban tér el, hogy a digiten néhány paraméter állítható. Ha jól emlékszem, pl. az arc force. De nem állítható be precízebben az sem. 

Előzmény: horvacsb (3715)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.12.02 0 0 3716

Én tényleg jól bírom, de ha egyszer szívtájékon haladna át rajtam, akkor lehet, hogy nem vihorásznék én sem. Nemrégiben vettem egy kombinált gyalugépet, amiben egy elég bonyolult védelmi rendszer van. Három érzékelő- és egy választókapcsoló összehangolt munkája óvja meg a felelőtlen felhasználót, hogy bizonyos asztalelemek, vagy burkolatok híján be lehessen kapcsolni. Az enyémen ez össze-vissza volt kötve. Egy szombati napom ráment, míg nulláról újra felépítettem a kapcsolást. Közben legalább 5x b@szott meg a kraft. Ezt már én is eluntam a végére. A harmadiktól már nem esett jól. Szerintem a sötétben olyan szép zöldes aurám lehetett, mint az awi ívnek pajzson keresztül:-)

Előzmény: maseratisti (3714)
horvacsb Creative Commons License 2015.12.02 0 0 3715

Sziasztok!

Továbbra is köszönöm mindenkinek aki szakmai tanácsokkal segít a megfelelő felszerelés kiválasztásában.

A fejpajzs Iweld Nored Eye II lesz, ezt már lefixáltam magamban.

A gépekkel kapcsolatban még csak szűkítettem a listát:

Esab Buddy Arc 180  86 ezer 

Iweld HD 200 LT       67 ezer    (közben találtam olcsóbban is a 77 ezer helyett)

BLM 1600TM             43 ezer 

BLM 2000TM             54 ezer 

BLM 1600DTM           56 ezer 

BLM 2000DTM           67 ezer

Az Iweld HD 200 LT és a BLM 1600TM között vacillálok, de akkor már vehetném a BLM 200TM-is.

A digitális kijelzős változatok mivel jobbak,mint a potméteresek?(Azon kívül hogy pontosabban szabályozhatók.)

Szerintem megnézem őket boltban fizikális valójukban,aztán csak könnyebben döntök majd.

maseratisti Creative Commons License 2015.12.02 0 0 3714

Igazad lehet :-)) (reggeli kávé helyett ezentúl pöcsön lövöm magam a HF-el XD)

Jót nevettem a lemezjátszós történeten. :-) Sajna nem mindenki ússza ezt meg.

Előzmény: Rahed Lee (3712)
laci19791202 Creative Commons License 2015.12.02 0 0 3713

:) az villanyszerelő!

Max a villamos szék villamos szerelője,vagy karbantartója. :)

Előzmény: Batri Guszti (3708)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.12.02 0 0 3712

Mert edzetlen vagy :-))

Engem már annyiszor csapott meg a "kettőhúsz" zsenge gyerekkorom óta, hogy a HF az csak szúnyogcsípés kategória nálam. Én rendszeresen elfelejtem a testcsipeszt, amikor forgatom az asztalon a hegesztenivalót. Tényleg áthúz a kesztyűn, de szerintem ettől egy egér farka sem libben meg :-)

Nálam a legjobb az volt, amikor kamaszkoromban egy lemezjátszóból kiszedett villanymotort "teszteltem". Óvatosan fogtam a kezemben, tudtam, hogy hol harap, de mégis sikerült óvatlanul "letestelnem". Olyan izomrándulást produkált, hogy lazán könyökből feldobtam a menyezetre úgy hogy a vasmag kitört egy darabot a betonból. Több, mint 30 éve volt, de a múltkor néztem anyáméknál, még mindig látszik a hajdanvolt szobám plafonján.

Azóta is edzek folyamatosan:-)

Előzmény: maseratisti (3704)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.12.02 0 0 3711

December 12-től lesz szabim 22-ig.Előszöris szétcsapom magam a Nightwish koncerten 12-én az arénába.Kiheverem,(15) és azután én is nekiállok az awinak.Egy Siad palackot simán elfogok nyomni gyakorlásként.

Előzmény: maseratisti (3709)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.12.02 0 0 3710

Tudod jól hogy az enyémet is cserélni kellett pár napos korában a sírós előtoló miatt.Az ujnak amit küldtel annak meg az egész előtolója hullámzott a görgő excentritása miatt.Sikerült orvosolnom a hibát majdnem 100%-ig.De nehogymár én fejezzem be egy gép gyártását.Tiszta Dacia.

Előzmény: maseratisti (3709)
maseratisti Creative Commons License 2015.12.02 0 0 3709

Ja, többi topicban nem volt gond :-)

Egyébként szinte mindegy hogy 3 vagy 2 év gari ... látod hogy vagy mindjárt gond van (140-es buddy-ról hallottam ilyet hogy 1 hét alatt elszállt, de rögtön cserélték) vagy soha ... illetve majd 5-6-10 év múlva amikor már úgyis mindegy. :-)

Jó ez a SS-es megnevezés. Akkor ezek szerint bejött a váltás az inverteresre. Könnyebb/mobilabb a dolog, gondolom nem volt hátrány. :-)

Én viszont nagyon elszoktam az awitól, úgyhogy szerzek valami rendes lemezanyagot, és elkezdek hétvégén hernyózgatni, mert bénán áll a kezembe minden. Egy időre felfüggesztem a műhelyberendezést, a polcokat/tárolódobozokat ráérek később is a helyükre tenni.

Előzmény: Batri Guszti (3706)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.12.02 0 0 3708

Találtam egy fejvédő sisakot(kobak) a padláson.Szerintem a nagypapi villanyszerelő volt.

Előzmény: Batri Guszti (3707)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.12.02 0 0 3707

Volt egy kis melóm a svéd sárgával (SS-nek hívom.Érsd jól)200X ... zártszelvényt nyomtam egy hétig.Csarnokszerkezet.Kb 13kg drótot égettem el.A gép kiválóan működött. A kép az a maradékról készült amit hazamentettem.Jó lesz gyakorolni rajta, meg egykét emberkét megtanítani a hegesztésre alapon.

Előzmény: maseratisti (3704)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!