Keresés

Részletes keresés

seboki Creative Commons License 2003.06.17 0 0 1170
Köszönöm.

Megtörtént.

Előzmény: Uplink (1169)
Uplink Creative Commons License 2003.06.17 0 0 1169
Kellemes penzkoltest... :)
Előzmény: seboki (1168)
seboki Creative Commons License 2003.06.17 0 0 1168
Szia

Ha minden igaz ma lessz a nagy nap.

Előzmény: digitrain (1167)
digitrain Creative Commons License 2003.06.16 0 0 1167
Szia,

és megvetted már ?
Küldj mailt, pár dolgot megtudhatsz, ha érdekel még a téma.

Hali

TL

Előzmény: seboki (1166)
seboki Creative Commons License 2003.06.13 0 0 1166
Szia Digitrain

Kösszi a figyelmeztetés, megfogadom.

Előzmény: digitrain (1165)
digitrain Creative Commons License 2003.06.13 0 0 1165
Szia seboki,

marez barátom hozzászólását figyelembe véve már csak arra hívnám fel a igyelmet, hogy beüzemelés előtt a "sonderoptionen" részt tüzetesen nézd át.
A rendszer biztonságát alapvetően befolyásolja.

Üdv és sok sikert az IB használatához ("isten hozott az IB klubban").

TL
EPIVK

Előzmény: MAREZ (1164)
MAREZ Creative Commons License 2003.06.11 0 0 1164
Nekem volt hozzá magyar nyelvű doksi és az Erkelben vettem. Teljessen korrekt volt, a Lenz-re úgyszintén igaz. Egy ismerősom aki említette, hogy el akarja adni az Intelliboxot. Ha érdekel rá tudok kérdezni.

Előzmény: digitrain (1163)
digitrain Creative Commons License 2003.06.11 0 0 1163
szia seboki,

én azért arra kiváncsi lennék, hogy az Erkel u.-ban kapsz-e korrekt magyarnyelvű leírást.
Ha igen O.K, ha nem szerintem (a modellezőknek egyébként is "kötelező")attól fügetlenül kezdj el v. németül v. angolul tanulni. A modelezés alapnyelve egy darabig még nem a magyar lesz.

Üdv

TL

Előzmény: seboki (1162)
seboki Creative Commons License 2003.06.11 0 0 1162
Szia.

Csak az a probléma, hogy a használati utasitást nem tudnám elolvasni.Ezért lett volna jó itthon venni, plussz a garancia.

Előzmény: talpfaszámláló (1161)
talpfaszámláló Creative Commons License 2003.06.10 0 0 1161
Voltam az Erkel utcában és közölték hogy intellibox nincs és egyenlőre nem is várnak.
Rocot vagy Lenzet mégsem használhatok.Van valami ötletetek?

Bécsben a Tina's most is árulja...

Előzmény: seboki (1158)
Uplink Creative Commons License 2003.06.09 0 0 1160
Egy hetig net nelkul voltam, se ido se technika, most probalom utolerni magam.
Valaszt kuldtem a mailedre egyebkent.
Előzmény: V46 021 (1159)
V46 021 Creative Commons License 2003.06.05 0 0 1159
OFF

Uplink, burgeri!
Múlthét végén emilkék mentek.
Talán beragadt a postás a drótba?

On

seboki Creative Commons License 2003.06.05 0 0 1158
Sziasztok

Voltam az Erkel utcában és közölték hogy intellibox nincs és egyenlőre nem is várnak.
Rocot vagy Lenzet mégsem használhatok.Van valami ötletetek?

Előzmény: digitrain (1157)
digitrain Creative Commons License 2003.06.02 0 0 1157
szia seboki,

mint már írtam, nekünk semmilyen prolémánk nem volt az évek során, tehát nem hangolt le semmi.
Azt, hogy kinek a véleményére apellálsz, az szubjektív, nem akarlak befolyásolni.
Üdv

TL

Előzmény: seboki (1156)
seboki Creative Commons License 2003.05.30 0 0 1156
Szia Digitrain

Köszi a felvilágositást, és további kérdéseim is lesznek mindjár egy.
Télen már érdeklődtem az intellibox után és akkor azt mondták az Erkel utcán hogy hamar tönkremegy a potmétere./1-2 év alatt és nem lehet kapni/
Ez kicsit lehangoló nem?

Előzmény: digitrain (1155)
digitrain Creative Commons License 2003.05.30 0 0 1155
Szia seboki,

nem akarok okoskodni, de pár dolog az intellibox ürügyén:
én és a Klubunk már 3 éve hasznéljuk az IB-t és a Fleischmann féle Twin Centert (van több is).
Semmi probléma nem volt eddig velük.
Az igaz, hogy előtte töviről hehyire elolvastam a doksiját és a "Sonderoptionen" szakaszt még tízszer , hogy beállítsam azokat az értékeket, amelyekkel biztonságos üzemezt lehet produkálni.
Az a javalatom, ha vásárolsz , bekapcsoláskor még ne a rendszeredre akadj rá, hanem előtte egy "dilikörön" próbáld a beállításokat ellenőrizni.
Én a mai napig nem bántam meg a választásunkat, ennek okairól már korábban írtam. Egy tuti : ennél kompaktabb cuccot nehéz találni a piacon.
Ráadásul az eszközök választéka is sokkal nagyobb (pl. az USA legnagyobb gyártója is a LocoNet technológiára épít) És azt se felejtsük el, hogy ők készítették el először az Intellibox/TwinC. (LocoNet) és Lenz közötti átjárhatóságot.

Ha kérdésed van , nyomd.

Üdv

TL / EPIVK

Előzmény: seboki (1148)
seboki Creative Commons License 2003.05.29 0 0 1154
Sziasztok
Szeretnék érdeklődni van közöttünk olyan aki intlellibox és a maerklin viszonyáról tudna felvilágositással szolgálni?
seboki Creative Commons License 2003.05.28 0 0 1153
Köszi.
Előzmény: MAREZ (1151)
MAREZ Creative Commons License 2003.05.28 0 0 1152
Csak úgy általában jellemző.
Előzmény: crash__override (1147)
MAREZ Creative Commons License 2003.05.28 0 0 1151
65e Erkel utca.
Előzmény: seboki (1149)
Uplink Creative Commons License 2003.05.27 0 0 1150
Szia Crash_ regen jartal errefele...

Lenzet is es Rocot is lehet kapni az M&Hban.
Jol tudtad, nem is olyan regen vettem egy doboznyit.

seboki Creative Commons License 2003.05.27 0 0 1149
Sziasztok

Hol lehet kapni Intelliboxot?

És mennyiért?

Előzmény: seboki (1148)
seboki Creative Commons License 2003.05.27 0 0 1148
Sziasztok

Hol lehet kapni Intelliboxot?

crash__override Creative Commons License 2003.05.27 0 0 1147
Ezen hibák után tértem át a Lenz-re, amit annak idején mág csak a Váci úton lehetett kapni, de Tőlük megvonták az árusítási jogot, így került át az Erkel utcába.
Tudtommal lehet kapni Lenzet a M&H-ban ....

... Ezek után tértek át a Lenzre, szóval nem biztos, hogy megont a kereskedőket kell fikázni.
Szoltam egy rossz szot is ? Mindossze az Intellibox dolgait probaltam vedeni. Tiszta paranoias vagy,ez mar szinte Erkel utca komplexus....
De ezentul mindenki vegyen, amit akar, nem irok egy sort sem. Majd Te irsz helyettem is sokkal okosabbakat.

Meg utoljara, hogy Intellibox temeaban inkabb Digitrain kollega szavara hallgatok, mert o bolttol fuggetlenul, elfogulatlanul tud nyilatkozni. O regota hajtja az Intelliboxot, es el lehet a velemenyet a forumon olvasni...

Előzmény: MAREZ (1144)
Uplink Creative Commons License 2003.05.27 0 0 1146
Az az erdekes, hogy kezd a piac polarizalodni, mert van aki Rocora eskuszik, van aki LENZre van aki Intlelliboxra... Ez meg nem is lenne problema, mert az igenyekhez es penztarcahoz illessze az ember, milyen rendszert vesz.
Persze az sem elengedhetlen kovetelmeny, hogy meg is kapja az ember ami akar.

Előzmény: MAREZ (1144)
Uplink Creative Commons License 2003.05.27 0 0 1145
Nekem az asztalhoz kell kb 20 db LS110-es, na ott mar nem mindegy, hogy a LENZ feliratu LENZ vagy a felirat nelkuli LENZ. A kulonbozetbol meg tudom venni kb a lassitomodult, 2 hurokmodult es meg egy tapmodult is talan...
Előzmény: MAREZ (1143)
MAREZ Creative Commons License 2003.05.27 0 0 1144
Valószínűleg azért hallottad at Erkel utcában mindezt, mert többek között én is ott vettem és oda is vittem vissza az említett gondok miatt. Másrészről nem használtam a rendszert vegyesen csak DCC volt.Ezen hibák után tértem át a Lenz-re, amit annak idején mág csak a Váci úton lehetett kapni, de Tőlük megvonták az árusítási jogot, így került át az Erkel utcába. ezen felül a tekerő gombok is tönkre mentek - rövidebb, mint egy év alatt.
Szóval részemről ennyit a minőségről. Nem igazán érdekel hogy mi van benne plusszként ha ami benne van sem működik tökéletesen.

Az Intelliboxot hosszú ideig lehetett kapni, az Erkel utca hivatalos forgalmazó volt, amint hallottam nem én voltam az egyetlen akinek ilyen problémái voltak. Ezek után tértek át a Lenzre, szóval nem biztos, hogy megont a kereskedőket kell fikázni.

Előzmény: crash__override (1141)
MAREZ Creative Commons License 2003.05.27 0 0 1143
Hát igen potosan ezért nincs rajta már a Lenz felirat.
Előzmény: Uplink (1142)
Uplink Creative Commons License 2003.05.27 0 0 1142
OK MAREZ, de amikor a LENZ es a ROCO Turnout decoder a megszolalasig hasonlit egymasra, akkor nehez eldonteni, hogy melyik a jobb...

Az ossz. kulonbseg az az, hogy a Roco-n nincsen se Roco se Lenz felirat, a Lenzen termeszetesen ott a LENZ felirat. Szetszedek egyet es megnezem a belsejet...

Előzmény: MAREZ (1139)
crash__override Creative Commons License 2003.05.27 0 0 1141
Ezt a 22V-os tortenetet mar hallottam az Erkel utcai modellbolt tulajatol, mint az Intelliboxtol valo elrettentes, es a Lenzre valo rabeszeles peldabeszedjekent.

Egyebirant az Intellibox nem egy utolso kutyu, sok mindent tud, es azt is jol. Az ominozus Lenz dekoder fustoles akkor jon, amikor DCC es Maerklin Digital elemek vegyesen vannak a palyan. Ekkor ugyanis a parancsik MAERKLIN jelszinten mennek, azaz 21V felett (terhelestol fuggoen meg nohet is). Na, aki ilyet epit, az alapbol elolvassa a technical reference-eket (marcsak azert is, hogy lassa, mi mivel kompatibilis), es latja, hogy bizony a LENZ dekoder meddig toleralja a tularamot a booster iranyabol, ezaltal MAERKLIN+DCC modban nem hasznalhato.

En azert vagyok Lenz parti, mert itthon ezt lehet kapni, es nagyon jo minosegu, es hasznalhato rendszer. De ha lenne az Uhlenbrocknak megfelelo kereskedelni ellatottsaga ittthon, komolyan elgondolkoznek az Intellibox vetelen. Hasonlo aron, mint a Lenz alapszett, kapsz egy nagysagrendekkel tobbet tudo alaprendszert (az Intelliboxban alapbol van hurokmodul, ket fuggetlen vezerlo, vaganyut-allitas, RS232 interface), ami egy kozepes modellezoi igenyt kielegit. A Lenznel mindezt kulon dobozok biztositjak, 30-90eFt-os arert. Nem beszelve arrol, hogy a kiegeszitok legtobbje az Intellibox buszszabvanyahoz illeszkedik. Ilyen pl. egy 3rd party gyarto azon doboza, amelyhez nyomogombokat es ledeket lehet kotni, hogy Domino pultot epits belole, ami ugyebar minden modellezo alma. Vagy a valodi asztali kontroller, amivel a vonatokat lehet vezetni.

Azt meg csak zarojelben jegyzem meg, hogy a Fremo a modulrendszereben az Intellibox Fred vezerlojet hatarozta meg szabvanykent... (jo, mondjuk ez annyiban santit, hogy a korabban hazilag gyartott kezivezerok alapjan fejlesztett az Uhlenbrock, es a Fremo ezt latva egybol lecsapott ra...)

Előzmény: MAREZ (1137)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!