Itt azért van egy-két túlzó megállapítás, helyesebben nem feltétlenül jön be mindenkinél.
Levegőszűrőt olajjal együtt cserélek 30+ ezer km-enként, néha van az 40 is. (általában elfelejtem, nem direkt) Légtömegmérő O.K.(lekopogom azért:-) ) Jó, az igaz hogy ennyi km alatt már jó koszos lesz, picit talán alul is van méretezve.
Kézifékem még soha nem rohadt be. (mindent lekopogok, ezt is :-) )
Nekem 2 garnitúra első betét kopik le mire egy adag hátsót kell cserélni.
Általában kinyomom a kuplungot indításkor, de mikor leállítom akkor miért nyomkodjam? Ez mondjuk tényleg érdekel...
Az EGR elforgatása csak belföldi járásnál jó.Kint harapnak a rendőrök rá.Két ismerősöm is poruljárt osztákoknál 2500euro,németben 3000euró volt a bűntetés és csak miután kifizették indulhattak tovább.2 hónapja voltam Bécs felé az autópályán 20km-át kővetett egy KPM-es kocsi,nézte gyorsitáskor,hogy kormolok.
Egr szelepet tisztitsd ki és ha lehet forgasd el a szakival. Légtömegmérőt ami a légszűrőnél van nézd meg hogy a két rövid szál ami benne van nincs-e megszakadva az egyik.Turbónyomás szabályzó is lehet kicsi hengeres fekete jobb oldalon a motortérbe hangot ad gyújtásnál zizeg,hanem ő a hibás.Levegőszűrőt 8 ezrenként cserélj megspórolsz egy légtömegmérőt.Indításkor várd meg,hogy elaludjanak a lámpák aaz óránál mert a Sagem elektronika össze tud omolni.Kc tuningot keresd fel rak pár lovat a gépbe és a fogyasztásod is jobb lesz nem kell forgatni én 220-nál váltok rakottan.Kinyomott kuplungal indíts és állítsd le.A kéziféked fél évente berohad ha agyon zsírzod akkor is.A jobb hátsó betét kopik el legelsőnek stb stb 350.000 km-t mentem az enyémmel tehát tapasztaltam ezeket nem okoskodni akarok,Sok sikert és élményt a járműhöz remélem segítettem
Beszereztem bontóból a közösnyomócső nyomásérzékelőt, amit ki is cseréltünk (már az eredetin kívül 2-t is megpróbáltunk) de a hiba még mindíg megvan!
Hibatörlés után az autó nyőgvenyelősen indul be, álló helyzetben nem ad ki hibát, de amint elindulok a kocsival 100m-en belül lefullad és előjön a hiba!
Van esetleg valakinek valami ötlete, hogy mi okozhatja a hibát vagy hogy merre induljak tovább?
A hengerfej 3 hónapja lett felújítva, nem ment még 10000 km-t sem, az injektorok mind a négy új 2 db 2 hónapos 2 pedig fél éves
a hiba jelentkezéséig pöccre indult hidegen-melegen az autó, és semmi gond nem volt vele menet közben sem!
Panaszkodtam már itt az erőtlen vivarom miatt, akkor azt tanácsoltátok hogy csináltassak egy rendes diagnosztikát. Hàt megtörtént. Opel szervizben maszekban megnézték hiperszuper géppel és bizony SEMMI!
Elektronikusan tökéletes s gép. Minden érték OK, minden elektromos kütyü (jeladó,érzékelő...) jó.
A villanyász szerint talán a vezérműszíjat rakták fel egy-két fog elcsúszással.
Szerintetek lehetséges ez?
Előzmény: Vivaro 1.9dti vezérműszíjcsere óta erőtlen,2400tól kezd húzni. Pöccre indul,nem füstöl...
NA végre meg csináltam sok autó szerelőt hiába kérdeztem mind azzal jött vigyem be és majd 5 ez ki olvassa érdekes már anélkül meg áll az élet vagy csak kell nekik is a lóvé na mindegy de azért voltak jó indulatúak is meg persze itt ti is adtatok ötleteket amit köszönök .Ha valaki nem tudnál én voltam az akinek az autója be indult de le is állt . a következőt tetem hátha valakinek jól jön még ez az infó A közös nyomó csővőn ami van a végén nyomás szabályzó a neve mondták csere ami nem kevés mivel át engedte nem tartotta meg a nyomást így szét szedtem és meg nyújtogattam a rugót legalább 1cm ere nagyobb mint amilyen volt rögtön nagyobbat tudod nyomni ami el zárt de a kicsi nyomó csöveket is ki fújtam így a kettő egyben csodákat művelt nekem szépen jár és megy .REMÉLEM VALAKINEK HASZNOS TANÁCS LESZ MÉG VALAMIKOR ÜDV SRÁCOK .
Tehát a vezető oldali főkapcsolót is szétszedtem(leakartam forrasztani az érintkezéseket itt is)csak közben megnéztem mivan alatta,a kapcsoló két lábánál elvolt égve a forrasztás.Újraforrasztottam és minden OK.Gondolom a sok nyomkodástól meglazul és elég v gyárilag gyenge.Köszönöm szépen a segítséget Srácok!
A közös nyomora gondoltál ami bal oldalon található ÉS fűgólegesen megy bele ....HŰM köszönöm már ezzel is sokat segéltél legalább aszt nem vetetik meg velem.
közvetlen a jobb oldali ablakmotornál(pólusainál) tápfesszel próbáltad direktben a motort? egyébként a jobb oldali motor, alaphelyzetben, a bal oldalról is irányítható jobb oldali ablak kapcsoló, nyugalmi érintkezőin kap feszkót, még van olyan hogy a (miltax) kapcsoló elromlik, volt vivarómnál például