Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
jó hát nem azt mondtam hogy most mindenképpen játsz valami nyereményjátékon a tv-ért csak mint egy alternativa gondoltam megosztom veled :) Egyébként röhögni fogsz mert ezen a honlapon most tényleg lehet tv-t nyerni szóval kicsi a világ,én megpróbáltam hátha elnyerem előled a tv-t :D
Egyébként az ellen meg nem tudsz mit csinálni hogy itthon ennyibe kerülnek a tv-k mert hát ez már csak egy ilyen ország... Vagy kiutazol Ausztriába és besétálsz a Saturnba egy tv-ért vagy megveszed itthon min. 50-el drágábban.
Nekem Samu656 HelloHD beltéri HDMI kimenetével jól összedolgozik. Igaz mikor TV-n a HDMI bemenetre vátok, a beltéri egy pillanatra HDCP hibát ír ki. Valamint ugyanez a hiba megmarad akkor is, ha a beltéri be marad kapcsolva és mondjuk TV tuner jelet nézek inkább. Viszont amint újra HDMI-re kapcsolok, a TV újra "felveszi" a jelet. Ez azért van mert a HelloHD beltéri sem simán nyomja a jelet a TV-nek, hanem állítólag valami hdcpi kódolásnak nevezet módon. Azt írják több helyen (fórum), hogy valami spéci átalakítóval ez is törhető. www.hdfury.com , de innentől kezdve nekem ez már kicsit sok, így elsőre. :-)
Samsung A656 szervíz menüje: Kikapcsolt állapotban a távírányítón ebben a sorrendben nyomni a gombokat: INFO -> MENU -> MUTE -> POWER
Nekem mondjuk kilépés után az összes bemeneten felnyomta a módot "kiemelt"-re (10-es háttérvilágítás) amit úgy kellett manuálisan mindenhol visszavenni "normál"-ra.
Nekem a dvd-n a hdmi csati alapból le van tiltva. Külön kellett engedélyezni és úgy már megtalálta a samu. Sajna a digi beltérin nincs hdmi, csak scart. Érdekes hogy kompozit jellel zavarmentesebb a kép, scart-on szinkronhibásnak tűnik néha. Jó lenne egy normális beltérit szerválni a digis helyett, csak úgy meg nem jó bele a kártya: trükközni kell. Szerintem elég gyenge a beltéri analóg-digitális átalakítója.
Ha HDMI kábellel kötöd össze akkor minden bekapcsolásnál nyomkodni kell az AV gombot a TV távirányítóján, legalábbis a Panánál így van. Scarttal egyből felismeri, de tegnap vettem HDMI kábelt és azzal csak így megy. Próbáldd meg ezt, ha még nem próbáltad!
Beköttettem a UPC Directet, az új HDMI-s winchesteres beltérivel. Van rajta Anixe HD csatorna, most is az olimpia megy rajta HD-ben, elképesztően szép a Pana PV80-on.
Én is samu656-ot vettem. Nagyon elégedett vagyunk vele, egyetlen problémánkra keresek megoldást: Ha HDMI-kábellel kötöm össze a UPC digitális kábel STB-jével (Philips HD boxunk van), egyszerűen nem találja meg az STB jelét. Többször is kipróbáltam, az összes HDMI-bemenettel a TV-n, a boxon meg ugye csak egy van, azt nehéz eltéveszteni...Ennek ellenére mindig azt írta ki a menű, hogy a keresés eredménytelen, ellenőrizze az antennacsatlakozást. SCART-tal összekötve viszont azonnal megtalálta és azóta is biztosan jön a digitális STB által küldött jel a TV-n. Biztos valami beállítási probléma, de vajon mi lehet az? Előre is köszönöm bárkinek a segítségét, tanácsát.
Amúgy a tükröződés minket nem zavar, igaz, olyanok a fényviszonyok a szobában, hogy a TV nem kap nagy dózisban fényt. Szóval ez nekem nem okoz problémát.
Olvasgatom itt a samu 656 tükröződéséről írottakat. No, én ezt vettem és egyáltalán nem zavaró. Ha megy rajta valami műsor akkor meg pláne :-)) A dvd-m 1080p-re felkonvertálja a filmet és hdmi-n küldöm a tv-be: brutálisan jó a kép. A színeket még állítgatom. Nem tudja valaki a 40a656 szervízmenü kódját? Valaki próbálja már meg a firmware-t frissíteni a tv 656-ban, ne az enyémen derüljön ki hogy nem működik a dolog :-))))
Hellóka, én 3 féle 32" -es LCD Tv között vacillálok. Aki tudna nekem segíteni a választásban, megkérem írjon vissza. Küldhetsz e-mailt is. Ha netalántán az egyik tv-vel vagy hasonló típussal Te is rendelkezel (szóval van tapasztalatod) annak különösen örülnék. Szóval egy termékösszehasonlításról lenne szó. Gondolom másnak is hasznos dolog lenne ez.
Az interneten való hosszúra nyúlt keresgélés végeredményét jelenleg 3 készülékre sikerült leszűkíteni:
3 hét választ el a plazmavásárlástól, már áldozat is van elvileg, Panasonic 46-os családjából az egyik. Esetleg érdemi különbség akad a 46PY80P és a 85P között? Mármint a 40ezer forinton kívül, amivel többe kerül a 85-ös... :-)
Más: HDMI kábelt gondolom külön kell venni, nem tartozék. Vagy mégis?
Nem könnyű most választani de inkább az LCD-k közül kell szerintem. A Samu a656 tükröződése engem is elég mellbe vágott, de a sony w4000 1080i-s hibája is elég látványos. Nos azt hallottam hogy november körül hozzák ki a sony bravia engine 2 pro változattal a x4000-es sorozatot ami a kifogásolt mozgási hibát kiküszöböli, 100/120 Hz-es mpeg4-el stb. Sajnos semmi használható infó a neten még nem leltem. Aki tud infót érdekel...
A napokban vásároltam egy Samsung full hd 1o8op lcd tv-t, Angliában szeretném használni Virgin hálózaton keresztűl, de a képpel gondjaim vannak: - szemcsés kép, - árnyékos arcok, - elmosodott szinek...
Nem tudom mit tegyek, hogy normális képet kapjak, mert elméletileg minden jó, csak hát gyakorlatilag nem....
Már arra gondolok, hogy a parabolától a jel ami bejön a lakásba az nem tökéletes.
Tehát akinek van valami ötlete, javaslata mit tegyek, az legyen szíves segítsen.
Eljött Tv vásárlás, lcd vagy plazma?Segítségeteket kérném tv nézés és dvd nézésre kellene kb 2 2és fél méterröl néznénk a tvt 220e ft-ot szánnék rá. ezeket néztem:Panasonic:TH-37PV80P TH-42PV8 TH-42PV80P TX-37LZ70 Samsung:LE37A551 esetleg valaki tudna ajánlai valami mást?
Hosszas kínlódás után megvettem : samu 40a656 lett a vége. Nem tűnik rossznak :-)) hdmi-s dvd-ről brutálisan jók a dvd filmek. A műholdas digi az scarton már neccesebb, ha gyenge a jel azt nem csipázza a gép. Olyat csinál mint régen amikor agyonmásolt vhs-t néztünk, meghajlik a kép. Jel erősítőt emlegettek a boltban, nem tudom mit dobna rajta. A digi beltéri amúgy is egy hulladék. A számítógépet még nem kötöttem rá dvi-hdmi kábellel, de ennek is eljön az ideje. 720p filmem is van már, de most jön le torrentről a matrix trilógia 1080p-ben (még kb 1-2 hét van a letöltésből)
Tudtommal az Index nem forgalmaz tévéket, meg mást sem. Persze azért néha néha ide téved egy-két gyökér aki ezt azt el akar adni, de ez szinte egyből ki lehet szűrni.
nézz szét ezen az oldalon, találsz köztük olyat ami fizetős, de van sok olyan amin csak regisztrálni kel, persze ha még lehet- és van szabad regisztráció, próbálkozz...